me TURQIT, esht shkerdhyer mir ky popull per 600 vjet
me TURQIT, esht shkerdhyer mir ky popull per 600 vjet
Nuk mohoet fakti, sa dem na kane bere turqit. Shqiptaret nuk kane qene te vetmit te pushtuar nga perandoria otomane. Deri sa kane arritur ne tokat shqiptare, kane bere rruge...
Mungon opsioni tjeter, per te cilin do votoja, nuk ngjajme me asnje
Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës
Shume dakord me ty.
Sa i perket rraces ose tipareve karakteristike, nuk i ngajm askujt ne vecanti dhe por gjithe rraces se bardhe ne pergjithesi kudo, qe jane. Une kam pare shqiptare qe njajn me Nordiket. Pjesetare te familjes sime. Kam pare shqiptare qe ngjajne me Italianet e veriut, Kam pare shqiptare qe i njajn Irlandezve Spanjolleve etj, etj, etj,
Te tjereve do ti pergjigjem neser. Tani jame ne Autobus dhe nuk mund te citoj burime.
te gjithe te mirat.
Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne
Ore taliban, nga e sheh me turqit me teper?, ke qene ndonjehere ne turqi ti?...Turqit jane nder populli me heterogjen ne Bote, por me shume ngjasojne me armenet, sirianet dhe nje pjese me ballkanike (lexo: 3 grupime qe dallohen njera me tjetren) ndersa pjesa lindore turke me shume me kurdet, irano-afganet, turanidet (osmanet e vertete).
Shqiptaret antropolokisht (dege shkencore per studimin e racave njerezore) njihen pjese e substratit evropian ndryshe quhet europid, ndersa turqit jane mes europidit dhe Azise Perendimore.
Shoh qe te paska verbuar kjo fe sa qe per cdo gje domosdomerisht duhet ta lidhni me popujt musliman.
Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 01-09-2011 më 19:55
stesa faca stesa raca
shqiptaret si gjithe te tjeret jane te perzier
dikush ngjan norvegjez, dikush italian, dikush turk
jemi te gjithe shqiptare, diskutime te tilla duhet te ndalohen ne forum
Pse duhet ndaluar diskutime te tilla se mos prish pune ndonje gje?, tema eshte taman pjese e nenforumit qe quhet Antropologji. Sigurisht perzierje ka pasur ne cdo popull por cdo popull (behet fjale per shumicen) dallohet per nga tiparet p.sh shume kollaj eshte te dallosh nje rus nga nje gjerman apo nje italian nga nje spanjoll.
Sinqerisht nuk e kuptoj zemerimin tuaj zoteri, nuk kam permendur ne asnje moment, bile dhe as dhene te nenkuptohet ndonje stigme fetare ne kete diskutim. Flas per realitetin objektiv dhe i pa emocionuar. Ju lutem nuk duhet te ofendoni nese keni deshire te bashkejetoni me shqiptaret, eshte kultura jone respekti per bashkekombesit. Megjithate ju kerkoj falje nese diku jeni keqkuptuar zoteri.
PS nuk themi ne shqip te fejes por, - te fese.
Salam!
Bese dhe hakmarrje.
Krijoni Kontakt