Postuar mė parė nga
Mbreti_ILI
Turp tė keni tė gjithė
.
Prejse ju lexoj , nuk kam hasur nė ndonjėrin qė ofron zgjidhje reale pėrveq fyerjeve
Duhet tė keni turp pasiqė , nuk keni lėnė askėnd pa e ofenduar , si hoxhėn , priftin apo kryetarin , kryeministrin, popullin e Shqipėrisė , popullin e Kosovės , SHBA-tė , Shtetet Arabe , Profetėt dhe mbiqeniet tuaja .
Duhet tė keni sė pari respekt ndaj vetės , kur i drejtoheni dikujt andaj , pasiqė kjo ju mungon ėshtė mirė ti shmangeni postimeve me pėrmbajtje fetare.
Debatet pėr fe , duhet tė janė tė natyrės me pėrgjegjėsi tė madhe se kur shkruani pėr fenė tuaj , nė atė moment e pėrfaqėsoni popullsinė e asaj feje ,tė cilat janė tė mėdha , pra mos u ngatėrroni mes vete pėr diqka qė nuk ju ka autorizuar askush qė tė shkruani. Nėse dikush e ndjen tė nevojshme tė kėshillohet me cilindo prej juve ,pėr shkaqe tė dyshimit tė tij , nėse keni mundėsi , kėshilloni por kjo mėnyrė e tė shprehurit , nuk ju jep asnjėrit tė drejtė .
Nuk besoj se njė Mysliman , kėrkon fakte qė tė ndryshojė fenė e as njė i Krishterė qė do tė donte tė bėhej Mysliman . Andaj , pse nuk rrini e besoni secili sipas mėnyrės se vetė dhe cilido qė e ka me tė drejtė , do tė shpėrblehet vetė , e cili jo do tė pėsojė vetė.
Sa pėr informatė , Republika e Kosovės , i njeh dhe i mbron qytetarėt e vet , pa dallim race, gjinie , feje apo kombėsie . Kėtė qėndrim e kanė marrur me pajtimin e tė gjithė krerėve fetarė Pėrveq atij ortodoks sėrb qė nuk e njohin shtetin e Kosovės si shtet tė vetin . Dhe pėr tė mos u futur nė detaje tė tjera , dua tė pėrfundoj duke ju lutur qė nė tė ardhmėn ti pėrmbaheni ofendimeve tė cilitdo komunitet . Jam krenar qė jam Shqiptar .Bėhuni edhe ju realė dhe binduni qė skeni me ndryshu mė shumė sesa tė filloni pėrqarje mes veti .
Me respekt pėr tė gjithė , Mbreti_ILI.
Krijoni Kontakt