Close
Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 109
    i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    Maje gojen se s flet nje muslim siq pretendon q eje ashtu . E kuptoj ate fjal do ta beje hallall mirepo mos te ndodh me .
    Tani une kam pyetjet e rradhes per ty , ok pe zajm laike ti si namazli ate lejohet me fal namazin ne instuticione shteterore dhe ate lejohet me marr pushim ne vakt te xhumas , ate lejohet me punu naj moter muslimane me shami , a lejohet per nje musliman qe e pason farzin dhe sunnetin me shku ne ushtri , polici dhe ne te gjitha instuticionet shteterore dhe ato publike te jete i punesuar , sa permbushen te drejtat e besimtarit ajde bujrum ne od te mixhes nisja muhabetit e fol se koxha po te duket vetja i mequm.
    1.Allahu ua ka dhene mundesine te gjithe atyre qe deshirojne ti kryejn obligimet e veta.Pra edhe nese punon ne nje institucion shteterore,e nuk ke mendesi me kohe te beshe namaz,kete mundesi e ke kur te kthehesh ne shtepi
    2.Nazi i xhumase,sikurse cdo namaz tjeter,nuk varet nga deshira e institucionit,por shpesh nga mundesia.Nese ty te konvenon ta marresh pushimin e drekes ne vakt te xhumase,atehere askush nuk do ta ndaloj te shkosh ne xhami dhe te falesh.
    3.Puna me shami me sa di une ende nuk eshte e rregulluar me ligj(ne Kosove)
    4.Ne policine dhe ushtrine e Kosoves,nuk pranohen anetaret ne baze te perkatsise fetare.
    Pra ka mundesi te shumta kur ti don.Mos e fut vehten gjithmone ne rolin e viktimes.

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    nejse,kalimthi kalova ketej dhe thashe po jap dhe une ate mendimin tim ne lillje me kete teme!
    sa per dieni,qe nga viti 1964 ose 1967 e edhe ne kushtetuten e Enverit ishte e theksuar se shqiperia eshte nje vend ateist!!realisht ne institucione apo kulte fetare ndikoj ne nje fare menyre ky sanksionim i kushtetutes,POR ne mendjen apo besimin e besimtarvet fetare pothuajse nuk ndikoj fare!p.sh mbi 80%e myslimanve ushtronin besimin e tyre pamvarsisht se ne menyre ilegale!!po ashtu dhe te krishteret e kan ushtruar besimin e tyre ne te njejten menyre ilegalisht pra!!
    keshtu qe une mendoj se:edhe kosova pamvarsisht letrave te pavlere qe shkruhen nga qeveritar vendas apo te huaj ,besimin e tyre fetar nuk do munden te jau ndalojne njeri!!

dhe se fundi,do doja te ju terheqja vemendjen disa diskutanteve ketu,te cilet jane shume te inatosur nga islamofobia qe i ka mberthyer sa qe kalojne ne fyerjet me ekstreme madje humbin dhe kontrollin duke harruar se pamvarsisht besimeve fetare separi jemi te gjithe shqiptar!!!
    shum me me vend do ishte kete urrejtje ta shfaqnim kundra Tadicit i cili vjen diten per diell ne nje kosove te pa pyetur apo pa i marre leje njeriu,madje i armatosur gjeri ne dhembe dhe i mrojtur nga cubat e tij!pra ky nuk vjen per te miren e shqiptarve ne kosove,por vjen per te takuar ata mjeker gjatet ortodoks dhe per te hellur benzin zjarrit vetem e vetem qe kosova te mos ece perpara!!kjo do duhej te na shqetsonete me shume besoj!!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Laik dhe ateist , ketu ka dallim. Nuk e di se pse e keni kaq veshtire ta kuptoni?!

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=94504
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga BEHARI Lexo Postimin
    nejse,kalimthi kalova ketej dhe thashe po jap dhe une ate mendimin tim ne lillje me kete teme!
    sa per dieni,qe nga viti 1964 ose 1967 e edhe ne kushtetuten e Enverit ishte e theksuar se shqiperia eshte nje vend ateist!!realisht ne institucione apo kulte fetare ndikoj ne nje fare menyre ky sanksionim i kushtetutes,POR ne mendjen apo besimin e besimtarvet fetare pothuajse nuk ndikoj fare!p.sh mbi 80%e myslimanve ushtronin besimin e tyre pamvarsisht se ne menyre ilegale!!po ashtu dhe te krishteret e kan ushtruar besimin e tyre ne te njejten menyre ilegalisht pra!!
    keshtu qe une mendoj se:edhe kosova pamvarsisht letrave te pavlere qe shkruhen nga qeveritar vendas apo te huaj ,besimin e tyre fetar nuk do munden te jau ndalojne njeri!!

dhe se fundi,do doja te ju terheqja vemendjen disa diskutanteve ketu,te cilet jane shume te inatosur nga islamofobia qe i ka mberthyer sa qe kalojne ne fyerjet me ekstreme madje humbin dhe kontrollin duke harruar se pamvarsisht besimeve fetare separi jemi te gjithe shqiptar!!!
    shum me me vend do ishte kete urrejtje ta shfaqnim kundra Tadicit i cili vjen diten per diell ne nje kosove te pa pyetur apo pa i marre leje njeriu,madje i armatosur gjeri ne dhembe dhe i mrojtur nga cubat e tij!pra ky nuk vjen per te miren e shqiptarve ne kosove,por vjen per te takuar ata mjeker gjatet ortodoks dhe per te hellur benzin zjarrit vetem e vetem qe kosova te mos ece perpara!!kjo do duhej te na shqetsonete me shume besoj!!

jo jo duhet te na shqetesoj porblemi si ta bejme kosoven shtet islamik, sepse nuk u mjafton muslimaneve liria e besimit te tyre. -cfare lirie eshte ajo kur nuk mund tua ndalosh te tjereve bindjet qe kane kjo eshte qeshtja, se tadiqi e ata mjekrroshat qe po i permend jane miq te trye, prej tyre vazhdojne te marrin rroge, pastaj ju po harroni se pikerisht keta mjekrroshat ortodoks jane zoterit e muslimanve, se nuk guxoni te beni crc kunder tyre se ua heqin flamen, -ne fakt ua heqin te gjitha te drejtat e predikimit dhe falsifikimit qe i keni bere me lejen e tyre te cilen ata e kane ne dore dhe ju shtrydhin si morrin kur te duan.

Por kush u ka faj juve qe jeni te rober verber dhe nuk dini asgje. Ju jeni aq te mjere sa me ngjani ne ate vajzen e pamartuar qe kishte ngelur shtatzane dhe mundohej ta fshihte.

Por edhe sa kohe do te mund ta fshehni?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 28-04-2008 mė 04:45
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Kosova e shpreh qarte ne kushtetuten e saj se eshte shtet laik (sinonim kjo me sekular, dhe nuk duhet ekuivokuar koncepti). Per kete arsye, eshte e kote te diskutosh se cfare lloj republike fetare duhet te behet Kosova!
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga Daja-GONI Lexo Postimin
    1.Allahu ua ka dhene mundesine te gjithe atyre qe deshirojne ti kryejn obligimet e veta.Pra edhe nese punon ne nje institucion shteterore,e nuk ke mendesi me kohe te beshe namaz,kete mundesi e ke kur te kthehesh ne shtepi
    2.Nazi i xhumase,sikurse cdo namaz tjeter,nuk varet nga deshira e institucionit,por shpesh nga mundesia.Nese ty te konvenon ta marresh pushimin e drekes ne vakt te xhumase,atehere askush nuk do ta ndaloj te shkosh ne xhami dhe te falesh.
    3.Puna me shami me sa di une ende nuk eshte e rregulluar me ligj(ne Kosove)
    4.Ne policine dhe ushtrine e Kosoves,nuk pranohen anetaret ne baze te perkatsise fetare.
    Pra ka mundesi te shumta kur ti don.Mos e fut vehten gjithmone ne rolin e viktimes.
    aha dhe gjithmon une duhet te beje ndonje ndales nga besimi , pra me duhet et zgjedh ne mes te besimit tim dhe shtetit laik , po a jo e lajm ne fund te javes me i kry te gjitha ben keshtu ne fund te javes mu fal per tere javen masi po bajka me la . Po pushimi i drekes eshte i caktuar ne sa dhe zgjedhja nuk eshte e jotja . Po de po qatu a puna me shami ma se shumti ja jep qatu . Po de po ne asnje vend tek instuticionet nuk mirren per baz perkatsit fetare dhe me kete ta japin nje shkelm te mire dhe ti duhet te zgjedh mes besimit tande dhe institucioneve ne fjale . Po mundesite jane gjithqyshne ama problemi qendron kur ta pranon pranoje deri ne fund dhe jo ta pranoj por edhe te refuzoj kur vje puna tani keshtu qendron .
    pyetje direkte Cili vend ne instuticone e pranon nje moter muslimane me shami dhe nje vella me sunnet ? Viktim jo i nderuar une dua qe qeshtjet tona te jene te rregulluara dhe jo te mi mohojn te drejtat e mia sepse jam qytetar i Kosoves dhe kam te drejtat e mia dhe une i kerkoj vetem te drejtat e mia po ndoshta per dikend keto jane shum .
    KOSOVA E MADHE

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Paska hy per lesh debati ketu...

Normal nuk pres qe te hyj ne funksion Toleranca fetare derisa te dominoj Injoranca dhe Urrejtja Raciste/Fetare...

Edhe njeher po e ceki dhe Rikonfirmoj nje gjė...Muslimanet nuk po kerkojn qe Kosova te jetė Shtet Islamik apo me Sheriat,sepse nuk e kemi fatin dhe nderin per kete Perfektshmeri Koncepti jetesor...

Por Nuk pajtohemi qe te jemi Shtet absolut Ateist ,ku sundojn Kafshet e Egra (te me falin kafshet per pergojim),dikush permendi Se Kosova eshte Shtet Laik apo Sekular,te ishim bile sekular por as sekular nuk jemi,sepse Vetė me pakon e Ahtisarit Kosova nuk ka Fe Zyrtare ,kete bile shtetet sekulariste e kan te lejuar qe ta ken bile nje Identitet Fetar Zyrtar te Popullit te atij shteti...

Hajde nese kemi per synim qe te jemi shtet demokratik ateher pse nuk mirret shembull Amerika apo Britania ,te marrim at koncept pushteti dhe ta instalojm ketu ne kosov...

Ne kosov synohet qe perveq zhdukjes gradule te Identitetit dhe vlerave Kombetare te shqiptareve,synohet qe edhe Besimi ne Zot i ketyre shqiptareve te zhduket ne menyre Institucionale,me Kushtetutė...

Keto pika e bejne qe te flitet dhe perflitet se existon Synimi qe te jetė Kosova shteti me Ateist ne Botė me Pushtet:

1. Kosova Nuk ka Fe Zyrtare (Shtet Ateist)

2. Legalizimi I Marteses Ndermjet Personave me Gjini te Njejtė (hemoseksualeve)

3. Legalizimi i Abortit

4. Mos Rrespektimi i te Drejtave dhe Lirive Fetare

5. Qe 9 Vite kerkohen disa Frekuenca per nje Radio Fetare ne kosove ,Refuzohet kjo...

...E shume te tjera qe ne shumicen e Shtetet Sekulariste nuk jan...

Amerika nuk eshte shtet Fetar ,mirpo Kjart dhe simbolikisht tregon se eshte Shtet Besimtar,kete e shfaq publikisht ,qe nga Kushtetuta e deri ne Intimitetin e nje Valute Monetare te Dollarit...dhe nuk lejon qe nje Ateist i Deklaruar ti Udheheq Shtetet e Bashkuara te Amerikes...

Besimi Fetar eshte pothuajse i pacenuar,qdo kush ka te drejte qe te shkollohet dhe edukohet pa asnje penges ne Institucionet Edukukative ne Amerik,qoft ai nxenes me shami apo me Kryq ne gjoks...ndersa ne Kosove mbetesh pa u shkolluar nese vepron keshtu sepse Ateistit i pengon kjo ,jo besimtarit i qfardo feje qoft...

Shembull duhet te mirret edhe Britania ,ku ka rregulluar nje Jete Demokratike prej me te shkelqyer ne evrop besa edhe ne Botė,mirpo nuk i mohon popullit te tij qe te ket identitet fetar ,sikur kosova qe ia ndalon qe te kete identitet zyrtat fetar popullit te vetė...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 28-04-2008 mė 15:00
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    5. Qe 9 Vite kerkohen disa Frekuenca per nje Radio Fetare ne kosove ,Refuzohet kjo...
    Ta spjegoj me mire kete qe ta keni me te kjartė:

Qe prej vitit 1999 ne Kosove vazhdimisht Kerkohet nga Institucionet Kosovare dhe te UNMIKut ,qe te leshohet apo te ipet leja per Frekuenca per hapjen e nje Radio Fetare ne Kosove ,d.m.th vetem leja kerkohet jo kontributi me i madh ...dhe qe nga ky vit vazhdimisht refuzohet kjo kerkes...

Besa Bashkesia Islame e Kosoves ka bere Ankes deri ne keshill te sigurimit,d.m.th i eshte derguar leter ankese ,por e kotė ishte dhe as qe iu eshte pergjigjur dikush kesaj letre...
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anėtarėsuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin

1. Kosova Nuk ka Fe Zyrtare (Shtet Ateist)
    Ti ngatrron shtetin ateist me shtetin laik mo djali!!!! Shteti ateist perjashton te gjitha vete, shteti laik thjesht nuk mban anen e asnjeres, eshte i barabarte dhe i ndare nga feja. Cdo shtet demokratik ne bote eshte laik! Ata qe nuk jane te tille nuk bejne pjese ne shtetet demokratike (irani, arabia...e me radhe)
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    jo jo duhet te na shqetesoj porblemi si ta bejme kosoven shtet islamik, sepse nuk u mjafton muslimaneve liria e besimit te tyre. -cfare lirie eshte ajo kur nuk mund tua ndalosh te tjereve bindjet qe kane kjo eshte qeshtja, se tadiqi e ata mjekrroshat qe po i permend jane miq te trye, prej tyre vazhdojne te marrin rroge, pastaj ju po harroni se pikerisht keta mjekrroshat ortodoks jane zoterit e muslimanve, se nuk guxoni te beni crc kunder tyre se ua heqin flamen, -ne fakt ua heqin te gjitha te drejtat e predikimit dhe falsifikimit qe i keni bere me lejen e tyre te cilen ata e kane ne dore dhe ju shtrydhin si morrin kur te duan.

Por kush u ka faj juve qe jeni te rober verber dhe nuk dini asgje. Ju jeni aq te mjere sa me ngjani ne ate vajzen e pamartuar qe kishte ngelur shtatzane dhe mundohej ta fshihte.

[QUOTE]
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    jo jo duhet te na shqetesoj porblemi si ta bejme kosoven shtet islamik,
    don apo nuk don ti,kosova eshte nje vend mysliman,madje fatmiresisht islami praktikohet dhe po perparon per dite,sidomos moshat e reja te cilet vine nga bankat universitare,
    cfare lirie eshte ajo kur nuk mund tua ndalosh te tjereve bindjet qe kane kjo eshte qeshtja, se tadiqi e ata mjekrroshat qe po i permend jane miq te trye, prej tyre vazhdojne te marrin rroge, pastaj ju po harroni se pikerisht keta mjekrroshat ortodoks jane zoterit e muslimanve,
    edhe tadici po te lexonte keto citimet e tuja,sigurisht qe do ndihej shume i zhgenjyer nga ana jote per menyren se si dhe sa dobet e luan rrolin e zellenesit te tia,sinqerisht nuk do te mbante as nje minut si zellenes!!!
    postuar nga baptist!
    pastaj ju po harroni se pikerisht keta mjekrroshat ortodoks jane zoterit e muslimanve, se nuk guxoni te beni crc kunder tyre se ua heqin flamen, -ne fakt ua heqin te gjitha te drejtat e predikimit dhe falsifikimit qe i keni bere me lejen e tyre te cilen ata e kane ne dore dhe ju shtrydhin si morrin kur te duan.
    baptist!
    une jam mysliman,ti e din se une jam nga shkodra keshtu qe nuk kam patur rastin te ndeshem apo te bej duel me ta,pamvarsisht urrejtjes qe une dhe gjithe shqiptaret kane ndaj tyre!!
    megjithate une sinqerisht ndihem krenar qe jam shqiptar sic ndihem i lumtur dhe me besimin tim mysliman,e them kete pasi ate pjese te shqiperise qe quhet Dardani apo kosove,u deshen qindra apo mijra jete njerzish ne shekuj qe te vinin deri tek dita e lirise,pamvarsise qe sot gezojn te gjith shqiptaret!dhe ti e din shum mire se ata qe luftuan per lirine e kosoves ne shekuj e deri tek luftetaret e UCK ishin mysliman dhe pikerisht kan luftuar kundra atyre mjekroshve ortodoks,qe ti po i ngrit ne qell se gjoja na paskan futur tmerrin!!vertet serbet kan bere masakra por kurr shqiptaret nuk jane gjunjezuar para tyre!!
    megjithate une nuk qendroj ne linjen tende,une respektoj dhe ata shqiptar te kosoves qe i perkasin besimit katolik dhe kan luftuar per liri dhe pamvarsi!
    postuar nga baptist!

kuptohet luftrat vetem te keqia kane!!
    okupime!vrasje masive!spatrime!por edhe pordhunime!!!
    dhe pikerisht keto fenomene negative kan arllur nga keta mjekroshet ortodoks,dhe jo nga myslimanet shqiptar apo katoliket shqiptar!!!

p.s do te lutesha qe te jesh me i ekuilibruar ne debat!!
    mos e bej vi me te gjithe!
    leri menjenane bindjet ekst6reme fetare!megjithate une nuk te shikoj ty as si nje besimtar i mirfillte katolik,se po te ishe i tille nuk di perdorje kete gjuhe qe ti perdor ne debat!!

Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Vrasja e Kolonel Ahmet Krasniqit..
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 04-10-2010, 04:41
  2. Me ne fund u pranua publikisht se kosova ska ushtri
    Nga beni33 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 126
    Postimi i Fundit: 11-03-2009, 18:14
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •