Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 38
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

Cilat janë ato cilësi që e dallojnë besimtarin prej ateistit dhe anasjelltas?

Ne kete temë kerkoj qe te diskutohet ne menyre konkrete dhe individuale qeshtja ,se cilat jan ato cilesi pozitive apo negative qe e bejne dallimin ne mes te nje Besimtari dhe nje Ateisti...

Kerkoj qe te dikutohet ne menyre humane dhe te mos ofendohet kush ,por thjesht te diskutohet ajo qfar kerkohet ,d.m.th te ndriqohen ato shprehi ,cilesi apo atribute qe e karakterizojn personalitetin e nje Besimtari dhe personalitetin e nje Ateisti ...

Dhe kur te paraqiten ato dallime qe e bejne diferencen ndermjet personaliteteve ,ateher ne mund te gjykojm se cili eshte me i dobijshem/demshem per shoqerin dhe keshtu sa do pak mund te ndriqojm diqka ...

Por edhe njeher kerkoj qe te mos eskaloj situata dhe te shendrrohet ne arenë ofendimesh apo Fontan Ofendimesh...

Por te jemi realist dhe te pranojm ato cilesi qe i kemi si te tonat dhe nese i konsiderojm se jan negative ato cilesi qe i kemi ateher te i braktisim apo ti korigjojm..
    Dhe asesi te mos ofendohet dikush nese thotë dikush se : kete cilesi e ka besimtari (te keqe apo te mire) dhe anasjelltas kete cilesi e ka ateisti (te keqe apo te mire)

Disktim brenda suazave te Tolerances Fetare...

Mirembetshi
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Shume e thjeshte fisnik, nuk ka asnje cilesi qe e dallon nje besimtar nga nje ateist. Eshte e kote ti ndash njerezit ne besimtare dhe jo, nuk ka asnje kuptim, sepse ashtu si ka kriminele qe besojne ne zot, ashtu si ka terroriste qe besojne ne zot, ashtu ka dhe njerez te mire qe besojne ne zot. Ashtu si ka ateiste kriminele , ashtu ka ateiste qe jane njerez te mire.
    Atehere, ça kuptimi ka ti ndajme?

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Një nga keto cilësi eshte:kur unë bëj diçka, e bëj se ma thotë zemra ose truri im dhe jo hoxha dhe popi.Tem e bukur.ciao Xfiles

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Shume e thjeshte fisnik, nuk ka asnje cilesi qe e dallon nje besimtar nga nje ateist. Eshte e kote ti ndash njerezit ne besimtare dhe jo, nuk ka asnje kuptim, sepse ashtu si ka kriminele qe besojne ne zot, ashtu si ka terroriste qe besojne ne zot, ashtu ka dhe njerez te mire qe besojne ne zot. Ashtu si ka ateiste kriminele , ashtu ka ateiste qe jane njerez te mire.
    Po ne shpesh na ndalon besimi per disa gjera po juve kush ju ndalon ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    si e tha Drague, ne na e ndalon ndergjegja.

Pastaj, nese ti si njeri qe je nuk ben diçka vetem nga frika se ta ndalon feja, ç'fare vlere ka? Per mua je nje njeri i keq ne pamundesi per te bere keq, jo se nuk do, por sepse nuk mundesh.

Pastaj nese do ta nxjerresh ketu muhabetin, ne fund te fundit mund te themi qe ateisteve ia ndalon ligji.

Po realiteti i perditshem eshte qe nuk ka asnje ndryshim nga nje besimtar dhe nje ateist perveç fanatizmit te tepruar te besimtarit. Nuk shoh asnje cilesi qe nje besimtar mund te kete me shume se nje jo-besimtar.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    hehe ty besimi te thote qe te behesh kriminel,te luftosh pabesimtaret,te besh xhihad,ti presesh doren atij qe vjedh,te shhtypesh gruan,e shume gjera te tjera.

ndergjegja(skrupujt) nuk te le ti besh keto gjera,keshtu qe besimi i verber te detyron te luftosh ndergjegjen tende.
    shembull,ndergjegja te thote te mos behesh kamikaz,te vrasesh njerez te pafajshem,besimi te thote qe po beje,se do jesh martir,te presin 72 ****** ne parajse,ti nga qefi i madh i putanave e ben dhe vetvritesh,e shef ça te bo besimi!!!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga diocleziano Lexo Postimin
    hehe ty besimi te thote qe te behesh kriminel,te luftosh pabesimtaret,te besh xhihad,ti presesh doren atij qe vjedh,te shhtypesh gruan,e shume gjera te tjera.

ndergjegja(skrupujt) nuk te le ti besh keto gjera,keshtu qe besimi i verber te detyron te luftosh ndergjegjen tende.
    shembull,ndergjegja te thote te mos behesh kamikaz,te vrasesh njerez te pafajshem,besimi te thote qe po beje,se do jesh martir,te presin 72 ****** ne parajse,ti nga qefi i madh i putanave e ben dhe vetvritesh,e shef ça te bo besimi!!!
    O diocleziano fol najher si njeri te pakten lere anash mllefin dhe inatin qe ta ka kapluar banu njeri ja shiko asnjeri nuk foli si para postimit tend dhe ti menjeher ja nisme gjera e gjera palidhje ke ndergjegje apo vetem deshiron te tregohesh me budallai i forumit

Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    si e tha Drague, ne na e ndalon ndergjegja.

Pastaj, nese ti si njeri qe je nuk ben diçka vetem nga frika se ta ndalon feja, ç'fare vlere ka? Per mua je nje njeri i keq ne pamundesi per te bere keq, jo se nuk do, por sepse nuk mundesh.

Pastaj nese do ta nxjerresh ketu muhabetin, ne fund te fundit mund te themi qe ateisteve ia ndalon ligji.

Po realiteti i perditshem eshte qe nuk ka asnje ndryshim nga nje besimtar dhe nje ateist perveç fanatizmit te tepruar te besimtarit. Nuk shoh asnje cilesi qe nje besimtar mund te kete me shume se nje jo-besimtar.
    Ndergjegjja shpesh te genjen duke pasur parasysh se njeriu eshte qenie lakmitare dhe qe gabon .
    Shiko xfiles ne e dijme se qfare eshte te jete anarki andaj ligji duhet te jete sepse njerzit jane si kafsha pastaj ligji i te fortit ndoshta e din , por problemi qendron se ligji qe bene njeriu ka shum zbrastira andaj edhe ku ta sheh shlir hyn , kurse besimtari e dine qe eshte gjithmon nen mbikqyrje dhe s ka mundesi te ik ne asnje qast , dhe ne besojm se nje dite kemi me dhene llogari per ate qe kemi bere .
    Tek ju , ju mbaheni me shum me etiken apo mirepo edhe etika e pranon se me te moralshem jane fetaret ne shum aspekte bile edhe nuk bje ne kundershtim me fene , kurse ju e kundershtoni me te vertet besimi eshte nje e mire qe e ka njerezimi sepse pa besim se eshte ne mbikqyrje te plote kush e di se qfare do te kishte vepruar njeriu shpresoj te me kesh kuptuar dhe mundesisht te bejme nje bised qe ja vlen dhe jo me ofendime e gjera koti sepse pastaj nuk ja vlen te postosh me , dhe nga aspekti se jemi te gjithe shqiptare dhe ne sy te botes keto gjera nuk duhet lejuar qe te ndodhin sepse interneti eshte anekend botes dhe te tregojm nje kultur te bisedes kaq kisha

Nese nuk ben dicka thjesht nga frika se do shkosh ne ferr pas vdekjes nuk eshte e moralshme. Thjesht po ben dicka per interes personal, per te qene me mire per vete me vone.

Eshte si te kem une gjithmone nje polic nga mbrapa dhe te them qe jam i moralshem se nuk bej krime.

Pastaj hidhemi te tjetra qe fetaret kane bere lufta e kabe vrare me shekuj e mijevjecare te tere. Si ka mundesi ka ndodhur kjo nga te moralshmit?

As frika nga zoti dhe as frika nga burgu nuk e ndalon kriminelin. Ndergjegjja eshte ajo qe nuk e le dike te ofendoje, te vjedhe apo te vrase. Nese te duhet nje shkop mbi koke qe te mos i besh keto gjera (qofte zoti apo polici), aterehere vetem i moralshem nuk je.

Shume dakort.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Emrat dhe Cilesite e Zotit!
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 17-11-2010, 03:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •