Njė ditė derisa nėna e keshillonte dhe edukonte femijėn e saj, rrodhi nje fjal e arte dhe shum prekse nga femija i saj.
Po te lexosh dhjete here suren ihlas, Zoti te jep nje shtepi ne xhenet - i tha nena djalit te saj te vogel. Menjehere djali filloi te recitoje suren, kurse e ėma perseriste pas tij.
Djali ndalon dhe i thote: s'ke nevoje te lexosh se do te marr ne shtepine time!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 12-01-2012 mė 11:01
"Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"
Kur Nastradini vajti ne nje fshat dikush i tha: "Ste kam njohur deri sa pashe gomarin!"
Nastradini iu pergjigj: "Epo gomeret e njohin me mire njeri-tjetrin!"
Njė ditė derisa ishte nė treg sahabiu i nderuar Abdullah ibėn Mes’udi njė njeri vjedhi nga ai diēka nga pasuria e tij qė kishte me vete, pasi e hetoi u tregoi tė tjerėve, njėri prej tyre tha: Ejani tė bėjm dua kundėr vjedhėsit!
Ibėn Mes’udi tha: Unė jam pronari i pasuris, mua mė takon tė lutem ndėrsa ju thuani amin.
Filloi lutjen duke thėnė: “O Allah nėse ai qė mė ka vjedhur pasurin time kishte nevojė pėr tė, jepi begati nė tė, e nėse nuk ishte nga ata qė kishte nevojė atėherė bėje qė ky mėkat tė jetė i fundit pėr tė”.
Njė ēifut kaloi pranė Ibrahim ibėn Ed'hemit dhe i tha duke u tallur me tė: O Ibrahim, a mė e mirė ėshtė mjekrra jote apo bishti i qenit tim?
Ibrahimi ia ktheu me qetėsi prej besimtari: Nėse mjekrra ime ėshtė nė Xhehennem, atėherė bishti i qenit tėnd ėshtė mė i mirė, ndėrsa nėse mjekrra ime ėshtė nė Xhennet, ėshtė mė e mirė se bishti i qenit tėnd.
Njė grua po ēonte nė treg 4 gomerė pėr t'i shitur. Rrugės, dy djem i thanė: mirėmėngjes nėna e gomerėve!
Mirėmengjės fėmijė tė mi - ju tha ajo.
Njė burrė, i tha njė ditė Pikasos:"Mesa shoh unė, ti s'ke fare haber nga pikturat. Tė rroftė nami e fama. Pse pikturė ėshtė tė bėsh ca viza kot e mė koti me ngjyra pa lidhje fare?!"
Pa folur fare, Pikaso mori penelin dhe vizatoi mbi tokė njė kokėrr gruri. Aq e vėrtetė dukej ajo kokėrr, saqė njė pulė u afrua dhe u pėrpoq ta hante.
Atėherė, burri nė fjalė u mrekullua nga mjeshtria e Pikasos dhe i tha:"Po pėrse bėn piktura tė ēuditshme, ndėrkohė qė pikturoke kaq bukur?!"
Pikaso iu pėrgjigj me ironi:"Sepse unė nuk pikturoj pėr pulat i dashur!"
Krijoni Kontakt