Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 75
    ..She is so cute... Maska e jessi89
    Anëtarësuar
    25-08-2003
    Postime
    955
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Ne kete moment qe un kam shkruar kete postim, ti po e lexon shume mire, por sa i vetdijshem je qe nuk po enderron? Dmth, ku e ke sigurine qe ti nuk po e enderron kte moment, pra si mund te ndahet realiteti nga fantazia/endrrat?

Jam i sigurt qe spo enderroj por jam ne realitet ,po te lexoj ty cke shkrujt....Kam perpara sysh germa qe formojne fjale,e fjale qe formojne fjali ,dhe ,qe duke lexu fjalite, del nje mendim a nje ide juaja.
    Wild and crazy can't be lazy

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga Zombi Lexo Postimin
    Teme e bukur Apollon.

Une ka kohe qe merrem me kete hipoteze, teoria e "Matrix" ka nje te vertete si dhe ajo e endrrave lucide. Ta them mendimin tim me nje shembull. Para ca viteve nje vajze qe kam njohur, kishte qendrim nihilist ndaj jetes, çdogje i shkonte ters, zi, derisa arriti ne ekstaze. Nuk kishte mundesi qe te te falin jeten dhe ta jetosh ate ne nje tmerr te vazhdueshem. Ajo mendonte se kjo ishte nje vetem enderr. Dhe beri nje sprove, preu damaret e saj. Madje hipoteza u vertetua. Ajo u zgjua nga zhgjendra ne spital. Dhe qe atehere e adhuron jeten!...Ben mire te mesoni nga shembujt e te tjereve, besoni ne to dhe mos i provoni.
    Nje nga gjerat më me sens qe kam lexuar prej kohesh. Bravo!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Citim Postuar më parë nga Zombi Lexo Postimin
    Une ka kohe qe merrem me kete hipoteze, teoria e "Matrix" ka nje te vertete si dhe ajo e endrrave lucide. Ta them mendimin tim me nje shembull. Para ca viteve nje vajze qe kam njohur, kishte qendrim nihilist ndaj jetes, çdogje i shkonte ters, zi, derisa arriti ne ekstaze. Nuk kishte mundesi qe te te falin jeten dhe ta jetosh ate ne nje tmerr te vazhdueshem. Ajo mendonte se kjo ishte nje vetem enderr. Dhe beri nje sprove, preu damaret e saj. Madje hipoteza u vertetua. Ajo u zgjua nga zhgjendra ne spital. Dhe qe atehere e adhuron jeten!...Ben mire te mesoni nga shembujt e te tjereve, besoni ne to dhe mos i provoni.
    Ajo vajza ka qene e semure.Depresioni kur te çon ne tentative vetevrasje nuk eshte thjesht faze kalimtare(siç mund te kemi te gjithe),eshte semundje!

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga Lenc Bukuroshi Lexo Postimin
    Ajo vajza ka qene e semure.Depresioni kur te çon ne tentative vetevrasje nuk eshte thjesht faze kalimtare(siç mund te kemi te gjithe),eshte semundje!
    Jam plotesisht dakort me ty.Skane te bejne endrrat fare ne kete rast!
    Depresioni njihet si semundje fatale qe i çon njerezit drejt vetevrasjes.
    "Carpe Diem"

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Qysh e din qe je duke enderruar ?
    Nese te vjen turp per diqka qe bene ne realitet ne enderr ste vjen turp per asgje .

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Akoma te ura jan 2 apo 3 persona ktu.

Ajo qe ka then Zombie, pershkruan me se miri ate qe doja te thoja une, nese ti je i sigurte se kjo eshte jeta e vertete, cfar te ben te mendosh se po jeton nje jete te vertete, edhe jo thjeshte nje imagjinat te trurit tend. Ju akoma vazhdoni me te njejtin ritem.

Ka endrra aq "reale" (se tani sdi ke te quaj reale) ka ndodhur qe personi qe po enderronte, mendonte se po vdiste, edhe ne nje cast i del "gjumi", edhe pune minutash vdiq (per ne). Si mund ta shpjegoni kte? Pastaj kur ne vdesim, sa te sigurte jemi qe ne kemi vdekur, por nuk kalojme automatikisht ne ndonje faze tjeter qe truri jone shkeputet nga kjo lloj jete, edhe kalon ne ndonje dimension tjeter? qe ndoshta vazhdon perseri punen.

Nga ta di un se ju jeni real? Nga nje prekje? Nga nje shikim? Truri im eshte i ndertuar ne kte lloj forme, cfar mund te prek edhe mund te shikoj, e konsideroj reale, por sdo te thote qe eshte reale.

Pastaj, kush ju garanton juve, qe kjo sapo lexuat, nuk eshte ajo gje qe ju deshironi te lexoni? Un mund te keme shkruar gjera te tjera, qe ju i kuptoni sic doni vete, ose me sakte ashtu sic i kupton truri juaj!!!

disa ktu kan arrit ta kuptojne kte teme per se behet fjale, urime.

Shpjegimi qe ka dhen Zombie, nuk mund te kuptohet nga te gjith, Zombie je fantastike.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-12-2007
    Postime
    119
    Apollon nga fantazia un hidhem 5 here me shum se ti nga pallati qe ti po hidhesh.

Kurse ne realitet jemi gjithmon barabart ose 0 me 0 ose 1 me 0 per mu , smund te jet ndryshe.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-10-2006
    Postime
    241
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin

disa ktu kan arrit ta kuptojne kte teme per se behet fjale, urime.
    Po ti vete a e ke kuptuar per ca behet fjale ne kte teme?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Die po shikoja ne ender sikur ishte ora 3 am dhe po binte celli pa ndalim dhe un se ngria. Pastaj ra dhe nje here dhe e ngrita dhe ishte Matt-i. Sa ngrita cellin fillova po i thoshja qe e doja dhe i kerkoja falje qe se ngrita cellin me para "ste mora me para" thot ai! Mbasi e mbylla telefonin pash dhe nuk kisha as nje missed call. Pra po shikoja ne ender qe dikush po merte ne tel ne oren reale (ora ishte 3 ne te vertet) dhe pastaj ne realitet ra teli. Isha shume e konfuzuar mezi sa me zuri gjumi prap.

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Ka edhe te atille qe shohin endrra me sy hapur a ?
    KOSOVA E MADHE

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pranimi i Shqiperise ne NATO - nje hap i sigurte drejt BE
    Nga brezi97 në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 13-09-2009, 09:26
  2. A është bota sot më e sigurtë sesa gjatë Luftës së Ftohtë?
    Nga Humdinger në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 23:05
  3. Kush hyn në “Shtëpinë e zeze” është i sigurtë!
    Nga altin55 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-07-2004, 18:28
  4. Me te sigurte pa semafore ?!
    Nga Blendi në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 11-07-2002, 18:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •