Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 75
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-03-2008
    Postime
    224
    Apolon ti ose mund te kesh nje fobi nga kafshet ose lartesite. Por enderra mund te tregoje edhe per fobite e ndonje pjesetari te familjes ne pamen sikur je ti. Kjo mund te jete edhe nje rrezik i yti ne te ardhmen qe vetedija kurresesi nuk eshte e afte ta kape dhe i ka shpetuar asaj por thelle ne pavetedije ajo eshte parandier. Keshtu nje shoku im shihte ne enderr sikur i rreshkiste kemba e binte nga mali. i thashe te mos shkonte ate muaj ne alpinizm. Ai nuk e kuptonte rrezikun qe i kanosej por subkoshiences nuk i shpeton asgje. Pas dy javesh mora vesh lajmin e vdekjes se tij. Kish vdekur ai dhe dy shoket e tij.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Nuk e di,une them aq sa e kuptoj une.
    Ndoshta se kuptoj dot,por une s'mund ta kuptoj dot nese e kuptoj apo nuk e kuptoj,sepse secili nga ne kujton se e kupton dhe per tjetrin thote qe s'e ka kuptuar.Ai eshte perceptimi i secilit.

Apollon ti qenke fans i "Lostit" dhe "CSI" dhe ketyre serialeve kshu apo jo?
    Kam nje shok ktu qe i pelqen te "sbizzarrohet" me te tilla diskutime.Une per vete,preferoj ti bie me thjeshte diskutimit,sepse sa me shume nderlikohesh aq me teper behesh konfuz.Kjo s'do te thote qe une e kam mire dhe ti e ke gabim apo anasjelltas.Do i riktheheshim pargrafit me lart.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Apolon ti ose mund te kesh nje fobi nga kafshet ose lartesite.
    Nuk e di si mund te keme fobi kafshet, nese un kam e bej me kafshe perdite.
    Nga lartesite aq me pak, ta garantoj per kte.

Apollon ti qenke fans i "Lostit" dhe "CSI" dhe ketyre serialeve kshu apo jo?
    E vetmja ore qe un shoh Tv, eshte ora 14.30 deri ne oren 15.30 (orari qe ha dreke) nuk ha dot nese nuk shoh Tv.. por me e bukura eshte se ne ate orar, mund te shoh vetem ndonje dokumentar. Kshuqe se kam idene ca jan kto seriale!!
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga shiu2008 Lexo Postimin
    Apollon nga fantazia un hidhem 5 here me shum se ti nga pallati qe ti po hidhesh.

Kurse ne realitet jemi gjithmon barabart ose 0 me 0 ose 1 me 0 per mu , smund te jet ndryshe.
    Mos ji aq i sigurte.

Nejse: kjo teme sben fjale per "Apollyon" apo ndonje tjeter.. ktu mund te jepni mendimet tuaja lidhur me kte teme, por si duket ju nuk lexoni artikullin e nje gazete, por shikoni se kush e ka shkruar ate.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Ne keto momente jam pothuajse i sigurte qe nuk po enderroj por ama nuk jam dhe aq i sigurte qe e gjitha kjo nuk eshte thjeshte nje stimulim i realitetit .

Per nga forma se si zhvillohen, enderrat jane teper te cuditeshme! Personalisht kam perjetuar shume raste enderrat te llojit lucid. Shembull eshte, duke u hedhur nga avioni pa asnje sens frike, thjeshte nga vetedija se jam ne enderr. Duke u zhytur ne ujra te erreta, duke mbyllur syte ne menyre qe te zgjohesha nga gjumi kur isha ne nje enderr me vetedije te plote, por doja te zgjohesha.

Ne shumicen e rasteve enderrat nuk me kujtohen, por enderrat nga te cilat kerkoj te zgjohem gjithmone me ngelen ne memorie.

Apollyon, une mendoj se enderrat kane ndryshim te theksuar me ate qe ne e quajme realitet. Truri nuk mendoj se funksionon me te njejte kapacitet qe funksjonon kur jemi te zgjuar, po ashtu dhe shqisat tona. Dhimbja, frika, pamja, gjyrat, tingujt, etj jane shume larg realitetit. Ne fakt, ne shumicen e enderrave njeriu nuk eshte ne gjendje te dije indentitetin e tij. Domethene gjerat jane shume te mjegulluara.

Teoria e Matrix eshte teori qe te vendos ne nje pikepyetje te madhe!

Pyetja ime do ishe me teper e formes "Sa i sigurte jeni se ajo c'fare perjetoni ne kete moment eshte realitet"?

PS: Jo se ka rendesi, por mendoj qe numri i yjeve duhet ngritur pak pasi tema eshte interesante. Dikush duhet te kete patur problem teper te madh me kete teme per ta vlersuar vetem me nje yll
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Pyetja ime do ishe me teper e formes "Sa i sigurte jeni se ajo c'fare perjetoni ne kete moment eshte realitet"?
    Unë po të përgjigjem shkurt. Aspak nuk jam e sigurtë. Jo vetëm sa për të të dhënë një përgjigje, por duke u bazuar në përjetimet personale. Ne mundet të lexojmë teori, e teori për ëndërrat lucide ( të kthjeta, të qarta) por kurrë s'do të arrijmë të kuptojmë atë fijen e hollë që na ndan nga realiteti, jo pa mos e përjetuar atë.
    Herën e parë që lexova këtë temë, gjeta vetveten. Në fakt u habita që edhe dikush tjetër ka arritur ta hedh këtë hipotezë. Dhe janë të paktë ata që mund ta kuptojnë, të tjerë mbase edhe mund ti japin një trajtë tjetër. Por e vërteta është se ka shumë pak njerëz që i kanë hyrë në thelb, e kanë prekur. Unë nuk do të mar mundimin të sjell këtu përvojat e mia, ngaqë mund të akuzohem si e marrë. Jam e vetëdijshme. Madje është edhe shumë e vështirë të gjej fjalët e duhura për të përshkruar një gjendje nga një kënd tjetër sferik, nga një dimenzion tjeter. Besoj që ato fjalë nuk egzistojnë në fjalorin tonë. Andaj çdo përpjekje e imja do të ishte një dështim për mua.

Kjo temë meriton maksimumin e yjeve.
    • The rest is silence.

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Nuk jam aspak i sigurte se kjo qe po perjetoj tani, eshte realiteti. Nje enderr mund ta quaja, nje realitet brenda nje realiteti tjeter, qe ne fakt eshte i gjithi nje illuziuon. Pra kte realitet qe po jetojm edhe neve na duket realitet, eshte nje illuzion qe eshte krijuar ne trurin tone, cdo gje e percaktuar edhe vendosur me pare, shpesh kemi degjuar fjale te tipit (si te jete shkruar) Pra duket sikur jeta jone "reale" eshte e shkruar diku, edhe ne po kalojme nje faze qe eshte e shkruar me pare, ne vetem sa po luajm rolin tone ne kte udhetim, qe sdihet se ku do perfundoje. Edhe se sa te sigurte jemi qe do kete nje fund, kte smund ta dime, sepse ne castin qe dikush mbyll syte edhe vdes, ne sjemi te sigurte se ai qe "vdiq" nuk ka kaluar ne ndonje dimension tjeter, (po per ne ai/ajo vdiq ) edhe u fshi nga memorja e trurit tone, por sdo te thote qe ai nuk ka kaluar diku tjeter.. pra ai qe vdiq, u fshi nga udhetimi i trurit tone, por ai udhetimin e vet nis ta beje akoma diku tjeter..
    Me duket shum e komplikuar, dua te shkruaj shum gjera edhe spo gjej dot fjalet se si ti shkruaj...
    Shpresoj akoma te shoh postimet tuaja ne kte teme Zeri Mirdites edhe Zombie, sepse jan me te vertete interesante.

Ps: faleminderit qe e keni vlersuar kte teme Zombie edhe Zeri_Mirdites .

i/e regjistruar Maska e kleantin
    Anëtarësuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    ku shkel aty jetoj
    Postime
    74
    hi apollyon. tani nuk e mendoj, cfare endrre ke pare per te hapur temen. te jete vetem qeni afer gremines nuk e besoj se me nje fjale keto nuk kalohen jane te treja te ndryshme endrra ,fantazia ,realiteti .endrra shikohet me sy mbyllur ne gjume,pa vete dije.fantazia mendohet me sy hapur mos te them enderr me sy hapur se dua ti bie shkurt se keto jane te thella ti analizosh ndersa me realitetin jeton pa enderruar ,pa fantazuar...... se po enderrove ne realitet; aha; ne enderr te del gjumi nga qeni nuk bie ne gremine , por ne realitet po iu afrove gremines ike.

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    tani nuk e mendoj, cfare endrre ke pare per te hapur temen
    Po po, plasi shpjegimi endrrave ktu!

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Mese i sigurt derman.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pranimi i Shqiperise ne NATO - nje hap i sigurte drejt BE
    Nga brezi97 në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 13-09-2009, 09:26
  2. A është bota sot më e sigurtë sesa gjatë Luftës së Ftohtë?
    Nga Humdinger në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 23:05
  3. Kush hyn në “Shtëpinë e zeze” është i sigurtë!
    Nga altin55 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-07-2004, 18:28
  4. Me te sigurte pa semafore ?!
    Nga Blendi në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 11-07-2002, 18:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •