Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 75
    Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Pershendetje dhe pergezime per temen.

Ne radhe te pare duket dicka shume e perafert, endrra me realitetin, ku qendron dallimi kur jane aq te peraferta?

Edhe pse ne shikim te pare duken kaq te perafert, por po u analizua me thelle kane kodra ne mes veti. Sepse nje njeri i vdekur ne enderr dallon nga njeriu i vdekur ne realitet, endrra eshte si rezultat i imagjinates tone.

Ti pyete shume mire, ku ta dim qe nuk enderrojme tani? E dim dhe ate shume mire, pervec nese jemi te dehur dhe skemi ndjenja, endrra dallon nga realiteti sepse ndjenjat nuk jane te theksuara gati se fare ne enderr ndersa ne realitet po.

Me ndjenja nenkuptojme, prekjen,shikimin(real),shijen,etj etj, gje qe per mua e len endrren nje te tille dhe e dallon nga realiteti.

Gjithe te mirat.

Rapsoul
    Sui generis

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Me ndjenja nenkuptojme, prekjen,shikimin(real),shijen,etj etj, gje qe per mua e len endrren nje te tille dhe e dallon nga realiteti.
    Kto i ke edhe ne te ashtuquajturat "endrra". Madje aty i ke akoma me te theksura, frika eshte akoma me e madhe, eshte ankthi shum i larte.

Edhe pse ne shikim te pare duken kaq te perafert, por po u analizua me thelle kane kodra ne mes veti. Sepse nje njeri i vdekur ne enderr dallon nga njeriu i vdekur ne realitet, endrra eshte si rezultat i imagjinates tone.
    Si mund te behet ky dallim? Pervecse ti "zgjohesh" (ose me sakte i shmagesh situates) qulle ne djerse?
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    [QUOTE=Apollyon;1892483]Kto i ke edhe ne te ashtuquajturat "endrra". Madje aty i ke akoma me te theksura, frika eshte akoma me e madhe, eshte ankthi shum i larte.

ja pra per kete ato jane endrra dhe jo realitet...
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Kto i ke edhe ne te ashtuquajturat "endrra". Madje aty i ke akoma me te theksura, frika eshte akoma me e madhe, eshte ankthi shum i larte.

Si mund te behet ky dallim? Pervecse ti "zgjohesh" (ose me sakte i shmagesh situates) qulle ne djerse?
    Ta enderrosh nje gje dhe ta perjetosh ka kodra, ishte e menduar ne kete aspekt, pra nese p.sh lendohesh ne enderr dhe nese lendohesh ne realitet, cfar dallimi ka? Ka kodra, per kete aspekt ishte ai pershkrim dallimi eshte tejet i madh. Edhe pse ne ndjenja gati se e perjetojme te njejten por rezultati ndryshon, pasoja eshte krejt ndryshe.
    Sui generis

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    [QUOTE=maryp;1892489]

ja pra per kete ato jane endrra dhe jo realitet...
    Si mund te jete realitet, kur eshte e veshtire te dallohet realja nga imagjinarja? Si mund ta dim qe te gjitha ato veprime, nuk jan thjeshte imagjinate e trurit tone?
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga RaPSouL Lexo Postimin
    Ta enderrosh nje gje dhe ta perjetosh ka kodra, ishte e menduar ne kete aspekt, pra nese p.sh lendohesh ne enderr dhe nese lendohesh ne realitet, cfar dallimi ka? Ka kodra, per kete aspekt ishte ai pershkrim dallimi eshte tejet i madh. Edhe pse ne ndjenja gati se e perjetojme te njejten por rezultati ndryshon, pasoja eshte krejt ndryshe.
    Po mire sa i vetdijshem je qe ky moment tani eshte real, edhe jo thjeshte imagjinate e trurit tend? Mund te jeshe i sigurte qe kte moment ti nuk po e imagjinon?

Jan disa gjera qe smund te vertetohen, packa se ty edhe mua na duken reale.. Por ndoshta ky debat ndermjet teje edhe meje, po ndodh vetem ne memorjen time, ose tenden.

E Humbur Maska e elsaa
    Anëtarësuar
    20-02-2008
    Vendndodhja
    Back Too Homme
    Postime
    2,685
    Ne te thella paske hy aligator

ncuq nuk jam aq e sigurte ne jam ne enderr apo realitet , aq sa sot nuk jam e sigurte ishin reale po thjesht imagjinata ime ato postimet qe lexova dje . Shpesh here edhe vetes ja bej kete pyetje . Por derisa kjo teme te ekzistoje ne forum dhe ta lexoj here pas here mund te them qe nuk eshte "enderr" , kur ta fshine moderatoret , do te mbese ne kujtese si enderr dhe me vone do zbehet dhe do te mendoj qe vetem e kam imagjinuar.
    Burrat Udhëheqin Botën, Ndërsa Gratë Udhëheqin Burrat

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    [QUOTE=Apollyon;1892496]
    Citim Postuar më parë nga maryp Lexo Postimin

Si mund te jete realitet, kur eshte e veshtire te dallohet realja nga imagjinarja? Si mund ta dim qe te gjitha ato veprime, nuk jan thjeshte imagjinate e trurit tone?
    sepse ne enderr veprimet jane te kufizuara, vet e the qe endrra qe ti sheh eshte gjithmone e njejte, kurse ne jeten e perditshme, ne realitet, veprimet jane nga me te ndryshmet, mbaron nje veprim, fillon nje tjeter,ose dicka qe ne nuk arrijme ta mbarojme sot neser do ta fillojme aty ku e lame diten me pare (psh puna). kurse endrra jote fillon gjithmone ne te njejten menyre dhe ka gjithmone te njejtin fund
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    [QUOTE=maryp;1892519]
    Citim Postuar më parë nga maryp Lexo Postimin

sepse ne enderr veprimet jane te kufizuara, vet e the qe endrra qe ti sheh eshte gjithmone e njejte, kurse ne jeten e perditshme, ne realitet, veprimet jane nga me te ndryshmet, mbaron nje veprim, fillon nje tjeter,ose dicka qe ne nuk arrijme ta mbarojme sot neser do ta fillojme aty ku e lame diten me pare (psh puna). kurse endrra jote fillon gjithmone ne te njejten menyre dhe ka gjithmone te njejtin fund
    Nuk jan gjithmone te njejtat endrra, edhe nuk kan gjithmone te njejtat perfundime.

pastaj kush eshte ai qe e mban mend jeten qe ka jetuar qe kur ka lindur deri ne ditet e sotme? Mbahen mend raste te vecanta, sic mbahen mend endrra te vecanta, por jo e gjith jeta, shum gjera jan rutine edhe monotone, ashtu sic mund te jente disa "endrra te frikshme" qe shpesh her na sjellin ankth, por nuk mund te them se kush eshte realja, ajo enderr gjith ankth, apo kjo jete monotone rutine!!

Cdo enderr zgjat me sekonda, ama kur ne ne enderr te duket nje dite apo muaj i tere, por edhe kjo jete qe po bejm, na duket shume e gjate, por a nuk mund te jete kjo nje enderr qe zgjat me sekonda, edhe qe neve na duket pa mbarim??

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

Cdo enderr zgjat me sekonda, ama kur ne ne enderr te duket nje dite apo muaj i tere, por edhe kjo jete qe po bejm, na duket shume e gjate, por a nuk mund te jete kjo nje enderr qe zgjat me sekonda, edhe qe neve na duket pa mbarim??
    po ashtu eshte, jam dakord.

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pranimi i Shqiperise ne NATO - nje hap i sigurte drejt BE
    Nga brezi97 në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 13-09-2009, 09:26
  2. A është bota sot më e sigurtë sesa gjatë Luftës së Ftohtë?
    Nga Humdinger në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 23:05
  3. Kush hyn në “Shtëpinë e zeze” është i sigurtë!
    Nga altin55 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-07-2004, 18:28
  4. Me te sigurte pa semafore ?!
    Nga Blendi në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 11-07-2002, 18:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •