Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 75
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    qe te kuptoj se nuk po enderroj,shpeshhere,cimbis veten.keshtu kuptoj qe jam zgjuar.tani.disa here,kemi kete ndjenje,qe disa gjera,i kemi jetuar me pare,ndoshta ne enderr,i kemi pare.e ashtuquajtura deja vu.ka te beje me kete qe themi,per vete faktin,se shume here,kapim veten te enderrojme aty ku ecim.mendja fluturon.shume here,bejme gjera pa kuptuar,vetevetiu.mendja?ne vend tjeter.ne sa bote reale jetojme?ne sa surreale?

Ma®seli Maska e JaCk_DaniELs
    Anëtarësuar
    17-05-2002
    Vendndodhja
    As Vet Se Di
    Postime
    923
    Në çdo çaste ëndëroj.
    E kam të vështirë të gjykoj të tjerët , por të tjerët e kan të vështirë për mos më gjykuar mua.....

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga augusta b Lexo Postimin
    qe te kuptoj se nuk po enderroj,shpeshhere,cimbis veten.keshtu kuptoj qe jam zgjuar.tani.disa here,kemi kete ndjenje,qe disa gjera,i kemi jetuar me pare,ndoshta ne enderr,i kemi pare.e ashtuquajtura deja vu.ka te beje me kete qe themi,per vete faktin,se shume here,kapim veten te enderrojme aty ku ecim.mendja fluturon.shume here,bejme gjera pa kuptuar,vetevetiu.mendja?ne vend tjeter.ne sa bote reale jetojme?ne sa surreale?
    kemi nje qershi..................sigurisht ne e dime qe egziston qershia duke u bazuar ke senset(shqisat)tona.ok supozojme se i heqim te gjitha senset(shqisat).

me thuaj,çfare ngelet nga qershia.

çfare jane senset?!materie............jo nuk jane.
    llogjikisht ideja eshte e varur nga materja,pra ideja eshte primare.

ku jemi te sigurt ne qe dikush(ide)teper i fuqishem mund dhe na mashtron qe egzistojme,pra materja nuk egziston fare!!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    kemi nje qershi..................sigurisht ne e dime qe egziston qershia duke u bazuar ke senset(shqisat)tona.ok supozojme se i heqim te gjitha senset(shqisat).

çfare jane senset?!materie............jo nuk jane.
    llogjikisht ideja eshte e varur nga materja,pra ideja eshte primare.

ku jemi te sigurt ne qe dikush(ide)teper i fuqishem mund dhe na mashtron qe egzistojme,pra materja nuk egziston fare!!
    po e filloj keshtu:"njerezit jane si kafshet,te cilet degjojne me saktesi gjithe tingujt e nje melodie,por nuk jane ne gjendje te kuptojne bashkimin e ketyre tingujve dhe harmonine qe perben kete melodi".
    te gjithe dime lidhjen e individit me universin.qe nga lashtesia.por,duhet te krijohej nje fe njerezore,qe njerezit te mos besonin me ne fatin e verber dhe tiranine e natyres.
    perse u shpreha keshtu?qershia eshte pjesa muzikore,shqisat jane tingujt dhe harmonia,fati i verber.

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035

Kur heqim shqisat, mbetet nje hiç! Formule interesante, pak a shume e qelluar. Pra, qershia per ne (nuk egziston), por ne te vertete ajo egziton si materie!?
    • The rest is silence.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Citim Postuar më parë nga Zombi Lexo Postimin
    por ne te vertete ajo egziton si materie!?
    Ekziston!...ti duke hequr shqisat,heq komplet veten...dmth ngaqe ti nuk ekziston,mendon sikur nuk ekziston as ajo.Ajo ka ekzistencen e saj indipendent nga ekzistenca jote.E zeme se ti sheh ujin e nje lumi qe rrjedh,ne momentin qe ti iken(heq shqisat),uji vazhdon te rrjedhi,nuk ndalon.Ai ndalon ne mendjen tende,sepse ty te krijohet instiktive ideja qe kur i nderpret ti lidhjet,nderprehet aktiviteti.

Nuk e di,po une them qe thellimi i ketyre diskutimeve,eshte hyrje ne nje rreth pikepyetjesh pa pergjigje.Sa me shume i avancojme pyetjet,aq me shume largohemi nga realiteti.
    Kam nje kusheri te vogel fans te "HIM"-it,14 vjeç,ka mesuar "Join me" permendesh,dhe me bente filozofi pesimiste.I thashe:"Ik ere gjej noj dashnore,mos u merr me kshu gjerash!"

Happy Maska e milanistja_el
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    ne krahet e dashurise... por me mendje ne Elbasanin tim te dashur...
    Postime
    2,065
    Tani ncuq nuk po enderroj zgjuar jam, se dhe po te enderroj me zgjon shefja

Por me ndodh ndonjehere qe kur perjetoj nje moment apo kur bej nje gjest te caktuar me duket sikur e kam bere dhe me pare, ne te njejtin vend, te njejtin gjest me te njejtet persona.
    I ka ndodhur ndonje tjetri kshu apo vetem mua? Qyqaaaaa se mos kam rreshkit nga trute e kokes se ca nuk ngjon, gjynaf apo s'jam gjithe kjo goce
    Mos ua bej te tjereve ç'ka s'do te doje qe te tjeret te ta benin ty...

i/e regjistruar Maska e Tipiku
    Anëtarësuar
    08-08-2005
    Postime
    3,950
    Citim Postuar më parë nga augusta b Lexo Postimin
    Sa kam qesh me ate Cimbis veten (Nga Gjirokastra je ti?)

disa here,kemi kete ndjenje,qe disa gjera,i kemi jetuar me pare,ndoshta ne enderr,i kemi pare.e ashtuquajtura deja vu.
    Kjo me ndodh shpesh qe te shof dicka dhe me duket sikur e kam pare me pare ne enderr.

Shpjegimi qe me kan dhene eshte: Ndodh sepse une kam qen perdorus i shume drograve dhe shyqyr zotit nuk jom mo.

Stjerner er dom som lyser i Mørke

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Apollyon psh ne enderrat tua te vjen turp per nje gje qe te vjen ne realitet ?
    edhe a krenohesh me diqka ne enderr qe krenohesh ne realitet ?

E Humbur Maska e elsaa
    Anëtarësuar
    20-02-2008
    Vendndodhja
    Back Too Homme
    Postime
    2,685
    Citim Postuar më parë nga milanistja_el Lexo Postimin
    Tani ncuq nuk po enderroj zgjuar jam, se dhe po te enderroj me zgjon shefja

Por me ndodh ndonjehere qe kur perjetoj nje moment apo kur bej nje gjest te caktuar me duket sikur e kam bere dhe me pare, ne te njejtin vend, te njejtin gjest me te njejtet persona.I ka ndodhur ndonje tjetri kshu apo vetem mua? Qyqaaaaa se mos kam rreshkit nga trute e kokes se ca nuk ngjon, gjynaf apo s'jam gjithe kjo goce
    Jo hon jo nuk ke rreshqit ti , kjo me ndodh edhe mua shume shpesh , biles ne ato momente e di se edhe cfare do te ndodhe disa sekonta me pas . Dhe shpesh na ndodh te shofim njerez ose objekte qe nuk i kemi pare kurre me perpara , por sa i shofim na duken te njohura . Mendoj shpesh dhe edhe besoj qe shpirti im ka ekzistuar tek nje trup tjeter para meje dhe gjithashtu prap do te ekzistoje ne nje tjeter trup pas vdekjes se qelizave te trupit tim .
    Burrat Udhëheqin Botën, Ndërsa Gratë Udhëheqin Burrat

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pranimi i Shqiperise ne NATO - nje hap i sigurte drejt BE
    Nga brezi97 në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 13-09-2009, 09:26
  2. A është bota sot më e sigurtë sesa gjatë Luftës së Ftohtë?
    Nga Humdinger në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 23:05
  3. Kush hyn në “Shtëpinë e zeze” është i sigurtë!
    Nga altin55 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-07-2004, 18:28
  4. Me te sigurte pa semafore ?!
    Nga Blendi në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 11-07-2002, 18:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •