Close
Faqja 11 prej 21 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 203
    Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Po ne Greqi sa gjeti Bizant, apo kishin ardhur te gjithe ketej kufirit?..ups harrova qe kucovllakot jane greke puro

Në Greqi, dmth atje ku shtrihet Greqia e sotme gjeti rreth 120.000.
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Oj qyfyre je ka i ngaterron gjerat..ne jemi quajtur shtetas jugosllav (por kombesia shqiptare) me zor, e jo si disa nga ju qe me vetedeshire deklaroheni greke . Ketu eshte dallimi.

E di qe ju nuk keni pasur "fatin" tone te quheni jugosllav si ne, por tash skemi cfare te bejme..se e di se disa prej jush do te beheshit cdo gje pervec shqiptare. Po nuk ua ka fajin te qenit shqiptar oj qyfyre jo!

A po e sheh qe jeta nuk eshte fer?

Disa sakrifikojne cdo gje per tu quajtur shqiptare, e disa te tjere do te jepnin cdo gje qe mos te quhen te tille. Eh qe de!

Tung tash se nuk e kam ndermend te merrem me me ty.
    Me zor a me deshire nuk ka shume rendesi. Ajo qe ka rendesi eshte se nuk mund te mburresh qe nuk je bere jugosllav per perfitime, sepse nuk e ke pasur mundesine. Po ta kishe nuk i dihet a do beheshe apo jo.

Per te tjerat pastaj sigurisht qe nuk merresh dot me mua. Tung.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Pra me nje fjale i je pergjigjur vetes qe pyete pse nuk u bet dhe ju jogosllav per perfitime personale. Sepse ishit jugosllave me letra dhe nuk kishit cfare te perfitonit. Eshte shume e thjeshte. Deri sa nuk keni pasur mundesine te benit ate qe po bejme "ne" duke u bere grek per perfitime, atehere nuk ke si mburresh qe nuk e ke bere.

Mund te mburrem dhe une dhe te them qe ne nuk do prisnim Ameriken te na jepte pavarsine po do kishim luftuar vete me forcat tona dhe do e kishim arritur, po ja qe nuk e kemi pasur rastin per ta treguar shyqyr.
    Qyfyre mua sme pengon nese marrin nenshtetsin greke , as un skam nenshtetsi shqiptare , sepse kam lind ne tjeter shtet dhe jetoj ne tjeter shtet. Por un vazhdoj te ngeli shqiptar edhe pse jemi jasht Shqiperis ( sa koh u ben? ). Ndersa keto berllogu kombetar po e qujn veten grek. Un kur dorzoj kerkes per ndonje dokument e shkruaj, nenshtetsi : maqedonase , nacionaliteti: shqiptare. E kto po falsifikojn historin familjare vetem per at dokument.

Pasi qe vet e thave se dot kishe luftu per pavarsin , te urdheroj qe tja fillojsh luftes menjeher , sepse gjysmen e tokes e ke jasht , dhe te kan ndar te kan ber cop-cop , edhe Kosova do ta kishte fitu pavarsin shum me heret , nese dot kishte pranu populli shqiptar qe kesaj Kosove ti takoj vetem Prizreni dhe Dragashi ( pra jo Kosova e plot).
    Edhe ju lutem qe ti largoni emertimet e popujve ne baza lokale.
    Nuk ka kosovar , ket harrone , ka popull shqiptar i Kosoves , i Himares , Korces , Shkodres , Janines , Shkupit, Presheves , Ulqinit......
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Qyfyre mua sme pengon nese marrin nenshtetsin greke , as un skam nenshtetsi shqiptare , sepse kam lind ne tjeter shtet dhe jetoj ne tjeter shtet. Por un vazhdoj te ngeli shqiptar edhe pse jemi jasht Shqiperis ( sa koh u ben? ). Ndersa keto berllogu kombetar po e qujn veten grek. Un kur dorzoj kerkes per ndonje dokument e shkruaj, nenshtetsi : maqedonase , nacionaliteti: shqiptare. E kto po falsifikojn historin familjare vetem per at dokument.

Pasi qe vet e thave se dot kishe luftu per pavarsin , te urdheroj qe tja fillojsh luftes menjeher , sepse gjysmen e tokes e ke jasht , dhe te kan ndar te kan ber cop-cop , edhe Kosova do ta kishte fitu pavarsin shum me heret , nese dot kishte pranu populli shqiptar qe kesaj Kosove ti takoj vetem Prizreni dhe Dragashi ( pra jo Kosova e plot).
    Edhe ju lutem qe ti largoni emertimet e popujve ne baza lokale.
    Nuk ka kosovar , ket harrone , ka popull shqiptar i Kosoves , i Himares , Korces , Shkodres , Janines , Shkupit, Presheves , Ulqinit......
    Secili ka situata te ndryshme. Ti nuk paske pare ndonjehere varferi e lufte mesa duket se qenke i lindur jashte. Kur te jesh keq per buken e gojes (mos qofsh kurre) do e shofim se sa do diskutosh per tokat qe i jane marre Shqiperise, per emrat e qyteteve apo per patriotizem.

Nuk mund ta gjykosh njerin e tjetrin pa i ditur si i kane hallet. Nese behen grek se nuk duan te punojn e duan para qyl i shaj dhe une, por nuk e dime si eshte puna.

Sa per emertimet nuk eshte ndonje problem. Gjithandej percaktohen njerezit nga vendbanimi. Se me thuan mua tiranas, nuk me ben jo-shqiptar. Ashtu dhe une kur te them kosovar, nuk te bej jo-shqiptar. Besoj se eshte me lehte per te gjithe ne te foluar ne krahasim me shqiptar nga tirana, shqiptar nga korca, shqiptar nga kosova etj etj.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Secili ka situata te ndryshme. Ti nuk paske pare ndonjehere varferi e lufte mesa duket se qenke i lindur jashte. Kur te jesh keq per buken e gojes (mos qofsh kurre) do e shofim se sa do diskutosh per tokat qe i jane marre Shqiperise, per emrat e qyteteve apo per patriotizem.

Nuk mund ta gjykosh njerin e tjetrin pa i ditur si i kane hallet. Nese behen grek se nuk duan te punojn e duan para qyl i shaj dhe une, por nuk e dime si eshte puna.

Sa per emertimet nuk eshte ndonje problem. Gjithandej percaktohen njerezit nga vendbanimi. Se me thuan mua tiranas, nuk me ben jo-shqiptar. Ashtu dhe une kur te them kosovar, nuk te bej jo-shqiptar. Besoj se eshte me lehte per te gjithe ne te foluar ne krahasim me shqiptar nga tirana, shqiptar nga korca, shqiptar nga kosova etj etj.

pse ia fut pordhes kur nuk i njef antaret

ai asht le ne Kumanov or qyfyre jo ne paris, ske pa varfni e lufte thot.

nuk ka zona ma te varfra sesa pjesa shqiptare e maqedonis sepse ashtu i len sllavi, ca varferie ka ne fier o qyfyre?

kur ti thot vetes i varfer ni fierak ose himariot ai malsori qe jeto ne dukagjin, lure ose lume duhet te vrasi veten.

nuk mulohet dilli me shoshe mjaft u munut.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Me lejoni Ju lutem t`ju jap nje leksion te thjeshte psikollogjie njerezore.Ja afersisht nevojat jetesore dhe prioritetet nga te cilat drejtohet njeriu gjate aktivitetit te tij te perditshem.

1.Nevoja per uje dhe ushqim eshte paresore.

2.Nevoja per nje strehe.Cdo njeri kerkon te kete shtepi ku te jetoje.

3.Nevoja per afirmim.Cdo njeri normal kerkon te respektohet.

4.Nevoja per dashuri.Nje njeri kerkon te marre dhe te jape dashuri.

Dhe keshtu me rradhe.Keto te katra i kam te sigurta .Me tej nuk me kujtohen mire.Por nevoja per patriotizem eshte nga vendi i 9-te ose i 10-te.

Pra nuk mund te pretendosh nga nje njeri te jete patriot pa ja siguruar nevojat e mesiperme.Ose e kunderta, cdo njeri "shtiret" patriot ,ne rast se nje veprim apo shkelje i cenon sadopak sigurine e nevojave te mesiperme.Keshtu qe kemi te bejme me nje patriotizem nga nevoja dhe jo nje patriotizem te mirefillte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Qerim : 22-04-2008 më 13:15

Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    pse ia fut pordhes kur nuk i njef antaret

ai asht le ne Kumanov or qyfyre jo ne paris, ske pa varfni e lufte thot.

nuk ka zona ma te varfra sesa pjesa shqiptare e maqedonis sepse ashtu i len sllavi, ca varferie ka ne fier o qyfyre?

kur ti thot vetes i varfer ni fierak ose himariot ai malsori qe jeto ne dukagjin, lure ose lume duhet te vrasi veten.

nuk mulohet dilli me shoshe mjaft u munut.
    Meqe thoshte ne shtet tjeter thash se e kishte fjalen ne perendim dhe jo ne Maqedoni.

Ne Fier nuk e di cfare varferie ka se nuk jam andej, po ne mes te Tiranes ka qe vdesin per buken e gojes. Ti po je nga Fieri dhe e di qe nuk ka te varfer atje atere dakort, po nese nuk je andej nuk te bie te japesh mend per ekonomine e Fierit.

Sipas jush i bie qe ne Shqiperi nuk paska te varfer. Si ka mundesi qe jemi ekonimikisht te fundit ne Europe? Ato lajmet qe thone qe vrasin veten se nuk kane me ushqejne kalamajt, ca jane? Apo jane trillime dhe ato?

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Meqe thoshte ne shtet tjeter thash se e kishte fjalen ne perendim dhe jo ne Maqedoni.

Ne Fier nuk e di cfare varferie ka se nuk jam andej, po ne mes te Tiranes ka qe vdesin per buken e gojes. Ti po je nga Fieri dhe e di qe nuk ka te varfer atje atere dakort, po nese nuk je andej nuk te bie te japesh mend per ekonomine e Fierit.

Sipas jush i bie qe ne Shqiperi nuk paska te varfer. Si ka mundesi qe jemi ekonimikisht te fundit ne Europe? Ato lajmet qe thone qe vrasin veten se nuk kane me ushqejne kalamajt, ca jane? Apo jane trillime dhe ato?
    o qyfyre Fieraku jeto en mes te fushes, ne mes te Myzeqese, te punoj token e te haje
    pse gjith varferia ne shqipri qenka ne jug?

te thash dhe ni her krahaso Vloren, Saranden, fierin, korcen me Puken, Tropojen, Burrelin, Bulqizen, e Peshkopin etj
    krahaso munsit qe ofrojn ato qytete me mundsit qe ofrojn kto qytet e veriut. athere hajde e fol per varferi ktu.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

o qyfyre Fieraku jeto en mes te fushes, ne mes te Myzeqese, te punoj token e te haje

te thash dhe ni her krahaso Vloren, Saranden, fierin, korcen me Puken, Tropojen, Burrelin, Bulqizen, e Peshkopin etj
    krahaso munsit qe ofrojn ato qytete me mundsit qe ofrojn kto qytet e veriut. athere hajde e fol per varferi ktu.
    Veriu ka mbetur bosh. Shko ne Sarande te shofesh nga jane banoret. Nga veriu ke plot.
    Pastaj dhe nga veriu nuk dolen lajmet e tjera qe u jepnin vajzat serbeve per ti martuar?

Secili ka hallet e veta dhe nuk ja masim dot as un e as ti. Njeri ka mundesi te punoje toen po tjetri jo. Keta jane pleq qe po bejne kete pune, se duhet te jesh mbi 65 vjec qe te marresh kte pensionin e grekut. Pra kta pleq jetojn me pension nese nuk kane fuqi vete per ndonje pune (nese ka pune) apo njeri qe ti ndihmoje.

Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641

Derjans ja ke fut kot !

Te varfer ka me shume ne Fier se sa ne Tropoje ,Puke etj.Sepse pukjani,tropojani ka prona edhe ne Bathore edhe ne Puke, ndersa fieraku ka vetem ate apartamentin qe ja la komunizmi.Fieraku shkon ne Greqi ndersa tropojani,pukjani ne Angli.

Faqja 11 prej 21 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skënderbeu
    Nga Arbushi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Çka i ndanë dhe çka i bashkon shqiptarët?
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 18:33
  5. Lufta Italo-Greke dhe shqiptarët
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 20:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •