Close
Faqja 10 prej 21 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 203
    DR-GR Maska e oliver55
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Europa
    Postime
    666
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Epo ketu qendon ndryshimi. Une di kush eshte "familja", kurse greku thote kush do te vetdeklarohet si familja ime le te vije.
    Ti c problem ke njeher. Kush te tha ty gje? Po flitet per praktika te shtetit grek, i cili po abuzon ne dhenien e kartave ndaj te ashtuquajturit minoritet grek.
    Me fal. Me zor po ua jep ato karta?Apo jane vete ata shqiptare qe po ia kerkojne. nuk e kuptoj, cfaj ka greku ne kete mes.Ai nxjerr nje ligj, ti si qytetar ne do pranoje ne do mos e prano.po ti thote greku shkoni mbytuni ne det ketyre, do te shkojne te mbyten keta.
    Mos me thuaj se po zhgenjehen keta shqiptare, sepse nuk kane llogjike te mendojne me paster. Por per te pare interesin e tyre personal ipaskan trute ne vend?
    Por une mendoj qe te kerkojme se cfar i shtyn keta shqiptare qe marrin vendime te tilla?Te jete valle vetem interesi ekonomik personal i tyre!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;

Sigurisht qe eshte interesi ekonomik personal. Kane pare nje mundesi ne ligjet greke per te perfituar dicka dhe e kane shfrytezuar. Dhe une jam dakort me ty qe greku nuk po detyron njeri te behet grek.

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    qe te kishte Korca 136 vllenj (me pak se fut e bullgare e cekosllovake), se kisha menduar ndonje here lol... vetem ne rrugen time jane kaq vet mos them per lagjet e vjetra.

Tani e pashe qe qenka per rrethet dhe jo vetem per qytetet. Lol ja kane futur kot se koti rrethi i korces ka fshatra te tera te dominuara nga vllenjte te cilet besoj te jene shume here me shume ne numer se sa maqedonasit.
    Kur kaloi Weigand gjeti nja 25.000 vllehë në Shqipëri dhe më 1989 kishte vetëm 782? Kjo është të paktën absurde.
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Megjithse e kam pare dhe vete qe cdo kosovar qe kam pasur ne shkolle ketu ne Amerike ka pasur shtetesi jugosllave, prap e pranoj qe nuk e di shume mire problemin. Ma thuaj ti atehere cfare shtetesie keni pasur.
    Ti, je rast unikat ne kete forum, seriozisht e kam! Une nuk kam pasur ndonje here pasaporte jugosllave, por shtetesia normalisht qe ka qene RSFJ, se ne kemi qene shtetas te Jugosllavise, pasi Kosova ka qene ne kuader te Jugosllavise (ndoshta e di kete) dhe kombesia shqiptare. Dhe, te drejten per tu quajtur shqiptare ne dokumenta e kemi fituar vete me sakrificat tona edhe ato shume te medha bile, dhe jo se na ka ardhur dhurate nga qielli. Lexo pak me shume per Kosoven dhe kosovaret dhe e kupton se cka eshte te jesh shqiptar.

Dhe ka dallim ketu. Nuk mund te krahasosh shtetesine / kombesine greke qe po e merrni ju sot me vetedeshire, duke rrezikur dhe shitur vendin tuaj, qe ua kane lene ata te paret tuaj, me ne kosovaret qe kemi qene me dhune te aneksuar nga serbia/jugosllavia. Si rezultat i mohimit te atij shteti ne sot jemi ketu ku jemi. Te pavarur plotesisht a?

Por ashtu si me akuzon se nuk di une per Kosoven, ashtu mund te te akuzoj dhe une qe nuk di cfare flet per Shqiperine. Se une i pari kur isha ne Shqiperi kam qene keq per buken e gojes. Dhe si mua kane qene shume e shume te tjere e vazhdojne te jene edhe sot.
    Po ku jeni pra ju qe nuk i ndihmoni Shqiperise, sic bejne emigrantet tane te cilet jane burim primar financiar qe u ndihmojne jo vetem familjeve te tyre por kane ndikim te fuqishem edhe ne vet rritjen ekonomike te Kosoves si shtet. Ma merr mendja se as ne nuk kemi numer me te madh te njerezve jashte vendit sesa ju ne Shqiperi.

Apo ndoshta dallimi eshte se ne e duam me shume Kosoven sesa ju Shqiperine dhe Shqiperia nuk ekziston me per ju dhe nuk merziteni me per te.

Apo ndoshta edhe jeni shume te etur vetem per perfitime personale, sa nuk zgjedhni menyren se si te vini te paraja..

Dhe e perseris edhe njehere qe keto "patriotizma" qe po thua ti shume kollaj mund ti them dhe une, nuk duan shume sforcim, thjesht 30 sekonda pune ne kompjuter.
    Jam e bindur 100% se shume pak e dini ju cfare eshte patriotizmi andaj ate ti nuk di ta shprehesh as permes kompjuterit. Fatkeqesisht a?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 22-04-2008 më 10:44

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    Kur kaloi Weigand gjeti nja 25.000 vllehë në Shqipëri dhe më 1989 kishte vetëm 782? Kjo është të paktën absurde.
    Po ne Greqi sa gjeti Bizant, apo kishin ardhur te gjithe ketej kufirit?..ups harrova qe kucovllakot jane greke puro

Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Ti, je rast unikat ne kete forum, seriozisht e kam! Une nuk kam pasur ndonje here pasaporte jugosllave, por shtetesia normalisht qe ka qene RSFJ, se ne kemi qene shtetas te Jugosllavise, pasi Kosova ka qene ne kuader te Jugosllavise (ndoshta e di kete) dhe kombesia shqiptare. Dhe, te drejten per tu quajtur shqiptare ne dokumenta e kemi fituar vete me sakrificat tona edhe ato shume te medha bile, dhe jo se na ka ardhur dhurate nga qielli. Lexo pak me shume per Kosoven dhe kosovaret dhe e kupton se cka eshte te jesh shqiptar.

Dhe ka dallim ketu. Nuk mund te krahasosh shtetesine greke qe po e merrni ju sot me vetedeshire, duke rrezikur dhe shitur vendin tuaj, qe ua kane lene ata te paret tuaj, me ne kosovaret qe kemi qene me dhune te aneksuar nga serbia/jugosllavia. Si rezultat i mohimit te atij shteti ne sot jemi ketu ku jemi. Te pavarur plotesisht a?
    Pra me nje fjale i je pergjigjur vetes qe pyete pse nuk u bet dhe ju jogosllav per perfitime personale. Sepse ishit jugosllave me letra dhe nuk kishit cfare te perfitonit. Eshte shume e thjeshte. Deri sa nuk keni pasur mundesine te benit ate qe po bejme "ne" duke u bere grek per perfitime, atehere nuk ke si mburresh qe nuk e ke bere.

Mund te mburrem dhe une dhe te them qe ne nuk do prisnim Ameriken te na jepte pavarsine po do kishim luftuar vete me forcat tona dhe do e kishim arritur, po ja qe nuk e kemi pasur rastin per ta treguar shyqyr.

Po ku jeni pra ju qe nuk i ndihmoni Shqiperise, sic bejne emigrantet tane te cilet jane burim primar financiar qe u ndihmojne jo vetem familjeve te tyre por kane ndikim te fuqishem edhe ne vet rritjen ekonomike te Kosoves si shtet. Ma merr mendja se as ne nuk kemi numer me te madh te njerezve jashte vendit sesa ju ne Shqiperi.

Apo ndoshta dallimi eshte se ne e duam me shume Kosoven sesa ju Shqiperine dhe Shqiperia nuk ekziston me per ju dhe nuk merziteni me per te.

Apo ndoshta edhe jeni shume te etur vetem per perfitime personale, sa nuk zgjedhni menyren se si te vini te paraja..
    Sic ta thashe edhe me pare kosovaret kane dale jashte shume perpara shqiptareve. Secili qe eshte ketu ne Amerike p.sh. mund te ta thote. Kosovaret kane ketu nga 20-30 vjet dhe sigursisht qe jane me te pasur se sa shqiptaret qe sa kane ardhur. E njejta gje dhe ne Europe ku kosovaret kane dale disa dekada para shqiptareve.

Gjithashtu me pak kerkim do shikosh qe nga emigrantet shqiptare vijne ne Shqiperi rreth 1 miliarde dollare ne vit dhe jane keto para qe mbajne Shqiperine se prodhim pothuaj nuk ka dhe shume rroga jane te pamjaftueshme per te mbijetuar.

Jam e bindur 100% se shume pak e dini ju cfare eshte patriotizmi andaj ate ti nuk di ta besh as permes kompjuterit. Fatkeqesisht a?
    Sic ta kam thene dhe me lart un nuk vuaj per tu vleresuar nga anetaret e forumit si "patriot" prandaj ndryshe nga ty nuk i akuzoj shqiptaret si tradhtare e jo patriote dhe nuk kam nevoje te muburrem ketu me "patriotizmat" e mia.

Gjithashtu se sa patriote jemi "ne" besoj se e treguam disi kur u hapem dyert e shtepive gjys milion shqiptareve te Kosoves. Besoj se dhe ju do kishit bere te njejten gje, por eshte mire te mos shash ata qe te kane ndihmuar njerezit tu.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin

Rina moj Rina, një minoritar shqiptar është 10 herë më i arsimuar në gjuhën shqipe se sa një shqiptar nga Kosova. Dhe në vitet 90, 1/3 e shqiptarëve në Kosovë ishin duke luftuar në krah të ushtrisë jugosllave/serbe në Bosnjë e Kroaci, dhe 1/3 ishin duke punuar si emigrantë në rrugët e Gjermanisë, Austrisë, Zvicrës.

Albo
    Se sa jeni te arsimuar dhe ne cfare fryme po e shoh dhe e lexoj edhe ketu. Andaj kurseje veten prej komenteve te teperta dhe te panevojshme.

Ti per Kosoven, luften ne Jugosllavi dhe rolin e shqiptareve ne te dine "ZERO", keshtu qe mos fol per gjera qe nuk ke lidhje!

Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    keshtu qe mos fol per gjera qe nuk ke lidhje!
    Dhe nje keshille per ty

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Shqiptaret e shkret mezi sa prisnin per dicka te till ju beni llafe.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Pra me nje fjale i je pergjigjur vetes qe pyete pse nuk u bet dhe ju jogosllav per perfitime personale. Sepse ishit jugosllave me letra dhe nuk kishit cfare te perfitonit. Eshte shume e thjeshte. Deri sa nuk keni pasur mundesine te benit ate qe po bejme "ne" duke u bere grek per perfitime, atehere nuk ke si mburresh qe nuk e ke bere.

Mund te mburrem dhe une dhe te them qe ne nuk do prisnim Ameriken te na jepte pavarsine po do kishim luftuar vete me forcat tona dhe do e kishim arritur, po ja qe nuk e kemi pasur rastin per ta treguar shyqyr.

Sic ta thashe edhe me pare kosovaret kane dale jashte shume perpara shqiptareve. Secili qe eshte ketu ne Amerike p.sh. mund te ta thote. Kosovaret kane ketu nga 20-30 vjet dhe sigursisht qe jane me te pasur se sa shqiptaret qe sa kane ardhur. E njejta gje dhe ne Europe ku kosovaret kane dale disa dekada para shqiptareve.

Gjithashtu me pak kerkim do shikosh qe nga emigrantet shqiptare vijne ne Shqiperi rreth 1 miliarde dollare ne vit dhe jane keto para qe mbajne Shqiperine se prodhim pothuaj nuk ka dhe shume rroga jane te pamjaftueshme per te mbijetuar.

Sic ta kam thene dhe me lart un nuk vuaj per tu vleresuar nga anetaret e forumit si "patriot" prandaj ndryshe nga ty nuk i akuzoj shqiptaret si tradhtare e jo patriote dhe nuk kam nevoje te muburrem ketu me "patriotizmat" e mia.

Gjithashtu se sa patriote jemi "ne" besoj se e treguam disi kur u hapem dyert e shtepive gjys milion shqiptareve te Kosoves. Besoj se dhe ju do kishit bere te njejten gje, por eshte mire te mos shash ata qe te kane ndihmuar njerezit tu.

Oj qyfyre je ka i ngaterron gjerat..ne jemi quajtur shtetas jugosllav (por kombesia shqiptare) me zor, e jo si disa nga ju qe me vetedeshire deklaroheni greke . Ketu eshte dallimi.

E di qe ju nuk keni pasur "fatin" tone te quheni jugosllav si ne, por tash skemi cfare te bejme..se e di se disa prej jush do te beheshit cdo gje pervec shqiptare. Po nuk ua ka fajin te qenit shqiptar oj qyfyre jo!

A po e sheh qe jeta nuk eshte fer?

Disa sakrifikojne cdo gje per tu quajtur shqiptare, e disa te tjere do te jepnin cdo gje qe mos te quhen te tille. Eh qe de!

Tung tash se nuk e kam ndermend te merrem me me ty.

Faqja 10 prej 21 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skënderbeu
    Nga Arbushi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Çka i ndanë dhe çka i bashkon shqiptarët?
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 18:33
  5. Lufta Italo-Greke dhe shqiptarët
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 20:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •