Postuar mė parė nga
ramazan_it
Selam alejkum we rahmetullah we berekatuhu."Ju" i riferohem Dritoni79 dhe Gostivar_Usa,mė duket se ju jeni kundėr islamit pėrderisa doni qė tė shlyni sunnetin e tė Dėrguarit me metodat e juaja antiislame.Argument:1.Se ju thoni nuk na duhen hadithet se na mjafton Kur'ani,por nė tė gjitha ato qė keni thanė deri tash unė kam arritė tė kuptoj se ju nuk dini asgjė nga Kur'ani. Pse them kėshtu?Sepse* me ju,si mund qė tė diskutohet kur ju nuk i pranoni hadithet dhe une besoj se tė gjithė muslimanėt nė pėrgjithėsi sqarimet e fesė islame nuk i bėjnė vetėm se me Ku'ran,por edhe me Sunnet(qė dmth Hadithe).2.Nė rastėse ju thoni se duhet besuar vetėm All-llahun,kjo dmth "teuhid"(njėhsim)dhe kėtė nuk e mohon kush pėrveē se jobesimtarėt, por ju pyes:"A i dini kushtet e imanit se cilat janė"?Nė rastėse dini me u pėrgjegjė saktė,atėherė atė e kini si argument.3.Pėr sa i pėrket asaj qė thatė se nė Kur'an nuk ėshtė "se vjedhsit duhet prehur dora",E KENI GABIM se aty e keni ,vetėm se duhet ta lexoni se ju nuk u interesojnė ato gjėra sepse jeni tu u marė vetėm se me kundėrshtime pa argumente tė qarta.(El-Maide,38)." VJEDHĖSIT DHE VJEDHĖSES PRENIU DUART,SI SHPAGIM I VEPRĖS QĖ BĖNĖ,DĖNIM NGA ALL-LLAHU..." ,.4.Mė tregoni ju se a ėshtė haram me pi drogė? dhe a e gjeni dot nė Kur'an dhe ku ėshtė ajeti?Vetėm se kini kujdes se aty ėshtė por duhet se me e kuptu.5.Ta bėra kėtė pyetje por nuk mu pėrgjigje or Gostivar_Usa se pse Pejgamberit s.a.v.s,i ėshtė leju tė martohet me mė shumė gra,kurse besimtarėve tjerė deri me katra?6.Pėr ty ore Gostivar_Usa kam ndejt mbramė tėrė natėn vetėm duke i lexuar postimet e tua dhe mė mjafton qė tė kuptoj se ty nuk e ke as tetėvjeēaren dhe jo si the mė parė 18 vjeē shkollė.Sepse je i vetmi kėtu nė forum qė kam lexu se ke qenė i pėrjashtu pėr ca kohė,shkaku se ke18 vjet shlollė vetėm se pėr tė ofendu dhe pse i fusish hundėt kah mos,sepse asnjėherė nuk e kam parė nga ana tuaj tė ketė diēka tė dobishme dhe asnjėherė nuk e kam lexu nga ana jote tė pranosh gabimin,apo e mban vehten tė pagabueshėm me ofendimet kundėr tė tjerėve.Po ty pėrmendi vetėm se disa postime tė tuat,pėr ta kujtu:"Dijetarėt tanė dhe fetvatė e tyre",Gorge W. Bush","Urime stafit pėr punėn e mrekullueshme","rethprerja nė Jeudizėm,Krishtėrim dhe Islam"(Komuniteti toleranca fetare),"Origjina Pagane e Krishlindjeve","Bibla;Kurani dhe Shkenca"," HADITHET DHE KUR'ANI a janė nė kundėrshtim me njėra tjetrė ose jo?","Progresi qė ka sjellė feja krishtere tek popēulli musliman"(Toleranca Fetare),"Kjo ėshtė Arabia Saudite nėn udhėheqjene Wehabistave","Njė pyetje rreth krishterimit"(Komuniteti Protestant),etj,.Pra siē shihet se nuk rin me njė vend ,sepse nuk mundesh.Kurse ti Dritoni79 nė rastėse i pėrmbahesh mendimeve tė Gostivar_Usės atėherė je i* njėjtė si ai,sepse mė lartė tė kėshillova por sikur duket,ju kėshillave nuk ja vėni veshin,sepse ju kėtu nė forum jeni vetėm se pėr kritika dhe ofendime tė muslimanėve.7.Pyetja e fundit:"A e falni namazin bre ju tė dy dhe sipas Kur'anit na e shpjegoni se si e falni"?Me argument me ajet kuranor.Mė vjen keq qė sillem nė kėtė mėnyrė,por ne si musliman duhet tė kėshillojmė dhe jo tė kritikojmė dhe pėr kėt nė rastėse kam gabuar kėrkoj hallall,por mendimin nuk e kam se nuk ju dua unė ju dua pėr hir tė All-llahut dhe ju urrej pėr hir tė All-llahut.Dhe mė vjen keq qė ky postimi im do tė jetė i fundit kėtu nė kėtė forum dhe tė ma bėni hallal tė gjithė forumistėt musliman dhe ju dėshiroj qė nė tė ardhshmen qė tė pėrmirėsoheni se ky nuk ėshtė njė forum muslimanėsh por vetė se njė forum kritikash ndaj muslimanėve.Nė rastėse mendoni se gaboj pėr kėtė qė thash tash nė fund mjafton qė ti shikoni postimet me rend dhe tė vėrtetėn aty do ta gjeni.Lus All-llahun Xh.,Sh.,qė tė na udhėzojė mua dhe ju tė gjithėve,qė Tė na e mundėsojė qė ta kuptojmė rrugėn e Tij tė drejtė,Tė na bėjė prej atyre qė Ai ėshtė i kėnaqur,Tė na rruajė nga shirku,Tė na jep sabėr,Tė na bėjė prej tyre qė falin nė rregull namazin,japin zekatin,agjėrojnė muajin e Ramazanit,e kryejnė Haxhin,bėjnė ibadet vetėm se All-llahut,prej atyre qė e rruajnė gjuhėn dhe prej atyre qė kanė pėrfundimin e mirė,AMIIIN.Selam alejkum we rahmetullah we berekatuhu.Nė rastėse doni tė kontatoni pėr tė pėrfundu bisedėn atėherė mos mė shkruani nė postim,pėrveē se nė mesazh privat.Selam alejkum.
Krijoni Kontakt