Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 53
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Edhe diqka tjeter desha te them Gostivar.
    Ke kujdes kur folsh ne emer te Islamit, nuk je ti ai qe cakton hadithet per te verteta ose jo. Ka njerez qe ja kan kushtuar tere jeten shkences se hadithit dhe ti nuk mund te jesh me i menēur se ata ne kete drejtim.

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Selam alejkum we rahmetullah we berekatuhu."Ju" i riferohem Dritoni79 dhe Gostivar_Usa,mė duket se ju jeni kundėr islamit pėrderisa doni qė tė shlyni sunnetin e tė Dėrguarit me metodat e juaja antiislame.Argument:1.Se ju thoni nuk na duhen hadithet se na mjafton Kur'ani,por nė tė gjitha ato qė keni thanė deri tash unė kam arritė tė kuptoj se ju nuk dini asgjė nga Kur'ani. Pse them kėshtu?Sepse* me ju,si mund qė tė diskutohet kur ju nuk i pranoni hadithet dhe une besoj se tė gjithė muslimanėt nė pėrgjithėsi sqarimet e fesė islame nuk i bėjnė vetėm se me Ku'ran,por edhe me Sunnet(qė dmth Hadithe).2.Nė rastėse ju thoni se duhet besuar vetėm All-llahun,kjo dmth "teuhid"(njėhsim)dhe kėtė nuk e mohon kush pėrveē se jobesimtarėt, por ju pyes:"A i dini kushtet e imanit se cilat janė"?Nė rastėse dini me u pėrgjegjė saktė,atėherė atė e kini si argument.3.Pėr sa i pėrket asaj qė thatė se nė Kur'an nuk ėshtė "se vjedhsit duhet prehur dora",E KENI GABIM se aty e keni ,vetėm se duhet ta lexoni se ju nuk u interesojnė ato gjėra sepse jeni tu u marė vetėm se me kundėrshtime pa argumente tė qarta.(El-Maide,38)." VJEDHĖSIT DHE VJEDHĖSES PRENIU DUART,SI SHPAGIM I VEPRĖS QĖ BĖNĖ,DĖNIM NGA ALL-LLAHU..." ,.4.Mė tregoni ju se a ėshtė haram me pi drogė? dhe a e gjeni dot nė Kur'an dhe ku ėshtė ajeti?Vetėm se kini kujdes se aty ėshtė por duhet se me e kuptu.5.Ta bėra kėtė pyetje por nuk mu pėrgjigje or Gostivar_Usa se pse Pejgamberit s.a.v.s,i ėshtė leju tė martohet me mė shumė gra,kurse besimtarėve tjerė deri me katra?6.Pėr ty ore Gostivar_Usa kam ndejt mbramė tėrė natėn vetėm duke i lexuar postimet e tua dhe mė mjafton qė tė kuptoj se ty nuk e ke as tetėvjeēaren dhe jo si the mė parė 18 vjeē shkollė.Sepse je i vetmi kėtu nė forum qė kam lexu se ke qenė i pėrjashtu pėr ca kohė,shkaku se ke18 vjet shlollė vetėm se pėr tė ofendu dhe pse i fusish hundėt kah mos,sepse asnjėherė nuk e kam parė nga ana tuaj tė ketė diēka tė dobishme dhe asnjėherė nuk e kam lexu nga ana jote tė pranosh gabimin,apo e mban vehten tė pagabueshėm me ofendimet kundėr tė tjerėve.Po ty pėrmendi vetėm se disa postime tė tuat,pėr ta kujtu:"Dijetarėt tanė dhe fetvatė e tyre",Gorge W. Bush","Urime stafit pėr punėn e mrekullueshme","rethprerja nė Jeudizėm,Krishtėrim dhe Islam"(Komuniteti toleranca fetare),"Origjina Pagane e Krishlindjeve","Bibla;Kurani dhe Shkenca"," HADITHET DHE KUR'ANI a janė nė kundėrshtim me njėra tjetrė ose jo?","Progresi qė ka sjellė feja krishtere tek popēulli musliman"(Toleranca Fetare),"Kjo ėshtė Arabia Saudite nėn udhėheqjene Wehabistave","Njė pyetje rreth krishterimit"(Komuniteti Protestant),etj,.Pra siē shihet se nuk rin me njė vend ,sepse nuk mundesh.Kurse ti Dritoni79 nė rastėse i pėrmbahesh mendimeve tė Gostivar_Usės atėherė je i* njėjtė si ai,sepse mė lartė tė kėshillova por sikur duket,ju kėshillave nuk ja vėni veshin,sepse ju kėtu nė forum jeni vetėm se pėr kritika dhe ofendime tė muslimanėve.7.Pyetja e fundit:"A e falni namazin bre ju tė dy dhe sipas Kur'anit na e shpjegoni se si e falni"?Me argument me ajet kuranor.Mė vjen keq qė sillem nė kėtė mėnyrė,por ne si musliman duhet tė kėshillojmė dhe jo tė kritikojmė dhe pėr kėt nė rastėse kam gabuar kėrkoj hallall,por mendimin nuk e kam se nuk ju dua unė ju dua pėr hir tė All-llahut dhe ju urrej pėr hir tė All-llahut.Dhe mė vjen keq qė ky postimi im do tė jetė i fundit kėtu nė kėtė forum dhe tė ma bėni hallal tė gjithė forumistėt musliman dhe ju dėshiroj qė nė tė ardhshmen qė tė pėrmirėsoheni se ky nuk ėshtė njė forum muslimanėsh por vetė se njė forum kritikash ndaj muslimanėve.Nė rastėse mendoni se gaboj pėr kėtė qė thash tash nė fund mjafton qė ti shikoni postimet me rend dhe tė vėrtetėn aty do ta gjeni.Lus All-llahun Xh.,Sh.,qė tė na udhėzojė mua dhe ju tė gjithėve,qė Tė na e mundėsojė qė ta kuptojmė rrugėn e Tij tė drejtė,Tė na bėjė prej atyre qė Ai ėshtė i kėnaqur,Tė na rruajė nga shirku,Tė na jep sabėr,Tė na bėjė prej tyre qė falin nė rregull namazin,japin zekatin,agjėrojnė muajin e Ramazanit,e kryejnė Haxhin,bėjnė ibadet vetėm se All-llahut,prej atyre qė e rruajnė gjuhėn dhe prej atyre qė kanė pėrfundimin e mirė,AMIIIN.Selam alejkum we rahmetullah we berekatuhu.Nė rastėse doni tė kontatoni pėr tė pėrfundu bisedėn atėherė mos mė shkruani nė postim,pėrveē se nė mesazh privat.Selam alejkum.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-12-2007
    Postime
    12
    Or vlla ramazan, e kam thene me lart qe nuk kam hy ketu te ofendoj askend se une e kam plotesisht te qarte qe do ta takoj Allahun e eshte shume shtire mu pergjigj para tij. As nuk kam hy ketu per te shit mend. Nuk me erdhe mire qe me akuzove per keto gjera te renda dhe ne baze te kesaj qe po shoh nuk e ke lexu me vemendje se qka kam dashte te them . Vetem te dish se une nuk ofendoj musliman e as nuk mbaj inati ndaj asnje muslimani. Me shtire nuk me ka akuzuar kush po nejse ska gje hallall e ki prej meje.

Kjo ka qene qeshtje qe me ka munduar shume ne veten time prandaj e kam postuar pa kurfare qellimi te keq, eshte qeshtje e pare dhe me siguri e fundit.

Me emrin e Allahut

Selam Alejkum

Qellimi im mbi postimin e kesaj teme ka qene te diskutojme se pse bazohen muslimanet ne ditet e sotit kur kane te bejne me fene ne te shumten e rasteve ne hadithe.

Ka kaluar nje kohe dhe edhe une si gjithe kam aplikuar fene sikur shumica (po mendoj pa diskutuar shume), Megjithate gjate gjithe kohes kam qene i vetedijshem qe krejt feja tek ne bazohet ne hadithe, po e them kete prej praktikes e kete mundet secili te verifikoj, bile kam qene i mahnitur me theniet e dijetareve Islam dhe githqka ishte ne rregull.

Ne kohen e xhahiljetit tim kam qene shume i interesuar ne zbulimet shkencore qe i bejne njerezit, ne rregull mbas disa vjeteve Allahu i madherishem ka dashte te me udhezoj ne fene e madherishme, jam mesuar te falem me ndihmen e Allahut te madh, e dite me te madhe ne jeten time nuk kam pasur. Mbas disa muajve filloj te lexoj edhe Kuranin. Gjate leximit shoh qe Allahu i madherishem thote qe tek une nje dite, eshte e barabarte (ne nje vend thote 50000 vjet e ne nje vend tjeter 70000 vjet) dmth nuk e perdor nje krahasim te kohes por perdor dy krahasime, nje dite te Allahu mundet me qene edhe 50000 vjet edhe 70000 vjet tek ne dmth qe koha mundet te jete tek ne sa te doje Allahu i madhe dhe ajo ndryshon eshte relative.

Nje here gjate diskutimit qe kishim me disa shoke kaluam te relativiteti i kohes “zbulimi me i madhe” i Anshtajnit (dmth koha eshte relative dhe ndryshon ne hapsire). Dhe thashe a pe sheh kjo e verteton qe Kurani eshte liber i Allahut dhe ne moment me vjen ne mendje qe kam bere pabesi ndaj Allahut se kam mare fjalen e njeriut per me vertetu fjalen e Allahut dhe ju kam lutur Allahut shume te me fale. Kam dite prej aty se nuk e kam kuptuar Kuranin aspak dhe kam qene injorant, filloj ta lexoj prap dhe prap me vemendjen me te madhe dhe aty shoh qe ne te eshte teoria e bing bangut (krijimi i universit), shtate universet (shtate pale qiej) e shume mrekullira tjera.

Tani 1400 vjet me zbulime te gatshme ne Kuranin e madhe dhe qka behet ato i zbulojne te krishteret ose jaudite PSE?.

Po te studionin muslimanet Kuranin siq kane studiuar hadithet, jam i bindur qe pikerisht muslimanet do ti zbulonin keto gjera, po qka behet diku gjate shekujve del se Kurani nuk mund te kuptohet, dhe tani kemi nje shkence ne vete per studimin e haditheve ne vend qe te kemi shkence per studimin e Kuranit dhe bota muslimane eshte ne kolaps te tere nuk dihet kush me kane eshte e kush me kane lufton. Aq larg kemi shkuar ne studimin e haditheve sa me nuk dime ku e kem fillimin e ku fundin.

Tani filloj te mendoj qe tek ne feja muslimane perbehet me shume prej haditheve (psh: njerezit falen pa ze e Kurani thote ndryshe, Allahu e pershkrun si duhet me mare abdes dhe se para qdo namazi duhet me mare abdes hadithi thote ndryshe, kane shpik denime dhe ndalesa qe nuk jane askund ne Kuran) dhe praktikimi yne i fese ne disa gjera eshte ne kundershtim me Kuranin, dhe prap vazhdojme, e si ta spjegoj kete, qka eshte ka ndodh tek ne, dhe pse hadithi per me skjaru Kuranin kur Allahu thote qe eshte i lehte, i qarte, drite, i plote, dhe i detajuar ne hollesi. Tash vjen pyetja a bejme pabesi nese thojme diqka te kundert me Allahun (psh: nuk kuptohet mire Kurani pa hadithe) E Allahu thote qe eshte i lehte per mesim. Dhe a eshte besimi i paster Islam pikerisht nese marim per baze vetem fjalen e Allaut te madherishem.

Une nuk kam kurfare dyshimi se personat qe kane filluar ti shkruajne hadithet kane qene me siguri shume me te devotshem se une, dhe poashtu jam plotesisht i bindur qe ata kane pasur qellimin me te mire te mundshem, Allahu na rujt me thene diqka keq per ta. Po qka te besh njeriu eshte krijese e dobte dhe perceptimet i ka secili te ndryshme. Por siq e kam cekur edhe me lart devijimi mund te niset edhe me nijet te mire (shejtani eshte krijese shume shume me e menqur se ne). keshtu qe ku mund te bazohemi tjeter kund pos ne Kuran per te cilin Allahu i madhe ka thene se do ta ruaj deri ne kiamet.

Tash e shohim se muslimanet jane ndare ne sekte nga me te ndryshmet e te gjithe e dime se ata jane ndare ne baze te haditheve sepse per Kuranin kane te gjithe nje mendim.

Ka hadithe ku thuhet se Pejgamberi a.s ka thene mi shkru e ka edhe hadithe ku e ka ndaluar, e kush mundet te dij mbas ketyre shekujve se qka ne te vertet ka thene Pejgamberi yne.

Allahu i madherishem ne Kuran thote “I dėrguari nuk ka tjetėr obligim vetėm tė kumtojė (shpalljen); All-llahu di ē'publikoni dhe ē'bani fshehtė (Maide:99)”. A eshte e mundur qe Pejgamberi te thote diqka ne kundershtim me Kuranin. Besoj se e dime te gjithe kete pergjigje.

'Ne Kur'anin e bėmė tė lehtė pėr mėsim, po a ka ndokush qė merr mėsim'(Kamer:17)? E tash a eshte Kurani i lehte per mesim apo i shtire.

E di qe eshte shume shtire per mi thone keto gjera e une jam menduar shume mire para se mi thone keto, por ne Kuran ka fakte te pakompromis qe deshmojne qe ne nuk jemi ne rruge te mire.

Allahu i madherishem eshte shume i madhe dhe fjala e tij e vetme eshte Kurani.

Kėto janė fakte tė All-llahut qė po t'i lexojmė ty nė mėnyrė tė saktė; cilės fjalė pra, pos fjalės sė All-llahut dhe argumenteve tė Tij, ata i besojnė? (Xhathije:6)

Dhe nese e lexojme Kuranin me kete parim ne mendje do te shohim se shume gjera ne Kuran i referohen pikerisht muslimaneve. InshAllah Allahu i udhezon muslimanet te fillojne te bejne shkence ne vete per studimin e Kuranit e ajo do te tregoj cilet hadithe i duhen muslimaneve e cilat jo e jo e kunderta.

I lutem Allahut te madherishem per te gjithe muslimanet qe te na drejtoj, te na udhezoj ne te verteten dhe te na ben te mundur ta njohim ate dhe te na forcon ne te. Selam.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga celyy Lexo Postimin
    Edhe diqka tjeter desha te them Gostivar.
    Ke kujdes kur folsh ne emer te Islamit, nuk je ti ai qe cakton hadithet per te verteta ose jo. Ka njerez qe ja kan kushtuar tere jeten shkences se hadithit dhe ti nuk mund te jesh me i menēur se ata ne kete drejtim.
    Celyy , e kam thene dhe qendroj besnik ne fjalet e mija.
    Ata dijetaret e tu , me garancion nuk jane me te zgjuar se une.
    Shkenca e hadithit nuk duhet te ekzistoj fare !!!
    Do thuash pse ?!! Sepse nuk ka mudesi nje njeri qe jeton ne ditet e sotme te vertetoj se cfar personi ka qene nje njeri qe ka jutuar 1400 vite me pare.
    Hadithet per mendimin tim duhet te lexoj vetem si pune informacioni, asgje me shum.
    Profeti ka qene njeri i vecante, dhe juve qe ndjekni mesimet wahabi, ua bej me dije se tan jeten te mundoheni , te kopjoni jeten e profetit , as te gishti i vogel nuk mund ti vini profetit.
    Ata dijetaret e hadithit, ae di ti qe besojne se Toka eshte e shehste dhe qe mbeshtetet mbi nje ka!!!
    Te njejtet dijetar qe ti u permbahesh , hadithin ne fjale e quajne te besueshem dhe ato "mesimet" qe dalin nga ky hadith ua mesojne njerezve te pa shkolle.
    Andaj keta dijetaret tu diskualifikohen si te tille vet vetiu , jo se une e bej ate pune.

Me Respekt GV_USA

P.S." Mos beso hadithet qe cenojne personalitetin e profetit dhe qe bien ndesh me shkencen!
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin
    Selam alejkum we rahmetullah we berekatuhu."Ju" i riferohem Dritoni79 dhe Gostivar_Usa,mė duket se ju jeni kundėr islamit pėrderisa doni qė tė shlyni sunnetin e tė Dėrguarit me metodat e juaja antiislame.Argument:1.Se ju thoni nuk na duhen hadithet se na mjafton Kur'ani,por nė tė gjitha ato qė keni thanė deri tash unė kam arritė tė kuptoj se ju nuk dini asgjė nga Kur'ani. Pse them kėshtu?Sepse* me ju,si mund qė tė diskutohet kur ju nuk i pranoni hadithet dhe une besoj se tė gjithė muslimanėt nė pėrgjithėsi sqarimet e fesė islame nuk i bėjnė vetėm se me Ku'ran,por edhe me Sunnet(qė dmth Hadithe).2.Nė rastėse ju thoni se duhet besuar vetėm All-llahun,kjo dmth "teuhid"(njėhsim)dhe kėtė nuk e mohon kush pėrveē se jobesimtarėt, por ju pyes:"A i dini kushtet e imanit se cilat janė"?Nė rastėse dini me u pėrgjegjė saktė,atėherė atė e kini si argument.3.Pėr sa i pėrket asaj qė thatė se nė Kur'an nuk ėshtė "se vjedhsit duhet prehur dora",E KENI GABIM se aty e keni ,vetėm se duhet ta lexoni se ju nuk u interesojnė ato gjėra sepse jeni tu u marė vetėm se me kundėrshtime pa argumente tė qarta.(El-Maide,38)." VJEDHĖSIT DHE VJEDHĖSES PRENIU DUART,SI SHPAGIM I VEPRĖS QĖ BĖNĖ,DĖNIM NGA ALL-LLAHU..." ,.4.Mė tregoni ju se a ėshtė haram me pi drogė? dhe a e gjeni dot nė Kur'an dhe ku ėshtė ajeti?Vetėm se kini kujdes se aty ėshtė por duhet se me e kuptu.5.Ta bėra kėtė pyetje por nuk mu pėrgjigje or Gostivar_Usa se pse Pejgamberit s.a.v.s,i ėshtė leju tė martohet me mė shumė gra,kurse besimtarėve tjerė deri me katra?6.Pėr ty ore Gostivar_Usa kam ndejt mbramė tėrė natėn vetėm duke i lexuar postimet e tua dhe mė mjafton qė tė kuptoj se ty nuk e ke as tetėvjeēaren dhe jo si the mė parė 18 vjeē shkollė.Sepse je i vetmi kėtu nė forum qė kam lexu se ke qenė i pėrjashtu pėr ca kohė,shkaku se ke18 vjet shlollė vetėm se pėr tė ofendu dhe pse i fusish hundėt kah mos,sepse asnjėherė nuk e kam parė nga ana tuaj tė ketė diēka tė dobishme dhe asnjėherė nuk e kam lexu nga ana jote tė pranosh gabimin,apo e mban vehten tė pagabueshėm me ofendimet kundėr tė tjerėve.Po ty pėrmendi vetėm se disa postime tė tuat,pėr ta kujtu:"Dijetarėt tanė dhe fetvatė e tyre",Gorge W. Bush","Urime stafit pėr punėn e mrekullueshme","rethprerja nė Jeudizėm,Krishtėrim dhe Islam"(Komuniteti toleranca fetare),"Origjina Pagane e Krishlindjeve","Bibla;Kurani dhe Shkenca"," HADITHET DHE KUR'ANI a janė nė kundėrshtim me njėra tjetrė ose jo?","Progresi qė ka sjellė feja krishtere tek popēulli musliman"(Toleranca Fetare),"Kjo ėshtė Arabia Saudite nėn udhėheqjene Wehabistave","Njė pyetje rreth krishterimit"(Komuniteti Protestant),etj,.Pra siē shihet se nuk rin me njė vend ,sepse nuk mundesh.Kurse ti Dritoni79 nė rastėse i pėrmbahesh mendimeve tė Gostivar_Usės atėherė je i* njėjtė si ai,sepse mė lartė tė kėshillova por sikur duket,ju kėshillave nuk ja vėni veshin,sepse ju kėtu nė forum jeni vetėm se pėr kritika dhe ofendime tė muslimanėve.7.Pyetja e fundit:"A e falni namazin bre ju tė dy dhe sipas Kur'anit na e shpjegoni se si e falni"?Me argument me ajet kuranor.Mė vjen keq qė sillem nė kėtė mėnyrė,por ne si musliman duhet tė kėshillojmė dhe jo tė kritikojmė dhe pėr kėt nė rastėse kam gabuar kėrkoj hallall,por mendimin nuk e kam se nuk ju dua unė ju dua pėr hir tė All-llahut dhe ju urrej pėr hir tė All-llahut.Dhe mė vjen keq qė ky postimi im do tė jetė i fundit kėtu nė kėtė forum dhe tė ma bėni hallal tė gjithė forumistėt musliman dhe ju dėshiroj qė nė tė ardhshmen qė tė pėrmirėsoheni se ky nuk ėshtė njė forum muslimanėsh por vetė se njė forum kritikash ndaj muslimanėve.Nė rastėse mendoni se gaboj pėr kėtė qė thash tash nė fund mjafton qė ti shikoni postimet me rend dhe tė vėrtetėn aty do ta gjeni.Lus All-llahun Xh.,Sh.,qė tė na udhėzojė mua dhe ju tė gjithėve,qė Tė na e mundėsojė qė ta kuptojmė rrugėn e Tij tė drejtė,Tė na bėjė prej atyre qė Ai ėshtė i kėnaqur,Tė na rruajė nga shirku,Tė na jep sabėr,Tė na bėjė prej tyre qė falin nė rregull namazin,japin zekatin,agjėrojnė muajin e Ramazanit,e kryejnė Haxhin,bėjnė ibadet vetėm se All-llahut,prej atyre qė e rruajnė gjuhėn dhe prej atyre qė kanė pėrfundimin e mirė,AMIIIN.Selam alejkum we rahmetullah we berekatuhu.Nė rastėse doni tė kontatoni pėr tė pėrfundu bisedėn atėherė mos mė shkruani nė postim,pėrveē se nė mesazh privat.Selam alejkum.
    Pik se pari te te tregoj pse jam perjashtuar, jo se i fus hundet sic thua ti andaj kah se kam vedin por pse e ndjeva veten time te ofenduar nga postimet e dikujt qe etiketonte a.s. Muhamedin si pedofil. Atij personi ne fjale per etiketimet qe i bente profetit, e shava nga secila ana.
    Pra nese jam perjashtuar , jam perjashtuar ngase i kam dalur ne mbrojtje personaltetit te profetit.
    Ti ndaj akuzave te tilla , ke mbullur gojen , andaj nuk je perjashtuar.
    Vet fakti qe une jam perjashtuar per ti dalur ne mbrojtje personalitetit te profetit tregon se une e cmoj profetin pa mase!!!
    Sa i perket marteses , perseri je gabim, besimtareve nuk u lejohet te martohen me me shm se nje grua!
    Eshte e vertete qe ne Kuran thuhet "martohu me dy, tre deri me kater gra" por ama po ashtu eshte e vertete se Allahu besimtareve per kete martese u ka vene nje kusht qe rralle njeri ne kete bote e ploteson, ma mire me thene njeri te tille ne kete bote nuk gjen! Kushti eshte ne vazhdim te atij ajeti qe bazohesh ti dhe nuk eshte asgje tjeter vecse me qene I DREJTE ( BARABARTE) me te gjitha grate!!!
    Tani kisha pasur deshire qe me mendjen tende te bejsh ca prova per nje njeri te martuar vetem me dy gra , se cfar pengesash mund ti dalin nje njeriu te tille ne jete dhe a ka mundesi ky njeri te jete i drejte me dy gra?!!
    Si fillim , psh njera grua mund te jet me e bukur se tjetra, me njeren mund te kete djale ndersa me tjetren vajze. Njera grua mund ti lindi femijet me te bukur , ndersa tjetra jo dhe aq te bukur!
    Nese vazhdoj me kete liste , mund te shkruaj dy ore ose ma shum per te te treguar se vetem me dy gra te martuara ekzistojne me miliona skenare ku burri nuk mund te jete i DREJTE me to!
    Andaj i njejti ajet tek i cili bazohesh ti te thot "nese mendon qe nuk mund te jesh i drejte , atehere martoju VETEM ME NJE!

Sa i perket postimeve te mija , temave te ndrryshme qe kam hapur une, qe i ke cekur ne postimin tend , a ma gjen ti mua nje postim ku une kam folur kunder fese islame?!!
    Postimet e mija zotni Ramazani cdo here kane pasur si mesazh bashkimin ne nje trup te muslimaneve, njerez si puna jote ketu bejne propagande percarese duke quajtur shijat si qafira dhe duke kerkuar zhdukjen e tyre.
    Ndersa bej te kunderten te pakten ne forumin shqiptar, bej apelim qe ky nonsens te marri fund se secili ka te drejte te besoj ashtu sic i pelqen atij.
    Fundja nuk do te me pergjigjen mua se kane besuar gabim , do ti pergjigjen Allahut, edhe une ndoshta nuk besoj ne menyre te drejte, por me siguri ty nuk kam per te te dhene pergjigje se si kam besuar, dhe as ti nuk ke per te me dhene pergjigje mua.

Besoj se me kaq i jam pegjigjur ne menyre te plote potimit tend.

Me Respekt GV_USA

P.S." Respekt do te kesh nga une cdo here, edhe pse ti me quan mua njeri pa din e iman"
    WE WILL NOT GO DOWN!

sa me shum me bie ne sy ndonje shkres e ketij gostivari_usa aq me shum e vertetoj injorancen e tij rreth fes ...

Nuk kam koment me teper ... une jam i bindur se sa fjal ka shkruar ky ne kete forum as sa gjysa e tyre nuk ka te lexuar nga literatura islame...

dhe i bej thirrje te gjithve se nese ju i pergjigjeni ketij e rritni e ky nuk e meriton nje gje te till, andaj injorone sikur te mos ekzistoje fare dhe dita dites edhe sherri i tij fiket ...

Met Mira ...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Murabit : 23-04-2008 mė 01:34

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Murabit Lexo Postimin
    sa me shum me bie ne sy ndonje shkres e ketij gostivari_usa aq me shum e vertetoj injorancen e tij rreth fes ...

Nuk kam koment me teper ... une jam i bindur se sa fjal ka shkruar ky ne kete forum as sa gjysa e tyre nuk ka te lexuar nga literatura islame...

dhe i bej thirrje te gjithve se nese ju i pergjigjeni ketij e rritni e ky nuk e meriton nje gje te till, andaj injorone sikur te mos ekzistoje fare dhe dita dites edhe sherri i tij fiket ...

Met Mira ...
    Po pse more Murabit, hidherohesh me mendimet e mija, une ty keto mendime nuk ti imponoj.
    Por te jap te drejte literature Islame nuk kam lexuar, fundja si te lexoj literature islame, kur psh sa fillon te lexojsh veprat e tyre shiko gabime!
    Shembull konkret Bin Bazi!!! Si te lexoj une Bin Bazin?!! Ai thot Toka eshte e rafshte dhe nuk rotullohet!
    Si te lexoj Ibn Temijen qe ben thirje per lufte vellavrasese!!
    Nuk i lexoj dot keto njerez, me vjen keq.

E ti nese mendon se une nuk di asgje nga feja , okay me demanto , urdhero me sjell faktet, dhe te garantoj se di me shum se sa ti.
    Edhe pse nuk te njof, po te garantoj se ti je nje nga ato me mjekra, pra wahabi. Me te tillet kur kam folur per ceshtje feje, kan reaguar tamam si puna jote.

Edhe dicka ti qe e din fene islame , a me tregon c'far kuptimi ka ajo shpata ne atavarin tim?!!
    Ose ma mire me thene ae din se kujt i ka takuar ajo shpate?!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Celyy , e kam thene dhe qendroj besnik ne fjalet e mija.
    Ata dijetaret e tu , me garancion nuk jane me te zgjuar se une.
    Shkenca e hadithit nuk duhet te ekzistoj fare !!!
    Do thuash pse ?!! Sepse nuk ka mudesi nje njeri qe jeton ne ditet e sotme te vertetoj se cfar personi ka qene nje njeri qe ka jutuar 1400 vite me pare.
    Hadithet per mendimin tim duhet te lexoj vetem si pune informacioni, asgje me shum.
    Profeti ka qene njeri i vecante, dhe juve qe ndjekni mesimet wahabi, ua bej me dije se tan jeten te mundoheni , te kopjoni jeten e profetit , as te gishti i vogel nuk mund ti vini profetit.
    Ata dijetaret e hadithit, ae di ti qe besojne se Toka eshte e shehste dhe qe mbeshtetet mbi nje ka!!!
    Te njejtet dijetar qe ti u permbahesh , hadithin ne fjale e quajne te besueshem dhe ato "mesimet" qe dalin nga ky hadith ua mesojne njerezve te pa shkolle.
    Andaj keta dijetaret tu diskualifikohen si te tille vet vetiu , jo se une e bej ate pune.

Me Respekt GV_USA

P.S." Mos beso hadithet qe cenojne personalitetin e profetit dhe qe bien ndesh me shkencen!
    Mir mir, po e zeme se ti je me i ditur se ata, por nuk mu pergjigje ne lidhje me kete me posht

Dhe fale namazin nė dy skajet e ditės, e edhe nė orėt e afėrta (me ditėn) tė natės. S'ka dyshim se veprat e mira i shlyejnė ato tė kėqiat. Kjo ėshtė njė kėshillė pėr ata qė pranojnė kėshillat.
    Ne nje postim me lart ti the qe qfar do ajeti qe te sjellim ty, ti do ta spjegosh pa ndihmen e hadithit, tani a me spjegon ti se si duhet un ta fal namazin ?

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga celyy Lexo Postimin
    Mir mir, po e zeme se ti je me i ditur se ata, por nuk mu pergjigje ne lidhje me kete me posht

Ne nje postim me lart ti the qe qfar do ajeti qe te sjellim ty, ti do ta spjegosh pa ndihmen e hadithit, tani a me spjegon ti se si duhet un ta fal namazin ?
    Po te tregova more celyy, dhe pastaj e di fort mire nuk refuzoj te gjitha hadithet, e kam thene i refuzoj ato qe nuk kane kuptim dhe qe kundershtojne pariemt e fese Islame.

Po menyra e te falmes te tregova eshte si puna e gjuhes transmetohet nga brezi ne brez permes veshtrimit dhe degjimit.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Gostivar ti the keshtu :

Citim Postuar mė parė nga gv_usa
    A me sjell ti mua nje ajet Kuranot , te cilin ta merr mendja ty qe njerezit nuk jane ne gjendje ta kuptojne pa sqarimin e haditheve ?!!
    Sille nje ajet te tille, une do te jap sqarim , pa mos u bazuar ne hadithe.

GV_USA
    ja shiko aty me BOLD ku e kam bere, dhe un te solla nje ajet Kuranor qe pa spjegim te hadithit ti ske shanc ta spjegosh ndryshe.

Citim Postuar mė parė nga gv_usa
    Po menyra e te falmes te tregova eshte si puna e gjuhes transmetohet nga brezi ne brez permes veshtrimit dhe degjimit.

GV_USA
    Ashtu pra, e pranove me ne fund. Hadithi eshte percjell gjenerat pas gjenerate, me veshtrim, ndegjim, vepra.

Esselamu Alejkum

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lufta III boterore dhe fundi i botes (1)
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 13-04-2018, 12:36
  2. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  3. A ben dikush te me sqaroj metodat e punes...
    Nga Gostivari_usa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 12-12-2008, 16:47
  4. Me kerkese te Farukut
    Nga Gostivari_usa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 16-03-2007, 07:56
  5. Si filluan Plackitjet
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 29-09-2004, 08:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •