Postuar mė parė nga
ramazan_it
Selam alejkum we rahmetullah we berekatuhu.Or vėlla Driton79,unė nuk kam thėnė qė tė bėj dallimin mes Kur'anit dhe haditheve(fjalėve tė Pejgamberit s.a.v.s.),por siē dihet qartė se ėshtė e pamohueshme qė dikush tė kundėrshton fjalėt e All-llahut dhe pėr kėtė Ai ka dėrguar Muhammedin a.s.,pėr ta sqaruar Kur'anin pėr ta kuptu ne ma lehtė dhe qė tė jetė shembull pėr mbarė botėn,dhe kėtė nuk e kundėrshton asnjė besimtar.Por,nė rtastėse deri kėtu e kemi tė qartė,atėherė ne duhet qė tė marrim dije prej tė Dėrguarit dhe jo vetėm prej vetes tonė.Sepse Kur'ani dhe sunneti shkojnė bashkė sepse ata janė njė dhe nuk ka ndonjė kundėrshtim mes tyre.Se nė sunnet nuk flitet diē tjetėr veēse pėr Dinin e All-llahut dhe mė vjen shum keq qė mė ke keqkuptuar.Pėr sqarim lexoj kėta ajete:Nisa,59,14,42,150,152;Ali Imran,7;Ahzab,21,33,36,71 Nur,54,56;Muhammed,33;Huxhurat,14,15;Maide,111;Had id19,28;Muxhadele,13;Saff,11; Tegabun,8,12;Xhinn,23;Enfal,1,20,46.Pra mbasi jemi tė bindur se All-llahu na e bėn tė qartė se Kur'ani Kerim ėshtė i qartė jo pėr tė gjithė por vetėm se pėr ata qė All-llahu i ka udhėzuar dhe pėr ata qė mendojnė.Por ta cekim vetėm se ajetin nė suren Ali Imran,7 se All-llahu thotė: "Ai ėshtė qė tė zbriti librin ty e qė nė tė ka ajete tė qarta dhe ato janė bazė e librit..." .Kjo na jep tė kuptojmė se atė qė e cekėm ma lartė,por vazhdojmė ajetin:",...e ka tė tjerė qė nuk janė krejtėsisht tė qarta.E ata qė nė zemrat e tyre kanė anim kah e shtrembėta, ata gjurmojnė atė qė nuk ėshtė krejt e qartė pėr tė shkaktuar huti,e kinse kėrkojnė komentin e tyre.Po,pos All-llahut askush nuk e di domethėnien e tyre tė saktė.Dijetarėt e pajisur me dituri thonė:"Ne u kemi besuaratij (atyre qė janė tė paqarta),tė gjitha janė nga Zoti ynė!Por kėtė e kuptojnė vetėm ata qė janė tė zotėt e mendjes".Fjalėt e fundit qė i ceke ty or vėlla Dritoni79,Citoj:"Po tė mbaheshin muslimanėt veē pėr Kur'ani,nuk do t'i kishim punėt si i kemi"., kjo pėr vehten time ėshtė gabim,sepse sipas mendimit tim(nuk jam dijetar,ėshtė vetėm se mendimi im)duhet tė jetė:"Po tė mbaheshin muslimanėt dhe muslimanet veē pėr Kur'anin dhe Sunneti,nuk do t'i kishim punėt si i kemi".Tė ma bėjsh hallall pėr korigjimin qė ta bėra dhe ne jemi vėllezėr musliman,besoj qė kuptohemi.Sepse feja ėshtė kėshillė dhe aty ku gaboj kam dėshirė qė vėllau tė mė kėshillon se jam prej atyre qė nėse kam gabuar e pranoj kėshillėn qė tė pėrmirėsohem inshAll-llah.All-llahu na ndihmoftė nė ēėshtjet tona dhe tė na bėn prej tyre qė flasin mirė vetėm se pėr tė qenė Ai i kėnaqur me ne AMIN.Selam alejkum we rahmetullah we berekatuhu.
Krijoni Kontakt