Close
Faqja 4 prej 15 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 142
    bad girl Maska e Capkenja
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Vendndodhja
    ne zvicer, kantoni ticino
    Postime
    71
    Mirdita. Une njoh nje vajze qe familja e martoi me shkese, te flas gati 15 vjet para, tani eshte ndare nga ai, sepse rrihte ate por edhe dy femijet e tij. Per mendimin tim martesat me shkese ne kohet tona vijne nga injoranca dhe pamundesia per tu shkolluar. Do ishte e trishtueshme qe ne Tirane per shembull te kete akoma familje qe martojne vajzen apo djalin me shkese. Eshte nje plage qe per mendimin tim ka per te ekzistuar akoma per shume kohe.... dhe kjo eshte me te vertete tragjike

<-----
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar më parë nga Capkenja
    Mirdita. Une njoh nje vajze qe familja e martoi me shkese, te flas gati 15 vjet para, tani eshte ndare nga ai, sepse rrihte ate por edhe dy femijet e tij. Per mendimin tim martesat me shkese ne kohet tona vijne nga injoranca dhe pamundesia per tu shkolluar. Do ishte e trishtueshme qe ne Tirane per shembull te kete akoma familje qe martojne vajzen apo djalin me shkese. Eshte nje plage qe per mendimin tim ka per te ekzistuar akoma per shume kohe.... dhe kjo eshte me te vertete tragjike
    Miredita !
    Un njoh nji cift nga Tirana ktu qe u martuan me dashuri kur ishin ne Tirane dhe ktu nji dite , burri e zuri gruan me dashnorin ne shtepi !E theri dashnorin me thike ! Ajo iku ne pune te saj , ai iku ne burg...!
    Kshtu asht kur te shterin ndjenjat e muajit te pare..lol
    ...

Anëtarësuar
    10-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    71
    Gjeja me e trishte eshte qe ka raste kur prinderit nuk e njohin mire djalin ose vajzen qe i keshillojne femijes dhe ato duhet te pranojne se sben? Nuk ekziston. Nuk them qe duhet te thuash jo, nese do del e njeh vete, kjo mi va bene, por nuk eshte o e merr o vdes....

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Tashme ne emigracion eshte e veshtire te njihen 2 persona .Mua me ecen shkesia dhe vjet martova tim vella me nje goce qe e njihja une dhe kunatin tim me nje te njohuren time vlonjate.Ishin persona qe aktualisht nuk kishin ndonje lidhje tjeter dhe u intreresonte martesa po nuk gjejshin goca ashtu sic donin .Tani per tani jane per bukuri.Sivjet jam duke gatuar nje shkesi tjeter per nje kusheririn tim ,jeta eshte ee veshtire ,njerezit jane shtepi -pune dhe anasjelltas ,po nuk u be ndonje party apo dasem nuk kane ku njihen .
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Anëtarësuar
    10-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    71
    jo te gjitha shkesat mbarojne me ndarje, por eshte e veshtire qe te perfundoje me dashuri, varet se si jane marrdheniet. une e kam njohur burrin tim ne internet dhe jam shume e lumtur dhe me fat, por asnjehere nuk kam lejuar njeri qe te zgjedhi per mua sepse po nuk me pelqeu me te paren here veshtire qe une te rri me te e te jetoje

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Ore mire e kni juve por une personalisht kritikoj faktin qe keto martesa ekzistojne akoma edhe me mbas problemi qendron sepse rrezikohet qe ne keto martesa mos te lind kurr Dashuri.

i/e regjistruar Maska e amaro
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    NenToke
    Postime
    242
    Santo aty ku hyn dielli nuk hy dot mjeku, kte mund ta shenderrosh ne shume kuptime por duke ju permbajt temes mendoj se martesat me shkese jane me te shendetshme per mendjen sepse sikur te shkoje keq martesa nuk fajson dot veten dhe kjo gje te ngushellon , po shkoi mire mburresh me veten sepse ke arrire diçka te veshtire.
    Ne kohen tone tani ta besh seks ne takimin e pare eshte diçka e veshtire, dhe te biesh brenda qe naten e pare eshte pothuajse e pamundur , por kto te dyja bashke njerzit mund ti arrine ne saj te marteses me shkese, mendoj se ajo frika jote qe ne kto martesa ka rrezik qe nuk lind kurre dashuri eshte kot.
    Jeta eshte rrisk. - gjyshi im.
    Money Makes Man act Funny

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    Gjithnje kane ekzistuar dhe do jene prap.Ne kohen tone te sotme pak ca ka ndryshuar puna,per dy gjera ...ke shqiptaret mendoj. Mblesesit e meparshem tani me nuk quhen te tille por "menaxhere" dhe ndryshimi i dyte eshte se edhe vet femrat po behen menaxhere te vetvehtes per keto martesa...duke te thene hapur: me jep kaq ,te jap kaq dhe me kontrate te caktuar,apo me afatiziim te caktuar per zgjidhjen ( prishjen) e kontrates.

DaRk §©®îþt Maska e ThE_DaRk_NiGhT
    Anëtarësuar
    03-01-2008
    Vendndodhja
    Aty Ku Gomari Thyen Kaviljen Dhe Shqiponja Rrine Me Nje Kembe
    Postime
    634
    Per mendimin tim seshte gje e mire sepse njeriu duhet ta vendosi vete ato nqe do dhe ate qe sdo
    Kur te jesh ne vend te huaj, dita te duket muaj. - (Podrime)

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664

Martesa të detyruara sipas zakonit dhe brënda familjes.

Pershendetje anetare te nderuare !!

Mendoje se cdo kushi do te kete mirekuptim per temen, sepse nuk kame per qellim qe te lendoje dike , pore thjeshte te bisedohet per probleme qe ne disa raste kane qene edhe te dhimbshme me deshire apo pa deshire.

Duke u bazuare ne tradite , lakmi, xhelozi, mbrotje te nderit familjare, apo kujdesi per femijet jetima ,vendosa qe te hape nje teme , e cila disa vjete me perpara ne shume familje shqipetare ,jane praktikuare martesa te pa deshiruara. Ne shume raste keto martesa qellimet teorikishte kane qene pozitive ,pore ne anen tjeter praktikishte kane funkcionuare s,i martesa te dhunshme apo negative.

Nga me te moshuarit kame ndegjuare se dikush ne mesin e shqipetareve ,mbas vdekjes se vellaut eshte martuare me gruane e vellaut, duke u bazuare ne arsyet e larte permendura, s'i qe jane respekti i familjes ,kujdesi i femijeve jetima ,nderi familjare, zhelozia , lakmia, apo edhe tradita.

Pra anetare te nderuare kerkoje edhe mendimet e juaja ne lidehje me keto martesa ,duke mos e perfshi religjionin .

Faqja 4 prej 15 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Deklarata universale e të drejtave të njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Gruaja në Islam
    Nga Xhenneta-Morina në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 19:32
  3. Dashuria dhe Martesa
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 26-05-2006, 15:12
  4. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50
  5. Të drejtat e njeriut në Lindje dhe në Perëndim
    Nga Shpresmiri në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •