Close
Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 142
    Citim Postuar më parë nga IL__SANTO
    Gogla e kuqe o derman po mire me detyrim apo Jo sipas mendimit tat ka Vlere ajo Martes apo Jo?
    Se Detyrimi eshte dhe me i theksuar ne te tilla raste sepse puna Bindese e Familjes eshte e madhe pasi jane ata Nismetaret e ketyre martesave dhe jo personat ne Fjale.
    Mua mu duk se u shpreha shume qarte te postimi #5, megjithate shoh se nuk me paske kuptuar.

Mua personalisht o me ngjit me dike o nuk me ngjit. E mar vesh per nje here. Po nuk me ngjiti, nuk ka burre nene te me mbushe mendjen.

Nese familja ime me prezanton me dike qe ia vlen, nuk ka arsye pse mos ta konsideroj. Une e kam thene dhe me larte, ne falmiljen time, rekomandimi eshte rekomandim, me kuptimin e mirfillte te fjales.

Sugjerimet qe kam pare ne fisin tim, kane qene vertete sugjerime. Niveli i familjes as nuk duhet permendur, sepse eshte nje kusht i ditur. Ata qe kane sugjeruar, kane konsideruar tipat e personave. Familjet nuk kane bere ndonje pune bindese per ti ngecur personat, dhe personat kane qene krejt te lire dhe te pa influencuar ne zgjedhjet e tyre.

Dua te shtoj qe ne familjen time nuk jane bere sugjerime kur njerezit kane qene te zene, apo ndonje pjestar ka menduar se dikujt i ka ardhur koha per tu martuar. Sugjerimet jane bere thjesht se ndonje pjesetar "mistrec" ka menduar se keta dy njerez do te puqeshin per se mbari. DDD

Pergjigjja ime eshte: PO ia vlen te martohesh me dike te sugjeruar nga familja, nese sugjerimi eshte si ai qe pershkrova me lart. ) Puqjen dhe deshiren e flakte te personave te rrine me njeri-tjetrin as nuk po e permend, sepse eshte kusht baze.
    Ignore List: Snow~Drop

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Citim Postuar më parë nga Gogla e Kuqe
    Mua mu duk se u shpreha shume qarte te postimi #5, megjithate shoh se nuk me paske kuptuar.

Mua personalisht o me ngjit me dike o nuk me ngjit. E mar vesh per nje here. Po nuk me ngjiti, nuk ka burre nene te me mbushe mendjen.

Nese familja ime me prezanton me dike qe ia vlen, nuk ka arsye pse mos ta konsideroj. Une e kam thene dhe me larte, ne falmiljen time, rekomandimi eshte rekomandim, me kuptimin e mirfillte te fjales.

Sugjerimet qe kam pare ne fisin tim, kane qene vertete sugjerime. Niveli i familjes as nuk duhet permendur, sepse eshte nje kusht i ditur. Ata qe kane sugjeruar, kane konsideruar tipat e personave. Familjet nuk kane bere ndonje pune bindese per ti ngecur personat, dhe personat kane qene krejt te lire dhe te pa influencuar ne zgjedhjet e tyre.

Dua te shtoj qe ne familjen time nuk jane bere sugjerime kur njerezit kane qene te zene, apo ndonje pjestar ka menduar se dikujt i ka ardhur koha per tu martuar. Sugjerimet jane bere thjesht se ndonje pjesetar "mistrec" ka menduar se keta dy njerez do te puqeshin per se mbari. DDD

Pergjigjja ime eshte: PO ia vlen te martohesh me dike te sugjeruar nga familja, nese sugjerimi eshte si ai qe pershkrova me lart. ) Puqjen dhe deshiren e flakte te personave te rrine me njeri-tjetrin as nuk po e permend, sepse eshte kusht baze.

Nice firme Gogle!

Ne lidhje me temen: i kam konsideruar te gjitha sugjerimet e familjes--ai xhaja im se nga i gjente ca femra me shalet si kullona greke e parakolpa si te bejuotci --s'ma bote zemra me i prish qejfin.
    Summertime baby!

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    familaj mund te thot o djal shikoje pak kete vajz por prap pse pive nje kafe e dy e tre e kater sdmth qe o nene jepi se mbaroj ajo o thjesht njoje

un per vete sdo e kisha shum problem por 23 vjec jam akoma i ri sngela ne shpi
    Partizoni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Sot e kesaj dite dmth ne vitn 2006 degjoj akoma raste qe njerezit mbartohen me Mbleseri (Shkes) Prandaj dhe kjo gje me ngall habi te madhe duke menduar se thjesht duke pare 1 person rreth 1 ore me te cilin mund te kalojne jeten shume njerez martohen akoma ne menyra (Primitive).Prandaj desha te dija mendimin e pergjithshem si ju duket juve kjo gje?

Ju lutem permbajuni temes.
    Nuk jam dakord me fjalen "primitive" qe perdorni per keto lloj martesash.
    (Kuptohet qe nuk kam parasysh martesat e koheve me pare kur njohja ishte e kufizuar me ndonje bisede te shkurter ku djali dhe vajza nuk merrnin dot guximin ta shihnin njeri-tjetrin ne sy, ose shiheshin per here te pare naten e pare te marteses. Athere sigurisht qe ka pase shkelje te te drejtave te njeriut. )

Mendoj se nuk ka asgje te keqe qe te martohesh me dike qe te sugjerohet nga familja dhe me pas ti gjen mundesi ta njohesh, te rrish per ca kohe me te. Ketu lind pyetja: Sa kohe te duhet ta njohesh dike? Per disa njohja duhet te perfshije edhe nje periudhe bashkejetese, per disa te tjere eshte e mjaftueshme edhe thjeshte biseda dhe takimi me te disa here. Gjithsekush e di vete punen e tij dhe ketu s'ka primitivitet fare.

Une kam nje shok qe u fejua keshtu. Familja i sugjeroi nje vajze. Qofte nga motrat e tija, qofte nga te tjere kishte referenca te mira. Shkoi, e takoi, u njoht, e pelqeu dhe u fejuan. Tani gjithe kohen ne telefon miku.

Kam njohur edhe nga ata qe kane nejte bashke per 2 vjet, ia piu longun, pastaj gjeti nje tjeter ene i tha "deri ketu ne".

Per mu me primitive eshte kjo e dyta.

Ka raste kur familja nderhyn pa e ditur qe ti je i lidhur , fillojne "gerr-gerret" pastaj ne cift . Kshuqe mos lejoni teze, halla apo xhaja te fusin hundet nese jeni shpirtra te paster qe nuk dini t'i mbani per vete keto 'ndodhi' aq te parendesishme, lol.

Pse kam idene qe vetem ne Shqiperi dhe diku nga Afrika Ululumama ndodhin keto "rekomandimet"?
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Ne qofte se arrin puna der aty qe dikujt ti rekomandoje familja dike per ate pune atehere ke hyre zyrtarisht tek 'losers-zone'. Puna eshte qe njeriu ta gjeje vete shpirtin e zemres dhe mos te shkoje deri aty sa te kerkoje asistence martesore. Dashuria te lindi vete, jo ta kerkosh me zor se ashtu e humb spontanitetin djeges.

Sa per martesat me mbleseri jam kategorikisht kunder. Jane nje atavizem i se kaluares, tregues i nje shoqerie te mbyllur tribale e cila nenshtron ndjenjat dhe kontrollon shpirtin e lire, por edhe i druhet funksionimit te lirshem te shpirtit njerezor. Nese mbleseria do te kryhej sepse dikujt i ka kaluar mosha dhe ka nevoje per ndihme ajo e ka nje fare funksioni, por nese eshte rregull ekzistues qe shmang dashurine dhe lidh njerez qe se kane pare kurre njeri tjetrin ne menyre autoritare atehere mbleseria eshte nje tipar qe rrudh dhe zvetenon komunitetin qe e aplikon ate. Lexoni pak 'Sezoni dimeror i Kafe Rivieres' nga IK te mesoni me shume per kete fenomen primitiv.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-04-2006
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    397
    ka raste edhe sot ashtu por shume te rralla une per vete isha tmerru me u martu me nje njeri qe se kam par kurr

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Lexoj ne gazet para do ditesh qe nje vajze qelloi me plumb veten ne gjoks sepse nuk donte qe te martohej me burrin qe i kishte gjetur babai...
    Me then te drejten ka ca zona qe hala nuk jan krijuar mundesite qe te rinjte te lidhen lirshem me njeri tjetrin e te vendosin vete per fatin e tyre...
    Ky fenomen do vazhdoje dhe per do kohe derisa shumica e fshatarkeve te ndjekin gjimnazet e universitet,vende ku mund te krijojn njohje etj etj...
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Sot e kesaj dite dmth ne vitn 2006 degjoj akoma raste qe njerezit mbartohen me Mbleseri (Shkes) Prandaj dhe kjo gje me ngall habi te madhe duke menduar se thjesht duke pare 1 person rreth 1 ore me te cilin mund te kalojne jeten shume njerez martohen akoma ne menyra (Primitive).Prandaj desha te dija mendimin e pergjithshem si ju duket juve kjo gje?

Ju lutem permbajuni temes.
    Te rish 8 ore ne pune plus 4 ore internet dite per dite si thua ti mund te martohesh pa mbleseri?

E pra gjysma e forumisteve ketu vetem me mbleseri do martohen (pas nja dy fejesash chit-chat te deshtuara)....

** ParT oF mY LiFe ** Maska e LoveLyBruneTT
    Anëtarësuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    *** Same plaCe I was Last niGht ***
    Postime
    805
    Ate te shtepise time e hedhin llafin nganjehere por nga nje vesh hyn e nga tjetri del.
    Gio degjoja llafin prindit (lol) se do pendohesh ................

A ekziston akoma ne menyr te Theksuar Fenomeni i Martesa me Mbleseri?
    Ekziston !!!!!! Natyrish po, por se sa e vlersojne kjo eshte tjeter gje.......
    Shkesa per martese ne shumicen e rasteve me sa kam pare dhe degjuar kane ec dhe kane perjetuar me shume se sa ato ne rast ( njohje me dike) kjo mbase ka ndodhur sepse te tjera kohe ishin dhe (Nuses) nuk i ndegjohej dhe shume fjala, por tani me Evolimin e kohes (lol) shume gjera kane ndryshuar ,Personalisht nuk jam Dakort Hic..............

Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Deklarata universale e të drejtave të njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Gruaja në Islam
    Nga Xhenneta-Morina në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 19:32
  3. Dashuria dhe Martesa
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 26-05-2006, 15:12
  4. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50
  5. Të drejtat e njeriut në Lindje dhe në Perëndim
    Nga Shpresmiri në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •