Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16
    Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga TeovaMas Lexo Postimin
    Pershendetje Erdonel !!

Mendoni ju se une duhet te krenohem me ate se jame muslimane, dhe e kame plotesuare deshiren e shpirtit. Nuk kame ndermende t'a genjeje vetevehten .

Fjalet e muslimaneve sezonal ,jane vetem per solidarizim, pa vlere me njeri tjetrin.

Islami ,kerkon besim ,pune, drejtesi,humanitet, respekt,pergjegjesi,obligim,perparim. Me ne funde Islami ,eshte besim te cilin do t'a perqafojne shumica e njeresve te sinqerte dhe perparimtare.

Ne shume shtetet e Evropes perendimore aktualishte ligjet e drejtesise Islame ,jane pjese mekanizmi te institucioneve te shtetit.

Politika e punes ,eshte pjese e Islamit ,se punen t'a ka bere obligim.
    Politika sociale : eshte pjese e Islamit .invalidet e shume smundjeve te lloj llojshme trajtohen te gjithe
    Politika shendetesore eshte pjese e Islamit
    Politika e te drejtave te njeriut eshte pjese e Islamit
    Politika e tatimit te religjiont eshte pjese e Islamit, te gjithe paguajne tatim per religjionin,
    Politika e te pa streheve , eshte pjese e Islamit. Me kushteteute shteterore garanton kulm mby koke dhe buke per te gjithe ,a'skushi mos te jete i uritur.
    Politika e korrupcionit (vjedhjes ) eshte pjese e Islamit , Ne perendim ne shtetet demoktratike gjygji per vjedhje te pasurise se popullit ,t'a pret krahun.
    Politika per dhunim te grave ,eshte pjese e Islamit ,per cdo dhunim ,denimi eshte shume i ashper.
    Politika per edukaten e femijeve, eshte pjese e Islamit , edukat familjare, shoqerore dhe institucionale.
    Shkollimi eshte pjese e Islamit ,zhdukja e analfabetizmit.

Erdonel ...Keta ishin vetem disa shembuj qe ju dhashe juve se kush eshte Islami

Kush jane muslimanet ??

Politika e punes ne muslimanizem, pasuri pa djerse. bile ,bile ne shume raste pasuri me krim. Krimineli ne safin e pare ne xhami,duke i dhene selam njeri tjetrit.
    Politika sociale : Kush i trajton invalidet dhe te semurit psyqik ,te muslimanet???
    Politika shendetesore: Ku mbetet humaniteti i mjekut muslimane (pazare me pacientin)
    Politika e te drejtave te njeriut. Kush merr pergjegjesi per te drejtat e njeriut te muslimanet??
    Politika e tatimit per religjion : Kush paguane tatim te muslimanet per religjionin?
    Politika e te pa streheve : Kujte i intereson se s'a njeres jetonje neper kontenjera te muslimanet??
    Politika e korrupcionit ? Kush eshte denuare per korrupcion te muslimanet??
    Politika e dhunimit te grave : S'a gra muslimane dhunohen dhe s'kane mundesi te tregojne shtetit.
    Politika e edukates se femijeve : S'a po edukohen femijet, ne familjet muslimane, kurre prinderit luajne gurres tane naten neper klube dhe kafeteri.
    Shkollimi : S'a po i japin rendesi , shkollimit muslimanet edhe pse eshte obligim islam??
    Gjithashtu ke pershendetjet me te perzemerta nga ana ime .
    Po e nisi me nje thenje te nje konvertuari ne Islam "Se qka bejne muslimanet nuk do isha konvertuar por e di qe eshte kjo rruga e drejte dhe jam musliman" ,qeshtja qendron ne kohen e tanishme .
    Jo qdo veper e ynja eshte Islam ,ne jemi njerz te gjithe dhe gabojm . Se qfare paraqet feja Islame kemi urdherat e Allahut dhe sunneti Pejgamberit a.s dhe nga kjo mirret feja.
    Po plotesisht duhet te krenohesh qe je musliman fundja askush ne nuk na shtin me gabue pse gabon tjetri, secili do te pergjigjet per veprat e veta dhe une nuk jam aspak fajtor per veprat e tjetrit dhe jam krenare qe jam ne te drejten.
    "Musliman sezonal" leni keto gjera s jane keto gjera qe duhet luajtur me to .
    Nese e ke fjalen per vendet Islame ne teresi une te them ne asnje shtete nuk aplikohet sheriati ne teresi , kurse tek ne ne vendet tona shum nga to nuk mund te realizohen per shkak te shtetit dhe disa varet nga besimtari , sa i perket shkollimit kemi pasur nderhyrje te shumta tek ne nga ana e armiqeve tane dhe si te tille dhe kane shfrytezuar popullaten e pashkoll me menyra te ndryshme . Rinia sot edhe ata qe falen jane ne shkolla fakulltete shume nga ta i ke nxenes student te dalluar prandaj ne kete aspekt kane ndryshuar gjerat per te mire Elhamdulilah , edhe une flas per vete me dhemb zemra per keto gjera qe i cek ti por per ti arritur keto gjera duhet pune . Tani ta lusum Allahun per nje gjendje me te mire te muslimaneve ne gjithe rruzullin tokesor .Amin

Percilli temat sa te ke mundesi ke dhe shum probleme te tilla qe diskutohen .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga eldonel : 29-04-2008 mė 22:54
    KOSOVA E MADHE

I PĖRKUSHTUAR ISLAMIT Maska e muli21
    Anėtarėsuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    NĖ TOKĖ
    Postime
    156

Kush jane muslimanet ??

Politika e punes ne muslimanizem, pasuri pa djerse. bile ,bile ne shume raste pasuri me krim. Krimineli ne safin e pare ne xhami,duke i dhene selam njeri tjetrit.

Politika sociale : Kush i trajton invalidet dhe te semurit psyqik ,te muslimanet???
    Politika shendetesore: Ku mbetet humaniteti i mjekut muslimane (pazare me pacientin)

Politika e te drejtave te njeriut. Kush merr pergjegjesi per te drejtat e njeriut te muslimanet??
    Politika e tatimit per religjion : Kush paguane tatim te muslimanet per religjionin?
    Politika e te pa streheve : Kujte i intereson se s'a njeres jetonje neper kontenjera te muslimanet??
    Politika e korrupcionit ? Kush eshte denuare per korrupcion te muslimanet??
    Politika e dhunimit te grave : S'a gra muslimane dhunohen dhe s'kane mundesi te tregojne shtetit.
    Politika e edukates se femijeve : S'a po edukohen femijet, ne familjet muslimane, kurre prinderit luajne gurres tane naten neper klube dhe kafeteri.
    Shkollimi : S'a po i japin rendesi , shkollimit muslimanet edhe pse eshte obligim islam??
    Mirė nė rregull, ti po tregon ate qė porosit islami.
    Mė fal t'i personalisht e plotėson ato kritere?
    Ti je ma i mirė se muslimanėt?
    Mos e mbivlerėso veten, sepse edhe lavdrimi nė islam ėshtė i ndaluar.
    Si mendon t'i ato qė vjedhin dhe shkojnė nė safin e parė (gjė qė ndodh sepse ska mal pa ujk), a thua vallė tė gjithė ato qė vjedhin shkojnė nė xhami, apo mos po don tė thush se ato qė nuk shkojnė hiē nė xhami janė ma tė mirė?
    Ato nuk vjedhin, nuk rejn, nuk kanė pasuri tė pa ndershme, nuk ka prej tyre tė amoralshėm e shumė tė tjera?
    Tjetėr, t'i dhe as une skemi tė drejtė tė gjykojmė dikėnd se ėshtė sezonal apo jo, sepse pėr tė dhėnė njė gjykim tė tillė ti duhesh me qenė shumė ma i mirė dhe nė fund tė fundit sinqeritetin dhe zemrat i vlerėson Allahu jo njerėzit.
    Ti nė qoftė se i din shtyllat kryesore tė islamit, atėherė mė trego ti sa i realizon ato dhe sidomos namazin?
    Pse si mendon t'i shoqėritė perendimore ku jeton t'i nuk kanė devijime?
    T'i e pėrmende rastet e sigurimit socioal gjė qė ėshtė nė rregull, megjithate ti nuk po tregon devijimet e atyre shoqėrive ( duke pėrfshirė njė rast konkret tash ēfar ndodhi nė Austri- nėse e ke dėgju) gjė qė pėr fat tė mirė tek ne nuk po ndodh.
    Po ti munesh me thėnė se nuk mund tė gjith tė jenė tė kėqij se ka ndodhė njė rast i tillė makabėr!
    Nė rregull edhe une pajtohem me kėtė gjykim, mirėpo si mund qė pėr raste individuale tė pėrfshishė gjithė muslimant nė kėtė mesele ?
    Pra ju i tregoni gjėrat jo sipas realitetit por sipas epshit personal.

Ka njė proverbė popullore ku thotė:
    Hajduti mendon se krejt bota vjedhin (sepse vjedh vet).
    Prandaj ti nuk ke mundėsi tė gjesh zgjidhje pėr kėto probleme nė qoftė se gjykon me paragjykime dhe emocione, vetėm duke shajtė muslimant, sikur tė gjithė tė tjerėt qenkan sezonal, tė humbur e kėshtu me rradhė, kurse ti je mė i mirė.

Ēudi, a ke menduar ndonjėherė se edhe ti i pėrket islamit (spaku sipas deklarimit qė bėn)?
    Si ka mundėsi qė une jam musliman( nė islam jam), mirėpo muslimanėt sbajn, janė shumė keq, tė kqij etj, --- kjo po mė duket e palogjikshme.

Nė rregull ti ke mendimin tėnd vazhdo, megjithate mu dukė se pyetja qė ke parashtruar ėshtė e qartė se nuk je interesuar pėr tė mėsuar por vetėm pėr provokcion, sepse njeriu ka dy mėnyra se si parashton pyetjen:

1. Nėse nuk din diēka dhe dėshiron qė tė mėsoj dhe
    2.Nėse dėshiron qė me pyetjen tė ''zė'' nė grackė dikėnd;

Prandaj une tė kisha preferuar qė gjithėmon tė zgjedhėsh tė parėn.

Pėr tė nėnēmu tė tjerėt ( edhe pse edhe pėr kėtė ske tė drejtė) spaku duhet qė tė jesh ma i mirė se ato ( si ke vlerėsuar vetėn?)

-Ti a mė njeh mua qė mė vlerėsove se jamė musliman sezonal?
    -A ti i din tė gjitha?
    -I gjithėdishėm ėshtė veē Allahu.

Nėse ke probleme me ndonjė musliman nuk do tė thotė se muslimanėt sbėjkan, qenkan tė kėqij, prapambetur etj. sepse kjo qasje ėshtė e gabuar.
    Spo kuptoj se si e ke sjell veten qė tė ofendosh apo nėnēmosh fenė tėnde para jo muslimanėve dhe sidomos ateistėve?
    (Unė jam musliman mirėpo muslimanėt janė llum! - nė kėtė kuptim jo bukfalisht)

Si mund tė gjykosh nė mėnyrė tė atillė?
    Mendoj se duhet tė ndryshosh qėndrimin dhe tė mundohesh qė vetė tė jesh shembull nė islam ( me punė - jo duke shajtur).

Nuk po dėshiroj qė tė bėjė debat mė, sepse ti po bie nė kundėrshtim me fjalėt qė i thua, asnjerė qėndrim tė njejtė nuk ke.
    Unė kam argument postimet tua, kėshtu qė ti lexo se ēfar ke postuar pastaj gjyko vetė (apo ka ndonjė filozofi nė postimet e tua e spo kuptohen ?- apo ne spo arrijmė tė kuptojmė se qenkim mė tė ulėt dhe analfabetė?)
    ALLAHUT JEMI DHE TE ALLAHU DO TĖ KTHEHEMI

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Pershendetje anetare te nderuare !

Kemi shume raste qe nje njeri te viziton shume here haxhin, duke e zavendesuare me nijet nje te vdekur qe s'ka pasur mundesi s'a te jete gjalle qe t'a viziton Meken , Medinen ,per kryerjen e haxhit.

Ne disa raste kete obligim e merr pasardhesi djali apo ndonje i familjes ,ose ne disa raste vete hoxha i katundit qe t'a kryej haxhin me zavendesim ,bedel haxh.

Behet pyetja ??

C'ka munde te beje i gjalli per te vdekurin ??

A ekziston komunikim ne mes te gjallit dhe te vdekurit ??

A mundet njeriu i gjalle te mbaj ramazanin per te vdekurin ??

A mundet njeriu i gjalle te kryej namazin per te vdekurin ??

A mundet i gjalli te kryej haxhin per te vdekurin ???

A mundet i gjalli te jape zeqatin per te vdekurin ???

Te gjitha keto qe i permende jane borxhe per njeriun.

Kam lexuar nje hadith ku e pyet dikush Muhamedin a.s." A mund te fal namaz vullnetar dhe ta bej njet per baban tim, apo te agjeroj, dhe a me pranohet?"

Muhamedi a.s. i thot "Sikur t'i kishte babai yt ndonje borxh ne te holla dikujt, a i pranon borxhliu edhe nga ti te hollat?"

Ndoshta nuk i jam besnik plotesisht thenjes se nuk me kujtohet saktesisht por ky eshte kuptimi. Ndoshta dikush qe e di me mire e sjell ketu, dhe mendoj qe ky hadith i pergjigjet tere pyetjeve tua.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar mė parė nga alko71 Lexo Postimin
    Te gjitha keto qe i permende jane borxhe per njeriun.

Kam lexuar nje hadith ku e pyet dikush Muhamedin a.s." A mund te fal namaz vullnetar dhe ta bej njet per baban tim, apo te agjeroj, dhe a me pranohet?"

Muhamedi a.s. i thot "Sikur t'i kishte babai yt ndonje borxh ne te holla dikujt, a i pranon borxhliu edhe nga ti te hollat?"

Ndoshta nuk i jam besnik plotesisht thenjes se nuk me kujtohet saktesisht por ky eshte kuptimi. Ndoshta dikush qe e di me mire e sjell ketu, dhe mendoj qe ky hadith i pergjigjet tere pyetjeve tua.

Pershendetje Alko 71 !!

Keni te drejte te shprehni mendimin tuaj , borxhi ne te holla eshte krejtesishte tjeter, nga borxhi qe te obligon Zoti,

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar mė parė nga muli21 Lexo Postimin
    Mirė nė rregull, ti po tregon ate qė porosit islami.
    Mė fal t'i personalisht e plotėson ato kritere?
    Ti je ma i mirė se muslimanėt?
    Mos e mbivlerėso veten, sepse edhe lavdrimi nė islam ėshtė i ndaluar.
    Si mendon t'i ato qė vjedhin dhe shkojnė nė safin e parė (gjė qė ndodh sepse ska mal pa ujk), a thua vallė tė gjithė ato qė vjedhin shkojnė nė xhami, apo mos po don tė thush se ato qė nuk shkojnė hiē nė xhami janė ma tė mirė?
    Ato nuk vjedhin, nuk rejn, nuk kanė pasuri tė pa ndershme, nuk ka prej tyre tė amoralshėm e shumė tė tjera?
    Tjetėr, t'i dhe as une skemi tė drejtė tė gjykojmė dikėnd se ėshtė sezonal apo jo, sepse pėr tė dhėnė njė gjykim tė tillė ti duhesh me qenė shumė ma i mirė dhe nė fund tė fundit sinqeritetin dhe zemrat i vlerėson Allahu jo njerėzit.
    Ti nė qoftė se i din shtyllat kryesore tė islamit, atėherė mė trego ti sa i realizon ato dhe sidomos namazin?
    Pse si mendon t'i shoqėritė perendimore ku jeton t'i nuk kanė devijime?
    T'i e pėrmende rastet e sigurimit socioal gjė qė ėshtė nė rregull, megjithate ti nuk po tregon devijimet e atyre shoqėrive ( duke pėrfshirė njė rast konkret tash ēfar ndodhi nė Austri- nėse e ke dėgju) gjė qė pėr fat tė mirė tek ne nuk po ndodh.
    Po ti munesh me thėnė se nuk mund tė gjith tė jenė tė kėqij se ka ndodhė njė rast i tillė makabėr!
    Nė rregull edhe une pajtohem me kėtė gjykim, mirėpo si mund qė pėr raste individuale tė pėrfshishė gjithė muslimant nė kėtė mesele ?
    Pra ju i tregoni gjėrat jo sipas realitetit por sipas epshit personal.

Ka njė proverbė popullore ku thotė:
    Hajduti mendon se krejt bota vjedhin (sepse vjedh vet).
    Prandaj ti nuk ke mundėsi tė gjesh zgjidhje pėr kėto probleme nė qoftė se gjykon me paragjykime dhe emocione, vetėm duke shajtė muslimant, sikur tė gjithė tė tjerėt qenkan sezonal, tė humbur e kėshtu me rradhė, kurse ti je mė i mirė.

Ēudi, a ke menduar ndonjėherė se edhe ti i pėrket islamit (spaku sipas deklarimit qė bėn)?
    Si ka mundėsi qė une jam musliman( nė islam jam), mirėpo muslimanėt sbajn, janė shumė keq, tė kqij etj, --- kjo po mė duket e palogjikshme.

Nė rregull ti ke mendimin tėnd vazhdo, megjithate mu dukė se pyetja qė ke parashtruar ėshtė e qartė se nuk je interesuar pėr tė mėsuar por vetėm pėr provokcion, sepse njeriu ka dy mėnyra se si parashton pyetjen:

1. Nėse nuk din diēka dhe dėshiron qė tė mėsoj dhe
    2.Nėse dėshiron qė me pyetjen tė ''zė'' nė grackė dikėnd;

Prandaj une tė kisha preferuar qė gjithėmon tė zgjedhėsh tė parėn.

Pėr tė nėnēmu tė tjerėt ( edhe pse edhe pėr kėtė ske tė drejtė) spaku duhet qė tė jesh ma i mirė se ato ( si ke vlerėsuar vetėn?)

-Ti a mė njeh mua qė mė vlerėsove se jamė musliman sezonal?
    -A ti i din tė gjitha?
    -I gjithėdishėm ėshtė veē Allahu.

Nėse ke probleme me ndonjė musliman nuk do tė thotė se muslimanėt sbėjkan, qenkan tė kėqij, prapambetur etj. sepse kjo qasje ėshtė e gabuar.
    Spo kuptoj se si e ke sjell veten qė tė ofendosh apo nėnēmosh fenė tėnde para jo muslimanėve dhe sidomos ateistėve?
    (Unė jam musliman mirėpo muslimanėt janė llum! - nė kėtė kuptim jo bukfalisht)

Si mund tė gjykosh nė mėnyrė tė atillė?
    Mendoj se duhet tė ndryshosh qėndrimin dhe tė mundohesh qė vetė tė jesh shembull nė islam ( me punė - jo duke shajtur).

Nuk po dėshiroj qė tė bėjė debat mė, sepse ti po bie nė kundėrshtim me fjalėt qė i thua, asnjerė qėndrim tė njejtė nuk ke.
    Unė kam argument postimet tua, kėshtu qė ti lexo se ēfar ke postuar pastaj gjyko vetė (apo ka ndonjė filozofi nė postimet e tua e spo kuptohen ?- apo ne spo arrijmė tė kuptojmė se qenkim mė tė ulėt dhe analfabetė?)

Muli 21 !!!

Per te debatuare me njeri tjetrin ,se pari duhet te jeshe i edukuare per durim, sepse durimi eshte gjeste ,qe vleresohet ne islam. Per te pasur durim ,don te thote i nenshtrohesh obligimit islam.

Muslimanet s'ikur ju Muli 21 ,per cdo debat qe kerkohet vleresime ,ju duket sharje s'ikur qe jeni shprehur ju. ( citat nga Muli, me pune e--- jo duke shajtur ) Behet pyetja ne cllin komente une e shava islamin s'i religjion ??

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Pershendetje Alko 71 !!

Keni te drejte te shprehni mendimin tuaj , borxhi ne te holla eshte krejtesishte tjeter, nga borxhi qe te obligon Zoti,

Une nuk e shpreha mendimin tim por kam lexuar qe Profeti ka thene, kupto ti?
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •