Close

Rezultati i Sondazhit: Cilën nga këto parti do të votoni në zgjedhje?

Votues
341. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • BDI

123 36.07%
  • BDK

8 2.35%
  • BDSH

15 4.40%
  • PDSH

107 31.38%
  • PPD

10 2.93%
  • Asnjërën prej tyre

78 22.87%
Faqja 50 prej 63 FillimFillim ... 40484950515260 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 491 deri 500 prej 623
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-04-2005
    Postime
    101
    Citim Postuar më parë nga sui generis Lexo Postimin
    Express:Atentatori ka emër?

Ali Ahmetimër dhe mbiemër. Atentatori bashkë me ndihmësat.

Express: A është e vërtetë se ka qenë pjesë e sigurimit të Menduh Thaçit?

Ali Ahmeti: Po, sigurisht. Është e dokumentuar, e filmuar....

Express: Z. Ahmeti, a do të jetë e mundur që nëse fitoni të festoni pa armë? Dhe pas mandatit,të hiqet ky posteri juaj i cili kërkon heqjen e armëve?

Ali Ahmeti:Ne nuk kemi nevojë nga gryka të qesim plumba. Ajo do të zëvendësohet me dije, me kulturë, me realizim të programeve, me mirëqenie, begati, jo vetëm ekonomike, por edhe pasuri shpirtërore dhe mendore. Na presin shumë punë tërëndësishme si gjuha shqipe që duhet të zyrtarizohet në nivel shtetëror, siç është statusi legal i UÇK’së dhe ligji për përdorimin e simboleve kombëtare.
    Për 18 muaj të pjesëmarrjes së PDSH’së në Qeveri, ata e ndryshuan ligjin, e degraduan ligjin për përdorimin e simboleve kombëtare dhe ligjin për polici i cili është antishqiptar në kundërshtim me standardet europiane dhe marrëveshjen e Ohrit. Gjithashtu kërkojmë edhe ligj për Gjykatën Kushtetuese që të mos ketë të drejtë të interpretojë dhe abrogojë ligje që sillen me shumicë të dyfishtë. Këto janë qëllimet tona në rrafshin kombëtar.
    Ne duam edhe hisen tonë, në rrafshin ekonomik. Ne nuk duam vetëm Ministrinë e Kulturës, të Ambientit dhe të Decentralizimit. Pse shqiptarët të mos e kenë Ministrinë e Ekonomisë, të Transportit, të Bujqësisë, Pushtetit vendor. Pse unë nesër të mos jem President i Maqedonisë, të mos jem Kryeministër i Maqedonisë? Kështu që për këto të drejta, ne edhe luftojmë. Këtu është dallimi, sepse unë kërkoj të mos jem qiraxhi në shtëpinë time. Të tjerët, bre vëlla, janë mësuar të jenë qiraxhi sepse i mbushin arkat e tyre personale dhe nuk mendojnë për pasurinë e përgjithshme të shqiptarëve në Maqedoni. Ky është dallimi.
    S'KISHTE ATENTAT NDAJ ALI AHMETIT
    Por ndërkohë, a fshiheni ju pas një atentati të kryer ditët e kaluara ndaj kryetarit të BDI-së Ali Ahmeti, si dhe pas disa breshërive me armë në disa shtabe zgjedhore të BDI-së?
    Thaçi: Nuk ka qenë atentat.

Çfarë ka qenë?
    Thaçi: Asgjë fare. Ai po mundohet...

Z.Ahmeti thotë se vetura e tij është gjuajtur nga emra që vijnë prej partisë tuaj?
    Thaçi: Jo, nuk është e vërtetë. Ai nuk ka lejuar vet të bëhet ekspertizë policore. Vazhdon të mos lejojë. Nuk ka qenë atentat. Është një histerizëm i situatës që dëshiron ta bëjë Alia.

Ju jeni në pushtet. Cila është e vërteta?
    Thaçi: Unë jam pjesë e pushtetit dhe njerëzit të cilët janë të përfshirë në atë incident janë të arrestuar. I pari është arrestuar për tri orë, i dytë për 30 orë. Është ndër rastet e rralla në Maqedoni që njerëzit arrestohen kaq shpejt. Ata kanë dhënë deklaratat publike.

Kush janë të arrestuarit?
    Thaçi: Ata janë fshatarë të atij fshati të njohur, Rakovec. Unë mendoj se BDI-ja nuk ka pasur sens për provokimin që ka bërë me vizitën në atë fshat. Në vitin 2003, kur ata ishin në pushtet, bënë një aksion ushtarak në atë fshat dhe vranë një grua shtatzënë, disa civilë...dhe mendoj se ata gabuan, nuk patën sens, shkuan dhe provokuan situatën. Ka dëshmitarë. Dhe këta djemtë e arrestuar pranojnë se kanë gjuajtur në ajër, pranojnë se kanë komunikuar lirshëm me udhëheqësinë e BDI-së. Normalisht ata kanë fyer dhe arsyet i kanë dhënë, pra e keni parasysh atë operacionin. Revolta ka qenë arsye për shkak se njëri prej atyre djemve atë gruan e vrarë e paska kushërirë të parë. Edhe deklarata në polici është dhënë kështu. Sa i përket sulmeve të shtabeve, prapë është një tentim për histerizim të situatës. Ka gjashtë vjet që BDI-ja vepron në Maqedoni. Zona e Kërçovës vazhdon të jetë 99.9 për qind e BDI-së, si në kohën e Stalinit. Nuk ka as PDSH, as shtabe, as flamuj tonë. Mendoj se këto skena i bëjnë janë për të mbuluar atë turp që ndodhë dhe do të ndodhë atje. Unë me sinqeritet të plotë mund t'ju them se PDSH ka forcë për të mos i lënë të hapin asnjë shtab në Tetovë dhe Gostivar...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-04-2005
    Postime
    101
    Të gjithë e kthyen kokën këto ditë nga shqiptarët e Maqedonisë pas disa aksidenteve serioze. Çfarë problemesh ka?
    Thaçi: Do të bëjë pak analizë. Shqiptarët e Maqedonisë edhe më tutje vazhdojnë të jenë shumë të frustruar. Është pasojë e asaj se, për të qenë edhe pak vetëkritik, në tetëmbëdhjetë vjetët e fundit të tranzicionit ngelëm pa i realizuar të drejtat tona. Disa piskatën me demokraci, disa me pushkë...procesi nuk shkoi përpara. Realisht ekziston një frustrim i përgjithshëm. Këtë frustrim e stimulojnë edhe të tjerët, maqedonasit. Aq më tepër kur ata janë në një problem shumë të madh me bashkësinë ndërkombëtare për kompromiset që duhet të bëjnë për t'u futur në organizma ndërkombëtarë. Po duan që me një taktikë shumë të fëlliqur t'u hedhin fajin shqiptarëve, se ata gjoja po prishin imazhin e Maqedonisë. Dhe e treta është 2001-shi. Ka shumë njerëz që nuk pajtohen me tezat e mia, por unë vazhdoj të them publikisht edhe sot se 2001'shi nuk ka qenë luftë çlirimtare, por ka qenë revolucion i kuq për të marrë pushtetin me dhunë. Në vitin 2001 partisë time i është marrë pushteti me dhunë. Kjo aq më tepër ngarkohet kur ata të cilët u instaluan me dhunë më 2001 vazhduan në mënyrë permanente zgjedhjet tjera t'i marrin me dhunë.

Z.Thaçi a keni hyrë edhe ju me dhunë në pushtet në vitin 2006, kur shkuat në Qeveri edhe pse kishit më pak vota sesa BDI?
    Thaçi: Nuk mund të thuhet se kemi hyrë me dhunë. Ka disa që thonë se kemi hyrë me të padrejtë. Formalisht duket se BDI-ja ka marrë më tepër deputetë, e ne më pak. Unë vazhdoj veten ta vendosi tek njerëzit të cilët kanë një vertikale morale dhe nuk hyjë në Qeveri pa fituar zgjedhjet. Më 2006 ka ndodhur një manipulim shumë i madh. Do të japë vetëm një argument - është një zonë, e Kërçovës, ku nuk vepron demokracia. Aty kemi humbur me rezultatin 30 mijë me 200 dhe mu aty i kam humbur gjashtë deputetë. Dhe, ta përfundojë analizën time. 2001'shi e degjeneroi shoqërinë shqiptare. Kriminaliteti u rrit në masë të madhe. Vetëm pas përfundimit të konfliktit, apo kinse konfliktit shqiptaro-maqedon, për katër vjet janë vrarë 500 djem të ri në Maqedoni.

Pra ky argument fshihet pas asaj deklaratës suaj se "BDI nuk ka plumba për shqiptarët, sepse i ka harxhuar"?
    Thaçi: Po, ata i kanë harxhuar sa kanë qenë në pushtet.

A është kjo vetëm një metaforë apo ato vrasje kanë ndodhur gjatë luftës?
    Thaçi: Jo, ato vrasje kanë ndodhur pas luftës. 500 djem të ri janë vrarë. Ka pasur ekzekutime klasike të tipit mafioz në Tetovë, në Shkup. Përnjëherë janë vrarë 5-6 vetë. Janë ekzekutuar njerëz që njihen me emër e me mbiemër.

Për çfarë,për biznes?
    Thaçi: Unë mendoj se kanë qenë pengesë e kësaj strukture që doli prej konfliktit dhe janë ekzekutuar. Për të bërë një akuzë jo juridike, por politike, vazhdoj të konstatojë se për vrasjet e mistershme, që nuk zbulohen, akuzohet Qeveria. Ata ishin në Qeveri. Një pjesë të madhe të atyre rasteve me ardhjen në Qeveri ne i kemi zbuluar, por shumë kanë mbetur pa u zbardhur.

Por ndërkohë, a fshiheni ju pas një atentati të kryer ditët e kaluara ndaj kryetarit të BDI-së Ali Ahmeti, si dhe pas disa breshërive me armë në disa shtabe zgjedhore të BDI-së?

Çfarë ka qenë?

Z.Ahmeti thotë se vetura e tij është gjuajtur nga emra që vijnë prej partisë tuaj?
    Thaçi: Jo, nuk është e vërtetë. Ai nuk ka lejuar vet të bëhet ekspertizë policore. Vazhdon të mos lejojë. Nuk ka qenë atentat. Është një histerizëm i situatës që dëshiron ta bëjë Alia.

Thaçi: Unë jam pjesë e pushtetit dhe njerëzit të cilët janë të përfshirë në atë incident janë të arrestuar. I pari është arrestuar për tri orë, i dytë për 30 orë. Është ndër rastet e rralla në Maqedoni që njerëzit arrestohen kaq shpejt. Ata kanë dhënë deklaratat publike.

Thaçi: Ata janë fshatarë të atij fshati të njohur, Rakovec. Unë mendoj se BDI-ja nuk ka pasur sens për provokimin që ka bërë me vizitën në atë fshat. Në vitin 2003, kur ata ishin në pushtet, bënë një aksion ushtarak në atë fshat dhe vranë një grua shtatzënë, disa civilë...dhe mendoj se ata gabuan, nuk patën sens, shkuan dhe provokuan situatën. Ka dëshmitarë. Dhe këta djemtë e arrestuar pranojnë se kanë gjuajtur në ajër, pranojnë se kanë komunikuar lirshëm me udhëheqësinë e BDI-së. Normalisht ata kanë fyer dhe arsyet i kanë dhënë, pra e keni parasysh atë operacionin. Revolta ka qenë arsye për shkak se njëri prej atyre djemve atë gruan e vrarë e paska kushërirë të parë. Edhe deklarata në polici është dhënë kështu. Sa i përket sulmeve të shtabeve, prapë është një tentim për histerizim të situatës. Ka gjashtë vjet që BDI-ja vepron në Maqedoni. Zona e Kërçovës vazhdon të jetë 99.9 për qind e BDI-së, si në kohën e Stalinit. Nuk ka as PDSH, as shtabe, as flamuj tonë. Mendoj se këto skena i bëjnë janë për të mbuluar atë turp që ndodhë dhe do të ndodhë atje. Unë me sinqeritet të plotë mund t'ju them se PDSH ka forcë për të mos i lënë të hapin asnjë shtab në Tetovë dhe Gostivar...

Por ju përse ua hiqni flamujt BDI-së në Tetovë?
    Thaçi: Nuk ia heqim ne. Ata i heqin vet për të krijuar opinionin se ne jemi agresorët. Problemi i atij krahu politik - i cili e ka burimin, lindjen, në armë, në përdorimin e armës - është që të heq prej vetës etiketën e agresorit.

Ndërkohë drejtësia nuk flet. Dhe kundërshtarët tuaj politikë thonë se drejtësia nuk flet për shkak se ju udhëhiqni me Ministrinë e Brendshme?
    Thaçi: Absolutisht jo. Nëse unë e kontrolloj Ministrinë e Brendshme mund të them se pjesëmarrësit e atij incidenti janë në burg.

A është e vërtetë se edhe një pjesëtar i sigurimit tuaj është përfshirë në atë rast?
    Thaçi: Nuk është e vërtetë. Ata i kanë bërë disa incizime të tubimeve tona të mëdha dhe e kanë kapur atë djalin një dy-tre qind metra larg... Unë nuk hyjë të bëjë kësi komentesh, sepse në të kundërtën do të pengojmë drejtësinë. Personi tjetër që ka marrë pjesë në incident, është dhëndri i Xhevat Ademit, kandidatit për deputet numër 4 të Ali Ahmetit. Ata që të dy janë pjesëmarrës të luftës. Thjesht ka qenë një reagim emocional. Ne reaguam menjëherë dhe kërkuam që të shkojnë përpara drejtësisë. Ata janë të dy, të burgosur. Drejtësia duhet të thotë fjalën e saj.

Mirë, a është duke ju shqetësuar juve kjo atmosferë e tensionuar? Ndoshta më e tensionuara në rajon... Në Kosovë ajo kohë ka kaluar?
    Thaçi: Po, sepse atje janë ndërkombëtarët.

Pse mbetet situata e tillë në hapësirat me shqiptarë në Maqedoni?
    Thaçi: Kjo nuk më shqetëson për shkak se unë jam mësuar me këso situatash. Mua më kanë krisur në disa fushata, por edhe në këtë fushatë nuk e kam bërë të madhe për të mos e traumatizuar opinionin.

Dhe kjo mendoni se është në rregull?
    Thaçi: Absolutisht nuk është në rregull. Kam kërkuar që shumë njerëz të ndërmjetësojnë, t'ia bëjnë me dije Aliut se kjo nuk është metodë pune. Në fillim të fushatës, në tre fshatra mua më kanë krisur, por s'e kam bërë të madhe. As nuk kam kërkuar nga Ministria e Brendshme që t'i arrestoj. Jam munduar të shtensionoj situatën. Dhe fundi i fundit, t'i bimë punës drejt, edhe unë dua të shkojë në Tanushë, por nuk shkoj të provokojë situatën, sepse është zonë problematike. Edhe unë dua të shkoj në Brodec...

Z.Thaçi, çfarë ndodhi në Brodec? Ju kanë akuzuar se mbani përgjegjësi për vrasjet që kanë ndodhur atje gjatë mandatit tuaj.
    Thaçi: Absolutisht nuk ndihem fajtor. Brodeci ka qenë një aksion policor, i pastër, kundër njerëzve të cilët kishin dosje shumë të mëdha kriminale. Një pjesë e atyre, ishin të ikurit nga burgu i Dubravës. Një pjesë tjetër, ishin të dënuar me burg të përjetshëm. Aksioni është zhvilluar me polici multietnike, nën vëzhgim të plotë të NATO-s, dhe e dini se pas aksionit edhe NATO, edhe Departamenti i Shtetit dhanë vlerësime. Shkeljet që janë bërë gjatë aksionit, ju siguroj, pa marrë parasysh kush i ka bërë, do të dalin përpara drejtësisë. Shqetësimi im më i madh, në atë kohë, për Brodecin ka qenë se mos vallë situata që zgjati disa muaj - dhe ne u munduam maksimalisht me metoda dhe mënyra tjera ta zgjidhim, me bisedime, mos po keqpërdoret nga ana e të tjerëve për të dëmtuar momentin vendimtar të shpalljes së statusit final të Kosovës. Nuk ndjehem absolutisht fajtor, as unë as partia ime.

A do t'ju dëmtoj kjo në zgjedhje?
    Thaçi: Nuk besoj sepse njerëzit kanë qenë, në pjesën më të madhe, në hall. Normalisht nga frika. Një apo dy prej atyre me dosje kriminale ende janë në liri, flasin lirshëm. Unë kam mundësi të shkojë e të bëjë fushatë, por nuk dua të provokojë situatën.

A mund të sqaroni çfarë është ajo që ju i referoheni si "banda e Kosovës"?
    Thaçi: Të ikurit e burgut të Dubravës, një pjesë e tyre janë zënë. Një pjesë u zu në Kosovë, mesa mua më kujtohet. Një apo dy janë të vrarë këtu. Mendoj se shumë pak janë në liri, një ose dy.

Është një akuzë tjetër që dëgjohet në Tetovë, sipas së cilës ju kontrolloni njësitet "ALFA". Çka është ky njësit,a funksionon për ju?
    Thaçi: Njësitin "Alfa" e ka krijuar Ali Ahmeti dhe BDI kur ka qenë në pushtet. Është njësiti policor i intervenimit të shpejtë. Ka më pak ingerenca sesa uniforma. Unë edhe nuk kam bre kohë të merrem me polici, merrem me politikë. E normalisht bartë përgjegjësinë politike. Kontrolloj njësitin "Alfa" për shkak se përqindjen e shqiptarëve në atë njësit e kam përmirësuar 300 për qind prej kur kam ardhur në pushtet.

Por a e përdorni atë njësit për qëllime politike?
    Thaçi: Absolutisht jo. Kjo nuk është Zimbabve. Këtu ka vëzhgues, ka OSBE, ka ODIHR, ka ambasada. Mirëpo, akuzat që bëhen ndaj këtij njësiti kanë një prapavijë tjetër. Kriminelë të ndryshëm, të cilët fatkeqësisht tash e kanë rrethuar Ali Ahmetin, janë njerëz të njohur me emra e mbiemra, narkodilerë të njohur, të implikuar në prostitucion, kanë gjetur një mburojë politike aty. Mirëpo, veprimin operativ e kanë të pamundësuar nga njësiti "Alfa". Këtu pra buron ajo akuzë e tyre. Megjithatë, vlerësimi im është se BDI nuk ka kapacitete demokratike për të kaluar në opozitë. Unë jam qe 16 vjet në politikë. 10 vjet në opozitë, 6 pushtet. Nuk është aq e lehtë që një personi dhe një partie që ka një rrugëtim kaq të gjatë në politikë dhe asnjëherë nuk ka qenë i implikuar në përdorim të dhunës për qëllime politike....nuk është e lehtë që brenda një muaji t'ia krijoni një situatë se kjo parti po përdorë dhunë.

Nëse merrni më pak vota se BDI, a do të futeni në Qeverinë e ardhshme të Maqedonisë?
    Thaçi: Ky është derti kryesor që ka BDI. (Qeshet). Mendoj se ajo nuk do të ndodhë. Ndoshta është e tepërt të them se jam i sigurt që ajo nuk do të ndodhë. Besoj se PDSH do të fitojë dhe, atë, bindshëm. Edhe po të fitojë bindshëm, edhe po të jem në Qeveri, personit të parë që do t'i kërkojë konsensus për këto çështje të rëndësishme do të jetë Aliu, pa marrë parasysh se tash kemi ngatërresa. Do të jem i gatshëm të hapë biseda edhe më të thella për interes të këtyre çështjeve kyçe që i kemi.

A duhet të futet në Qeveri, partia e dytë më e madhe e shqiptarëve?
    Thaçi: Nuk mendoj se do të futet. Mirëpo, është shumë e thatë kjo përgjigje. Në politikë kjo përgjigje kërkon sqarime të mëdha.

Bardhyl Mahmuti, i cili deri vonë ka qenë në PDSH, e arsyetonte hyrjen tuaj në Qeveri në vitin 2006 edhe me faktin se BDI kishte hyrë në koalicion me boshnjakët.
    Thaçi: Po më vjen rënd të hy në imtësi. Ata kanë qenë atëherë në koalicion me një parti boshnjake. Kanë qenë në koalicion edhe me një parti tjetër shqiptare, tri parti. Kanë pasur kandidat për deputet edhe maqedonas në listat e tyre. Dhe ata kishin platformën e integrimit ku askund s'përmendej çështja shqiptare, problemi i shqiptarëve. Keq e mirë, ne vazhdojmë ta kemi emrin shqiptare, platformën shqiptare, nuk bëjmë koalicione me etnitë tjera edhe pse i kërkojmë votat prej tyre, sepse normalisht jemi një shoqëri qytetare.

UNË S"KAM BIZNESE
    Z.Thaçi çfarë ju bën juve njërën ndër figurat më të fuqishme të shqiptarëve në Maqedoni? Një prej arsyeve që dëgjojmë nga rivalët tuaj është privatizimi që ka ndodhur gjatë viteve '90'të...
    Thaçi: Unë jam në politikë si drejtues prej vitit 1993. Në pushtet kam hyrë në fund të vitit 1999. Këto janë budallallëqe që i flet BDI-ja, që s'e njeh as privatizimin. Privatizimi ka përfunduar 99.9 për qind në fillim të vitit 1998.

A janë tuajt të gjithë këto ndërtesa në Tetovë nga i ke posterët e mëdhenj, siç thonë rivalët tuaj?
    Thaçi: Jo, jo, nuk janë. 99 për qind të privatizimit ka mbaruar më 1998 dhe fatkeqësia është kjo: 99 për qind të atij privatizimi e kanë bërë maqedonasit. I vetmi privatizim që ka ngelur është zemra e Tetovës, ku mafia maqedonase ka bërë luftë që ta marrë dhe ta privatizojë. Atë e kanë privatizuar disa miq të mijë të ngushtë dhe unë jam implikuar politikisht që të privatizohet një për shkak se janë shqiptarë, të parët shqiptarë që privatizojnë diçka, e dyta janë miq të mijë, e treta kanë dokumentacion, financat i kanë legale. Janë shtatë vëllezër, nga 20 vjet kanë punuar në Zvicër. Ky privatizim është privatizimi më i saktë e më i drejtë që ka ndodhur në Maqedoni.
    Ju nuk fshiheni pas tyre? Nuk ju paguajnë juve për objektet?
    Thaçi: Jo, jo. Ata i kam miq.

A merreni me biznes z.Thaçi, sepse është krijuar një imazh se ju jeni një njeri që ka biznese,udhëheqë nëntokën...?
    Thaçi: Kurrë s'jam marrë me asnjë biznes. Jam marrë vetëm me një biznes në 1998 dhe '99, e ai biznes e ka emrin - lufta e Kosovës. E gjithë kjo pikturë negative për personalitetin tim dhe partinë time është krijuar atëherë nga shërbimi sekret serb dhe ai maqedonas. Pa keqkuptime, vetëm të përmendësh çfarë unë dhe PDSH-ja i ka dhënë luftës në Kosovë, shumë gjëra sqarohen. Kur kombi është në luftë, lufta nuk bëhet me patate dhe purri. Jam implikuar në atë situatë edhe vet, edhe bashkëpunëtorët, se kam vlerësuar se është situatë shumë e rëndësishme për kombin shqiptar. Për krejt ata që thonë se e kam pasur gabim, po të ndodhte edhe njëherë të njëjtën do ta bëja. Bile edhe ma zi. Nuk jam marrë asnjëherë me asnjë biznes.

A kontrolloni Doganën?
    Thaçi: Jo absolutisht. Prapë po them se jam 16 vjet në politikë, dhjetë në opozitë dhe gjashtë në pushtet. Këta "miqtë e mijë" në opozitë kanë qenë katër vjet në pushtet. Po të kishin ata një argument, sigurisht se nuk kishin hezituar asnjë sekondë të bënin ndjekje.

Ndërkohë, z.Bardhyl Mahmuti, që është larguar nga partia juaj vitin e kaluar, thotë se është ndarë për shkak se ju nuk keni përmbushur pikat kryesore të programit me të cilin keni dalë në zgjedhje më 2006?
    Thaçi: Nuk i kemi përmbushur detyrat personale të Bardhyl Mahmutit për t'u pasuruar. Ky është argumenti që unë e di.

Pasuria është e vetmja arsye?
    Thaçi: Ka pasur ambicie të pasurohet, por këtu nuk është...

A e keni sulmuar Teuta Arifin në Parlament?
    Thaçi: Nuk është lehtë Menduh Thaçin me gjithë këtë përvojë, me trika shumë të thjeshtë, ta bësh agresor. Nuk është e vërtetë se e kam goditur. Kam goditur dikë tjetër, një burrë, jo grua. Normalisht, po më vjen marre të tregoj se e kam goditur, sepse ai ka qenë njëfarë komandanti. Ka qenë një gabim imi momental. Megjithatë, duhet të kuptoni situatën emocionale që kam pasur. Ata i shkelën të gjitha normat e burrërisë. Sulmuan fizikisht një deputet tonin, unë nuk kam qenë aty, kishin sharë babë e nënë sa kanë mundur, e kjo nuk lejohet as me Kanun as me burrëri asgjë...dhe mendoj se çka kanë lypë, pak i ka gjetur. Kjo nuk ka lidhje me Teutën. Ka lidhje me Rafiz Halitin dhe Sadulla Durakun. Me dy komandantë, të cilët vinin korridorit të Parlamentit me truproje dhe miq si hordhitë e bishave për të rrahur grupin parlamentar të PDSH-së.

Z.Thaçi, në Ballkan njerëzit që kanë dalë prej luftës zakonisht e kanë kontrolluar në një masë pas-luftës, ishin apo jo në pushtet. Si u bë që ju, një parti që nuk keni qenë fizikisht e përfshirë në konflikt, jeni kaq të guximshëm përballë komandantëve të luftës?
    Thaçi: Lufta e Maqedonisë ka qenë virtuale, nuk ka qenë luftë. Mund t'i pyesësh lirshmit sa maqedonas kanë vrarë. Gjithë ajo luftë e madhe që ka ndodhur në Kumanovë, s'ka asnjë maqedon të vrarë. Lirisht mund ta pyesni edhe Ali Ahmetin edhe komandantët e zonave, sa maqedonas kanë vrarë në zonën e Kumanovës dhe Tetovës. Ka qenë një imitacion lufte, ka qenë një revolucion bukur mirë i përgatitur si ai i Leninit më 1918. Po e pranoj publikisht se na mashtruan. Nuk mund të më mashtrojnë më.

PESË MINUTAT E MAQEDONISË
    Çka fiton komuniteti shqiptar në Maqedoni me fitoren e PDSH-së më 1 qershor?
    Thaçi: Krejt (Qeshet). PDSH-ja nëse fiton, ka edhe një fat, e do të zgjidhen punët. Për të qenë krejt të sinqertë, jo me shumë merita të PDSH-së. Por fati i PDSH-së është se pesë minutat i kanë ardhur Maqedonisë. Gjatë atyre pesë minutave, Maqedonia do të jetë e detyruar pak prej PDSH-së e shumë prej aktorëve tjerë që kërkesat e shqiptarëve t'i mbyllë së paku deri në shtator apo deri në fund të vitit.

Cilat janë ato?
    Thaçi: Përdorimi zyrtar i gjuhës shqipe, eliminimi i rasteve të Hagës, përdorimi i flamurit, rregullimi i statusit të pjesëtarëve të luftës... të gjithë ato pjesë që kanë qenë pjesë e marrëveshjes. Fati i PDSH-së është se Maqedonia është në prag të NATO-s, në prag të hapjes së bisedimeve për caktimin e datës së anëtarësimit në Bashkimin Evropian dhe është në trysni të madhe prej këtyre faktorëve globalë që të mbyllë këto çështje.
    (Marrë integralisht nga gazeta
    EXPRESS - Prishtinë)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-04-2008
    Postime
    79
    Citim Postuar më parë nga Besir84 Lexo Postimin

Çfarë ka qenë?

keto jan pallavrat e thacit atentatori eshte bodigart i m.th kjo eshte vertetu me foto edhe me video por juve jeni njerez pa moral keshtu qe thaci 24 ore vetem genjeshtra nxjer nga goja me vjen keq per ty qe i beson atij ......

cka jan ato veturat e zeza qe levizin mbas ores 12 te nates neper tetov ,gostivar pse tentoni ta frigoni popullaten ....

edh milloshevici e kishte per qef RAMON MORINEN
    NJEJT SIC E KA PER QEFI GRUEVSKI THACIN

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-04-2005
    Postime
    101
    keto jan pallavrat e thacit atentatori eshte bodigart i m.th kjo eshte vertetu me foto edhe me video por juve jeni njerez pa moral keshtu qe thaci 24 ore vetem genjeshtra nxjer nga goja me vjen keq per ty qe i beson atij ......

cka jan ato veturat e zeza qe levizin mbas ores 12 te nates neper tetov ,gostivar pse tentoni ta frigoni popullaten ....

edh milloshevici e kishte per qef RAMON MORINEN
    NJEJT SIC E KA PER QEFI GRUEVSKI THACIN
    po ti bre djal i mire, qe i beson alices ene fazlice, pse aj alica jote nuk e sjellen veterun, dhe te behen hetimet, por frigohet se do te dal e verteta

Alessandro Del Piero Maska e Juventus
    Anëtarësuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Aty ku Shqiptaret po vuajne.
    Postime
    1,500
    Si duket BDSH ndoshta nuk do mare shumicen por do amre shume vota ne keto zgjedhje, pasi qe shume shume njerz jane te ftohur nga Pdsh dhe Bdi.

Une personalisht do votoj BDSH pse?Bdk dhe BDSH ne keto zgjedhje kane program me te mire se pdsh dhe bdi(ndoshta keto te fundit kane haruar dhe ndoshta jane edhe pa program pasi ende se kan mbaruar ate te vjetrin,...
    Bdk ka Federalizimin e R.M, por mua me shume me pelqen PROGRAMI i BDSH pasi qe ka te bejeme ekonomin, synohet te miret ajo qe na takon neve dhe jo tu jepet Shqijeve te SHkupit.
    PRandaj do ju them Koha eshte per Ndryshim, Votoni nr.9 ne zonen 6 pasi qe partit tjera harxhuan xhdo kredi qe paten.
    Team: That team in Italy with 29 titles. Or was it 30?

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    ti me pat nje gram mend atehere, do te ishe nje gje e mrekulueshme per ty, por kot ti as nje gram ske bre djal, shko edhe ti ben shkoll, po masandej hajdeni e kritikojeni Menduh thacin, dhe Bugajskin,, po skeni faj ju te BDI-se krejt pa shkolle e krejt analfabeta,

sa per shkollen time, ti bre djal mos ta nije per shkollen time, nuk kame nevoj qe ti ta dish se e kam apo nuk kam, se kur e kam mbaru une fakultetin , ti se ke dite se cka eshte shkolle.,

"Men Du - in Mend Du = Du Men" ---> keto gjera i bejne vetem analfabetat, nuk dine tjeter cka me shkrujt, po ska lidhje hajdeni pak ne shkollen tone te ju msojme, se alija ska cka me u msu pervec, skenderbeu, lufta, skenderbeu, lufta , skenderbeu lufta,

ua ka mbush mendjen me keto fjal
    Nuk dua qe ta kthejme ne chit - chat temen. Nuk dua te ndalem ne gabimet e tua ne te shkruajtur sepse tema nuk i takon forumit te drejtshkrimit te gjuhes shqipe. As nuk dua te matem me ty sepse specia jote nuk i takon asaj kategorie qe mund te matet me qeniet humane.

T'i kthehemi temes.

Euforia e PDSH-se, agresiviteti, arroganca dhe pa pergjegjshmeria qe po e karakterizojne ne kete fushate para zgjedhore, tregojne qarte pa pjekurine politike, inferioritetin e programit, llojin e vrazhde te elektoratit qe e perkrah, dhe ajo qe ka me shume rendesi te kuptohet : INTERESIN E JASHTZAKONSHEM TE MAQEDONESVE QE PDSH TE MBETET NE PUSHTET Kjo e fundit mjafton per te argumentuar qe PDSH nuk e ka te drejten morale te perfaqsoje popullaten shqiptare ne kuvendin e Maqedonise.

Du Men Thaci i cili me Scopsco Piva kane te perbeshket faktin qe te dy jane bosh nga qafa lart, mundohet te fshihet si struci kur paturpsisht deklaron qe ndaj rivalit te tij politik z.Ali Ahmeti nuk ka pasur atentat. A harron ky faqezi qe gjate te shtenave u plagos nje qytetar? A harron ky faqezi dushin e ftohte qe mori prej Ambasades se Shteteve te Bashkuara te akredituar ne Shkup? A harron ky faqezi qe si bashkpuntoret e tij hapen fjale pa sigurie para mitingut madheshtor ne Tetove ne perkrahje te BDI-se menjehere te nesermen e atentatit? A harron ky faqezi qe PDSH nderpreu rrymen qe ta sabotonte mitingun dhe menjehere u detyrua po prej ambasades amerikane ta lepij ate qe peshtyu?

Kam bere dy pyetje qe ti Besir nuk u je pergjigjur:

1- A mos valle Bugajski e keshillon PDSH-ne kesisoj? Kam parasysh vandalitetin
    arrogancen, e kesaj te fundit gjate kesaj fushate.
    2- Apo mos Bugajski eshte vetem manekin, vetem mjet publicitar qe aspak nuk
    konsultohet?

Pergjigjesh dot? Nese po urdhero.
    RIPPR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-04-2008
    Postime
    79
    po ti bre djal i mire, qe i beson alices ene fazlice, pse aj alica jote nuk e sjellen veterun, dhe te behen hetimet, por frigohet se do te dal e verteta
    kujt ja sjelle veturen a vojvodes ,jankullovskes,apo zevendes ministrit te famshem elmazit ....po ti a nuk je i vetedijshem se kush e kontrollon ministrin.p.m

atentatin e denuan te gjith diplomatet ... usa.BE havier solano

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-04-2005
    Postime
    101
    kujt ja sjelle veturen a vojvodes ,jankullovskes,apo zevendes ministrit te famshem elmazit ....po ti a nuk je i vetedijshem se kush e kontrollon ministrin.p.m

atentatin e denuan te gjith diplomatet ... usa.BE havier solano
    Mund e gjithe bota te denojne vetem nga zerat qe i kane ndegjuar, por e verteta i dhem Ali Ahmetit,

Menduh Thaci , te kishe desh te eliminoj Ali Ahmetin, moti do e kishe bere ate,si dhe ka forcen, por Menduh Thaci nuk eshte antishqiptar sikurse Ali Ahmeti me banden e tij, tash i kan harxhuar plumbat duke vrar 500 shqiptare, dhe dalin e thojne " e vellezer me na jane harxhuar plumba , dhe skemi me plumba per shqiptaret"

ju vinte mire ju kur 2002-2006 ju e kontrolojshit ministrine e puneve te mbrendshme , dui ishte ajo qe i formoi "alfat" duke mos e ditur se nje dite ato alfa do ja kthejne shpinen,

ju mendoni se ende eshte 2002, ku mundshit te manipuloni, te vidhni, o vllezer shkoj mo vakti i teksasit, vjen koha e popullit shqiptar bashk me Menduh Thacin , kot e kini, lajtet ,

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    9
    ende po vazhdoni me nje mentalitet shum te prapambetur dhe me keq ardhje po u them se ende nuk po i shikoni se cfar ndyshime po behet sot per NE shqiptaret e maqedonis ??? per pak koh qeverisje te PDSH-se, u pa shum qart se cfar mund te bej ajo parti per shqiptaret....per here te pare po themelohen institucione, rritet numri i te punesuarve ne administrat sipas marreveshjes se Ohrit....per USHT mund te them se tani ka filluar te marr frym lirisht - po krijohet kualiteti i vertet te ne shqiptaret.... dhe e gjith kjo fal qeverisjes se shkelqyer te Partise Demokratike Shqiptare.

Nuk mund ta paramendoj se ende ndokush mendon ose eshte simpatizues i BDI-se.....ore zoterinj te nderuar BDI per 4 vite, nuk beri as 4 projekte per permiresimin e qendjes se popullit shqiptar.... VETEM nje gje beni BDI per kater vite qe ishte ne qeveri ....E beri president VRASESIN me te madh per shqiptaret -branko cervenkovski JU LUMTE !!!

MENDONI mir perpara se te veproni !!!

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga Liberali_oh Lexo Postimin
    ende po vazhdoni me nje mentalitet shum te prapambetur dhe me keq ardhje po u them se ende nuk po i shikoni se cfar ndyshime po behet sot per NE shqiptaret e maqedonis ??? per pak koh qeverisje te PDSH-se, u pa shum qart se cfar mund te bej ajo parti per shqiptaret....per here te pare po themelohen institucione, rritet numri i te punesuarve ne administrat sipas marreveshjes se Ohrit....per USHT mund te them se tani ka filluar te marr frym lirisht - po krijohet kualiteti i vertet te ne shqiptaret.... dhe e gjith kjo fal qeverisjes se shkelqyer te Partise Demokratike Shqiptare.

Nuk mund ta paramendoj se ende ndokush mendon ose eshte simpatizues i BDI-se.....ore zoterinj te nderuar BDI per 4 vite, nuk beri as 4 projekte per permiresimin e qendjes se popullit shqiptar.... VETEM nje gje beni BDI per kater vite qe ishte ne qeveri ....E beri president VRASESIN me te madh per shqiptaret -branko cervenkovski JU LUMTE !!!

MENDONI mir perpara se te veproni !!!
    Presidente ha,ha,ha,ha, !!!

S'i PDSH,ja s'i BDI,ja prape se prape do t'a zgjedhin nje Presidente te pshurte sllave. Me popull injorante se ju nuk ka ne bote , jeni duke e shfarosur njeri tjetrin se cila parti ,me shume do te dergon vota ne Parlamentin e shkijeve ,

Cuote )))Bdi ,JA E beri Presidente vrasesin me te madhe te shqipetare,Branko Crvenkovskin.

Pse po behen gjithe keto propaganda, per nje kolltuk ne Parlamentin e shkijeve ?? Fjala Parlamente rrjedhe nga italishtja ,qe don te thote ne shqipe te flasesh, kurse per politikanet shqipefoles , Parlamenti , i Maqedonise kishte domethenie INDUSTRI E HAJDUTEVE. Per tu vendosu ne Industrine e Hajduteve ,jeni te gatshem edhe t'a likfidoni njeri tjetrin. Ajo qe eshte me e keqja ne raste se ju jepet mundesia ju jeni te gatshem t'a shfarosni gjithe popullin shqipetare ,qe vetem e vetem te hyni ne parajsen (parlamentin ) e shkijeve

Kushe nga parlametrate shqipefoles , dha nje "grame " pergjegjesi nga viti 1991 deri sote per voten e lire te popullit ?!!
    Kurre i varferi dhe i pashkolluari (analfabeti parlamentare ) mesohet ne parajsen e shkijeve (ne parlamente ) 4,vite me rradhe pa kurnje fare pergjegjesie morale ,politike ,kombetare, dhe me skadimin e mandatit , mandej eshte veshtire t'a largojshe dhe t'a kthejshe ne jeten normale te samarxhijve.

Para disa viteve sllavet -maqedon ,nga parlamenatret samarxhije shqipetare kerkonin qe te drejtat e shqipetareve te maqedonise t'i zavendesonin me bisneset e tyre te felliqura , kurse aktualishte ,per samarxhijte politikane shqipefoles kerkesat jane ritur me standarde ,s'a me shume te vrare dhe te percare ne shoqerine shqipetare te maqedonise. Keto standarde shqipefolesit me deomos duhet t'i plotesojne se per ndryshe ju rrezikohet parajsa e shkijeve

Popullata e shkrete shqipetare ne Maqedoni , s'a lehte manipuloheni prej samarxhijve politikan.

NE GJITHE ATA VENDE KU DUHET TE VARET VALOJE FLAMURI SHQIPETARE ,DUHET TE VAREN POLITIKANET SHQIPEFOLES TE MAQEDONISE

Faqja 50 prej 63 FillimFillim ... 40484950515260 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sërish zgjedhje të parakohshme parlamentare?
    Nga RaPSouL në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-03-2009, 09:49
  2. Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2007, 08:34
  3. Zgjidhet kriza elektorale, arrihet marëveshja në zyrën e presidentit Moisiu
    Nga Xhuxh Xhumaku në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 312
    Postimi i Fundit: 03-02-2007, 14:05
  4. Zgjedhje historike në Kuvajt, gratë votojnë për herë të parë
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 30-06-2006, 06:01
  5. Berisha: Shqipëria në BE qysh në 2010-ën
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 05-06-2005, 02:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •