Postuar mė parė nga
javan
Ne fakt e dashur Ilira, Baptisti e moderoi klithmen qe duhej te pasonte keto referenca:
me nje ironizim modest. Po a di ti, sepse Zhejin nuk e pyesim dot se varri i Tamurlanit eshte i periudhes se hershme te mesjetes? Per cfare sanskritishte po flasim ketu? Si u be Tamurlani, taxhiku me me vrastar i Xhingiz Khanit dhe nje nga emrat me te shemtuar te barbarize, te flase e te nderohet me simbole shqipe? Ne te njejten menyre une mund te marr fjalen Englisht Car e te deduktoj qe eshte sinomim i kar shqip, te marr makinen dhe te them qe kjo eshte derivat ekzagjeruar i statujes phallike te Apollonise.
Po a kane lidhje semiologjike? Kjo me sa duket ka pak rendesi. Cdo te thote Gur-khan ne taxhik, e di? Po per derivativet taxhike Ujgur (jo nuk ka lidhje me guret e ujevares) Gun, Kun e Kurhur? Po per gjuhet Gurike (ajo Ganeze nje prej tyre) ke degjuar? Si lidhen me gurin keto? Me sa duket, ne na duhet vetem te tingellojne njelloj. Mos ju ka humbur edhe sensi i fundit i logjikes?
Referenca me lart eshte nga me te shemtuarat ne kete nenforum, jo sepse eshte me Miklosiciania qe kam hasur, por sepse nuk ka baze. (Ne se do te kisha lexuar librin, sigurisht qe do flisja me sakte se cfare proponon Zheji. Por sic thashe, librin nuk e kam lexuar dhe per kete arsye i dhashe "the benefit of the doubt". Nuk mund te flas ne emer te Baptistit, i cili duket ta kete lexuar lexuar.)
Pas debatit tend fillestar, hapa rruge te mos shtyheshe ne ate qe nuk mbahet, si dhe mos te goditej lajmetari. Duke zgjedhur te vendosesh postin me lart, injorances ne pergjesine personale kur diseminonohen profka te tilla i ke shtuar fodullek. Kjo mélange ka vetem nje emer: paciperi.
Eshte shkruar shume kohe me pare ne postimet e mija por deshiroj ta perseris. Baptisti eshte pasuri kombetare. Shpesh here kam replikuar ashper me ate, por cdo replike eshte bere ne princip, per teorine qe po diskutohet, pra pa kurrfare lidhje me pergatitjen e tij profesionale, analitike, dhe personale, e cila me qe ra fjala, le ne bisht jo vetem shume nga ne te forumit, por edhe ca te ashtuajtur akademike.
Le te mesojme te mos respektojme vetem te vdekurit, ose vetem titujt. Perndryshe, secili ka shancin e patjetersueshem te ngohjes nen diellin e ftohte personal.
PS. Alfeko. Historia pas i shkon vetem F. Nanos. Si zor ta kesh fjalen per te njejten histori.
Krijoni Kontakt