Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 72
    SHKOZA
    Anėtarėsuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Vazhdim
    Une te ju them te drejtem kur kam lexuar studimet e Selami Pulahes te teftereve osman te shek. XV, XVI dhe XVII jam habitur shume. Te gjitha fshatrat e Shqiperise veriore , te Kosoves dhe Maqedonise ishin te dhena me emrat e kryefamiljareve te tyre. Gati 80 perqinde mos edhe me shume te ketyre emrave ishin ortodoks ( mos te them emra te cilet i perdorin edhe sot sllavet ). Per kete arsye isha pergatitur te gjeja ndonje stergjysh timin edhe me emrin Milan ose Jovan , por kjo nuk ndodhi. As edhe nje rast te vetem nuk kam hasur qe pleqet tane te thone se kemi qene ortodoks. Eshte diqka tjeter per pak fshatra per te cilet flitet edhe sot e kesaj dite se kane qene ( shkije ), pra ortodoks dhe te cilet jane albanizuar, qe ndoshta kane qene shqiptare . Sot do te mirrej shume e ndjeshme por jane disa fshatra qe jane shume pak dhe qe nuk perbejne as 5 perqindshine e fshatrave te tjera. Eshte nje fshat i vogel shume afer Shkozes per te cilin thuhet se se paku njera nga lagjet e tij kane qene shkije dhe te cilet jane islamizuar shume vone, emrin nuk po e them me qellim qe te mos preku ndjenjat e banoreve te atij fshati. Poashtu jane pak fshatra fushore te cilat thuhet se kane qene poture. Emri ,, POTURE'', si emer nenqmues me sa duket ne Kosove eshte perdorur nga populli serb dhe shqiptare per ti emruar fshataret ortodoks ( qofshin serb, vllehe, bullgare ose shqiptare ), te cilet kane kaluar ne fene islame . Nje pjese e tyre deri vone kane folur gjuhen serbe . Kemi rastin e kundert p.sh fshati Hoqe e Madhe i Rahovecit i banuar deri para luftes se fundit me rreth 700 shtepi serb edhe ata shume te vendosur. Qarkullon nje variant se vete pleqet serb te fshatit thonin se paraardhesit e serbeve e Hoqes jane pese familje mirditore te cilat me kohe jane asimiluar dhe sot e kesaj dite kane edhe tradita shqiptare, por jane serb te perbetuar.
    Ne perfundim dua te ju pyes : Qka mendoni kush ishin banoret ortodoks ne Shqipreine e veriut dhe ne Kosove dhe sa eshte per te besuar se te paret e fiseve shqiptare , malazeze etj, kane qene te gjithe katolike te ardhur nga Hercegovina, Bosnja e Mali i Zi, ashtu siq e thote mbamendja popullore e te moshuarve shqiptare dhe malazez ?
    ATDHEU MBI TE GJITHA

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Gati 80 perqinde mos edhe me shume te ketyre emrave ishin ortodoks ( mos te them emra te cilet i perdorin edhe sot sllavet ).
    Jo vetėm kėta "shkijet" e Kosovės, por edhe katolikėt malėsorė, apo paganėt malėsorė )ēfarėdo qė tė kenė qenė), kanė pasur emra sllavė njėherė e njė kohė.

Ki kujdes! Mos gjyko nė bazė tė emrave. Njė Jovan ose njė Milan mund tė jetė shqiptar sikurse njė Rrahim ose Rrahman.

Merri shikoji regjistrat e fiseve malėsore tė pernadorisė osmane, shikoji emrat edhe ata janė 80% emra sllavė. Sepse kisha ortodokse i ka marrė me dhunė i ka dėrgue tek altari i ka stėrpik me ujė dhe i ka pagėzue me dhunė me emra serbisht.

Eshte diqka tjeter per pak fshatra per te cilet flitet edhe sot e kesaj dite se kane qene ( shkije ), pra ortodoks dhe te cilet jane albanizuar, qe ndoshta kane qene shqiptare .
    Edhe kėtu gabon, sepse "shkja" nė disa raste ka kuptimin thjesht "ortodoks". Kėshtuqė me mentalitetin e atėhershėm tė shkijeve dhe tė shqiptarėve, ēdo ortodoks ishte shkja, dhe islamizimi nėnkuptonte albanizim. E qė ėshtė totalisht e gabuar.

Emri ,, POTURE'', si emer nenqmues me sa duket ne Kosove eshte perdorur nga populli serb dhe shqiptare per ti emruar fshataret ortodoks ( qofshin serb, vllehe, bullgare ose shqiptare ), te cilet kane kaluar ne fene islame .
    Poturėt janė fisi i "Ēikės Potureshė" qė u besatue me Hasan Agėn, qė kanė me u martue me njani tjetrin, por qė nuk i la nana. Poturėt janė fis shqiptar.

Ne perfundim dua te ju pyes : Qka mendoni kush ishin banoret ortodoks ne Shqipreine e veriut dhe ne Kosove dhe sa eshte per te besuar se te paret e fiseve shqiptare , malazeze etj, kane qene te gjithe katolike te ardhur nga Hercegovina, Bosnja e Mali i Zi, ashtu siq e thote mbamendja popullore e te moshuarve shqiptare dhe malazez ?
    Nė Shqipėri tė veriut nuk ka pas ortodoksė, vetėm nė Kosovė. Kanė qenė arbėreshėt, vllehtė, serbėt etj. Edhe sot ke familje me mbiemra sllavė nėpėr Kosovė, por qė janė thjesht shqiptarė, dhe gjithėmonė kanė qenė shqiptarė.
    Fiset qė kanė ardh nga Hercegovina, Dalmacia, Bosna, nė realitet janė ata kreshnikėt qė luftuan sa luftuan, dhe nė fund e humbėn frontin. Erdhėn kėndej pranė tė vetėve, dhe sollėn me vete edhe eposin. Dyndja ka fillu qysh nė Jutbinė e Klladushė, ka vazhdue me luftėra nėpėr Bosne Hercegovinė, dhe ata qė kanė metė nė Mal tė Zi, janė asimilu, kėta kėndej kanė mbetur shqiptarė.

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anėtarėsuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Edhe une e kam prejardhjen prej Shkodres qe sipas babegjyshit tem dikun para 400 vjeti kane ardh ne zonen e Lugines se Presheves qe fshati ka qene plotesisht i izoluar bile pak para vitit 1900 i gjithe fshati ka qene katolike (dhe gjithe ishin nga fisi Shala) qe i bjen shume vone qe e kane ndrruar fejen ne ato muslimane ku 2 prej stergjysheve te mi gjithashtu i kane pas emrat katolike (stergjyshi i fundit i ka pas 5 vjeq kur u konvertua ne musliman) ...kam desh me pas ma shume informacion lidhje me paraardhesit e mi po s'po kam kohe me vizitu ate zonen.

Sidoqofte keto levizjet nuk kane qene ne te njejtin krah,psh un di zona te tera ne mirdite qe me gojdhena e caktojne origjinen nga krahina e gjakoves.Une kam iden qe shqiptaret historikisht strehoheshin neper male ne kohe te veshtira,dhe kur qetesohej situata rrimernin prap tokat e tyre,dhe gjithmone i mbanin lidhjet.Shembull i mire jane vete njerezit qe megjithese kane qindra vite qe jetojne ne fushat e lezhes apo shkodres, e quajne veten e tyre malsore.Dhe faktikish i kane mbajtur gjitmone lidhjet pasi ishin te njejtat fise,kishin toka ne malesi etj.conin bagetine gjate veres,martoheshin andej etj.

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Pėrshėndetje.

Kjo temė ėshtė shumė interesante, dhe ia vlen tė mėsojmė diēka nga njėri tjetri.

Shkoza, GL_Branch e paskėn origjinėn nga Shkreli? Hm, edhe unė jam me origjinė nga Shkreli. Nuk ėshtė ēudi qė stėr-stėrgjyshėrit tanė tė kenė dredh naj cingare posht hijes sė lisit. lol. Te parėt e mia ka qenė katolik, kėtė e dimė, dhe janė larguar nga Shkreli si pasojė e gjakmarrjes.

Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Kot mundohesh, nga Shqipėria jemi shumica.
    Kjo po qė ėshtė interesante. Pothuajse ēdo fis qė ka pas njė shpėrngulje nga Veriu i Shqipėrisė (sė sotme) ka pasur vendosje nė Kosovė. S'desha ta prek kėtė pikė, se kisha frikė mos mė quanit "shkja", ngaqė kėto fakte i japin mbėshtetje teorive serbe se shqiptarėt e Kosovės janė tė ardhur nga Shqipėria, dhe se Kosova ka qenė tokė serbe.

Psh, tė parėt e mi kur u zhvendosėn nga Shkreli, njė pjesė u vendos nė njė krahinė tė Shqipėrisė (nga rrjedh unė), ndėrsa pėr pjesėn tjetėr te fisit thuhet "shkoi nė Kosovė". Si kjo histori ka plot, pothuajse tė gjithė fiset qė kanė pasur zhvendosje territoriale, kanė pasur anėtarė apo degė tė ngulura nė Kosovė.

Tashi, lidhjen mes kėtyre zhvendosjeve dhe teorive serbe se Kosova u mbush me shqiptarė nuk e bėj dot. Pse janė kaq tė shumta zhvendosjet pėr nė Kosovė, dhe tė anasjelltat me tė pakta? (Po kjo s'do tė thotė qė s'ka pasur, por minimale. Psh kam njė mik me mbiemrin Jata, fisi i tė cilit e ka origjinėn nga Mitrovica. Nė gjithė Shqipėrinė, vetėm fisi i atij ka kėtė mbiemėr, pėr nė Kosovė nuk e di).

Tashi, ti Ali, si reagon ndaj teorisė se shqiptarėt janė tė ardhur nė Kosovė (meqė thua se shumica jemi nga Shqipėria)?

Tung.
    Life's too short to remove USB safely.

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anėtarėsuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Jack Watson jo une jam i fisit Shala , paraardhesit tane thjeshte jane rikthyer ne tokat e tyre ku kane qene , ne fakt serb nuk ka pas asnjehere ne Kosove (nuk ka asnje reference bizantine/venedike/osmane qe e verteton) thjeshte kane qene vetem ushtar (si puna e turqeve gjate perendorise osmane) te pakten prej shekullit XV-te sipas referencave Osmane/Venedike shqiptaret i paraqesin si shumice, por e verteta eshte se ne Kosove ka pas ardhacak bullgar (mos te harrojme qe Kosova me gjithe Shqiperine u kon 100 vjet nen okupimin bullgar) qe i zhvendosen shqiptaret drejte maleve (Veri Shqiperise. Perendim Kosoves etj).

dmth si e kane treguar te paret e babegjyshit tim se ne Kosove ka pas shume fshatra bullgare (jo serbe) te cilet me kohe kane ik drejte Bullgarise/Maqedonise.

Po e marr shembull fshatin Bilaq (te Bujanovcit-Lugina e Presheves) qe eshte nje nga fshatrat me te vjetra u kon gati 100% fshat bullgar dhe me vone gjithe tokat e tyre i kane blere shqiptaret dhe gjithe keta bullgar kane ikur drejte bullgarise....do shembuj ngjashme kam ndegjuar edhe ne disa fshatra te Gjilanit ku kane qene bullgar dhe gjithe tokat e tyre i kane blere shqiptaret...tani ka viti 1920-1930 kane ardhur mijera familje serbe nga Serbia Qendrore dhe me keta pak bullgar qe kane mbet u asimilun si serb...keshtu kam ndegjuar prej pleqve.

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Tashi, ti Ali, si reagon ndaj teorisė se shqiptarėt janė tė ardhur nė Kosovė (meqė thua se shumica jemi nga Shqipėria)?
    1. Shqiptarėt kanė qenė shumicė nė Kosovė, vazhdimisht, mbi 50%.

2. Historia nuk fillon me krijimin e Mbretėrisė sė Nemanjės, por fillon shumė ma herėt, kur nuk kishte sllavė nė Ballkan, por nuk kishte sllav as nė Sllavi.

3. Tė ardhurit duke qenė i njėjti popull me vendasit, vazhdimisht kanė shkėmbyer zakonet lokale. Sot shqiptarėt nė Kosovė nuk i festojnė festat e tė parėve malėsorė, sipas kalendarit katolik, por sipas kalendarit ortodoks qė e kanė huazu prej vendasve.

4. Siē e thashė ma herėt, dihen se cilat fise janė tė ardhura e cilat vendase. Ato fise qė e mbajnė mend gojėdhėnėn se si u shkatėrrua kėshtjella e tyre nga tėrmeti ose nga armiku, dhe ata u larguan, tregon qė janė fis vendas. Ka shumė fshatra, vėllazėri, nga i njėjti fis (fisi Gash) qė tregojnė pėr prejardhje nga njė kėshtjellė atypari, qė na bėn me dije se kanė qenė qytetarė tė mbretėrisė dardane. Sipas legjendave zakonisht ndonjė tėrmet ose barbarėt e shkatėrronin kėshtjellėn dhe popullėsia shpėrngulej nėpėr fshatra pėrreth, ku edhe sot mbajnė mbiemrin sipas emrit tė kėshtjellės prej nga erdhėn. Kėto raste janė shumė dhe pėr ēudi tė gjitha nga fisi Gash. Tradita nė Drenicė edhe Millosh Kopiliqin e konsideron tė fisit Gash, dhe njė vėllazėri e tėrė nė fshatin Kopiliq mban mend prejardhjen nga vėllai i Milloshit.

5. Nė "KLD - variant i Pukės - Xhemal Meēi", autori ka shkruar gjerėsisht pėr fisin Thaē, dhe thotė qė nuk mbahet mend nga ky fis qė tė jetė shpėrngulur nė Kosovė, dhe as Thaēi i Kosovės nuk mban mend tė jetė ardhur nga Puka. Kjo tregon qė kemi njė fis Thaē vendas nė Kosovė, dhe njė tjetėr vendas nė Shqipėri, qė nuk i lidh tjetėr pėrveē emrit.

6. Kjo ėshtė mė e rėndėshishmja: Le tė na tregojnė serbėt njė familje serbe qė jeton nė tė njėjtin vend pa lėvizur asnjė milimetėr, qė nga koha kur janė vendosur nė Serbi para njė mileniumi.

SHKOZA
    Anėtarėsuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Ali Baba me gjithe respektin e madhe qe kam per juve , pasi i kam percjell shume shkrime te juajat dua te tregoj hapatazi se nuk mund te pajtohem me ato verejtjet qe i keni dhene. Ju po beni nje pune shume patriotike kur secilin argument ose fakt po mundoheni ta interpretoni ashtu siq na konvenon neve shqiptareve. Une dua te ju them shume sinqerishte se ketu ose duhet studiuar histori , ose politike . Me kete dua te them se duhet te jemi objektiv dhe te panashme , te themi te verteten dhe vetem te verteten te cilen e nxjerrim nga argumentete tona dhe jo ti perdorim argumentet tona ashtu siq na pelqen neve.
    Mua me pelqeu shume mendimi juaj kur replikuat me heret me Kreksin se ne duhet te themi ate qe ne te vertet eshte, pa pasur frike ose ndjenje inferioriteti se do te na quaj dikush ardhacak. Mirepo te gjitha keto verejtjet e tua jane ne vazhden e atij mendimi per te cilin vete me Kreksin keni replikuar. Une do te mundohem te ju pergjigjem ne disa verejtje qe i keni dhene :
    1. Ju thoni merri shikoji regjistrat e fiseve malėsore tė pernadorisė osmane, shikoji emrat edhe ata janė 80% emra sllavė. Sepse kisha ortodokse i ka marrė me dhunė i ka dėrgue tek altari i ka stėrpik me ujė dhe i ka pagėzue me dhunė me emra serbisht.
    Une se paku dyshoj se ata banore qe kane qene te vendosur ne Shqiperine veriore dhe ne Kosove ( se paku nje pjese e mire prej tyre ), te cilet kane pasur emra ortodoks te mund te jene fiset malsore shqiptare . Se paku kete e kundershtojne vete gojedhenat per ardhjen e te pareve te fiseve. Te gjitha gojedhenat e paraardheseve te fiseve kryesore thone se kane ardhur nga Bosnja Hercegovina ose Mali i Zi. te gjithe thone se nuk kane te perbashket me popullesine e meparshme asgje . Une pajtohem se duhet marre me rezeve por nese duam tash t'a shqyrtojme me ne hollesi kete version dhe nese e marrim si te vertete ate qe, te paret tane e kane ditur mire kend e kane te afert dhe kend te huaj , ateher duhet se paku te gjejme fakte te tilla qe do te mund ta rrezonin kete version e jo te flasim me emocione.

2. Pastaj thoni se une gaboj sepse "shkja" nė disa raste ka kuptimin thjesht "ortodoks". Kėshtuqė me mentalitetin e atėhershėm tė shkijeve dhe tė shqiptarėve, ēdo ortodoks ishte shkja, dhe islamizimi nėnkuptonte albanizim. E qė ėshtė totalisht e gabuar.
    Une shume mire e di qe historiografia shqiptare e mbron nje teori te tille dhe jo rastetsisht edhe e kam lene te hapur mundesine qe ata mund te jene shqiptare , por si t'a argumentojme faktin qe aq pak shqiptare ortodoks paska pasur ne gjithe ate numer te madh te ortodoksve ne Shqiperi dhe Kosove, kur mbamendja e banoreve shqiptare te Kosoves i dallon shume qarte disa fshatra te cilat perbejne nje pakice te parendesishme . S'di sa me kupton, ej ata tani jane shqiptare dhe te gjithe thone se me pare nuk kane qene.

3. Pastaj thua se Poturėt janė fisi i "Ēikės Potureshė" qė u besatue me Hasan Agėn, qė kanė me u martue me njani tjetrin, por qė nuk i la nana. Poturėt janė fis shqiptar.
    Per mendimin tim kjo aspak nuk qendron fjala Poture duhet te rrjedhe nga fjala sllave ,, Poturci " , qe ne perkthim do te thote proturq dhe keshtu ortodokset qofshin serb, vllehe ose shqiptare i kane quajtur ata qe kane pranuar fene islame . Ne rajonin e Anadrinise jane dy ose tre fshatra qe populli edhe sot e kesaj dite i quan Potura dhe eshte per tu quditur se se paku nje fshat edhe deri para pesedhjete vejteve ka folur serbishte ne shtepi por martesat e kane bere te veten dhe sot flitet shqipja dhe as qe mund te vihet ne dyshim perkatesia kombetare e tyre. Une nuk dije se paska pasur fare fisi poture , por edhe nga ana e shqiptareve shprehja poture ka qene emer nenqmues , bile edhe sot perdoret mos u bene poture.
    4.Ju ne fund thoni se nė Shqipėri tė veriut nuk ka pas ortodoksė, vetėm nė Kosovė. Kanė qenė arbėreshėt, vllehtė, serbėt etj. Edhe sot ke familje me mbiemra sllavė nėpėr Kosovė, por qė janė thjesht shqiptarė, dhe gjithėmonė kanė qenė shqiptarė.
    Une ju them se merrni dhe lexoni tefteret osman te shek. XV, XVI dhe XVII dhe do te bindeni se 80 perqind e Shqiperise mesme veriore dhe verilindore ( Kosova, Maqedonia etj ) ishin popullesi ortodokse. nuk eshte se vetem ne Kosove kishte popullesi me shumice ortodokse . Ne librin e Selami Pulahes qe eshte studiuesi me i famshem i ketyre tefetereve mund te gjeni ato qe po i them dhe ate te gjitha sanxhaqet e Shqiperise me fshatrat dhe me kryefamiljaret e tyre dhe do te bindeni per kete qe po e them. Bile vetem ne rrethin e Shkodres dalin me shume fshatra me emra katolik. Pastaj te gjitha fiset e Malesise se Gjakoves thone se ne jemi vendosur diku ne shek. XVI ne viset e Tropojes, kurse fiset e Malesise se Mbishkodres thone se te paret e tyre jane vendosur diku nga mesi i shek.XV ne ato ane .

5. Ju ne fund thoni se fiset qė kanė ardh nga Hercegovina, Dalmacia, Bosna, nė realitet janė ata kreshnikėt qė luftuan sa luftuan, dhe nė fund e humbėn frontin. Erdhėn kėndej pranė tė vetėve, dhe sollėn me vete edhe eposin. Dyndja ka fillu qysh nė Jutbinė e Klladushė, ka vazhdue me luftėra nėpėr Bosne Hercegovinė, dhe ata qė kanė metė nė Mal tė Zi, janė asimilu, kėta kėndej kanė mbetur shqiptarė.
    Vetem me kete ju jeni ne te njeten linje me ate qe e thone fiset e veriut per origjinen e tyre dhe ketu pajtohem edhe une se ka pasur nje migrim te vone te fiseve te vjetra ilire nga zonat e thella malore te Hercegovines , Bosnjes dhe Malit te Zi ne drejtim te Shqiperise, ku gjithashtu ndoshta fiset iliro-shqiptare kane marre pushtet pas rrezimit te Perandorise serbe.
    Megjitheket te gjitha keto qe po them duhet dokumentuar me te dhena tjera te cilat do te permbushnin fotografine e kesaj pjese. Mirepo une pres qe dikush te me sjell fakte bindese per ta perforcuar ose rrezuar kete teori dhe kete ne menyren me objektive te mundshme dhe jo vetem te me sjelle ndjenja patriotike dhe subjkektivizem . Pres qe ju Ali Baba si nje studiues i mirefillet dhe shume te tjere ketu qe i pergezoi per angazhmet ne kete fushe te me sjellin fakte bindese , te cilat do te mund te bindnin edhe joshqiptaret per nje te vertet fundamentale .
    ATDHEU MBI TE GJITHA

9. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar SHKOZA pėr postimin:

skerdilaidas (11-10-2016)

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Sipas antropologėve dhe historianėve shqiptarė e tė huaj mė seriozė, si At Zef Valentini etj., fisi i Shkrelit dhe shkrelasit thonė tė kene ardhė si blegtorė nomadė prej viseve tė epėrme tė Ballkanit, ēka do tė thotė prej Bosnje ose krahines sė Sanxhakut tė Novi Pazarit, nė krahinėn mesjetare qė quhej Pulat (Pult) qė mė vonė u quajt Malėsi.

Mirėpo ky pohim i At Valentinit dhe i tė tjereve, kurrsesi nuk do tė thotė, siē mendojnė disa, se, shkrelasit dhe fiset tjera tė Malėsisė se Madhe si: Hoti, Kelmendi, Kastrati, Gruda etj., tė cilėt janė tė ardhur nga ana veriore e rrethit tė Bosnjes nė shekujt XI dhe XII, kanė prejardhje sllave dhe se me ardhjen e tyre nė kėto treva u shqiptarizuan.

Duhet ditur se nė kėto treva nga erdhen Shkrelasit si dhe fiset e tjera tė Malėsisė sė Madhe jetonin fiset e njohura ilire: Ardianet dhe Pirustet.
    http://kulturserver-hamburg.de/home/...a/shkreli.html

Nė kėtė kadastėr tė venedikasve gjen plot emra shqip me mbiemėr sllav:

... suo ladj Ducagin Bodimirj ... (

Stefano Span … (familja e njohur feudale e Spanėve)

Rayco Precali … (Rajko Prekali, emėr sllav, mbiemėr shqip)

Palli Bogo

http://www.montenet.org/2002/bozo2.html

Shikoje me hollėsi.

Pėrveē kėsaj edhe emrat e vėllezėrve e motrave tė Skenderbeut kanė qenė shumica sllavė, qė nuk ėshtė pėr t'u ēudit pėr atė kohė. Emri nuk pėrcakton kombėsinė.

Mund edhe tė lexosh pak studimet e Mark Krasniqit, ku e ka vėrjetur qė shumica e atyre qė kanė emra sllavė, baballarėt e tyre kanė emra shqiptarė, qė tregon se ka ndikuar kisha pėr ndėrrimin e emrave.

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Gjithashtu pėr popullėsi ortodokse e katolike nė atė kohė as qė mund tė flasim. Popullėsia e thjesht as qė e dinte se kush ėshtė Krishti apo Maria, Kisha pėrdrote njė gjuhė tė ndryshme nga gjuha e popullit, kėshtuqė populli nuk ka pasur si tė mėsonte mėsimet e fesė.
    Vetėm emrat kanė qenė orotodoksė, pėrkatėsisht katolikė etj.

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Roli ekonomik i familjes fshatare
    Nga PLaku-i-Detit nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-01-2012, 08:27
  2. Kumanova, informacione tė pėrgjithshme
    Nga strong_07 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 15-11-2008, 07:52
  3. Mbidoza e modernizmit tė familjes
    Nga Cimo nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-03-2007, 18:19
  4. Simboli heraldik i familjes dhe pinjollėve Bua
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-05-2006, 01:17
  5. Mbi dashurine
    Nga ani-ani80 nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 05-03-2006, 12:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •