Close
Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 136
    kristiani Maska e krishterprizren
    Anëtarësuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    O krishteri tani ti j e me i krishter se papa , dhe ju e mbani ne krye papen dhe ju jeni te dalur shum me von se katoliket jeni deg e saj nese ata jane pagan e ju qfar jeni po te tille shih shih si ja ngul vetit kur jeni nda ju nga kisha ktolike din gje ti vitin . hhahahhahahahaha e beni veten pagan .

ne nuk jemi nda por vete katoliket jan nda sepse ne besojm ashtu si kan besuar te krishteret e pare se fundja vete nga romaket kur lejuan krishterimin atehere ne shekullin e 3 na doli kisha katolike duke pasur disa rregulla jasht shkrimeve

POR ME TE PERQARE SE VET MUSLIMANET NUK KA AS NJE FE NE BOTE A E DIN TI SE SA KAN LUFTUAR IRAK E IRAN SE KUARNI I KA SHTYRE TE BEJNE LUFTRA E SA TE BERQARE JAN VETE SHTETET ISLAMIKE O ZOTI IM ME SHUME SE 80 SEKTE (TARIKATE) NGA VETE MUSLIMANET e tashi edhe ne irak luftojn mes vete sunit e sheit e sa mospajtime nga vete muslimanet e secilit tarikat
    Zoti është dashuri

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga krishterprizren Lexo Postimin

ME TE PERQARE SE VET MUSLIMANET NUK KA AS NJE FE NE BOTE A E DIN TI SE SA KAN LUFTUAR IRAK E IRAN SE KUARNI I KA SHTYRE TE BEJNE LUFTRA E SA TE BERQARE JAN VETE SHTETET ISLAMIKE O ZOTI IM ME SHUME SE 80 SEKTE (TARIKATE) NGA VETE MUSLIMANET e tashi edhe ne irak luftojn mes vete sunit e sheit e sa mospajtime nga vete muslimanet e secilit tarikat
    Me trego mu lufta 100 vjeçare ne Eurp pse u ba ,ketu muslimanet skan asgje ?.....asht fjala per luften 100vjetshe protestanet me krishteret .........
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga krishterprizren Lexo Postimin

Sa keq qe ne forumet islame te shqipetareve po tentojn te thyejn tolerancen nder shqipetaret por mos u habitni shume se keta sjan shqipetare jan SHQIPTAE TE ARABIZUAR E XHIHADIZUAR
    Kjo asht tolerancê ....ku me mbeten syzat ? pra i kam ble tri palê syza nji per par larg nji per afer edhe nji per ti kerku dy tjerat ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dorontina : 16-04-2008 më 16:37

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    o Dorontina, bardhon po mund të më shpjegosh pak këtë firmn tënde? Se kam kohë që e sho dhe tani u bëra mukaet të pyes
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-04-2008
    Postime
    79
    nuk eshte mir te diskutohet per nje tem qe nuk e njeh mir ....se pa dyshim se do gabojsh ...nuk e di se cili religjon ka me shum toleranc se sa islami me te vertet me habit fakti se shum njerez mendojn se besimi islam nuk eshte tolerant ......

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    3,488
    Po zemra ket e than ne Tv ne nji debat kur flitej per krizen krishtere ne europ...ne studio kishte njerz fetar, fillozof profesor politikan ....u qudita dhe u quditen spikeret ...bile njena i fshiu qimet e dores ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-04-2008
    Postime
    79
    Zoti i të gjitha botëve e porositi tërë njerëzimin me këto fjalë të shenjta që i gjejmë në Kur'anin famëlartë:

"Pra, Unë betohem në atë që e shihni !"

"Edhe në atë që nuk e shihni!"

"Se me të vërtetë ai (Kur'ani) është fjalë (e Zotit) që e lexon i dërguari i ndershëm (Muhammedi a.s.)"

"Ai (Kur'ani) nuk është fjalë e ndonjë poeti, po ju nuk besoni"

"Nuk as fjalë e ndonjë magjistari po ju nuk përkujtoheni."

"(Kur'ani) Është zbritje prej Zotit të botëve!"

"Sikur të trillonte ai (Muhammedi a.s.) për Ne ndonjë fjalë!"

"Ne do ta kapnim atë me fuqinë Tonë"

"E pastaj do t'ja këputnim atij arterien e zemrës."

"Dhe askush prej jush nuk do të mund të ndërhynte për mbrojtjen e tij."

(El-Hakka, 38-4l)

Zoti i botëve njeriun e krijoi në formën më të bukur dhe më të përsosur, duke e dalluar nga krijesat e tjera. Ju dha zgjuarsinë, vetëdijen dhe ndërgjegjen në mënyrë që ta zotërojë natyrën për nevojat e veta. Për këtë gjë njeriut i nevojitet dituria, arsimimi, dhe urtësia, duke bashkëpunuar me njëri-tjetrin në tërë rruzullin tokësor pa marrë parasysh si e quan ai veten: musliman apo i krishterë, europian apo amerikan, arab apo hebre. Ky bashkëpunim kërkon prej njerëzimit mirëkuptim, tolerancë, urtësi dhe dashuri, dhe jo persekutime, luftra, gjakderdhje, padrejtësi, varfëri, degjenerim moral dhe urrejtje shkatërrimtare.

Shkencëtari në fjalë e tha edhe këtë: "Në Islam feja dhe shkenca gjithnjë janë trajtuar si motra binjake... . Zbatimi i këtij parimi ka rezultuar me zhvillimin e hovshëm të shkencës me të cilën dhe vetë Perëndimi është frymëzuar (prej shek. VIII - XII erës sonë). Asgjë nuk është më qartë se mendimi i famshëm i Profetit (Muhammed a.s.:

"Kërkoje shkencën qoftë edhe në Kinë"

l'aquila tornera a volare Maska e brandon
    Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Gjithe ideja e tolerances fetare vjen nga ajo e respektimit te lirise me mendimit .
    Shembullin e pare per kete e ka dhene Anglia ,pastaj pjesa tjeter e kontinentit.
    Toleranca fetare eshte shprehje e lodhjes te se luftuarit (luftrat fetare) dhe te vetedijes qe eshte e kote te ndjekesh te njejten linje statike te bindjeve fetare me dhune. Eshte pikerisht e kunderta, toleranca fetare vjen nga vetedija qe bindjet e qendrueshme te ruajtura me force jane te kota. Duhet te jene te natyrshme. Vetem besimi i zgjedhur ne menyre te lire ka vlere. (Besimi i sinqerte )
    La vida es un carnaval

Anëtarësuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Citim Postuar më parë nga Dorontina Lexo Postimin
    Me trego mu lufta 100 vjeçare ne Eurp pse u ba ,ketu muslimanet skan asgje ?.....asht fjala per luften 100vjetshe protestanet me krishteret .........

kjo lufte eshte me shume politike dhe fetare gjithashtu ne mes te irlandes luftrat mes te katolikeve dhe protestanteve jan politike dhe jo fetare
    Zoti është dashuri

Anëtarësuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Citim Postuar më parë nga sui generis Lexo Postimin
    nuk eshte mir te diskutohet per nje tem qe nuk e njeh mir ....se pa dyshim se do gabojsh ...nuk e di se cili religjon ka me shum toleranc se sa islami me te vertet me habit fakti se shum njerez mendojn se besimi islam nuk eshte tolerant ......

sa i perket besimit musliman ne pergjithsi nuk jan tolerant aspak
    por per shqipetaret ne pergjithsi nder te gjitha fete mbizotron toleranca e larte fetare gje qe na ka lakmi e gjith bota dhe quditen per kete tolerance te madhe
    por kujdes sherbimet sekrete ato greke qe jan duke i perqare ortodokset ne shqiperi qe si po shifet jan te ndare ne dy pjese sa kam pare ne per emisionet e top chanel
    sherbimet sekrete Greke mundohen te prishin tolerancen fetare nder fete ne shqiperi duke e bere te paren kishen e pastaj kombin kjo u vertetua edhe nga prishja e mardhenjeve te Shqiperise ndermjet nje prifti Grek qe tha kjo toke eshte greqi duke treguar me harte dhe vete Ortodokset e Shqiperise e perzune kete Prift duke i thene ke ardhur per te sherbyer Ztit apo per politike si mundet nje prifte te merret me politike

Sherbimet sekrete serbe jan munduar me shpirt e me mish nepermjet hoxhallareve edhe per kete arsye me mijra shqipetare jan shperngulur nga kosova dhe maqedonia per ne Turqi ,duke ja mbushur mendjen hoxhallaret se nje musliman per te qene i devotshem duhet me shku edhe me jetu ne nje vend musliman e jo ketu ne kete toke te nemur
    Ndersa tani ne luften e fundit jan munduar qe ti paraqesin shqipetaret se jan duke luftuar per xhihad dhe jo per vatan por uck e kuptoi duke pasur bashkpunim me amerikanet i vrau disa xhihadiste e disa te tjere i perzu duke i thene se ne nuk kemi nevoj per ndihmen tuaj se ka kush na ndihmon neve
    Tani SHERBIMET SEKRETE SERBE me qe kosova u be e pavarur ska qka te bej mundohet nepermjet forumeve islame duke i hapur ata vete
    por shqiptaret e mjere bien pre e tyre duke forumuar kunder vete popullit shqipetare kam nxjere disa fakte ku ketu nuk dua tani ti permend por do zbuloi edhe pak edhe do hapi nje teme se keto forume islamike ne gjuhen shqipe jan te hapura nga Sherbimet sekrete serbe qe mundohen me gjith forcen e tyre qe ta prishin tolerancen shqipetare -- dijeni mire se sherbimet sekrete serbe jan aq te perparuera sa bejne qmos per te thyer shqipetaret mes vete ju lutem keni kujdes
    Zoti është dashuri

Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Profeti Ilia, Fuqia e Perëndisë - 20 korrik
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 20-07-2024, 12:11
  2. Adhurim
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:08
  3. Mjerë për ju …zgjohuni, o ju të rinj !!
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 18:20
  4. Muhamedi dhe likujdimi i kundershtareve
    Nga Matrix në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 26-04-2007, 17:54
  5. Vdekja e Profetit a,s
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-04-2005, 07:36

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •