Postuar mė parė nga
Zarathustra.
Cfare po na derdellit kot. Une nuk kerkoj zhdukjen e islamit nga arabia, eshte kultura e tyre le ta mbajne, une kerkoj zhdukjen e islamit nga trojet shqiptare, pasi ka rene si kolere per 500 vjet dhe na ka lene te fundit ne Europe, ne cdo aspekt, na zhduku cdo identitet dhe kulture autoktone shqiptare.
Komunizmi ishte kaq i eger dhe radikal ne Shqiperi fal mendesise islame qe gjeti tek shqiptaret. Islami predikon vellazeri nen islam edhe me zezakun e me magjypin, edhe sllavin, po keshtu edhe komunizmi predikoi vellazeri me kombe qe ne nuk kishim interes te lidheshim sic ishte Rusia. Komunizmi gjeti ambient te pershtatshem tek ne sepse ne ishim shoqeri qe nuk e njihte jeten dhe demokracite perendimore dhe keshtu nuk mund te zgjidhte. Ja perse komuniteti katolik ne Shqiperi beri edhe rezistencen me te madhe anti-komunizem.
Nuk ka dallim mes islamit dhe kombit arab. Islami eshte kulture e kombit arab, shpreh ndjenjat, rregullat, normat dhe traditat e kombit arab, dhe rregullon jeten e njerezve ne shkretetire. C'pune ka islami me shqiptaret? Shqiptaret kane Kanunin, kane traditat e tyre, kulturen e tyre, perse shkojne e perqafojne kuranin e magjypeve, perse falen arabisht, perse kendojne dhe dredhin zerin si arabe, perse rregullojne mardheniet e tyre familiare e shoqerore si arabe? Une po ta bej dallimin mes islamit dhe shqiptarizmit, dhe po te them se islami do te na e zhduke kulturen shqiptare.
Kombi shqiptar vazhdoj te jetonte fale figurave te krishtera dhe kultures se tyre. Nuk ka asnje figure myslimane te kultures shqiptare deri sa dolen Frashellinjte edhe keta bektashi, pra jo myslimane te mirefillte. Rilindja Kombetare kishte si figure qendrore Skenderbeun e krishtere(athleta cristi), pa te cilin frymezimit kombetar do ti mungonte boshti dhe pika e perbashket.
Si te mos kem une urrejtje per nje kulture magjype pergjegjese per shkaterrimin e integritetit europian te kombit tim, dhe integrimin e tij ne arabine e xhahileve? Une kam nje hero kombetar qe frymezon nje komb te tere me rezistencen e tij anti-islam, ti cfare ke?
Sigurisht qe une dua te barazohem me italianin, gjermanin dhe cdo komb europian. Une ua kam zili nivelin e jeteses, kulturen e pasur, identitetin e paster, e cdo gje tjeter. Si mos te dua une te barazohem apo te arrij nivelin e kultures se kombeve europiane? Une jam europian, ju nqs ndiheni arabe, duhet ta kuptoni se po jetoni ne vend te gabuar, keshtu qe udhe te mbare per ne arabi.
Krijoni Kontakt