Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27

A ia vlen te shkosh ne Amerike 17 vjec ?

Si mendoni a ia vlen te shkosh ne Ameriken ne moshen 17 vjec, (viti 3) per studime. Ne amerike te mos kesh njeri qe te presi etj por te jetosh vetem ne nje kolegj ??

Do doja te dija se cfare mendimi keni ?

Talking

Citim Postuar mė parė nga mem0rabLe Lexo Postimin
    Si mendoni a ia vlen te shkosh ne Ameriken ne moshen 17 vjec, (viti 3) per studime. Ne amerike te mos kesh njeri qe te presi etj por te jetosh vetem ne nje kolegj ??

Do doja te dija se cfare mendimi keni ?
    Per mendimin tim nuk ja vlen.
    P.S:Nuk ja vlen se nuk te lene te pish birre nen 18 vjec me sa di une .
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Memorable varet sa mire e di anglishten.
    Vllai im iku 17 vjec nuk dinte fare anglisht dhe skishte njeri qe ta priste, po prap beri mire. Megjithate un do te rekomandoja te mbaroje te mesmen nje here dhe te aplikosh per universitet ktu (nese ke ndermend te shkosh) kur te kesh mbaruar shkollen ne shqipri.

i/e regjistruar Maska e alda09
    Anėtarėsuar
    08-02-2008
    Vendndodhja
    a casa
    Postime
    1,327
    Varet sa karakter te forte ke(jo ne kuptimin e keq) per te berballuar gjithe ato veshtiresi qe do hasesh.N.Q.S ke besim te vetja provo s'ka asgje te keqe, c'faredo rruge te maresh suxese.

KuCoVaR Maska e Olimp
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    QS
    Postime
    484
    ska gje zere se jam une 17 vjec me dergoni mua
    Ere mire mire

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anėtarėsuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    mem0rabLe une do te kisha kshillu qe ne pytjen tende ti vejsh edhe ni pytje tjeter " kush nga ju ka ra nga kali" sic ka then nastradini dhe ata qe kan ra nga kali do te pergjigjeshin drejt me zemer dhe si e kan perjetu vet ata kur jan largu nga shqiperia/kosova.
    Mėso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Me ka ardh nje mundesi e mire per te ikur nje nje menyre gjysem ilegale por nuk di c'te bej ?
    Nuk e kam problemin se do kete veshtiresi te tipit, do punosh nuk do kesh kohe te mesosh, do te marri malli per familjen, nuk di anglisht etj (nuk e kam ketu problemin) por a ia vlen? dmth kur te mbarosh shkollen cfare do me sjelli, apo njelloj jane shkollat e mesme si ketu e ne amerike, nuk ka ndonje avantazh te madh ?

A ja vlen te besh sakrifica ?

flm per mendimin, do me pelqente qe te merrja pergjigje edhe nga ata qe jetojne ne amerike

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anėtarėsuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    epo ti nese mendon se ato para (kllapave) si ki problem kto pas (kllapave) i ki te sigurta. nese ki kohe per te mesuar, per te nxjerr lekun qe te paguash vet ato te gjitha qe te duhen, te kesh kontakt sadopak me familje, at'her shko, se shkollat ketu jan shum me ndryshe se atje se paku sa per kosov qe e di une shum ka ndryshim, dhe tani kur te kerkosh pune, ta shef diplomen ne cfar shkolle ke qen cfar nxenesi at'her besoj se do kesh pak avantazh, se po shkova une me diplom nga shqiperia dhe ti me diplom nga amerika mendoj se ti do jesh i pari ne list qe do pranohesh ndersa une duhet te jap pak pare dhe jam ne dyshim

por tash sdi cfar te te them une me 15 vjet ne austri erdha, ti se beson por 40 dit vetem me babin qe kam dal te blej tjeter kund skam shku, per mu ka qen shum e veshtir pastaj shkollen kur fillova mbas 40 dite ishte sikur kur isha 6 vjeq. fillova nga A te mesoj dhe poashtu gjuha te mundonte, dhe po ashtu kur mendon se ki nje shok anash sa fillon ti thu dicka, e kupton se nuk eshte ai me te cilin do te flasesh...
    Mėso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Cobra1 Maska e Cobra1
    Anėtarėsuar
    18-01-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    288
    memorable jeta ketu eshte shum me ndryshe se si e ke jetuar aty ne Shqiperi .
    Mosha qe ti je un do te thoja te vije ne USA dhe te filloje shkollen ska gje qe nuk behet dhe un kur kam ikur nga prindrit e mi kam qenur me i vogel se ty 12 vjec ti je burr ne krahasim me mua . kurajo dhe sakrifica e ben njeriun te jet i zoti ketu jan standarte te larta shkollat nuk krahasohen me as nje lloi shteti te botes .
    te jesh i vendosur per dicka do tja dalesh se ska rrug tjeter pa se do te kthehesh perseri ne shqiperi mbas studimeve te garantoj un qe jo kurr me do te ambjetohesh me jeten ketu dhe eshte shum veshtyr te largohesh prej saj sa per mallin ai do te jet pjes ejetes ne trupin tend si dhe tek neve ajo lloj semundje qendron .
    ketu do te kishe rrug me te mira te jetes po ne qofte se u betove tek vetvetja se do te vish te sakrifikosh te studjosh dhe te qendrosh fanatik tek jeta jote se ndryshe shpejt humbet gjithshka ketu pa kujdes .
    faleminderit Borshi ne Emigrim Suksese

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Muslimanėt nė Amerikė para Kristofor Kolombos!
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 16-04-2009, 17:25
  3. JONUZ NDREU - shqiptare nė Amerikė, nė rrjedhėn e viteve
    Nga CEZARND nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 19-04-2008, 17:34
  4. Amerike yll i Lirise! (A literary declaration of love to the US)
    Nga wittstar nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 15-05-2004, 04:48
  5. Ortodoksia dhe Shqipėria
    Nga shendelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •