Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    Citim Postuar mė parė nga Th3 Bad Guy Lexo Postimin
    Me ka ardh nje mundesi e mire per te ikur nje nje menyre gjysem ilegale por nuk di c'te bej ?
    Nuk e kam problemin se do kete veshtiresi te tipit, do punosh nuk do kesh kohe te mesosh, do te marri malli per familjen, nuk di anglisht etj (nuk e kam ketu problemin) por a ia vlen? dmth kur te mbarosh shkollen cfare do me sjelli, apo njelloj jane shkollat e mesme si ketu e ne amerike, nuk ka ndonje avantazh te madh ?

A ja vlen te besh sakrifica ?
    Shkolla e mesme nuk ka shume rendesi kue mbaron. I vetmi plus qe ka mbarimi i shkolles ne Amerikes eshte se ta ben pak me te lehte punen per tu fut ne njo kolegj amerikan.

Nese ke ndermend te vazhdosh dhe kolegjin ne Amerike atere ja vlen per mendimin tim. varet dhe si je ekonomikisht. Po erdhe pa pike leku e ke veshtire, nese je dhe vetem fare ktu.

Varet ama dhe nga menyra "gjysem-ilegale" qe do ndjekesh per te shkuar. Nese mbetesh pa letra ne Amerike dhe fillon jete aty, atere nuk kthehesh dot me ne Shqiperi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Qyfyre : 15-04-2008 mė 13:34

Cobra1 Maska e Cobra1
    Anėtarėsuar
    18-01-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    288
    Urime dhe pac fatin e bardhe kudo qe te shkeli kemba jote o Vella

Trimat i nxjerrin goksn plumit dhe jo shpinen hallall qumeshtin e nenes e pac o trim
    Faleminderit Borshi ne Emigrim

Feniks. Maska e niktironci
    Anėtarėsuar
    25-03-2007
    Vendndodhja
    Aty ku jetohet.
    Postime
    337
    Ja vlen por te kesh mbledhur mendjen top,SE DO TE PUNOSH SHUME,DO TE MESOSH NATE E DITE.
    Mos te merresh me budallalleqe, si alkol,drog etj gjera te tjera jo te mira.
    Ne qofte se e ke ndare mendjen per sakrifica ja vlen.
    Personalisht njoh nje djale qe ka ardhur ne moshen 15 vjec pa njeri,ka mbaruar shkollen eshte martuar me nje Shqipetare, e cila eshte ne nje pune shume te mire edhe ai gjithashtu,kane blere nje shtepi shume te shtrenjte dhe jetojne ne new jork.
    Varet sa kembengules je, per te mesuar, dhe mos te dorezohesh perpara veshtiresive te cilat tani nuk mund ti them dot,dhe sa ambicioz je per karier, dhe kerkues ndaj vehtes.
    Eshte mjafte e rendesishme te vish me dokumenta te rregullta , c`do gje tjeter do te jete jashtezakonisht e veshtire .
    Pac fat dhe besim ne vetevete.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084
    Ne Amerike ja vlen te vish 70 vjec e jo mo 17 vjecar

Nese missioni jote eshte i qarte qe te sakrifikosh ne kete mosh te re per nje jete me te ardhme me te mire ne USA athere mos prit dhe nisu qe sot sepse Amerika te pret dhe kerkon keshtu njerzish.

Por mendoj ti nenvlerson shume gjerat qe duhet ti super mbi vleresosh. TI thua nuk e ke problem merzitjen per familjen, qe nuk di English, apo punen por kto jane gjerat qe do perballohesh dhe do varet shume suksesi jot nga kto gjera. Dhe hiqe nga truri ate nuk do vjedh vila por do vazhdoj shkollen eshte koncept i gabuar per te arritur sukese sepse teknikisht merr per baze dicka negative.

Meqe do nje pergjigje nga ne une qe jam ne Usa te garantoj qe nese je i hajrit dhe mbaron dy ose tre univerisitete(kohe ke plot per 10vjet i mbaro) athere mund te kapash majat e suksesit

Sukese!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga vagabondo_nyc : 16-04-2008 mė 13:57

Cobra1 Maska e Cobra1
    Anėtarėsuar
    18-01-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    288
    Eja se na plase boll me kete temm tani tham fat te mbar dhe mbaroi tani tem tjeter presem ok

faleminderit bye tem

i/e regjistruar Maska e KOKASHTA
    Anėtarėsuar
    29-09-2004
    Vendndodhja
    Bangkok
    Postime
    2,614
    Se di per ameriken se si eshte, por normalisht qe eshte goxha mire dhe ke mundesi te besh perpara...un kam ikur 14 vjec po ne shkolle dhe kam bere shume mire.
    Kshu qe 17 je goxha i madh. Valixhen ne krahe dhe nisu, se spo shko ne kurbet po per shkolle.

Hajt shnet
    If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed.

Larguar Maska e Gerrard
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Anfield Road
    Postime
    1,603
    Citim Postuar mė parė nga Th3 Bad Guy Lexo Postimin
    Si mendoni a ia vlen te shkosh ne Ameriken ne moshen 17 vjec, (viti 3) per studime. Ne amerike te mos kesh njeri qe te presi etj por te jetosh vetem ne nje kolegj ??

Do doja te dija se cfare mendimi keni ?
    Une do te thoja qe mos i bjer kesaj te mire me shkelm. Nese te ka ardhur fati ne dore shtregoje dhe shfrytezoje. E kam provuar vete emigrimin qe ne moshe te vogel fare. Gjeja me e mire eshte te besh si di vet dhe si te duket me mire. Vertet te pret nje jete e veshtire po qe me mbrapa ka ftytet e saj qe nuk mund ti gjesh ne vend tjeter. Une personalisht jam anti Americ, po kur vjen puna per shkoll jam i pari qe them po. Nese do te krijosh nje personalitet dhe te ardhme te mire eshte vendi i perkryer pasi te jep 1001 mundesi ku ke shum gjera per te zgjedhur. Te uroje qe te te realizohet endrra per te vajtur dhe te kryesh me suksese shkollen.

Suksese me tej dhe te prifte e mbara ne c'do dere te botes.

Endri
    Liverpool is now where it belongs
    The cry was no surrender,
    We'll fight for the boys in red,
    We'll fight, we'll fight for Liverpool,
    The team that Shankly bred.
    We'll fight for Alun Evans,
    We'll fight for Ian St.John,
    We'll fight, we'll fight for Liverpool,
    The pride of division one - two- three - four
    Listen to the Kopites roar

LIVERPOOL - LIVERPOOL - LIVERPOOL

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Muslimanėt nė Amerikė para Kristofor Kolombos!
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 16-04-2009, 17:25
  3. JONUZ NDREU - shqiptare nė Amerikė, nė rrjedhėn e viteve
    Nga CEZARND nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 19-04-2008, 17:34
  4. Amerike yll i Lirise! (A literary declaration of love to the US)
    Nga wittstar nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 15-05-2004, 04:48
  5. Ortodoksia dhe Shqipėria
    Nga shendelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •