Nje gje eshte e sigurte. Cfaredo zbulimi te madh qe mund te behet, ai do te mbetet pjese e arsenalit sekret te qeverive qe komandojne kete bote. Ne mes te Tetorit te ketij viti, kur do behet dhe perplasja e pare, njerezit do te jene deshmitare te ngjarjes me te madhe shkencore qe nga koha e vajtjes ne Hene. Projekti i CERN-it eshte llogaritur te zgjase 12-15 vjet mos gaboj. Do jete pikerisht kjo periudhe heshtjeje per median dhe publikun ku do behen zbulimet me te medhaja qe mendja e njeriun ende s'mund ti konceptoje. Do jete kjo periudhe heshtjeje kur qeverite me te fuqishme te botes do te mund te zhvillojne ndoshta potencialet me te fuqishme te kontrollit mbi gjithe njerezimin.
ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)
Perfitimet anesore te kesaj ndermarrje te madhe, botes do i vleje jasht mase. Mes gjith perparimeve qe do arrihen ne Nano-teknologji, ndoshta ajo me ambiciozja eshte komplet tjeter. E kam fjalen ketu per Teknologjine super te re te quajtur "GRID" e cila eshte 10000 here me e shpejte se cdo lidhje e sotshme BROADBAND , imagjinoni c'torrente do zbresim nqs kishim ne dore nje te tille.
Burim:
http://www.circleid.com/posts/cerns_the_grid_broadband/
Prit se heret eshte eksperimenti vetem sa ka filluar do te shofim qdo te behet .
Ju pershjendes
mos u trembni se asnje gje nuk do te ndodhi, ka kaq kohe qe zhvillimi i shkences po arin kulmet dhe asnje gje nuk na ka gjetur. nuk kemi pse te trembemi, pasi dalin disa shkencetar qe jane kundra CERN dhe vjellin vrer, pasi neser apo pasneser te nxjerin nje shkenc te tyre. kam qene optimist qe ne fillim ne kete testim qe do behej dhe nuk jam trembur per asnje moment. nuk ka te bej fillimi apo fundi mjafton qe u krye me sukses dhe nuk perberi asnje problem. tani vetem do dalin ide te reja qe ne nuk i kemi njohur me pare.
Shyqyr, se jemi gati me njė lagje Cerni dhe ne.
Drejtėn me thėnė u ndje pak ankth. Dhe fėmijėt e ndjenė. Im bir gjithė kėtė javė nuk pushonte sė foluri pėr eksperimentin e Cernit. Sigurisht kėto biseda pėr fundin e botės, bėheshin tek oborri shkollės me shokėt e tjerė mė tė mėdhenj a mė tė vegjėl, dhe kėrkonin konfirmim ose moskonfirmim nė shtėpi.
Elna.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elna Durrėsi : 11-09-2008 mė 13:51
Nuk kisha dyshim se do shkonte me sukses, edhe sikur nje mini vrime e zeze te krijohej efektet qe do kishte mbi ne nuk dihen akoma me saktesi.
A ndodhi ky mikro Big-Bangu i parashikuar per ta kualifikuar si "me sukses", apo e keni fjalen per ate kuptimin "sukses" te tipit (shyqyr) qe shpetuam? Apo "sukses" vajti pa aksidente e havari?
Keto gjera nuk quhen EKSPERIMENTE shkencore, te e shumta, ato mund te quhen sPROVA ose "Wild Guess Tests".
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
hehehe, ca bojne njerezit.....
And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!
A din kush qe me fjale pak dhe thjeshte, t`a shpjegoje sado pak se cka po ekperimentohet nga fizika atomike dhe cilat jane ato dimenzione te reja te cilat i permendi nje postues me larte?
Ju falemnderit!
Krijoni Kontakt