Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 45 prej 45
    Citim Postuar më parë nga ErionB Lexo Postimin
    sic e ke nickun ashtu edhe je: qyfyre, por nga ato qyfyret qe te lodhin duke i lexuar, jo nga ato qe te bejne per te qeshur.

Amerika eksportin me te madh sot per sot ne bote ka sigurine globale. Pas Amerikes vjen NATO. Nese nuk do te kishte nje mjet sigurie globale, atehere investimet behen vetem ne pika te perqendruara dhe ne as nuk do kishim mundesi sot qe te benim gam gam. Me pak fjale, pa siguri nuk ke shtet.

Se dyti qyfyre, nuk ka kompani private serioze, qofte e madhe apo e vogel qe nuk mer parasysh nese shteti ku po investojne eshte pjese e organizatave nderkombetare apo jo. Kjo per arsyen e thejshte se eshte CV e atij shteti. Kur ti shkon aplikon per pune te kerkojne CV dhe eksperience qe di ta besh nje pune. E njejta gje eshte edhe NATO. Eshte nje CV qe i thote investitoreve te huaj qe ketu ke siguri dhe pronen tende nuk ta prish kush (pershembull Gjinushi me Zan Caushin). Nese nuk e kupton edhe kaq te thjeshtuar qyfyre apo kushdo tjeter, me siguri po te shkosh te Mjafti apo tek bashkia e Tiranes apo tek PS do te gjesh po te njejten pergjigje. I vetmi kundershtim eshte pse u be ne kohen kur kryesonte Berisha e jo Rama.

Se fundi, ku e merni mor zot informacionin qe ne shqiperi ka me pak investime direkte. Cdo vit investimet direkte ne shqiperi jane rritur me se pakti me 20%, buxhetit te shtetit ne 3 vitet e fundit i jane shtuar 1 miliard dollare, dhe vetem ne vitin 2008 parashikohen 1.2 miliard dollare investime ne infrastrukture. Keto statistika i keni tek IMF, BB, INSTAT, ca do lloj organizate, kompanie apo institucioni shteteror dhe jo-shteteror qe meret me kete pune. Na hoqet fiqirin me thashetheme o milet. Biles, kur te genjeni te pakten te keni pak me takt, jo futja tja fusim e te dale ku te dale.

Kaq per tani...
    Besoj se po harron qe NATO eshte organizate ushtarake dhe nuk ka shume lidhje me sigurine e investimeve. Gjithnje kur flasim per siguri nga ana ligjore se besoj e kuptoni qe sulmi apo bombardimi nuk eshte rrezik ne Shqiperi e ne asnje vend tjeter ne Europe. Se permbushem kushtet e NATOs per cmontimin e armeve do afrohen biznese? Apo se Greqise nuk i pelqen emri Maqedoni dhe ata ngelen jashte NATOs domethene qe nuk ka siguri per investime atje?

Me futjen ne politike pastaj i heq shum vlera postimit tend.

Sa per paragrafin e fundit nuk e di se kujt i je pergjigjur aty.

i/e regjistruar Maska e Jeto_Jeten
    Anëtarësuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    "20 mije lega nen det" ...duke eksploruar...
    Postime
    342
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Pra me nje fjale edhe pse une tu pergjigja, ti prap si ktheve pergjigje pyetjes time. Pse?
    une e shkrujta, ti s'e lexove pergjigjen.....konfirmon once again, qe s'di me lexu, what can I do (ene me rim ta shkrova :d)
    S'ia vle me u morr ErionB, se as qyfyre nuk esht
    He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.

i/e regjistruar Maska e Jeto_Jeten
    Anëtarësuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    "20 mije lega nen det" ...duke eksploruar...
    Postime
    342
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Ok, e zeme se argumenti qe natoja u jep siguri investitoreve.
    Vjen investitori ketu e sheh rruge pa rruge, rruge pa trotuare e adresa, administrate korruptive dhe korrupsion e keqtrajtim, energji jo te sigurte, siguri nga sulm i jashtem por asnje siguri nga nje sulm i brendshem...
    Nga ana tjeter ka me dhjetera shtete tjera qe jane ne nato dhe nuk i kane keto probleme te mesiperme. ME thuaj se pse ai investitor duhet te investoje ne Shqiperi????
    kete punen e garancive e kam shpjegu ne nje postim me lart.
    ekonomia e nje firme rritet me 'teritore' te reja dhe nje 'teritor' ne nato eshte me appealing, se nje tjeter jashte. Futja ne nato shton shume shancet (qe nuk do i kishim otherwise), se pa punu vete nuk do bin leket nga qielli, kaq besoj se kuptohet esht elementare
    He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.

Mbase dhe e ke shkruajtur pergjigjen gjikundi dhe une se kam pare. Une pyeta "Maqedonia pse eshte jashte NATOs? Se nuk eshte vend i sigurte per investime?"

Nese je pergjigjur dhe se kam pare, me fal. Te lutem beje kuote se une se gjeta pergjigjen.

Citim Postuar më parë nga Jeto_Jeten Lexo Postimin
    kete punen e garancive e kam shpjegu ne nje postim me lart.
    ekonomia e nje firme rritet me 'teritore' te reja dhe nje 'teritor' ne nato eshte me appealing, se nje tjeter jashte. Futja ne nato shton shume shancet (qe nuk do i kishim otherwise), se pa punu vete nuk do bin leket nga qielli, kaq besoj se kuptohet esht elementare
    Futja ne NATO eshte pasoje e reformave ushtarake qe ka bere Shqiperia. Dhe sikur ekonomia jone te kishte pesuar renie dhe ligjet per investimet e huaja te ishin perkeqesuar, ne prap do futeshim ne NATO nese do kishim realizuar kushtet e tyre qe nuk kane te bejne me ekonomine.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema të Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skënderbeu
    Nga Arbushi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Shqiptarët Popull Solidar
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 29-01-2006, 20:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •