Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 82
    El-Letërsia Maska e macia_blu
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492

Pertej cakut te meditimit.

Kesaj vjeshte te grite e te kuqe e fare pak te verdhe, te gjitha portat e mendjes i kam lene-harruar hapur dhe, marrezia me ka pushtuar te gjitha qoshet e kokes time te formuar mire e te mbushur keq. Per here te pare , ne kete vjeshte te lagur supesh me llloji lloji ngjyrash e pa asnje fije floku ne koke te saj me vjen ta le veten ne dore te marrezise prej se ciles mund te me terheq qofte edhe zvarre dora e nje burri. Pune e madhe se burri mund te mos jete burri im. Pune e madhe se as nuk e njoh kete burre. Rastesisht i di emrin. Por i njoh gjuhen e syve dhe gjuhen e etjes per loje. Ky burre pervec emrit dhe gjuheve qe zotron drejtepersedrejti nga heshtja per ne heshtjen time ka edhe duar llafazane e bujare. Ka edhe nje fytyre... nje fytyre dygjysmeshe. Po ta ndash fytyren e tij perafersisht ne dy pjese te barabarta duke u perpjekur te jesh i perpikte ne gjysme ndarje duhet te fillosh nga kodra e hundes. E do te thuash me bindje se njera gjysem e fytyres ka driten e engjellit ndersa gjysma tjeter ka hijen dhe joshjen e djallit. Pra hyn tek burrat burra e te bukur. Pastaj pervec flokeve qe, i lyen te zeze per te mashtruar nen te errten ngjyre 43 vite, ka nje gjoks te mrekullueshem. Aty ndizen te gjithe zjarret e femrave qe e rrethojne, nese femrat rrethuese ngjajne sado pak me mua. Nese jo, nuk di c'te them. Gjoksi i mbeshtet burueshem e varshem nga dy supe qe rrin larg njeritjetrit (pra shpatull gjere) dhe rrethohet nga dy krah te fuqishem qe mbarojne me duar fine, te sjellshme. Hem te sjellshme e kerkuese. Hem kerkuese, fjalamane e bujare. ( ky njeri flet me gjeste , sidomos me mua. Pasi vetem gjuhen e gjesteve kemi te perbashket). Kur me preku per here te para njera prej tyre(duarve) ne mbas qafe , me mbolli ca mornica majoshe te ftohta.
    Qe mbas dores se pare te tij, mjafton kur jemi jo vetem te prek mbasqafen e vet qe te me perseritet mbjellja e mornicave ne mbas qafen time e deri ne paraqafe. Sy e goje mbyllim te dy njeheresh dhe i theme heshtjeve tona "oh me ka marre malli"!
    Mbreme midis lakuriqesise se nates, nje nate e marre qe konkuronte kuverite me mua, duart e tij shperndane mornicat zjarruese neper gjithe lekuren time. Me buze e dhembe me kish mbjellur ca trendafila kuq-zjarr e mavi ne gjoks e ne ije. Ku ta dish edhe ne kurriz pasi ende nuk e kam pare. Sot jam nje kurve e trendafilte. (Ketij zjarri neser do t'mi hedhin dhe' te lagur me lot te rreme permbi, e nuk kam pse ta shuaj sot, le te digjet...).
    Nuk e di si kisha dashur dhe pse kisha dashur ta josh kete mashkull te zene. Kete burre qe s'eshte i imi. E qe nuk mund te behet imi kurre.Per here te pare, para e prane nje burri provoj te jem e liruar nga ndjenja e pronesise , dhe me pleqeka keshtu. Qenkam rritur deri tek frika, e nuk besoj me ne dashuri, terhiqem pas lojrave. E kjo eshte me siguri nje loje e kenaqesise pa lumturi.
    Kam ndenjur gjithe jeten shpine per shpine me kenaqesite e mundshme duke kerkuar lumturine e pasosme, qe u fitoka ne pronesimin e nje burri! Nje hic e gjysem! Edhe kenaqesite gjysma e hicit jane. Nga te dyja asgjete, gjysma e hicit eshte me shume.
    Deri mbreme kam qene deshmitare e vetmise time dhe, medemek e nderit. Edhe nderi nje m...!
    Sot jam deshmitare e turbullimit te ndergjegjes dhe e ndryshimeve te mija. As nuk e kisha menduar se do te behej keshtu si u be. As atehere kur beja fillimisht lozonjaren pastaj te ndrojturen, pastaj prap lozonjaren dhe ndjellesen , pastaj prap te ndrojturen dhe te ndershmen . (te ndershmen e leshit) I nderroja tabelat e lojes sone te sapo filluar si te me donte qefi. Nje here vendosja ca tabela te bardha me shkronja blu (Joshja) dhe here ngrija tabelat te zeza me shkronja te bardha ("Jo"-ja). Ai bente si une.Sapo ai vendoste tabelat ..une ja rrezoja . Pra luanim. Ne mbarim te dites e te lojes se fundit largohej duke me shkruar neper hapsire te heshtjes me tundje te kokes " Ke vendosur te me cmendesh?! Ok , jam gati te cmendem, luaj!"
    ...
    Kur kemi me shume se dy veta per''rreth, i jepem e tera. Kur largesia midis nesh eshte e matshme vertikalisht (pra kur jemi ne kate te ndryshme ) mi numeron te gjithe hapat dhe kohen qe varet ndermjet nje hapi nga nje hap tjeter i shenon ne doren e djath'te dhe mi tregon tinezisht. Une kenaqem kur i them nuk i ke numeruar mire. Ia nxjerr shenimin e mbajtur -gabim. Terbohet.

Ate nate... nje nate kur filloji loja .
    Mos e nga sa i bukur ka qene .
    Magjik!
    Mos e nga sa mistrece kam qene.
    Femer!
    Djalli kish zbritur gjithe bukurine e mashkullit ne te. Une strukesha ne ca kende jashte syve te tij, qe te kenaqesha duke e pare lirisht e me siguri se nuk po me ve re'. Po thashe , kishte zbritur djalli ate nate dhe perpos bukurise i kish dhene nga e tija(djallit) edhe shikim te mprehte. me kerkonte me sy teksa afrohej mesit te hapsires qe e kishim ndare me me shume se 75 veta, deri tek justifikimi per te pire dicka ne banak. Ma zbuloji kendin e fshehjes. Nga ku i lame syte te thonin c'kishin per te thene. Pastaj vu gjuhe nder duar. Dhe pakokecarje leshoji shenjat "eja kerce , me mua". Leshova koken mbi supin tim te majte dhe ai kuptoji"dua shume) ngrita vetullen e kundert(dmth te djathten dhe u ankova , duke kuptuar ai "nuk mundem" Ai qeshi dhe shtriu buzet per te kuptuar une se,ai donte dhe mundej". I ika kendit dhe kembenguljes se tij duke qeshur e duke u ndiere une. Mbas kohes qe te merr nje cigare per ta tymosur deri ke filtra, u ktheva prap. Por ne nje kend tjeter te fshehur. Ai rremonte me sy kendin qe kisha lene. Ndihesha gudulisese ne kerkimin e tij . Ndihej lozonjar ne fshehjet e mija.
    S'me gjeti, dhe doli deri aty ku shikohet vendi ku une tymos cigaret dhe mendimin. Nuk me pa!

(do ta vazhdoj kur te kem kohe)
    nderkohe edhe loja po vazhdon.
    jam bere ashtu (k...) e di. lol
    a jam bere?

It's not enough to speak.
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    353
    me ne fund ja ku e ke gati fillimin e romanit tend per te cilin me ke folur aq shume. Qe ketu filloje, mos kerko gje tjeter... eshte e hatashme, e jashtzakonshme....jepi, mos e ler pergjysme
    Kur nisi lufta isha i vogël
    dhe nepër tym diçka mbaj mend.
    Fill mbas çdo lufte, bëhej si gogël
    Atdheu im! Ja kjo më çmend!

i/e regjistruar Maska e pelin
    Anëtarësuar
    15-08-2002
    Postime
    214
    perfekt !
    E bukura eshte ne syte qe e shikojne _Wilde

instinkt i vetembrojtjes!
    Anëtarësuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Mjaft me ate (K....).
    Kur shkruan je e mrekullueshme.
    Kur jeton....... e ci duhet te tjereve ,si je ti kur jeton.
    (per sa kohe qe edhe ty, nuk te duhen punet e te tjereve...lol)
    Te pakten nje magji, e ke dhunti te pamohueshme nga natyra.
    Ji Vetvetja!

i/e regjistruar Maska e Loti i shpirtit
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Uk
    Postime
    276

Mace

Bravoooo.........ke shkruar diqka te bukur.(ste dija te tille ne proze)

Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    eshte hera e pare qe ulem te shkruaj nje gje(perjetim nese quhet i tille a nese eshte) sa pa mu perzie dhimbja ne te.Eshte e para here qe e shkruaj nje gje duke qeshur gjithe kohen. Eshte hera e pare qe marrosem keshtu . Dhe qe e pelqekam vetem te tille. Eshte hera e pare qe i tregoj vetes time embelsisht bukuri femrore te cilat nuk i kam besuar se i paskam ,duke u marre me thashethemet qe me ben pasqyra! Kam qe ne shtator qe me buis nje gje e madhe brenda vetes e nuk me cel. Jam ende ne buisje. Oh sikur te shpertheja!
    (roman thote dikea... c'roman moj se me plase . Puna e romanit po me mbyt nuk guxoj ta nis , nuk di... uf c'ma kujtove)
    KAM FRIKEEEEEE. Romanin e kam frike!!!!Edhe pse me shume se deshire per ta bere kam nevoje. Po he..kam frike! SHUME madje, pyetni annen qe me nxiu jeten e i nxiva jeten me friken per romanin.
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

be yourself by yourself Maska e denku
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    in the casket garden
    Postime
    362
    Shume bukur macoke!
    Pershendetje!!!!!!!!!!!!
    Nuk mund te qortohem,sepse dhe vete njeriu model ka skadencen e tij....!!!!!!!!

Administratore Maska e Fiori
    Anëtarësuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    E kisha shtypur (print) dhe kam disa ore qe e lexoj dhe rrilexoj...mendim ky qe do te shkruaj dhe nuk ke pse e merr si per te drejte...por mu duk si shkrim shume "ordiner" per lexim por shume ideal per tu jetuar. (ndoshta ordiner eshte pak si shume e mprehte por nuk po me kujtohet fjale tjeter ne shqip per ate cfare dua te te them).

Nje grua e humbur pas nje burri, nje burre i humbur pas nje gruaje...nejse, nuk po di si te te shkruaj tani (do rrikthehem me vone) pasi kete lloj shkrimi te treguar ne kete menyre do e kisha pritur nga shume te tjere ne kete mjedis, jo nga ty (megjithate pergezime per fitoret vet-jake(?).)

Ah - gabimi im - duke qene se ketu eshte meditim atehere e ke 100% te pershtatshem si shkrim, ska me vend per pergezime apo te kunderta te tilla

Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    ta vazhdoj?
    ...po e provoj edhe nje cike me tej... (jam duke qeshur serish)

U kthye dhe zuri R per krahu. I tha me ze, qe mberriti deri tek degjimi im "ma gjej pak se dua ta nis diku" R-ja beri sikur me kerkoji dhe u kthye e i tha... "nuk e di ku eshte" Ndersa une duke i pare te gjitha ,shijoja torturen e tij te vogel. E ruajta deri sa u harrua mbas nje valsi dhe dola andej nga ku nuk me mberrinte shikimii tij, ndoshta as mendja.(c'ia fus kot edhe une, ku me nxe mendja e tij mua?!)
    U afrova tek banaku, aty ku ai kish zene bishtin e justifikimit te etjes per te me gjetur ne eglendisjen e lojes. Djali-burre i banakut (banakieri) me zgjati nje gote kinge (me fron) te zbukuruar me dy qershi te varura ne buze te saj dhe te mbushur deri ne gjysem me leng miks , i kuq me se shumti lengu. Me tha ne gjuhe te tij... "merre nga une" Une qesha, por jo me qerasesin, edhe pse qeshjen ia tregova bujarisht , dhe meqe e dija se kish filluar te me gjuante do te mashtrohej e do te fshija destinacionin e vertete te kesaj qeshje. Qesha me ate qe kercente valsin tim me nje te huaj.
    Pasi u binda se ia arrita tia rrezoj kercimin e tia zgjoi nje prove te xhelozise dhe te frikes se po e braktis lojen me te. U ktheva edhe me tunduese , po pa pike interesi real nga banakieri e i tregova se nuk jam e ardhur prej vendit nga ai kish ardhur. Terhoqi nje fjale nga gjuha e huaj per te dy por e vetmja e mundur per te komunikuar dhe me tha emrin e pijes "lovely" Me siguri partneri i lojes dhe i valleve kete lloji pije e njihte dhe e dinte c'domethenie merr ne nje rast te tille si ky i banakierit dhe imi. Iu dhashe kenaqesise maksimalisht. Banakieri genjehej se po genjehesha prej tij. Ai tjetri tashme kercente rivalitetin pa rival, ... me pasigurine ,dhe emocioni qe ndjell humbjen e terhiqte siper qefin tim.
    (si jane burrat!!!..hahahaha)!
    Ne mua djalli kish adresen e plote qe ne fillim te Eves, kisha siguri per kete. I preka buzet e gotes me buzet e mija per te joshur gjoja banakierin e duke provuar masen alkoolike te pijes, qenesisht e sigurte se, mbi profilin tim ai kish hedhur sy te renduar me kureshtje e pak inat. Pasi e zura shikimin e tij me lak te shikimit tim , e ktheva goten dhe e derdha lengun brenda gojes time tere etje . E percolla neper fyt' . Pastaj perplasa buzet sikur ishte me e shijshme se e forte.
    Rrotullova koken si e zene ne nje veprim te pa hishem (por qe e kisha bere me dashje) dhe pashe se kishte zgjatur nje qeshje te hidhur nga cepi i buzeve te tij deri tek cepi i banakut ku mbeshtetej banakieri me kurriz nga ai e me vemendje nga une. Bera sikur nuk e vura re. Nje hap, e beri. Dy hapa. Tre hapa. Pese, shtate. Nente hapa duheshin te me ngjitej per krahu.Nente burra ne jeten e femres tregojne nente rrathet e ferrit. Nente gra ne jeten e burrit mjaftojne qe ai ti harroi te nente kalimet e tmerrit. Ja e beri edhe nje. Edhe nje ka mbetur e me zuri. Une fap rrotullova ndjenjesen i dhashe kurrizin e zbuluar deri tek mesi, u ngrita , shkunda floket sikur nuk e kam pare dhe renda nga dalja. Ngjita nje shkalle. Dy shkalle. Tre shkalle. Shakellen time te katert e ngjita ne nje kohe me shkallen e tij te pare. Une pese ai dy. Me zuri aty ku mbaron lakuriqesia e kurrizit. Ia treta duart, dhe shtova ngjitjes dy shkalle brenda nje hapi. ne shkallen e fundit u ndala. Dhe ia ngjita syte qe thonin "he cfare do?" Mi nguli syte qe me thane "cfare?" E perserita thenien e syve po me sy duke i shtuar nje tundje te kokes per nga me afer fytyres se tij, gati kercenuese. "he cfare do?" Ndrojta i dha nje shenje ne mjekerr. (Kur femra arrin te vere ndrojtjen ne nje burre, ka fituar). Realizova hapin e fundit qe te nxjerr nga fillimi i lojes dhe nga erresira e thyer e shkalleve. U drejtova andej nga ku nuk kishte arsye te me ndiqte. U rrotuselle rreth tavolines se xhamte. Rrezoji dicka si padashje me qellim qe te me jepte shenjen e zemerimit. Priti qe une ti jepja syte e faljes. Nuk ia dhashe. Madje nuk i dhashe asnje pale sy. U kthye andej nga kishim dale. Ndrojta qe kish ndritur zbehtesisht ne mjekrren e tij pak me pare e qe tani ishte zevendesuar me zemerim xheloz kishte leshuar ca rrenje ne gjithe qenien time. U rrit ndrojtja e tij e mu be inat. (Femrat zakonisht nuk zemerohen inatosen!). Mora inatin per dore dhe zbrita ne banak. Kerkova goten time po nuk e gjeta. Ai mbante goten e tij ne njeren dore dhe hakmarrjen ne doren tjeter. Hakmarrjen e di se cfare e kishte, ndersa pijen ne gote nuk e di.Ia shfaqa inatin me nje qeshje te zverdhur . Nuk iu fsheha me. Rrija ne balle te shikimit te tij pa asnje ndrojtje pa asnje ndjenje. Thjesht me vinte ta kercenoja me fundin e lojes . Gjithe mbrmjen e mbetur e mbajta te varur ne bisht te syrit duke i treguar vetem fytyren e inatit. Keshtu munda ta bej te kujdeset per arsyen e inatit tim, duke i fshehur nje lendim fallso qe e krijova per rastin ne kete rast.
    Une e dija se shtireshim. Edhe ai e dinte se shtireshim. Shtireshim, sikur ishim te vegjel mesatarisht. Kjo eshte loja e dy te pamunderve qe gjuajne kendshmerine e lojes.
    Me kujtohet shpesh si me pati thene Anna, para takimit te pare.
    "Eshte burre gjuajtes , ka sy te pashem, shpues. Perndryshe duhet te themi se eshte qefli i madh. Por pervecse eshte rob i qejfit te vet, eshte edhe rob i nje gruaje gjithashtu.(gruaja eshte e lumtur) E keshtu qe kollajshmerisht bie ne robrine e lojes. Luan mire ne loje por vetem i robruar."
    I pata thene Annes" A nuk eshte krejt jeta jone nje loje e mbarueshme!" .

Nuk e di pse une dhe ajo(Anna) mendojme kaq njesoj per njerezit, per burrat, per lojrat per jeten dhe vetet tona. Per vjeshten,per ujin, per nitin, per henrin. Madje edhe per ato qe nuk mendohen, ne mendojme njesoj. Nese ne nuk jemi dot binjake, pasi vertete kemi pothuaj te njeten moshe, te njejtin vit lindje e ne muaj shirash. Une ne muajin e shiut shkurt, ajo ne muajin e shiut shtator. ka gjasa te verteta qe mendjet ti kemi binjake.
    Ndryshojme ne te dyja, vetem ne fate!

( do ta vazhdoj)
    ketu dua te pershendes QYFON, nuk e di pse me eshte mbushur mendja se ai me ka inkurajuar per ta shkruar kete qe shkrova e po shkruaj. Po ta kisha mik (qyfon ) (edhe pse e kam mik, do ti hyja ne borxh duke i kerkuar te ma perkthente kete... dhe e di pse? Dua ta lexoji personazhi i tregimit. Qyfooooooo!
    Macia komplet budallaqe. lol

Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    o fior' e di qe te kam xhan? pls besoje.
    dhe per kete nuk po e bnej asnje kundershtim. Ndoshta histroia nuk ka moral qe duhet reklamuar se mesohet rinia dhe adoleshenca te kurverojne . Po nuk mud te thuash se kjo histori ordinere me nje personazh femer qe duket dhe ben si ordinere ose me keq se ordinere nuk eshte shkruar ... me bukur se ordinerce. (nuk jam ne asnje tentative per te bere nje refim filozofik apo per te treguar "klasin" tim , sic me sugjeron gjithnje nje mik. Ti mendon se po te dua une ...nuk di te te dukem klasi? Na kane lodhur femrat me dukje klasike! Burrat me gra e te thare nga etja na kane nxire jeten. Nuk u prish bota per nje loje . Do te thuash ti sa e vertete eshte kjo histori qe tregohet si kaq e vertete. C'rendesi ka/ Ne fund te fundit po shohim nje femer qe ka zbritur nga pema e delirit te madheshtise dhe e moralit . Ku ka gje me te moralshme qe te jesh ajo qe je . psh une jam komplet budallaqe. lol
    perqafime!

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vargje nga mërgimtari Xh.Ferizi
    Nga angert në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 754
    Postimi i Fundit: 06-04-2010, 03:08
  2. Përgjigje: 46
    Postimi i Fundit: 01-04-2009, 05:40
  3. Filmi: Misioni pertej Detit
    Nga Albo në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-02-2009, 23:08
  4. Sekretaret, pertej pushtetit te sekreteve
    Nga Xhuxhumaku në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-06-2005, 18:34
  5. Përtej Ideologjisë
    Nga Anton në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-07-2002, 03:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •