Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-03-2008
    Postime
    224

Fillimisht jetohet, mė pas filozofohet

"prima vivere e poi filosofare"

Me falni per afinitetin me ton te ulet ne dem te komunikimit tone dhe realitetit si baze per marreveshje. Pra une dua te shpreh gjithe urrejtjen time per mospretendimin. Perjetoj dehje nga aberracioni i tyre mik i apatise. Ja lejojne vetes pamundesine e zoterimit te ketij rrafshimi. Ska pika burimi per idete e mendjes reaktive por somatike. Krijesa te problemeve te kohes se tanishme ne pamundesi te nje ure komunikimi nder interioritetet. Nje dinamike e njerezimit me vetevendosneri injoruese. Viktima te valencave te vemendjespadron vecse i dinamizmit te pare. Kjo ishte loja.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga J@mes : 10-04-2008 mė 21:38

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    "primum vivere,deinde philosophare"in latino kjo
    "prima vivere e poi filosofare"in italiano po nejse nuk ka rendesi shume saktesia ne te shkruajtur,
    thelbi kuptohet......ne fillim vjen jeta tokesore pastaj filozofia,kjo fraze e aristotelit sherben per te nenvizuar ushqimin e trupit(il mangiare)qe vjen perpara ushqimit te mendjes(filozofia).
    por aristoteli ishte absurd se filozofonte shume vete,dhe pastaj thoshte qe jo,e rendesishme eshte te hash ne fillim...........lasciamo perdere Aristotele,ai eshte i tejkaluar,shohim ca thone keta filozofet kontemporane.

ps.ti nuk bere gje tjeter vetem se filozofove shume me postimin e mesiperm,duhet te kishe ngrene mengjes ne fillim(miqesore kjo,non te la prendere)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 10-04-2008 mė 11:04
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anėtarėsuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    1,966
    Pershendetje AJSBERG!

Pike se pari titulli eshte e rendesishme te jete ne shqip.
    Se dyti, nuk duhet te ndrydhesh mendimet e tua te thjeshta qe percjell nepermjet temes, duke i komplikuar me fjale te "medha".
    E rendesishme eshte te jesh i qarte me veten e me pas me te tjeret.

Pervec titullit jo te shqiperuar, mua me duket se edhe ne shkrimin tend nuk ke qene fort i qarte. Pse?
    "Te mllacisesh nje cimcakiz nuk do te thote te ushqesh trupin". Sickunder "Te mllacisesh disa fjale te cuditshme nuk do te thote se filozofon".

Thene keto, jam i mendimit se ti nuk arrite te na japesh nje ide te qarte te asaj qe doje te thoje.

Pres qe te jesh me i qarte dhe me i thjeshte ne shkrimin e ardhshem.
    »« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-03-2008
    Postime
    224
    Keni te drejte. Por dua te diskutoj dicka tjeter jo keshtu.

Ne fakt une nuk doja te zhvleresoja kurresesi filozofine. Edhe ajo si gjithe shkencat ka rendesine e saj te madhe dhe shume fenomene kane nevoje per shpjegimin e saj. Tek ne ka nje paragjykim se filozofia njgjan me pavendosmerine e gomarit qe mendohet te haje a te pije dhe as ha as pi deri sa te ngordhe. Padyshim keto jane mendime te ulta dhe te peshtira.
    Une mendoj se te filozofosh duhet me pare nje studim i thelle i saj. Dhe mos me thoni se doni te hidhni baza te reja. sepse kete zakon bota ka kohe qe se praktikon. Vestiresia qe hasin njerezit kur stjudiojne nje shkence si filozofia eshte fjalet e medha. Si ne cdo shkence tjeter. Keni rastisur ndnjehere te shkoni ne fund te nje faqe e te ndjeheni konfuz te paqarte si te mos keni kuptuar asgje? Epo kjo ndodh sepse gjate studimit , kur keni lexuar ate faqe keni kaluar nje fjale pa e kuptuar pa e perkufizuar ose e keni perkufizuar keq. Arsyeja e vetme qe dikush e le pergjysem nje studim eshte sepse ka kapercyer nje fjale qe nuk e ka kuptuar. Kjo eshte arsyeja pse kur hyjme ne boten e nje shkence na duket gje e veshtire, sikur po studiojme dicka te pashpjegueshme e shume te komplikuar. te kunderten kemi mundur te veme re kur gjate leximit kemi mbajtur ne dore nje fjalor te asaj shkence.
    Kjo ishte ideja ime rreth kesa ceshtje megjithese eshte pak e spostuar nga shkenca e filozofise sepse une nuk kam ndonje kulture te gjere nga kjo.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-03-2008
    Postime
    224
    Per kritika dhe replika jeni te paret kurse per te shkembyer ide me te tjeret per ti vleresuar ato dhe te marresh nga to ate qe ju duket interesante eshte larg per ju. Po nuk eshte per ju forumi po hajt. Perpiquni.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Ore po ti ku do te dalesh ?

Filozofia eshte nje shkence qe varet plotesisht nga kuocienti i inteligjences. Aty nuk ka provo e riprovo. Pasi individi eshte pajisur me nje kulture shume te gjere,kuocienti i inteligjences fillon e ben te veten. Duke qene mema e njeriut,filozofia nuk ka si te perbuzet,perkundrazi.

Kurse ajo shprehja nenkupton qe filozofia nuk eshte per shtresat e uleta ,te cilat duhet te shikojne mbijetesen fizike para se gjithash. Pra nuk u lejohet pertacia, te rrish ne 'ozzio'.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anėtarėsuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Citim Postuar mė parė nga AJSBERG Lexo Postimin
    "prima vivere e poi filosofare"

Me falni per afinitetin me ton te ulet ne dem te komunikimit tone dhe realitetit si baze per marreveshje. Pra une dua te shpreh gjithe urrejtjen time per mospretendimin. Perjetoj dehje nga aberracioni i tyre mik i apatise. Ja lejojne vetes pamundesine e zoterimit te ketij rrafshimi. Ska pika burimi per idete e mendjes reaktive por somatike. Krijesa te problemeve te kohes se tanishme ne pamundesi te nje ure komunikimi nder interioritetet. Nje dinamike e njerezimit me vetevendosneri injoruese. Viktima te valencave te vemendjespadron vecse i dinamizmit te pare. Kjo ishte loja.
    Wow Ajsberg !
    Edhe une qe i kam bere corbe 3 gjuhe qe di , kur shkruaj ketu ne Forum , ma do mendja se kuptohem pak a shume .
    Nuk marr vesh fare per cfare behet fjale , jo vetem nga fjalet qe i ke ngaterruar ketu ,por edhe nga menyra se si e parashtron . Pervecse titullit , nuk morra vesh gje tjeter .

Mu kujtua Spongebob kur i thote Patrick ne nje episode : Oh , une kujtova se ti doje te shkoje W-East ---> Uist ...

Ndoshta jam une , por te lutem a mund ta perseritesh ne shqip kesaj rradhe ?!
    $ € $ ... ♥♫ - ♥♫

Tema tė Ngjashme

1. Nė cilin shtet tė Europės jetohet mė mirė?
    Nga toni007 nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 205
    Postimi i Fundit: 17-11-2010, 14:58
  2. Përse jetohet ose përse jeton?
    Nga GrifshA_ nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 58
    Postimi i Fundit: 18-06-2007, 09:00
  3. Studim: Franca, aty ku jetohet mė mirė
    Nga Davius nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2007, 17:08
  4. Rama: Ne Shqiperi jetohet me mire se dje
    Nga krokodili_73 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 22-04-2004, 04:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •