Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664

Kush nga anetaret me se shumti munde t'i rradhit gjeneratat e kaluara

Pershendetje per te gjithe !!

Me qe temat fetare nga ndonje here sertohen dhe arrijne qe dikush nga anetaret e forumit te ofendohet me njeri tjerin pa nevoje, duke u treguare se kush na qenka me te vertete me shqipetare.
    Ne kete teme qe une kerkoje nuk behet fjale se kush eshte me shqipetare prej shqipetareve ,pore behet fjale se kush nga ne anetaret e forumin ne biseda me baballaret gjysherit dhe stergjysherit (me te moshuarit )ka arritur qe te mban mende me shume fise breza dhe gjenerata ne te kaluaren !!????

Une personalishte po filloj nga vetevetja . Jame lindur ne nje rrethine nga Tetova ,dhe ne shume raste ne oden e burrave, kemi arrdhur ne konflikte se te paret tane mban mende dikush pese 5, dikush 6, dhe dikush 7 ,gjenerata te kaluara . Ne raste se thellohesh ne histori dhe bene shtypje me te madhe ndaj me te moshuareve, nje shumice e tyre te pergjigjen , nuk e dije, ose ajo qe eshte me e keqja ,thuhet se mos hyn me felle , dhe kjo pergjigje me bene pak s'i i dyshimte . Kush ishim ne shqipetaret ???

Pra anetare te nderuare une personalishte s'a jame munduare, kame arritur qe te identifikoje deri ne gjashte gjenerata breza te kaluara, me religjion muslimane , kurse...... kurre mundohem te thellohem me tutje dikush nga me te moshuarit e rrethines me ,thone se mos u thello me tutje . Pse ??? Nuk ka pergjigje
    Historikishte jame i vetedijshem ,pore behet pyetja cka munde te fshehet mbas fjales""" mos hyne me thelle "" ne historine e thash e thenave.

Ne disa katunde apo fshatera ne rrethinen e Tetoves, deri vone eshte zyere ushurja me grune me tradite fetare nga Irani ,pore ne anen tjeter para disa viteve 50,60 viteve ne anen tjeter eshte ziere edhe rakija shtepiake e rrushit.

Ne biseda me disa te moshuare ,kame arritur qe para 50/60 viteve te zbuloj edhe nje tradite edhe nje fenomen te vjeter shqipetare , vajtimin e te vdekurve nga njeres te caktuare s'i teremoni tradicionale .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    ######################
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alnosa : 10-04-2008 mė 04:30

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Pėrshtendetje TetovaMas,

Pėr pyetjen qė ke bėrė, ne si familje (fis) arrijmė tė shkojmė deri nė 8-9 breza, deri para konvertimit nga katolik nė myslimanė. Bile e dimė edhe mbiemrin katolik qė kemi pas atėbotė. Origjinėn territoriale e kemi pasur nė Shkrel tė Shkodrės (para 3 shekujsh dmth) dhe jemi zhvendosur qė aty (nė njė krahinė tjetėr) si pasojė e gjakmarrjes. Kėto na thonė pleqtė tė paktėn , po nuk besoj tė ketė ndonjė manipulim.

Gjetja e brezave dhe njohja e prejardhjes varet edhe nga familja, psh familjet me emėr, qė kanė pasur njė reputacion (si e imja lol ) zakonisht e njohin origjinėn dhe brezat, ndėrsa familjet qė kanė qenė shtresė mė e ulėt nė shumicėn e rasteve nuk kanė mė shumė se 3-4 breza kujtesė. Po kjo s'ėshtė e thėnė.

Pėr atė traditėn qė ke shkruar nė fund, e kam hasur edhe unė, ato quhen vajtore/vajtues/vajtoica dhe janė enkas pėr tė vajtuarit tė vdekurit. Nuk kanė asnjė lidhje me tė vdekurin, nuk e kanė nė gjak, thjesht kryejnė atė punė, pra vajtimin e kufomės. Vajtimi qė kryejnė ėshtė teknikė mė vete, nuk mund ta bėj kushdo kėtė punė, gjatė vajtimit pėrmenden bėmat e tė vdekurit (me oiii), pengjet qė la pas si dhe dhimbjet qė i shkaktoi tė afėrmve. Tash, nuk jam nga Jugu, po sipas atyre qė kam lexuar nga Kadareja (se s'jam marrė me studimin e kėsaj teme nė veēanti) vajtueset kanė qenė qenė tė pranishme nė krahinat e Jugut (toske)...ishin femra qė si profesion kishin vajtimin e tė vdekurve, dhe paguheshin pėr atė punė. Ndėrsa pėr Veriun nuk e di mirė (mgjth jam me origjinė prej andej), vetėm se nga sa kam biseduar me pleq, edhe nė krahina tė Veriut ka pas vajtuese, vetėm se jo nė nivelin e profesionit. Kur vdiste njė person caktoheshin vajtuese (me lidhje gjaku me tė vdekurin ose jo) dhe ato kryenin ritin e qarjes sė kufomės. Gjithashtu nė Veri kanė pas vajtuar edhe burrat, duke ējerrė fytyrėn (zakonisht nė zonat me kanun), po pėr kėtė pikė nuk mund tė tė japė informacione tė pėrcaktuara.

Tash, meqė tė kemi nga Tetova, kam dėgjuar se gratė nga disa zona prej andej i drejtoheshin njėra tjetrės me "oj turkeshė", s'di nėse ėshtė e vėrtetė?

Tung.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jack Watson : 10-04-2008 mė 09:49
    Life's too short to remove USB safely.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar mė parė nga Jack Watson Lexo Postimin
    Pėrshtendetje TetovaMas,

Pėr pyetjen qė ke bėrė, ne si familje (fis) arrijmė tė shkojmė deri nė 8-9 breza, deri para konvertimit nga katolik nė myslimanė. Bile e dimė edhe mbiemrin katolik qė kemi pas atėbotė. Origjinėn territoriale e kemi pasur nė Shkrel tė Shkodrės (para 3 shekujsh dmth) dhe jemi zhvendosur qė aty (nė njė krahinė tjetėr) si pasojė e gjakmarrjes. Kėto na thonė pleqtė tė paktėn , po nuk besoj tė ketė ndonjė manipulim.

Gjetja e brezave dhe njohja e prejardhjes varet edhe nga familja, psh familjet me emėr, qė kanė pasur njė reputacion (si e imja lol ) zakonisht e njohin origjinėn dhe brezat, ndėrsa familjet qė kanė qenė shtresė mė e ulėt nė shumicėn e rasteve nuk kanė mė shumė se 3-4 breza kujtesė. Po kjo s'ėshtė e thėnė.

Pėr atė traditėn qė ke shkruar nė fund, e kam hasur edhe unė, ato quhen vajtore/vajtues/vajtoica dhe janė enkas pėr tė vajtuarit tė vdekurit. Nuk kanė asnjė lidhje me tė vdekurin, nuk e kanė nė gjak, thjesht kryejnė atė punė, pra vajtimin e kufomės. Vajtimi qė kryejnė ėshtė teknikė mė vete, nuk mund ta bėj kushdo kėtė punė, gjatė vajtimit pėrmenden bėmat e tė vdekurit (me oiii), pengjet qė la pas si dhe dhimbjet qė i shkaktoi tė afėrmve. Tash, nuk jam nga Jugu, po sipas atyre qė kam lexuar nga Kadareja (se s'jam marrė me studimin e kėsaj teme nė veēanti) vajtueset kanė qenė qenė tė pranishme nė krahinat e Jugut (toske)...ishin femra qė si profesion kishin vajtimin e tė vdekurve, dhe paguheshin pėr atė punė. Ndėrsa pėr Veriun nuk e di mirė (mgjth jam me origjinė prej andej), vetėm se nga sa kam biseduar me pleq, edhe nė krahina tė Veriut ka pas vajtuese, vetėm se jo nė nivelin e profesionit. Kur vdiste njė person caktoheshin vajtuese (me lidhje gjaku me tė vdekurin ose jo) dhe ato kryenin ritin e qarjes sė kufomės. Gjithashtu nė Veri kanė pas vajtuar edhe burrat, duke ējerrė fytyrėn (zakonisht nė zonat me kanun), po pėr kėtė pikė nuk mund tė tė japė informacione tė pėrcaktuara.

Tash, meqė tė kemi nga Tetova, kam dėgjuar se gratė nga disa zona prej andej i drejtoheshin njėra tjetrės me "oj turkeshė", s'di nėse ėshtė e vėrtetė?

Tung.
    Gjithashtu edhe une ju pershendes per pergjigjen tuaj te shkelqyeshme.

cuote ..... Kam degjuare se grate nga disa zona prej andej i drejtoheshin njera tjetresme "oj turkeshe " s'di a eshte nese eshte e vrtetete ?

Ha, ha jack Watson . eshte e vertete bile se lun topi. Une personalishte, kurre jetoja ne Tetove , para disa kohe kame hetuare edhe disa gjera shume interesante . Nje cifte shqipetare nga rrethi i Tetoves ,burri dhe gruaja kurre dilinin ne pazare , burri ecte nja 20 ,apo 30 metra para gruas se tije,kurse gruaja e merrte mbas me valixhet ne dore. Ne shume raste kurre kishte tollovi te njeresve s'i ne pazare (treg )bente vaki qe burri t'a humbte gruane per nje momente,ha,ha,ha,ha,

Nje raste tjeter, Kurre ne kete rrethine kishin prodhim te mire te rrushit , nje familje kishte zier shire nga rrushi ,dhe per fate te keqe ajo shira kishte marre fryme dhe ishte shendruare ne raki vene . Ne nje mevlud qe organizonin s'i tradite fetare te gjithe te pasurit, zoti i shtepise i gostis mysafiren me shire, pore shira ishte shendruare ne vene , te gjithe te pranishmit kishin pire s'a kishin mundur deri s'a pervec te pranishmive edhe hoxhai katundit ishte dehur ,duke kenduare tane naten ha,ha,ha,ha,

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Mue mi kan mesuar 14 breza. I di permendesh. 12, 9, nuk jane ndonje emer karaketristik te lidhen me ndonje fe, kurse 5,6,7 jane emra musliman ( kete ma kan sqaruar ashtu qe i mbanin nga dy emra sa per te pasur te drejte per te punuar token), tjeret breza kan emra te krishtere. Rrenjet jo larg nga Jack Watson. Poashtu ne zona te veriut edhe sot ka vajtor-vajtore. Njrerez qe bertasin vaj( gjemojne kurse grate vajtojne). Burri qe eshte vajtor, nuk vajton nje grue (hajde kanun, hajde). Edhe pse kam lindur larg nga vendi i te parve, me kan interesuar ti mesoj. Me sa di edhe ne Dukagjin dhe rrethin e Gjakoves kan adete te ngjajshme. Edhe kjo puna e rakise me kazana, edhe ne kete zone e kan tradite...
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e larguar Maska e Traboini
    Anėtarėsuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    East of Las Vegas-West of Atlantic City
    Postime
    389
    Malsoret e veriut i dijne brezat deri ne brezin 17-18. Une si femij e mbaj mend qe gjyshi im 90-vjecar i fliste keta breza dhe une i mesove. Megjithse jetoj qysh ne rini te hershme ne mergim keta breza i dij edhe sot e kesaj dite........

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Permendni ndonje emer te vjeter qe permban familja juaj. (juve qe dini shume)
    Ezekiel 25-17.

i/e regjistruar Maska e saura
    Anėtarėsuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Maska e Jack Watson

Anėtarėsuar: 30-04-2007
    Vendndodhja: nė Askund.
    Postime: 2,459
    Jack Watson i pazėvėndėsueshėmJack Watson i pazėvėndėsueshėmJack Watson i pazėvėndėsueshėmJack Watson i pazėvėndėsueshėmJack Watson i pazėvėndėsueshėmJack Watson i pazėvėndėsueshėmJack Watson i pazėvėndėsueshėmJack Watson i pazėvėndėsueshėmJack Watson i pazėvėndėsueshėmJack Watson i pazėvėndėsueshėmJack Watson i pazėvėndėsueshėm

Pėrshtendetje TetovaMas,

Shume e vertete .
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

SHKOZA
    Anėtarėsuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Une di te rradhis 16 breza, permes se cileve lidhem me te gjithe Bytyqasit . Familja ime ka zbritur ne Prizren nga fshati Shkoze i Malisheves , fshat malor i treves se Llapushes. Banoret e ketij fshati te gjithe jane me fis Bytyq. I pari i fshatit Shkoze eshte Mehmet Alia i cili ka ardhur ne Shkoze nga fshati Viliq i Bytyqit te Tropojes. Une nuk ngurroj ti rendis emrat e gjysherve te mi. Po filloj nga vetja e gjer te gjyshi me i hershem qe e di .
    1. Shkoza;
    2. M.......;
    3. Avdia ;
    4. Bilalli ;
    5. Zeqiri ;
    6. Haziri;
    7. Shabani ;
    8. Mustafa ;
    9. Selimi ;
    10. Mehmeti- ( Ky vjen nga Viliq i Tropojes me shtate djemte e tij dhe nje nip);
    11. Alia ( Ky e ka pase emrin Pal, por eshte islamizuar nga Pali ne Ali ) ;
    12. Marku ( emrin e dyte e ka pasur ndoshta Avdullah ) ;
    13. Vata;
    14. Vili ;
    15. Krali ose Karli ;
    16. Leka i njohur si Leke Shkrreli ;
    17. Shkreli - nese nuk ka qene emer i ndonje vendi ;

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    teme e mire kjo, nejse edhe nuk njoh me shume se 7 breza, e di qe jam i fisit Gashi kjo me mjafton.

Ajo qe desha te pyes edhe une ne lidhje me temen pse shumica e njerezve qe njoh une deklarojne qe te paret e tyre para shume brezave kane ardhur nga Shqiperia ne Kosove. Te paret e mi kurre skane thene se kemi ardhur nga dikah, thjesht nuk mbajne mend qe sa jemi ne vendin ku jemi.

Por keshtu nuk me duket fort e logjikshme qe kaq shume familje te kene ardhur nga Shqiperia, me teper me duket te jete kjo pjese e propagandes serbe se Shqiptaret kane ardhur nga Shqiperia. Ajo qe do te doja ta vertetoj eshte vertete sa kane ardhur, dhe pse kaq shume familje te medha, mbiemra te njohur qe sot perbejne qindra shtepi, deklarojne qe jane me origjine nga Shqiperia. Nese eshte keshtu atehere kush ishte me pare ne Kosove. Logjike nuk me duket por skam si e vertetoj. Do te doja edhe mendimin tuaj.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjilani
    Nga cod3r nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 13:18
  2. Ortodoksia dhe Shqipėria
    Nga shendelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •