Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-02-2006
    Postime
    22

Nje semundje pa percaktim!!!!???

Nje e afermja e ime eshte ne moshen 56 vjecare dhe ka 1 vit e gjysem qe po ben te pamunduren " ne Shqiperi" patjeter...qe te kurohet por hiq asgje e hajrit deri tani. Prandaj desha tju pyes juve rreth kesaj semundjeje qe do ta shpjegoj me poshte.Ka shkuar ne cdo spital ne cdo klinike private ,shteterore etj ka bere te gjitha llojet e analizave ka marre lloj lloj ilacesh sipas percaktimeve qe i kane bere por asgje Kjo semundje shfaqet ne krahun e saj si nje flluske kur digjesh me uje te nxehte ose ne zjarr etj dmth flluske si edjegur dhe pastaj hicet lekura e flluskes dhe behet si plage dhe pastaj plaga thellohet dhe don afersisht 3-4 muaj sherohet por sapo te sherohet rishfaqet ne nje vend tjeter ne te njijtin krah dhe keshtu vazhdon me rradhe si me siper dhe riperseritet prape.... Ka rreth 2 vjet qe vuan nga kjo semundje qe nuke di se si tja ve emrin sepse as edhe nje doktorr nuk ja ka vene emrin deri ne sot dhe nuk e ka kuruar dot...!!!!!?????? Ndonje ide apo keni degjuar rreth kesaj semundjeje do tju a dija per faleminderit shume.
    Flm per kohen tuaj.
    Gjithe te mirat.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    hm sjam e sigurt por mos ka furuncle (se di si quhet shqip) qe eshte nje infekstion qe shkaktohet me shume nga staphylococcus aureus

ose pyogenic granuloma...ke ndonje foto?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga *~Rexhina~* : 09-04-2008 mė 00:38
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    furuncle,
    jo nuk besj furongle asht lyrthe....jo ai thot i behet nji lekur hjeket del tjetra
    shiqo mu me duket asht nji lloj majasili qe bahet vetem nga nervoza
    por ky lloj mjasili asht i njoftur me emrin Psoriasis

Une kam verejt disa femra ma se shumti e pak mashkuj kan keto qfaqen ne kambe ne duar me brryla ne fturź te hunda ne ball afer flokut, qohet likura skuqet ....e kam verejt qe njerzit qe vuajn nga mbrenda ju dalin vetem nga ndirset e tharta te ashpra..

nese asht kjo po noshta asht diqka tjeter
    ketu asht nji forrum ku njerzit ndihmojn njerzit po ka edhe mjek qe pergjigjen

nese din frengjisht
    http://forum.doctissimo.fr/sante/acn...iste_sujet.htm

sipa provojes time profesianale kam verejt qe keto qfaqen prej disa ilaqesh prej ankthi dhe nervoze...

kishte nji foto po ishte shum e madhe ...
    http://fr.wikipedia.org/wiki/Psoriasis

nese asht kjo nuk asht rrezik fare...........
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dorontina : 09-04-2008 mė 00:47
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    mendova per psoriasis por psoriasis a nuk hapet dhe perfaqeson me shume se nje "flluske" apo e lexova gabim :P, thash mos hapsia e temes e kishte llafin vec per nje "fllusk" :P
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar Maska e suada dr
    Anėtarėsuar
    04-04-2008
    Postime
    652
    Te kthej pergj neser sa te pyes babin, ndoshta ai di te jap nje pergjigje te sakt perderisa eshte ne profesionin e tij.Kam dhe 1 liber qe i ka te gjitha semundjet e lekures qe ekzistojn(me figura , me emra).E kam hap para ca kohesh dhe kam nejt 1 jave pa ngren.Jan aq te shumllojshme sa se ke iden, ndoshta prandaj e kan pas te veshtire tja gjejn emrin mjeket.

Feniks. Maska e niktironci
    Anėtarėsuar
    25-03-2007
    Vendndodhja
    Aty ku jetohet.
    Postime
    337
    Mendoj para segjithash te mund te shikojme nje fotografi te plages, qe te jepet nje lloj ideje me te sakte.
    Semundjet e lekures jane shume te veshtira te diagnostikohen.
    Mund te jete nje semundje e gjakut, e cila c`faqet ne lekure ne kete forme.
    Une kam pas punuar ne orthopedi dhe me kujton semundjen e osteomilitis(infeksion i kockes i cili shfaqet mjekohet sherohet dhe c`faqet perseri) sigurisht eshte e ndryshme por forma e zhvillimit te semundjes duket e njejte).
    Mund te jete nje mungese imuniteti(mbrojtjeje)te lekures e cila c`faqet here pas here, mbas renies se rezistences se trupit.
    Uroj sherim te shpejte.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Me asht kujtu nji gja mbram,kur isha ne pushim por isha e re e ende nuk punoja ne fshat nji gru punonte ne diell tan diten pa mbulu fturen me nji kapele apo nji leckź qe i pershtatet veshjes qe ajo mabante dhe ne ball kishte nji shenje,ajo thonte her del her vjen , por skisha ide isha e re.Ajo thonte ma gjeni ilaqin ne Europ....dhe
    ajo e sheronte me ilaqe grash ...

po te ne kemi shum pak gra te menqura ato te qojn me shum ne vorr se qe te sherojn....
    Kur nuk din ma mir me hesht ....

Asaj i kishte then dikush me qit "akllok"akllok asht nji pomade e fabrikuar nga grate me zhive (mercure), ajo vertet ta ben ftyren si femrat e frances ne 17 shekull BARDH ....po ajo edhe ti qet dhembet ne tok, po ma e keqja qe ajo shenja ishte shendru ne cancer likure, normal ....ku qitet zhivė ne nji varrź te hapur ...logjikź ....
    --------------------
    pra nese asht shenje e diellit, duhet pa tjeter mjeku me percaktu diagnozen.....jo nji mjek por se paku tre mjek ....

mos me la ma sapun se thahet , acarohet ,qahet ...mos me qit gjera acaruese alkool etj ...
    ---------------------
    Nji dermatolog ep diagnozen ekzakte ...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dorontina : 09-04-2008 mė 17:54
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Tema tė Ngjashme

1. Kanceri i gjirit, pse shkaktohet
    Nga s0ni nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 20-03-2010, 11:29
  2. Pak Kuriozitete Rreth Botes Islame*
    Nga La_Lune nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 30-05-2009, 08:51
  3. Kur dashuria bėhet sėmundje?!
    Nga Gimi3 nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-09-2007, 17:17
  4. Disa sėmundje dhe ilaēi pėr to
    Nga ~Geri~ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-07-2005, 13:09
  5. Kur dashuria bėhet sėmundje ?
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 16:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •