relative![]()
relative![]()
Akoma hapur kjo tema?
Jam shume i indinjuar qe jemi ne 2013 dhe ka ende rracizem kunder injorances.
Do kisha shume deshire te krijoja Lidhjen per Mbrojtjen e Injorances Shqiptare ne respekt te zgjedhjes se lire per te qene injorant. Injoranca eshte bekim, siē thone edhe jo injorantet, keshtu qe pse duhet t'a luftojme?
Vullneti i lire per te qene injorant eshte i shenjte dhe duhet mbrojtur me te njejtin fanatizem qe mbrohen institucionet fetare, aq me teper per faktin se te tilla institucione varen direkt nga egzistenca e injorances, prandaj vellezer te ēdo feje bashkojuni ēeshtjes sone te shenjte.
Dhe per t'a mbyllur me nje fjale serioze dhe te sinqerte, ēeshtja nuk qendron tek a jemi apo jo injorant, sepse pergjigja eshte e qarte, poblemi eshte: sa te sinqerte jemi me veten per te pranuar faktin qe jemi te tille, sepse me keq se vete injoranca eshte mohimi i egzistences se saj, prej nga ku lindin pseudo-dijetaret, arroganca dhe mediokriteti.
Kisha kohe pa kalue ktej nga 'sektori' i filo-psiko-sociales! Dhe, c'te shoh, tema me karakter gjoja 'ndergjegjesues' si kjo, qe ne thelb lyp 'ide mbi injorancen' ne pergjithesi, por kur i'a hap fletet lakrorit, c'te te thote me pare byrazeri?! Nje mal me gam - gamje/terci - zderci/kush je ti - kush jam une? si dhe 'teorema' per zhdukjen e injorances!
Shqiptaret(ku perfshihem edhe vete) mund te jene popull me nivel jo krahasimisht te larte njohurish akademiko-shkencore-enciklopedike etj,etj si te ngjashmit e tyre ne perendim e me tutje, dhe kjo jo per faj te tyre, por te kaluares se tyre "te nxire"!! Megjithate, per nje gje u'a heq kapellen: Aftesine Riperteritese pas cdo periudhe sketerre...(ide ne vija te pergjithshme kjo, kuptohet)
maratonomak (19-09-2013)
Injoranca eshte gjykim i thjeshte, siperfaqesor. Injoranca nuk varet se sa libra ke lexuar. Mendoj se injorant eshte ai person i mbyllur ne vetvete qe nuk i hapet te tjereve dhe te degjoje idete e mendimet e tyre, ai qe nuk pranon pikepamje te ndryshme nga te tijat. Pra injoron boten qe e rrethon, do te duket para te gjitheve dhe perpiqet te shikoje ne menyre te lige difektet e te tjereve. Pyetja ime:
Nese une e di qe nuk di a jam injorant?
Po jam. Ai qe e pranon te jete injorant tregon inteligjence dhe eshte realist. Te gjithe injorojne dicka. Ai qe nuk e ndjen veten aspak injorant me preokupon shume... "injorantet e zgjuar" jane rreziku i vertet i natyres humane.
p.s. kush lexon libra dhe s'njeh realitetin gjithmone do te thote: Platoni tha, Frojdi tha, Napoleoni tha, Ky tha, Ai tha etj.... pra mbetesh nje copy/paste (papagall).
Njeriu lind injorant dhe bejet budalla nga sistemi i edukimit sepse nuk meson te mendoje ne menyre kritike.
udheheqesit e nje populli jane vet imazhi i popullit dhe rjedhimisht turma drejtohet prej vetvetes qe ne rastin tone si popull kemi dhene nje shembull te keq si ne udheheqje ashtu edhe ne turme dhe e gjithe kjo fale injorances [padijes] qe neve si popull na pelqen te trashegojme nga brezi ne brez , qe nga familja , shoqeria , e deri te shteti shqiptar ;
ka sa te duash ; udheheqes , ministra e kryeministra te cilet jane shembuj te mire dhe as qe nuk krahasohen me politikanet shqiptare te cilet jane te gjithe te koruptuar , pa moral e tejet te paafte ;
anxhela merkel
toni bler
e shume te tjere te cilet edhe si indiivid edhe si udheheqesa jane vertet shembullore dhe te respektuar nga populli i tyre.
toni bler po bredh me avionin e vet presidencial dhe nje rruge i vete shuuuuuuuummmeeeeee dollar sa te korruptoje te gjithe keta tanet te mbledhur sebashku...
sa per merkelin ik e pyet ne greqi se cdo te thone
Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!
Injoranca nuk egziston. Nqs do egzistonte atehere te gjithe do ishim injorante.Por nqs do ishim te gjithe injorante atehere kjo teme do binte poshte pasi nje injorant nuk mund te flase per injorancen.
Mendoj se mund te flasim per nivele te ndryshme te njohurive e dijeve. Pra ka njerez me pak te ditur ose me shume te ditur se nje nivel i caktuar,kur percaktojme nje nivel diturie.
Por perderisa dija (mendoj se) eshte e pafundme atehere nuk ka kuptim injoranca.
Pra themi njeri me pak i ditur ose me shume i ditur.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga JuliusB : 02-02-2015 mė 04:41
Krijoni Kontakt