Nga përvoja historike, luftërat tona mund t'i ndajmë sipas shkakut:
1. Luftëra për mbrojtjen e trollit dhe racës
2. Luftëra për zgjerimin e racës
3. Luftëra për përhapjen e kulturës
4. Luftërat për bashkimin e racës.
1. Luftërat për mbrojtjen e trollit dhe racës, nga pushtimi dhe robëria, bëhen sa herë që rrezikohet liria jonë nga të tjerët. Në këtë gjendje jemi sot, dhe kjo gjendje kërkon të merren masa, të fillohet lufta çlirimtare.
Luftërat çlirimtare sipas mënyrës mund të ndahen në katër:
1. Vetëflijuese (sikur Oso Kuka)
2. Guerile (Azem Galica, Çerçiz Topulli, etj)
3. Frontale (Mbretëresha Teutë)
4. E kombinuar frontale-guerile (Skenderbeu)
Lufta vetëflijuese bëhet vetëm kur humbet shpresa për fitore të plotë, dhe atëherë luftëtarët mundohen që së bashku em ta të vdesin sa më shumë armiq.
Lufta guerile bëhet kur armiku është më i fortë ushtarakisht, dhe djelmnia shqiptare nuk ka mundësi t'i dalë përballë. Kjo luftë zhvillohet sipas parimit "sulmo dhe ik". Përdoret armatim i lehtë: AK47, pushko-mitralozë, bomba dore, granata dore, minahedhës dore, shisha molotovi etj. Synimi i guerilëve është që të dobësojnë forcat e armikut, të rrëmbejnë armë për t'i përdorë për vete, të shkaktojnë panik dhe frikë tek armiku. Sulmet janë të shpejta dhe të shpeshta, aty dhe atëherë ku armiku nuk e pret fare. Lufta guerile e bën armikun të pasigurtë, sepse nuk e din se kur do të sulmohet, ku do të sulmohet, nga do t'i vijë sulmi etj. Kjo shkakton dezertime në radhët e armikut.
Guerilët rëndom si vendqëndrim e kanë bjeshkën. Aty mund të strehohen në tëbana apo kasolle të përgatitura mirë. Por munden që edhe të qëndrojnë në shtëpitë e tyre mjaft që të mos e dijë askush se merren me këtë aktivitet, me përjashtim të shokëve. Koha më e përshtatshme për sulme guerile është nata, dhe mjegulla, të cilat në shiqim të parë, duket sikur janë të pafavorshme për të dyja palët, por pala çlirimtare ka përparësi sepse e njeh vendin më mirë.
Lufta frontale aplikohet më rastet kur ka mobilizim të gjerë në radhët e popullësisë, ka mjaft armatim, ose kur ekziston shteti dhe ushtria e fortë. Përdoren tankse, avionë, ushtarë të armatosur rëndë me pancirë, përkrenare e kallçij, mitralozë, minahedhës, mitralozë kundërajrorë, topa kundër-ajrorë, raketa etj. Në luftën frontale nuk lejohet ikja. Kjo konsiderohet dezertim, me përjashtim kur njësiti me urdhër nga lartë lëshon pozitat.
Lufta e kombinuar bëhet kur kemi komandantë të aftë për të bërë këtë kombinim. Nëse kemi komandantin e aftë për këtë, kjo sjell fitime të jashtëzakonshme në arenën e luftës.
Luftat për zgjerimin e racës duhet të aplikohen me rreptësinë më të madhe. I gjithë populli nga 16 e deri në 60 vjet duhet të armatoset, dhe të dyndet nëpër viset fqinje, duke shkretëruar çdo gjë që i del përpara. Popullësia e pa-aftë për luftë nga radhët e armikut duhet të dëbohet në ato vise prej nga kanë ardhur. Ushtrisë apo më saktë Popullit të Armatosur i takon plaçka e luftës, veturat, shtëpitë, banesat, bagëtia, kurse fabrikat dhe tokën e merr shteti. Për të ndarë plaçkën e luftës në pjesë të barabarta angazhohen gjyqtarë të kualifikuar për këtë punë. Në mes të vëllezërve të një race nuk duhet të ketë pabarazi.
Lufta për përhapjen e kulturës bëhet në viset që nuk e kemi ndërmend t'i popullojmë. Kjo kulturë përhapet ndër popujt që jetojnë në ato vise, dhe parasheh që ata popuj të edukohen në frymën e hierarkisë racore. Ata duhet të pajtohen ma faktin që ne jemi ata që sundojmë, marrim haraçin dhe taksat, krijojmë kulturën, kurse ata duhet të punojnë. Kjo luftë ka si synim zhdukjen e ideologjive të dëmshme për njerëzimin siç janë islami, krishtreimi, judaizmi, komunizmi etj.
Luftërat për bashkimin e racës kanë filluar që në kohë të lashta. Drejtohet kundër forcave qendër-ikëse. Agroni pushtoi Etolinë, ndërsa Teuta vazhdoi politikën e tij për bashkimin e racës. Kjo luftë edhe sot është nevojshme, sepse parti të ndryshme luftojnë për interesat e tyre të ngushta, dhe nuk u intereson bashkimi i racës. Kjo luftë duhet të shërbejë edhe për thyerjen e arbërorëve qendërikës në Greqi, (vetëm ata që janë të tillë). Lufta për bashkimin e racës duhet të shoqërohet nga një propagandë e fuqishme, përndryshe nuk ka efekt.
Krijoni Kontakt