--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...
---voudou.. ---
sa dylabera paska pas ateher mer
hahahaha greece dylberat
SHKELMIN NE FYT GJITHMON minjve bardh e blu
ULTRAS PARTIZONI
Më sill dhe ti fragmentin ku thuhet që spartanët ishin pederastë.Sillma pakez ate fragment te Plutarchos pasi dukshem je gabim. Spartanet(e zgjedhur) mbaronin sherbimin ushtarak 30 vjeç. Me pas martoheshin me ndonje 13-14 vjeçe, dhe ketu hyn ne loje dhe pedofilia. Martesat e vona ndodhnin pasi qe te martoheshin me nje vajze te nje qytetari spartan, duhet te kishin pasurira e te paguanin per pajen e saje dhe per te tek i ati.
Hahni ka harru me i cek se në cilat qytete ka qenë e përhapur pederastia. Hahni ka harru që pederastia ka qenë e përhapur vetëm në qytetet me popullësi orientale si Gostivari, Gjakova, Elbasani dhe një qytet tjetër që nuk po më kujtohet.Sipas Hanit, edhe ne Shqiperine e veriut ishte i perhapur, NGA Shek XIX fenomeni i dylberllikut , bile ka mbi nje faqe ku jep shqpjegimin e dylberllikut, sipas perkthyesit te vet shqiptar.
Nga Plutarku: Jetë paralele - Likurgu
Martesat bëheshin duke i grabitur gratë.In their marriages, the husband carried off his bride by a sort of force;
Pra është e kundërta me atë që thua ti, sepse martesa me grabitje është e kundërta e "blerjes që gruas".
Gratë kur grabiteshin ishin në moshën më të mirë, kur kishin shëndetin më të fortë,. jo shumë të reja e as të vjetra.nor were their brides ever small and of tender years, but in their full bloom and ripeness.
Pasi bënte seks me gruan, kthehej në kazermë për të fjetur së bashku me djemtë tjerë.after staying some time together, he returns composedly to his own apartment, to sleep as usual with the other young men.
http://classics.mit.edu/Plutarch/lycurgus.html
Unë jam njeri i thjeshtë.
Kënaqem me pak.
Më mjafton më e mira.
Mos ia fut kot. Nëse e lexon temën me kujdes do t'a shofësh që poederastia hyri në Greqi pas vdekjes së Aleksandrit për shkak të përzierjes së helenëve me aziatikë.sa dylabera paska pas ateher mer
hahahaha greece dylberat
Por edhe atëherë nuk u bë ndonjë kulturë dominuese.
Do të ia vlente të lexoni Aristotelin se çfarë thotë në lidhje me pederastinë, se si ai e urrente këtë ves.
e, o alibaba, po dhe Aleksandri sikur i bente hyrje/dalje apo ti lexon cte duash? apo u korruptua rruges?
You were meant for me. Perhaps as a punishment.
Njeriu që më së shumti ndikoi tek Aleksandri ishte mësuesi i tij Aristoteli, dhe ky e urrente shumë pederastinë.e, o alibaba, po dhe Aleksandri sikur i bente hyrje/dalje apo ti lexon cte duash? apo u korruptua rruges?
Të gjithë historianët thonë që ndikimi i Aristotelit ishte i madh tek Aleksandri. Prandaj thënia që Aleksandri e praktikonte këtë gjë është gënjeshtër, ose keqkuptim, ose keqinterpretim.
nuk di nqs aristoteli e urrente apo jo pederastine. bile nuk di nqs ka shprehur mendim per kete. keshtu qe, ne mosdije, nuk mund te flas.
dakord per ndikimin, e kuptueshme. cili eshte mendimi tend per ato qe jane shkruar ne lidhje me/per shokun e tij te ngushte dhe per eunukun pers pervec te tjerave? jane dhe keto keqkuptime dhe gabime?
ne greqine e lashte, pederastia, homoseksualizmi praktikohej, kishte kuptim te ndryshem nga ai qe ka sot. pse eshte kaq e veshtire, apo do ngelemi pa heronj? tebanet e kishin bere shkence. vete Filipi i nderoi pas Haronias. athinasit ishin pak me discreet, filosofe demek hesapi. spartanet? ti na thua qe u perzien me te tjere dhe e mesuan andej? te pakten per spartanet kjo eshte budallallek se kishin ligje kaq te ashperta per te filtruar hyrjet ne kasten e larte saqe ne fund ngelen pa ushtare. rrembimi i gruas kishte karakter ritual.
You were meant for me. Perhaps as a punishment.
Krijoni Kontakt