Close
Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 101
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin
    ....kur thuhet qe alekzander nuk ishte i biri i fyllipit, kjo duhet te mbeshtetet
    Une edhe pjesa ma e madhe e botes perfshi edhe ty, mendoj se asht e kunderta: -Ai si thote "asht i biri i Filipit" ai duhet pune per me e mbeshtet, se jo ai si e mohon! A asht q'ashtu?

E kisha elaboru pak ma tejdukshem, po jam sigur se ti edhe me qe kaq e merr vesh mire cka thash.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    "l’auteur aurait trouvé ą Philippopoli, au sud de Byzance, une histoire latine qui lui a servi de source d’inspiration. Florimont est le fils du duc d’Albanie; il affronte Camdiobras, roi de Hongrie, dont il épouse la fille Romadanaple. De leur mariage naītra le roi de Macédoine Philippe, pčre du futur Alexandre le Grand. "

"autori ndeshi ne Filipopolis, ne jug te Bizantit, nje histori latine e cila i sherbeu si frymezim (autori shkroi ne 1188 nje roman bazuar ne kete legjende-shenim i Styx). Florimont eshte djale i dukes se Albanise, ai ndeshet me Camdiobras, mbret i Hungarise me vajzene te cilit Romadanaple, martohet. Nga martesa tyre lind mbreti Maqedonise Filip, baba i Aleksandrit te Madh te ardhshem"

Pra behet fjale per Filipin si bir i nje duke te Shqiperise, ne jug te Bizantit. Diku ekziston nje material qe e vendos kete duke ne Durres.

Pika dyte qe dua te diskutoj eshte se sipas Ptolemit, Aleksandi sebashku me shoket e tij u rrotullua tri here rreth varrit te Akilit ne Troje i zhveshur. Elementi i rrotullimit zhveshur rreth shrinave te shenjta del eshe ne festen e Luperkaleve ne Rome.

Sipas kerkimeve te mija zhveshja nekupton debimin e gjarperit, pasi mendohet se gjarperi i largohet njeriut te zhveshur ndersa i hidhet atij me rroba. Ky element me eshte dukur disi i pashpjegueshem per Aleksandrin, nena e te cilit thuhet qe mike e madhe e gjarperinjve.

Te jete rreshqitje alla romake e Ptolemeut?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin
    ene ti me ***** e ali babes mburresh.............majkell xhekzoni u bjankizu nuk a ma jevg.

nigjojm iēik heavy metal boll me kingun e popit
    Nuk mburrem as me arin e as me ***** e te tjereve, per te vetmen arsye: nuk me takojne mua.

Vura ne dyshim faktin qe Filipi ishte jevg pasi nuk shkon me faktin qe Olimpia u martua me te nga dashuria madhe. Per me shume WW Tarn thote qe jo vetem nga e ema por sigurisht edhe nga i jati, Aleksandi i madh qe Epirotas. Kam pershtypjen se me te jatin ai nenkupton Filipin II.
    Aeneas Dardanus

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Une edhe pjesa ma e madhe e botes perfshi edhe ty, mendoj se asht e kunderta: -Ai si thote "asht i biri i Filipit" ai duhet pune per me e mbeshtet, se jo ai si e mohon! A asht q'ashtu?
    Ēdo fėmijė asht fėmiu i burrit tė nanės sė vet, pėrderisa nuk vėrtetohet e kundėrta. Veē kėsaj t'i thuash dikuj kopil asht fyemje e randė, e nėse nuk gjen fakte jap pėrgjegjhėsi pėr fyemjen e njė figure kombėtare tė shenjtė.

Nuk mburrem as me arin e as me ***** e te tjereve, per te vetmen arsye: nuk me takojne mua.

Vura ne dyshim faktin qe Filipi ishte jevg pasi nuk shkon me faktin qe Olimpia u martua me te nga dashuria madhe. Per me shume WW Tarn thote qe jo vetem nga e ema por sigurisht edhe nga i jati, Aleksandi i madh qe Epirotas. Kam pershtypjen se me te jatin ai nenkupton Filipin II.
    Unė ēuditem me pozitėn inferiore qė po e merrni nė kėto debate. Ēfarė debati ėshtė ky "a ka qenė kopil" "a ka qenė jevg". S'ka pas kurrėfarė kopilash kurrėfarė jevgjish. Mos i bėni tė debatueshme ca marrėzira qė nuk janė tė debatueshme.

Shkoni mė lartė nė kėto gjėra, shikoni si ėshtė titulli "Aleksandri rindėrtues i Pellazgisė". Kurse ju merreni me jevgj e kopila.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin

E kisha elaboru pak ma tejdukshem, po jam sigur se ti edhe me qe kaq e merr vesh mire cka thash.
    q'ashtu asht ke t'drejt ti........ahere nuku kishte test te deoxyribonucleic acid per te provuare atesine........nje shprehje popullore thuante"qe nana dihet baba s'dihet....................ēudi, meqe baba nuku dihet, nga motrat pelasge kalum ne patriarkalizem........................discendenza a gjithmon nga baba jo i sigurt,thuaj kur ndodhi kjo!!!!ndoshta kuptojme diēka nga motrat pelasge.............ahere komandonin grate.por dhe sot ne background ato komandojne.ne dukje komandojne burrrrrat.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    q'ashtu asht ke t'drejt ti........ahere nuku kishte test te deoxyribonucleic acid per te provuare atesine........nje shprehje popullore thuante"qe nana dihet baba s'dihet....................ēudi, meqe baba nuku dihet, nga motrat pelasge kalum ne patriarkalizem........................discendenza a gjithmon nga baba jo i sigurt,thuaj kur ndodhi kjo!!!!ndoshta kuptojme diēka nga motrat pelasge.............ahere komandonin grate.por dhe sot ne background ato komandojne.ne dukje komandojne burrrrrat.
    Atėherė Skenderbeu ėshtė djali i Vojsavės dhe jo i Gjonit. Pse ia fut kot plako.

Del ni historian gay nga anglia e lėshon njė pordhė, dhe pastaj dhjetėra shqiptarė mundohen qė t'i rigjenerojnė pordhėn. Katastrofė.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ne po ikim ne te njejtin dajrekshen,por si duket nuk po me kupton mire ti mua.

gjergji ishte i biri i gjonit dhe kte se lun topi,ashtu si dhe alexander ishte i biri i filipit te dyte"jevgut"

ps.chimera di arezzo eshte origjinale(vetem e restaurume,asgjo tjeter).......kush e di pse fyllipit i pelqenin aq shume luanet dhe olimbia donte gjarperinj ,po dhia!!!!............................dhe la lupa e remolo-s a origjinale

dhe ka skylptyra te aleksanderit gjithandej ku ka pas fise "yllire" ne itali
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 18-04-2008 mė 09:10
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    gjergji ishte i biri i gjonit dhe kte se lun topi,ashtu si dhe alexander ishte i biri i filipit te dyte"jevgut"
    Ah kėtė mė duket se e tha Baptisti mė herėt.

Po nuk ka vend pėr kėso debatesh tė kota, jo kopil, jo kurvė. Gjithēka mund tė lejojmė por jo t'a bėjmė kurvė Olimpinė. As Aleksandrin kopil.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    nana e gjergjit nuk ka ndej gjithe diten me nji burre tjeter e as ka ba seks me tjetrin sa ke gjalle Gjoni, -cka je kah flet?

Olimpia aq e dashunume n'Fylip makedoncin qysh u ba pra me pas marrdhanje seksuale per te gjalle te dashnise dhe burrit te saj legjitim me nji "te huaj" qe as nuk e dashuronte paskajsehem si Fyllipin e as nuk kishte kunor me ta?

Qysh pra athere vet Fylipi kurre nuk e ka dashte pernjime Aleksandrin e vet, as Olimpia kurre nuk e ka lane me ushoqnu me bab t'vet?

Pse pra Aleksandri kurre nuk e ka dashte Filipin bile edhe e ka urrjejte?
    Pse po folni pordha t'grekve. "Aleksandri djali i Filipit" -sa here qe greku e permend Aleksandrin nuk harron me me rrejte "i biri i Filipit" kur ai ish i biri i Olimpise me dashnorin e saj te vertete qe ish drangua me flete.

Asht baba profet i Aleksandrit ai qe e ka shkollu deri kur ky e vret sipas profecise kur e shtyne ne nji humnere edhe para se me dhane shpirte i thote me pas kane ti profet e kishe dite qi kam me t'shty. E ai i gjegjet se Profecia u plotesua se une asht me kanu me vdek prej djalit t'em. (Si krejt mbretnit e riteve t'ngjajshme)

E ti ali lej pallavrat o mos i thuej olimpise kurve se jane do sene qi nuk i din e me i gjykua simbas parimeve te sotme morale asht pune fort joserioze e qesharake muj me thane. Me pa kane Aleksandri kopil nuk ish shpall mbret legjitim i Egjiptit kurre, hiq kurre...
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    ...
    Pika dyte qe dua te diskutoj eshte se sipas Ptolemit, Aleksandi sebashku me shoket e tij u rrotullua tri here rreth varrit te Akilit ne Troje i zhveshur. Elementi i rrotullimit zhveshur rreth shrinave te shenjta del eshe ne festen e Luperkaleve ne Rome.

Sipas kerkimeve te mija zhveshja nekupton debimin e gjarperit, pasi mendohet se gjarperi i largohet njeriut te zhveshur ndersa i hidhet atij me rroba. Ky element me eshte dukur disi i pashpjegueshem per Aleksandrin, nena e te cilit thuhet qe mike e madhe e gjarperinjve.

Te jete rreshqitje alla romake e Ptolemeut?
    Zhveshja dhe vrapimi nuk ka te bej me trembjen e gjarperit, eshte ritual i afert me luperkalet, dhe si i tille eshte i lidhur me plleshmerine me saktesisht me fertilitetin.

Ky, ose eshte ritual Maji qe bie ne Janar, ose Janari qe bie ne Maj me kalendarin qe kam dhene atje.

Tre rrathet duhet te shenojne trinine e dyvjeteshit, triciklin e gjysmes se vitit te madh diellor.

Nuk ka si ta shpjegoje c'veshja "debimin e gjarperit" Gjarperi nderron lekuren si shenje rinimi nuk ka logjike frika e gjarperit nga lakuriqsia.

+++
    Cka mendon ne lidhje me dyshimin e jashtzakonshem e te shprehur nga baskohaniket se Aleksandri ka vdekur nga uji i Stiksit? -A e piu qellimisht apo iu vu fshehurazi ne pije per ta helmuar? Sepse nese e ka pire qellimisht nuk ka gjase se e ka bere me qellim te vetvrasjes por per t'u bere i pavdekshem. Cfare dite na thuash per vetite e ujit te lumit Stiks? Sepse une mendoj se kete uje nuk kane undur tia japin pa e diktuar ai per shkaqe empirike sepse nuk ekzistonte ene qe mund ta duronte ateperpos njeres.
    Aeneas Dardanus

Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nga jeta e njerzve tė shquar
    Nga DoLpHiN nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 76
    Postimi i Fundit: 16-11-2014, 22:14
  2. Jeteshkrime nga jeta e njerzve te medhej nder shekuj !
    Nga ALBA nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 03-07-2011, 06:33
  3. Testament-Privilegjet” e Aleksandrit tė Madh pėr ilirėt
    Nga Tirana nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-09-2006, 06:16
  4. Terri informativ
    Nga babadimri nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 29-06-2005, 07:04
  5. Jetėshkrime nga njerėz tė menēur!
    Nga Davius nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 164
    Postimi i Fundit: 20-05-2005, 14:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •