Iliada qė e ka shkruar Aristoteli, sot nuk ekziston. Kėshtuqė edhe nėse e ka korruptu, kjo nuk ndikon aspak nė ditėt e sotme.ti mendon qe nuk e ka korruptuar iliaden ai!!
jo e di shume mire ca po flas(je ti qe nuk u thellove ca po thoja),nuk me plasi fare ne egziston sot iliada e aristotelit apo jo(une e di mire qe seshte).
ajo qe desha te them une eshte se ja turbulloi ca mendjen alexander-it ai me ate version(pavaresisht faktit egziston sot apo jo),dhe me gjera te tjera................pikerisht ne kohen e aleksandrit filloi regresi i shkelqimit te kultures pellasgo/ilire.................aty eshte pika e ktheses.
ps.i mesoi dhe nje gjuhe te re te ndryshme nga gjuha e nenes se tij ylliroepirote
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 15-04-2008 mė 09:51
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Po ia fut kot, Aristoteli e ndryshoi Iliadėn, pėr t' bėrė mė tė kuptueshme. Aleksandri ishte tip ushtarak dhe nuk donte poezi tė gjata e tė stėrzgjatura. Por donte tregim mė tė shkurtėr e tė kuptueshėm. S"ka tė bėjė me turbullim mendje.ajo qe desha te them une eshte se ja turbulloi ca mendjen alexander-it ai me ate version(pavaresisht faktit egziston sot apo jo),dhe me gjera te tjera................pikerisht ne kohen e aleksandrit filloi regresi i shkelqimit te kultures pellasgo/ilire.................aty eshte pika e ktheses.
Kėtė gjuhė e kishte mėsu edhe Filipi II, edhe Aleksandri gjyshi i Lekės sė Madh. Ishte gjuhė ndėrkombėtare, pjellė e pellazgishtes, dhe flitej vetėm nga njė pakicė njerėzish.ps.i mesoi dhe nje gjuhe te re te ndryshme nga gjuha e nenes se tij ylliroepirote
[QUOTE=alibaba;1885103]Po ia fut kot, Aristoteli e ndryshoi Iliadėn, pėr t' bėrė mė tė kuptueshme. Aleksandri ishte tip ushtarak dhe nuk donte poezi tė gjata e tė stėrzgjatura. Por donte tregim mė tė shkurtėr e tė kuptueshėm.
QUOTE]
Pergjigjeje shume me vend z. Alibaba,
Aleksandri ishte i zenun me pergatitje ushtarake se si ta formoje ekspediten, nuke do kishte humbur kohe ai me nje "iliadė" te sotme prej 500 faqesh...
mirepo nuke do thote edhe kjo qe se ka adhuruar iliaden dhe heronjet e iliades mirepo me se shumti ishte i ndikuar nga Aristoteli qe e konsideronte si babain e tij te dytė...
Me siguri se i inspiruar nga iliada edhe Aleksandri kishte ambicje te medha qe t'ia kalonte troyanve me ndertime dhe emertime te qyteteve me emra si vepronin Trojanet keshtuqe edhe ai zgjodhi kete metod, te ndertoje sa me shume qytete me emrin e tij. Me siguri edhe ky plan ishte i sygjeruar nga Aristoteli.
Helenishte.dhe cila ishte kjo gjuhe pjelle e pellasgjishtes!!!
Aleksandri kishte prejardhje dorike, Olimpia prejardhje akeje (Akili). Aleksandri kombinim armiqsh tė njė gjaku.Me siguri se i inspiruar nga iliada edhe Aleksandri kishte ambicje te medha qe t'ia kalonte troyanve me ndertime dhe emertime te qyteteve me emra si vepronin Trojanet keshtuqe edhe ai zgjodhi kete metod, te ndertoje sa me shume qytete me emrin e tij. Me siguri edhe ky plan ishte i sygjeruar nga Aristoteli.
Ai nė Trojė nderoi dhe trojanėt dhe akejtė dhe perėnditė.
Krijoni Kontakt