nuk e kuptoj pse jenikunder tij
nuk kam pa asnje ndeshje te tijen por me vjen mireqe bokson per flamurin shqiptar
pasi krasniqi eshte sqiptar pr nuk bokson per ne dhe sja vlen qe te merremi me te apo jo
nuk e kuptoj pse jenikunder tij
nuk kam pa asnje ndeshje te tijen por me vjen mireqe bokson per flamurin shqiptar
pasi krasniqi eshte sqiptar pr nuk bokson per ne dhe sja vlen qe te merremi me te apo jo
Kreshnik Qato KAMPION![]()
![]()
![]()
My silence doesn't mean I am gone!
Bravo Qato.i Mrekullueshem U Tregua.na Nderoi Emrin
te lumt Kreshnik Qato ishe i shkelqyer ...SUKSESE....se na zbardhe fytyren
” UNË JAM MIRË KUR ASHT MIRË SHQYPNIA! ”
Urime Urime Qato Na zbardhi fytyren
#VamosArgentina
Qato rrëmben gjerdanin evropian
Boksieri shqiptar ka siguruar fitoren me pikë pas 12 raundeve
Kreshnik Qato është shpallur dje Kampion Evropës për Vendet Ekstrakomunitare pas një fitoreje historike kundër rusit Aleksandër Zaitsev. Boksieri shqiptar ka fituar me pikë në përfundim të 12 raundeve para tifozerisë shqiptare në pallatin e sportit "Asllan Rusi" në kryeqytet, të tejmbushur nga spektatorët e shumtë. Shqiptari ka treguar me fitoren e 10-të radhazi se synon tashmë jo vetëm tituj evropian, por edhe ato botëror, duke i hapur rrugë një karriere që premton suksese të tjera në vitet në vazhdim.
Ndeshja
Takimi fillon me kontrollin e të dy boksierëve, pasi ato më shumë studiojnë lëvizjet e njëri-tjetrit dhe shkëmbejnë vetëm goditje të lehta. Gjithsesi është Qato që përpiqet të sigurojë superioritetin, duke arritur të godasë dy-tre herë në kokë kundërshtarin e tij. Strategjia e Zaitsev është të mbrohet dhe të përpiqet të kundërsulmojë, një taktikë e cila duket se është studiuar mirë nga stafi i Qatos, pasi boksieri durrsak arrin të sulmojë dhe të mbrohet më së miri. Vetëm në raundin e katërt vjen një goditje e saktë e Zaitsev, por është shumë pak për të tronditur Qaton që kontrollon pa probleme kundërshtarin e tij. Në raundin e 5-të, kthehet përsëri strategjia e studimit, pasi dy boksierët thuajse nuk sulmojnë, duke u munduar që të gjejnë një të çarë në mbrojtjen e njëri-tjetrit. Por në raundin e gjashtë, Qato kthehet në sulm, duke goditur disa herë saktësisht Zaitsev duke arritur të kryesojë me pikë. Duke parë një situatë të tillë, Zaitsev vendos të dalë hapur, duke grushtuar drejtpërdrejt. Por Qato përdor tashmë një taktikë tjetër, pasi mundohet ta mbajë larg kundërshtarin e tij për të administruar avantazhin. Megjithatë, në raundet 7, 8 dhe 9, dueli bëhet emocionues, pasi të dy boksierët arrijnë të shkëmbejnë grushte të njëpasnjëshme me njëri-tjetrin, duke treguar një sfidë të ekuilibruar. Në raundin e 10-të, Zaitsev duke parandier një humbje hidhet në sulm, duke e shtyrë Qaton shpesh drejt litarëve, por pa arritur t‘i japë ndonjë goditje të rëndë boksierit shqiptar. I gjithë pallati i sportit nuk ndalon brohoritjet në adresë të durrsakut, që reagon me profesionalizëm, duke mos u përfshirë nga euforia. Ai arrin të godasë disa herë kundërshtarin para se të mbyllë raundin e 10-të, për të siguruar një avantazh minimal me pikë. Por në raundin e 11-të, rusi Zaitsev shfrytëzon një pasiguri, duke i dhënë disa goditje radhazi boksierit shqiptar dhe duke e hedhur "knock down" boksierin shqiptar. Zaitsev provon të përfitojë nga ky moment i vështirë i Qatos në raundin e fundit, por boksieri shqiptar arrin të kundërpërgjigjet dhe këtë radhë shkëmbimet e grushteve janë të njëpasnjëshme. Megjithatë, të dy boksierët qëndrojnë në këmbë dhe si rrjedhojë, ndeshja vendoset nga pikët. Pas disa minutave ankth, fitues me pikë i Titullit Evropian për Vendet Ekstrakomunitare EBU shpallet Kreshnik Qato me vendim unanim të tre gjyqtarëve (117-111, 119-109, 116-112).
Amatorët
Në fillimin e spektaklit të djeshëm, në ring janë ngjitur tre çifte boksierësh amatorë,të cilët kanë "përgatitur" tifozerinë për ndeshjet e tjera. Për peshën deri në 57 kg, Ilir Selmani ka mundur me pikë Altin Cakën, në një ndeshje me shumë rivalitet, ku të dy boksierët kanë shënuar nga një "knock down". Për peshën deri në 64 kg, Antonet Rrapushi ka mundur Saimir Selmanin me pikë. Takimi i fundit mes amatorëve ka qenë ai i peshës deri 81 kg, ku Saimir Pirja ka mundur me pikë Sisi Zenelin.
Profesionistët
Pallati i sportit "Asllan Rusi" është bërë arena e një tjetër ndeshje të boksit profesionist, pasi takimi Qato-Zaitsev është paraprirë nga ndeshja e peshave të lehta mes francezit Gose dhe bullgarit Tonçev. Ky i fundit, medalje e bronztë në Olimpiadën e Barcelonës, ka arritur të tregojë menjëherë superioritetin e tij, duke e mbyllur ndeshjen që në raundin e parë. Pas dy goditjeve të shpejta në brinjë, Gose është detyruar që të dorëzohet dhe gjyqtari ka ndërprerë takimin, duke ia akorduar fitoren me "knock out" bullgarit 34-vjeçar.
Spektakli
Evenimenti i djeshëm është shoqëruar edhe me një spektakël muzikor ku kanë qenë të ftuara shumë këngëtare të njohura shqiptare. Në skenë janë ngjitur Çiljeta Xhilaga, Elvana Gjata dhe motrat Libohova, të cilat kanë ndezur edhe më shumë atmosferën në pallatin e sportit "Asllan Rusi" të tejmbushur nga mijëra sportdashës shqiptarë.
Gazeta SHQIP
My silence doesn't mean I am gone!
Nderove veten,familjen dhe kombin shqiptar.Te uroj suksese ne ndeshjet e ardhshme.Zoti qofte prane jush gjithmone.
Me kete rast pershendes dhe komentatorin e ndeshjes(ish boksjerin e madh,balerin e boksit shqiptar) Ahmet GOLEMI.
Kujtimi nga Franca ju pershendet.
Hallall i qofte pasi ka dominuar ne te gjithe ndeshjen dhe ka nderuar kombin shqiptar![]()
Suksese te metejshme ...
Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës
Krijoni Kontakt