me te vertet asht kan nje lajm i mrekullushem kisha mujt me thon per mue nje befasi kisha mujt me cek jam gezu shummm ,dhash zotti edhe kosova sa ma shpejt te jen ne nato se e meriton.klm
me te vertet asht kan nje lajm i mrekullushem kisha mujt me thon per mue nje befasi kisha mujt me cek jam gezu shummm ,dhash zotti edhe kosova sa ma shpejt te jen ne nato se e meriton.klm
e pata nje pyetje per antaret e forumit .edhe sa do te jet kosova ne terr qa mendojn rinija kosovares sa do te zgjat kjo procedur?
[B]E gëzofsh, Shqipëri, FTESËN e më pas ANËTARËSIMIN në NATO!
Mendoj se, duke qenë Shqipëria jonë brenda këtij Pakti të madh e të fuqishëm ushtarak-politik dhe ekonomik, doemos që historia botërore po sheh ne thellësi fajet e kahershme te Kancelerive te dikurshme e gradualisht po ì shlyen këto faje…
Një materializim ì admirueshëm ì këtij Projekti do të mundi t’ia rriti prestigjin dhe dinjitetin e merituar Shqipërisë së integruar në komunitetin demokratik botëror.
Anëtarësimi do shumëçka tjetër që të mund të realizohet përsëmbari e në këtë aspekt vetëkuptohet që detyra të forta për përmbushje ì dalin politikës aktuale shqiptare të të gjitha kahjeve, e cila duhet së pari të angazhohet totalisht për vendin e për këtë popull e jo për vetveten, siç shohim e dëgjojmë rëndom.
Populli dëshiron e përgëzon sukseset e politikës e të politikanëve e kurrsesi mëkatet që meritojnë vetëm mallkim e ndëshkim…
Marr shkas të citoj me këtë rast një thënie të Orakullit të Delfit: “E drejta për të thënë fjalën e fundit do t’ì takojë popullit.”
JORZAGORITI[/B]
Ndryshuar për herë të fundit nga Jorgo Telo : 15-04-2008 më 07:46 Arsyeja: Sistemim i materialit shkromor e korrektim
Mendoj se ftesa dhe antarsimi i shqiperise ne NATO eshte nje shenje e mire se dhe ne po mundem te intergrohemi ne kombet demoktratike ,sa perfitime kemi?eshte shume heret te themi per kete , por nje gje ne duhet ta dim mire se po nuk punuam vete nuk na garanton as kush gje , perfitimet jane te vogla pasi ne po pranohemi ne vendet e fundit te evropes lindore dhe se perfitimet do te ishin te medha po te kishim fatin dhe te rreshtoheshmi ne kete organizate ne themelimin e saj, sote ne nuk do te ishim kete qe jemi por nje shtet i forte ekonomikishet ne ballkan dhe demokratik dhe nuk do te kishte Bollano qe ne thellsi te teritorit shqiptare te ngrinte fllamurin me armik te kombit shqiptare ate te Greqise. dhe "udheheqesit" tane vetem te till nuk jane nuk munden me hap gojen por jane gati ta ndajne shqiperine ne copa vetem vete te jene ne kryje, keto veprime na kujtoje princat e kohes se mesjetes qe nuk bashkoheshin por lejuan coptimin e shqiperise keshteu qe me keta politikan si djathtas dhe majtes qe kemi ne shqiperia zor qe ka hajrej e zor qe ecen perpara keta shikojne vetem per vete dhe kjo vones vjen si rezultat i keq drejtimin nga kete politikan te vendit s'ka ç'na ben as kush po nuk ditem vete te punojme per vendin tone.
se fundi shpresoj qe ky entuziazem i shqipareve te sherblehet per mire duke patur me shume pune e siguri.
Heu, sa detyra i dalin ketij vendi per te justifikuar anetaresimin! Shpresoj se Shqiperia di ta justifikoje gjithcka me besimin te forca mendore, te pasuria shpirterore dhe tek energjite e pashtershme qe ka ky vend e ky popull, per ta merituar shumecka progresive ne kete pbote i permban te gjitha notat e te gjitha ritmet...
Kesisoj gafat absurde politikat e babezitura te historise(edhe te perseritura si te tilla neper shekuj) me nje akt te tille pranimi ne kete bashkesi, po shlyhen gradualisht. Kjo paraqitje e re e ardhshme e Shqiperise, me siguri do t'ia rriti prestigjin dhe dinjitetin e neperkembur popullit shqiptar, ketij populli vital e me energji te pashtershme, me endrra te kaltra e plot drite...
Njihja dhe cmoja energjite dhe vlerat universale ketij populli, o bote demokratike!
JORZAGORITI
Ndryshuar për herë të fundit nga Jorgo Telo : 16-04-2008 më 14:14 Arsyeja: Per zhvendosje mendimesh
Une mendoj se klasa politike Shqiptare nuk ka asnje aresye te krekoset. Eshte zhvillimi rajonal qe beri te mundur ardhjen e fteses ne Nato. Perpjekjet per privatizimin e kontribitit apo lidhjes se nje force politike me ftesen jane qesharake dhe abuzuese. Politika jone nuk e ka per gje qe te mashtroje hapur popullin e vet duke i atribuar vehtes vlera qe nuk i ka.
Pershendetje te gjitheve!Se pari uroj qe kjo ftese te ndikoje per mire ne teresi per Shqiperine.
Sigurisht u gezova per kete lajm te mire,por t`ju them te drejten jam edhe disi skeptike ne lidhje me realizimin e kesaj endrre.Meqe kam studjuar per Shkenca Politike,dhe si te thuash jam disi si e shtepise ne kete teme,mendoj se kjo ftese duhet te ndikoje per mire tek ne.
E morem ftesen,por shkalla e pergjegjesise eshte mjaft e larte,pasi kriteret qe duhen plotesuar me cdo kusht, kane edhe nje afat kohor,brenda se ciles duhet te realizohen.Duhet nje pune kolosale per te arritur rezultat ne kete ceshtje.
Me sa i njoh une shqipetaret jane mesuar ti lene gjerat per momentin e fundit.Shpresoj te mos ndodhe e njejta gje edhe me kete ceshtje.
Uroj shume qe politikanet tane ti vene mire gishtin kokes e te pakten 1 here ne historine e politikes shqiptare mos mendojne vetem per vete, por per vendin e popullin tone.
Me shume respekt,
ju uroj te gjithe shqipetareve kudo qe jane neper bote
gjithe te mirat nga zemra
PERSHENDETJE TE GJITHE SHQIPETAREVE KUDO QE JANE DHE SIGURISHT EDHE ANETAREVE TE KETIJ FORUMI!
Gezuar "festen", gezuar "ftesen", "dite e madhe", "fituam".........
O shqipetare mundohuni nje here te ecni me kembe ne toke se na shkoi jeta duke "fluturuar".
Injoranti eshte......
Injorant nuk eshte ai qe nuk di, por ai qe nuk meson!
[QUOTE=Albo;1873737]Sapo është bërë publik lajmi që Shqipëria ka marrë ftesën e anëtarësimit nga NATO. Ky është një lajm i gëzueshëm dhe një arritje e madhe për shtetin shqiptar post-komunist. E hapëm këtë temë për të vjelë reagimet dhe mendimet tuaja mbi këtë lajm. Ju ftojmë tu jepni përgjigje pyetjeve në vazhdim:
1. Cili ishte reagimi juaj kur mësuat për lajmin e ftesës për anëtarësim në NATO?
2. Çfarë do të thotë për Shqipërinë një anëtarësim në NATO?
3. Si do të ndikojë ky anëtarësim në jetën dhe të ardhmen e vendit?
Gezimi ishte i math, pothuajse ghithe diten qe beheshe diskutimi ne Bukuresht kam qene ne pritje.Dhe mbas marrjes se fteses nuk me ngeli ghe tjeter vecse te marre ne telefon njerzit e midhe ti uroje per kete arritje.
Pa dyshim qe kjo vendosje per Shqiperine eshte hapi i pare per tu futur ne familjen evropiane. Dhe sigurisht nje detyre e veshtire per popullin dhe per politikanet tane te cilet keta te fundit jane te qafsha un ty moj shege.
Te them te drejten u gezova por me rezerva:
Antarsimi i Shqiperise ne nato ka te mirat e veta , me ne fund jemi anetare te familjes se madhe por eshte nje detyre e madhe per politikanet tane te cilet duhet te zgjohen nga gjumi .Eshte ora dhe momenti historik te behet ceshte e mundur per kombin Shqiptar
Krijoni Kontakt