Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 22
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Un do preferoja te isha pak injorant, edhe te jetoja i lumtur, te pakten sdo kisha strese ne koke. Por ce do qe nuk e zgjedhim ne kte gje, dikush lind injorant edhe jeton i lumtur, dikush tjeter eshte i destinuar te dije shum gjera edhe te jetoje me strese per dite.
    He se po me heqin nga puna
    he se po behet kjo apo ajo
    He kendej he andej.. strese gjith diten

Kurse kta, vetem rrine e qeshin ter diten, sikur asgje mos tju interesoje.. kjo eshte jete.
    se injorantin ne fakt nuk e heqin nga puna... ka imunitet ndaj papunesise...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    469
    Citim Postuar më parë nga Ali Baba Tepele Lexo Postimin
    Ju duket sikur janë!Kjo është reklamë për të qetësuar besimtarët.Në asgjë ata nuk jan më të lumtur.Thjeshtë,shum thjeshtë,asnjëherë nuk është i lumtur një njeri që rron me frikë.!!!1+1=2

hahahahahah... kjo ishte me e forta

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    469
    cmimin per humor ne kete teme e fiton ali baba... tema mund te mbyllet

biotech Maska e Atheist
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    në mal
    Postime
    141
    Fakti se një besimtar është më i lumtur se një mendimtar, nuk do të thotë asgjë më shumë se fakti që një i dehur është më i lumtur se një njeri i kthjellët. — Xhorxh Bernard Sho
    Një shëtitje e rastit në pavijonin e të çmendurve tregon se besimi nuk provon kurrgjë — Fridrih Niçe

-Holy Sinner- Maska e sam1r
    Anëtarësuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Jam dakord se besimtaret jane me te lumtur se jo-besimtaret ne pergjithesi, flas per besimtaret e te gjitha feve.
    Injoranca eshte lumturi, dhe kete nuk e them per te ofenduar, eshte diçka e vertete.
    Po une do preferoja dijen dhe te verteten, me nje jete pak me te stresuar se sa nje jete te qete e te lumtur por me genjeshtra.

Ndaj te njejtin mendim me xfiles, dhe ju beje me dije se artikulli eshte totalisht jashte meje, pra nuk e kam bere un, me ndonje qellim te caktuar, por thjesht mu duk interesant dhe e solla per diskutim ketu!
    Pashe shume mendime interesante, por nuk e kuptoj perse duhet qe disa te ofendojne ne postimin e par - hapesin e temes, ose me sakt besimin tim fetar?!

Une edhe pse me religjion i perkas islamit, bie ne kundershtim me shumicen e muslimaneve tjere ketu, per arsye te thjeshte - nuk tentojn te shohin pertej hundes se tyre dhe fjaleve te Kuranit!

Dhe siq e tha edhe xfiles, jeta me diapazon te vogel njohurish(afer hundes se tyre), i ben me me pak stres, dhe me pak pyetje ne kokat e tyre!

P.S. SNIPER 79, verejtja ishte per ty
    ~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga artful dodger Lexo Postimin
    edhe si lidhet kjo me firmen tende?

"Our method is science, our aim is religion."
    e kush tha qe ajo qe thashe une ka lidhje me firmen time?

Me duket se e paskeni keqkuptuar postimin tim.
    A eshte e vertete qe besimtaret jane me te lumtur ne pergjithesi? Po keshtu eshte,
    tani arsyeja nuk eshte se i ndihmon zoti apo thjesht sepse besojne, por sepse injoranca eshte lumturi.

Une doja te diskretitoja besimtaret , pa i ofenduar ne kete rast.

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Sa e sa shkrime të këtij e llojeve të tjera dalin përdit , mneodj nuk duhet të merren seriozisht.

Lumturia nuk ka të bëjë me besimin (fenë).

Të besosh në jetë , në ardhmëri , në vetvehte , familje e shoqëri të bënë të lumtur , e jo cafrë shkruhet në ndonjë libër fetar apo se cfarë na predikon ndonjë njeri i fesë.

Kili

SHQIPËRIA ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    469
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    e kush tha qe ajo qe thashe une ka lidhje me firmen time?

Me duket se e paskeni keqkuptuar postimin tim.
    A eshte e vertete qe besimtaret jane me te lumtur ne pergjithesi? Po keshtu eshte,
    tani arsyeja nuk eshte se i ndihmon zoti apo thjesht sepse besojne, por sepse injoranca eshte lumturi.

Une doja te diskretitoja besimtaret , pa i ofenduar ne kete rast.
    e kisha fjalen per menyren se si kjo qe the per fene e injorancen e lumturine integrohet me ate qe ke ne firme ne nje pikture me te gjere... ke parasysh, tip zoom-out, sic ben kamera ne fund tek filmi Men in Black, 1 ose 2. jo per gje, por ajo firma jote eshte vague... ndoshta lidhet me dialektiken e Weber-it e Marx-it e Nietzsches, etj etj... dmth e gjithe ajo, paradigma e filozofise se subjektit (cogito ergo sum...). instrumentalizimi i arsyes/ shkences per te objektivizuar/ manipuluar/ pushtuar natyren bashke me kafshet edhe idividet... emancipimi i njeriut nepermjet c'mitizimit te fese... prej arsyes/shkences, instrumentale... vetem per te mitizuar kete te fundit ne vend te fese... pra shkenca nuk behet vetem menyre, por kthehet ne fe, sic e thot firma jote. ate qe shkenca shperngul e zevendeson vete, me veten e vete... nje frankenstein modern... kur shkenca/arsyeja kthehet ne fe, jo cdo shkence/ arsye, por ajo instrumentale... atehere njeriu behet skllav i vetvetes... projekti i modernizimit kthehet ne skllaveri... racionalizimi i cdo sfere ne shoqerine moderne... burokratizimi... kapitalizimi e racionalizimi i menyrave te prodhimit, komodifikimi i shoqerise, (gjithcka shihet si nje komoditet, edhe njerezit vete, si dicka qe mundet e duhet posesuar/ manipulauar e pushtuar), ose fetishizmi i komoditeteve (i.e. calvin klein... nje pale breke, kane pothuajse statusin e idhullit)... pra ky lloj racionalizimi e kthen jeten ne nje "kafaz hekuri", ose ne nje "nate polare ne nje erresire te acarte". por pse? pse duhet shkenca/ arsyeja te sjell kto? pikerisht prej paradigmes se filozofise se subjektit... ose ndryshe, subjekt-objekt, e cila thot, une jam subjekti, dhe bota jashte eshte objekti, dhe gjithcka ne te jane objekte, edhe njerezit, atehere une duhet te pushtoj, manipuloj, posesoj, boten e gjithcka ne te, dhe per te bere kete do te perdor arsyen/ shkencen, teknologjine, gjithcka. atehere arsyeja e shkenca vihet ne sherbim te paradigmes subjekt-objekt, pra arsyeja/shkenca instrumentalizohet. per te shpetuar nga kjo dukuri moderne, celesi nuk eshte anti-shkence/ anti-teknologji, anti-arsye, dhe kthim perseri ne fe, sic do te thonin disa, se shkenca na la ne balte, kjo eshte e gabuar. feja i ben njerezit te lumtur sepse u lejon atyre te aratisen prej paradigmes subjekt-objekt, e te hyjne ne nje paradigme intersubjektive Zot-Njeri. Celesi qendron ne zbulimin e anes tjeter te monedhes se arsyes... jo ate instrumentale, por ate emancipuese (nese ekziston sigurisht), e cila do lejonte arratisjen prej paradigmes, subjekt-objekt... dhe do lejonte hyrjen e nje paradigme inter-subjektive Njeri-Njeri, ose Subjekt-Subjekt. Por si mund te behet kjo? Kjo eshte nje pyetje. Pyetja tjeter eshte, a mund te behet? tek e fundit, paradigma subjekt-objekt nuk eshte nje produkt i epokes moderne por e gjen ne lashtesi. Pra mundet njeriu te dal prej ksaj paradigme? Apo i perket kjo natyres njerezore? Ne radhe te pare, komplet regulli liberal i civilizimit perendimor eshte agjent i ksaj paradigme. Dmth nqs mer thelbin e liberalizmit, ne te jane 'te drejtat e njeriut', individit, nga ktu fillon i gjithe liberalizmi... prej te drejtave te individit... une, une, une, kto jane te drejtat e mia, kjo eshte prona ime, mos mu afro, mos mi kerceno. Kontrata sociale e shteti jane produkte racionale per te siguruar pronen private dhe jeten e individit. Njeriu per njeriun eshte ujk, tha Hobbes (objekt-subjekt). Pra per te dal prej paradigmes atehere duhet hequr liberalizmi, ose te modifikohet, ne menyre qe te thuhet 'njeriu per njeriun eshte njeri'. Nga ana tjeter, thjesht duke modifikuar liberalizmin, ose edhe hequr, nuk eshte e thene se do te dalesh prej paradigmes. Psh, nje alternative e liberalizmit eshte komunitarianizmi. Komunitarianizmi thot se shoqeria njerezore duhet organizuar sipas komuniteteve te ndryshme. Konceptimi i te mires, sipas komunitetit si te plot, eshte me i rendesishem se sa te drejtat e individit. Pra liberalizmi = te drejta (e individit) mbi te miren (e komunitetit), kurse komunitarianizmi eshte ana tjeter. Sdq, duke qene se per komunitarizmin nuk ka parime universale, te cilat duhen marr baze, atehere cd'o komunitet zgjedh vete ate qe eshte e mire per te. Problemi behet i qarte, kjo sjell fashizem. Nazizmi eshte nje shembull komunitarianizmi ekstrem. Eksterminimi i cifuteve ishte nje 'socially approved act', (akt i miratuar prej shoqerise), pra nuk mund te quhet psikopat... ishte thjesht nje konceptim i te mires se komunitetit, dmth se ishte per te miren e komunitetit te eksterminoheshin cifutet, ne regull, tha komuniteti. Pra eshte e qarte, nje fare liberalizmi eshte i domosdoshem, ne menyre qe te lejoj te drejtat kryesore te njeriut, si te drejten per te jetuar. Atehere si mund te dilet prej paradigms subjekt-objekt, nderkaq qe lejon nje fare liberalizmi per te siguruar te drejtat kryesore te njeriut? Nje menyre eshte kthim ne fe... por ky nuk do te quhej emancipim, ky do te ishte kthim ne mesjete.

Kjo eshte pyetja. Ky eshte problemi, si mund te dilet prej paradigmes subjekt-objekt (njeri-objekt), e te hyhet ne nje paradigme inter-subjektive, subjekt-subjekt (njeri-njeri). Si mendon ti? Jip shembuj, psh nepermjet muzikes, ose vallzimit, ose nqs zbulohet planet alien e na jipet nje enciklopedi e galaksise, atehere do pushojme te trajtojme njeri tjetrin si objekte per tu pushtuar, manipuluar, dominuar, ose shitur, ose q.re.

Kto jane nderlikimet e firmes. Ose te pakten, ne kete menyre mendova se firma duhej pare, dhe mendova se lidhej direkt me shkrimin tend mbi fene ne kete teme, ndaj edhe te pyeta, sepse ne fakt eshte firme interesante.
    Ndryshuar për herë të fundit nga artful dodger : 03-04-2008 më 10:16

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    artful_dodger, nuk jam ne terezi tani se jam i lodhur po do ta lexoj me kujdes shkrimin tend me vone .

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga sam1r Lexo Postimin
    Para disa ditësh, në shtyp hasa në këtë artikull, Besimtarët më të lumtur se ateistët
    Kur e kane pytur Sharl De Golin (mbase ishte Sharli) se a e konsideron veten njeri te lumtur, ai pergjigjet, "A mendon se jam budalla?".

Lumturia apo forca te cilen besimtaret e arrijne nepermes besimit, leximit te Kuranit, faljes se namazit, shkuarjes ne Kishe, leximit te shkrimeve te Albos () tek ortodoksizmi (no offence Albo), adhurimit te forcave te errta, etj etj, te cilen e perdorin si mburoje ndaj te papriturave qe na servon jeta: Eshte cdo gje tjeter pervec lumturi.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Lumturia
    Nga nitROSHI në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-10-2006, 18:48
  3. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  4. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •