Close
Faqja 11 prej 20 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 200
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-02-2009
    Postime
    13
    Citim Postuar më parë nga GjergjPresheva Lexo Postimin
    Postuar më parë nga GjergjPresheva
    Eshte shume e vertet per para qe japin.
    Ne Kosove mua me kan ofru 200 euro ne vitin 2003
    kurse ne vitin 2006 me kan ofru 400 euro.
    Kushtin e kam pas pasi une jam nga Presheva(nje fasht i saj) dhe ne kete fshat kuptohet se jane islamike te gjithe gati dhe shkaku se une kisha mjekerr te gjate.Kushtin kisha mos me publiku fene time-katolike. Nese do ndokush nga ju une mund te ja theme edhe emer e mbiemre te ketyre njerezve qe me kan ofru para.

Dhe a mundemi une ti me shku me i marr te qaj personi ? Edhe po kam deshire me dite kush eshte ai ? Qe tregon kush eshte atehera shkojm bashk edh ei marrum ? Ta dha naj bakshish .

I nderuar eldonel ...
    paraja mua nuk me zotron,ajo mund te jete nje mjete sherbese por jo zot ishpirtit tim.

Bakshish nuk kam pranu as edhe njehere ne kete jete,as nga familjaret e mij e lere me nga shoket e me gjere.megjithate faleminder...

Mund shume lehte ti gjesh keta,sepse keta Ty te gjejne.
    Keshtu vepro dhe do i takosh.

Lesho mjekerr pike se pari(kjo tregon se ka mundesi qe ti pranon ti behesh vegel e tyre)e nevojshme dhe e pershtatsahme.
    se dyti ata nese e shohin te rendesishem ndikimin tende per islamizim tek rrethi yt apo me gjere.

pas ketyre ata te ofrohen lehte dhe ti nuk ke nevoj te i kerkosh ata.
    Une mund te ti them edhe emrat e tyre,por se ata ty nuk te afrohen shkaku se nuk te kan shoke.Sepse ne keso raste te afrohet shoku yt.
    A jeni duke e par s evetem ktina gjergjpresheves i behen lutje per pare,e tradhtojn muslimanet,hoxhallaret e shajn e ç'mos i ndodh te gjorit!po sdi si ta nxen goja ore te flasesh pa fakte ti je prej katundit nkoder qe sdi a del najher prej aty edhe le mo te te ndal ndoj kush ty,nuk te njeh askushi e as skan deshiren te bisedojn me ty, e din se ke lajt , (fjala e urt thot: E ki rrok komen e ukit ngoj) njejt edhe ti......feja islame nuk qon as nintendo, as sonyplaystation,as pentiuma me e pranu fen Islame,feja islame pranohet me lexim per ato qe e mer vesh,se si rangu jot 37.00000 libra meti pru sun i kupton....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-02-2009
    Postime
    13
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Na flit pak per bashkepunimin e ruso fileve e serbo fileve me mullahet e tu, edhe pse nuk e njohin pavaresine e shtetit tim. A keni thon se i keni hek 3 pikat e ende jeni duke i perdorur a (Jakup Hasipi & co.)?
    Mos flliq emrin e te ndjerit Jakup Hasipi, ai ka qen nje njeri i madh per te gjith popullin shqiptar,ai eshte i cili ua mbyllte gojen te krishtereve me fakte,dhe isht njer trim i madh si ne Kosov, Preshev, ashtu edhe me Maqedoni! Ai ka vdekur po ligjeratat e ti ende ndegjohen, e mos shpif emrin dhe krijimtarin e tij sepse ai tash eshte perballur me realitetin dhe shpirti i tij gjendet ne paqe dhe eshte prej robere te Zotit ku ka fituar Xhehnetin, por ti i mjer shikoje punen tende e mos luaj me fytyra te njohura Islam.....E sa per pavarsin me ja pranu Ruso filet dhe Serbo filet nuk ua pranojn se vet jeni Pedofil dhe keni kushtetut homoseksuale, mos pritni as nga shtetet islamike nje pranim te till....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-02-2009
    Postime
    13
    Citim Postuar më parë nga GjergjPresheva Lexo Postimin
    gomari per islamin ka mbaru qe moti sepse vlla Shqipetare ne arabi nuk ka kurr bare as per ilac e jo per ushqim kafshesh.....
    Ndoshta nuk e ke dit por mesoje tash
    Mesoje ti se ket gje edin te gjith, sepse ti me ksi fulliratme munohesh me ja prish njerzve besimin o ti djal i Rahovices!!deri dje ki shku e ki ndu pishkirin te xhamia ke lyp pare per me shku nshkoll ne Preshev e tash ja kthen me te keq, por ai i pa moralshmi kaq din!!Arabia ska bar,ka edhe munges te ujit por atje lulzon besimi i vertet e atje zemrat dhe shpirtat mbahen nga besimi e jo nga te ngrenit sepse muslimanet sjan te dhen shum pas hajes...Mos kshyr ti me luftu fen islame se ski kapacitet te trurit se vetem 0.01% e perdor,si rangu jot kan kundershtuar fen para shum viteve ku kan perfunduar shum keq (ta kesh parasish rasitn e Faraonit), ku edhe ti seki larg hiq edhe ti mundesh si ky te perfundosh pastaj i bjen pishmon sa ki qime nkry por von osht perty se mbaron bota rrejshme fillon denimi perjetshem per ty ku do te jesh ne mesin e Xhehenemit e inshallah nje dit do te shoh atje.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-02-2009
    Postime
    13

Dr. Sefqet Krasniqi

Ajete Haxhiu
    Studente në Magjistraturë,dega Psikologji

Për Radio Pendimi dhe faqe tjera islame dhe jo islame

Opinion-Refleksion Që nga lindja,zhvillimi e gjerë në vdekje njeriu është I predispozuar ndaj fenomeneve të ndryshme shoqërore,ngjarjeve të këndshme e të pa këndshme,inferioriteteve,përjetimeve,fyerjeve e ofendimeve.
    Jemi dëshmitarë të asaj se jeta është luftë në mes të mirës dhe të keqës. Por fatkeqësisht që luftën për të keq dhe te mbrapshtë,janë duke e udhëhequr njerëz që I kanë dhënë kaq shumë prioritete vetes,duke mos I ndalë sulmet e tyre ndaj praktikantëve të Islamit,teologëve,por shkojnë edhe më larg deri atje ku mendja e njeriut kufizohet të paragjykojë e këto pra janë sulmet direkte që I bëhen kohëve të fundit sistemit qiellor, që është Islami I përsosur .

Këta komandantë po I quaj kështu,janë aq të përgatitur për sulme direkte dhe indirekte,dhe janë hipnotizues aq të mirë sa do ua kishte lakmi një terapeut I Jogës,apo I ndonjë teknike tjetër psikologjike,sepse me mendjet dhe gjuhët e tyre të thartuara e te helmosura popullin tonë e kanë vëne në rehati të mendjes, nuk u kanë lënë hapsirë për të menduar apo krijur një opinion të shëndoshë për diçka.
    E çuditshme shumë, që fjalët e këtyre “intelektualëve”, populli ynë iu thotë AMIN, pa mos iu bërë analizë e kritikë të mirëfilltë.

Si ka mundësi të heshtim,e ti lëmë të na udhëheqin e të na shkruajnë gjithë çka këta dështakë.Dakord që publicistët,akademikët apo edhe gazetarët duhet të bëjnë kritika rreth një çështjeje apo fenomeni shoqëror,ama ti japin aq shumë liri vetes sa të bëjnë kaq shumë fyrje për personalitete që dihen mirëfilli sa janë duke bërë ndikim të mirë në gjendjen kaotike të çdo sfere të krijuar në vendin tone, kjo është skandaloze.

E këta guximtarë janë zotrinjët Veton Surroi e Halil Matoshi,e te tjerë. Zotri Veton Surroi, sipas psikanalizës së Frojdit ju posedoni një përmbajtje,mllef të fshehur thellë në nënvetëdije dhe që në momente të caktuara reflekton në mënyrën më jo humane dhe secili aktualizim I këtyre përmbajtjeve negative d.m.th.dhimbje intensive.
    Supozoj se ju posedoni diçka të shtypur në nënvetëdije.Si argument I kësaj për gatishmërinë tuaj për ta sulmuar Islamin apo besimatërt në çdo moment.

E habitshme vërtetë,nga ana e zotri Surroit,kam vërejtë se sa herë që në opinionin publik hapet një debat për Islam ose myslimanë,do ta gjesh shumë të gatshëm dhe të përgatitur në formën më të bukur Surroin për të nxjerrë nga gjuha e tij helmin që posedon kundër islamit dhe atyre që po punojnë për vetëdijësim e këtij populli ashtu si ka urdhëruar Zoti I Madhëruar.

I nderuar Surroi dhe Matoshi,mjaft më me fjalë boshe që po I mbushni ato gazeta tuajat,janë lodhur populli duke dëgjuar e lexuar prrallisjet tuaja.
    Populli ynë më shumë se kurr ka nevojë të relaksohet e të ndihmohet me shkrime tjera,si p.sh.:si të dalim nga varfëria,një dukuri sociale që e ka lodhë këtë popull,apo ju nuk e vuani këtë gjë sepse me siguri posedoni pasuri që një I varfër veq I ëndërron.
    Fjalë e urtë popullore thotë:”I ngiti të uriturit nuk Ia di.” Pastaj çdo ditë e më tepër përballemi me shtim të vetëvrasjeve,dhunës së shtuar në familje,drogës,narkomanëvë,prostitucionit.Dukuri këto që po ia zenë frymën këtoj populli.

Këto tema le të trajtohen në gazetat tuaja,le të diskutohet për to,të kërkohen faktorë që ndikojnë të zhgjidhen këto shqetësime alarmante.E jo ti helmosni mendjet e njerëzve e të krijoni kaq shumë konfuzitet në popull për hiq gjë.
    Por këto aktualizime në momente të caktuara nga psika e këtyre lloj publicistash,janë duke marrë parametra të gjerë dhe shumë të rrezikshëm mendoj.
    Në momente që ju dilni në media e dijmë se do përserisni,fjalët tuaja të famshme tashmë:Ne jemi euro-perendimor,po ju them, me teori po, ama praktikisht keni mbetur ballkanas,paragjykues,që spo dilni dot nga komunizmi, ju ka prangosur.

Të nderuar ju artikuj shkrurës Halil Matoshi e Veton Surroi,çfarë po ju dukemi ne besimtarët myslimanë,si njerëz që mund të hedhni çfarë do kritikash,se ne jemi të pa mbrojtur,ose nuk kemi sens që dhe ne të impulsojmë në momente të caktuara?
    Vërtetë njeriu nga jeta mëson shumë gjëra,e prej atyre një shumë të bukur,artin e të duruarit për çdo sfidë e peripeci.Kjo në Islam është skalitur me shkronja të arta si tipari më I bukur dhe më madhorë që na e mëson Kur’ani dhe tradita e bukur profetike e mësuesit,edukuesit të gjithë njerëzmit Muhammedit a.s.

Ama,kam frikë se një ditë do shpërthejnë edhe frustracionet apo emocionet e ne besmitarëve myslimanë,ku jemi duke u censorizuar deri në pikë të fundit.As një të drejtë elementare nuk jemi duke e gëzuar,thua se ne jemi jashtëtokësor,nuk I përkasim këtij vendi,apo mos rastësisht kemi ardhë refugjatë këtu?
    Veni re, sa e sa vajza besimtare kanë mbaruar,fakultete,magjistratura e doktoratura me suksese maksimale,e ato privohen që të punojne në institucione publike vetëm se mbajne shami,që është një prej kushteve themelore të Islamit dhe e drejtë njerëzore.

Çfarë më shtyri të bëj këtë shkrim? Fushata e rrezikshme dhe shumë e ulët e këtyre gazetave ndaj personalitetit të Dr.Shefqet Krasniqit dhe familjes së tij.Këtij njeriu që ditë e natë punon ta çojë ne vend mesazhin kuranor e profetik,ta ndihmojë popullin nga ana psikologjike e shpirtërore.Për këtë gjë edhe e mbajti mall familjen 15 vite,duke mbaruar dy fakultete,magjistraturë e doktoraturë,për të shkuar në vendet islame që të përgatitet profesionalisht e të edukohet në mënyrën më të mirë e më humane,që ti shërbejë këtij populli.

Të them dicka për këtë përsonalitet,edukues të mirë të këtij populli u stimulova,nga ata nxënës të Aristotelit,Ebu-Hanifës,të cilët patën shkruar fjalë shumë të bukura për mësuesit e tyre. Edhe unë jam një prej shumë nxënësve të Dr.Shefqet Krasniqit,nuk iu bëra avokat por është obligim i secilit mysliman ta japë opinionin e tij për të.

Jam shumë e sigurtë se Dr.Shefqeti nuk ka dëshirë që të I përmenden veprimtaritë dhe aktivitet e gjithë mbarshme që po I zhvillon,si ne Kosovë edhe në diasporë,me bashkëatdhetarët tanë,por është moment shumë delikat që të marrin vesh këta artikuj shkrurës të lartëpërmendur,se çfarë veprimtarie ka zhvilluar dhe vazhdon të zhvillojë që pas lufës Dr.Shefqeti,edhe pse jam shumë e siqurtë se ata e dijnë shumë mirë,por e kanë metodologji pune që kur dikush I tejkalon ata atëherë,shfaqet xhelozia dhe sulmet.
    Unë si nxënëse kam filluar të shkojë të mësojë te Dr.Shefqet Krasniqi ku për herë të parë e kemi njohur në xhaminë e Osman Abazit,pasi që BIK nuk e kishte emëruar ende në asnjë xhami sepse, sa ishte kthyer nga studimet pra para 6-7 vjetësh.

Aty ka filluar të na I mësojë rregullat e islamit. Përderisa rinia e këtij populli ishte e etur për këtë lloj diturie,xhamia gati mbushej me rini që vinin të përfitonin nga njohuritë e gjëra që kishte përfituar gjatë studimeve. Por,edhe prej aty na larguan,Zoti e di se pse,atëherë për të mos e humbur këtë vullnet të rinsië Doktori I nderuar na mori në shpi te vetë,dhe aty na mësonte shumë bukur islamin.
    Prej këtij viti që u njohëm me Dr.Shefqetin kemi qene një grup vajzash,që dhamë idenë që atë verë te fillojmë të mbajmë kampingje verore,ku do të mësohej edukimi islam edhe më gjërësisht.
    Atëherë ky grup I vogël që ishim 3-4 veta,kaluam në organizim e bashkëveprim të mirëfilltë të kampingjeve bashkë me Doktorin e nderuar.

Mbaj mend se atë verë ka pasë diku 80 veta,nxënëse e studente që kishin ardhur për të vetmin qëllim të mësojn islam,shoqëri islame.Të gjitha I kishin falas aty. Për tu siguruar ushqimet,Dr.Shefqeti shkonte dhe bisedonte me pronarë të depove të ushqimeve ose dyqanëve që të na ndihmojnë ta kalojmë atë kamping.
    Pra me titull DR.nuk I vinte aspak turp që të dilte e t’u thonte të tjerëvë na ndihmoni se jemi duke mbajtë kamingje për edukim të rinisë (vajzave),së këtij populli. Cili politikan ose funksionar I yni del dhe troket në dyrët e dyqanëve e të kërkojë ndihmë për këtë popull?
    Asnjë,ata ecin me makina luksoze e nuk marrin një pozicion të tillë. Kampingjet vazhdojnë të mbahen edhe sot e asaj dite,me një sukses të mahnitshëm dhe si program vere me shume vlera të larta Sa e sa vajza njoh që janë edukuar,dhe kanë dalë nga shumë probleme qoftë intime apo sociale, falë ligjëratave të Dr.Shefqet Krasniqit.

Sa e sa tribuna janë mbajtë me persona të fushave të ndryshme dhe njihen si shumë të suksesshme,dhe mjaft ndikuese. Njoh shumë rini që kanë pasë probleme serioze me drogë,prostitucion,familje,është DR.Shefqeti ai që ka bërë një veprimtari të shkëlqyeshme ndihme për këto lloj kategorish të njerëzve të prekur nga këto anomali të jetës. Vlenë të përmendët kontributi I madh që Dr, I nderuar është duke dhënë në RADIO KOSOVA E LIRË,ku edhe pse radio lokale zëri I saj po dëgjohet përmes internetit deri në Zelandë të Re.

Me miljona bashkëatdhetarë tanë po edukohen nga fjalët e këtij mësuesi,edukuesi të urtë shpirtëror që,për çdo emison në këtë radio ata lajmërohen përmes tel.dhe I shprehin problemet e tyre shpirtrore,familjare,bashkëshortore. Jemi dësmitarë të asaj që dëgjojmë,pas një kohe kur lajmërohen dëgjues e thonë se unë kam zgjidh problemin falë ndihmës suaj me këshilla. E gjithë bota është e zhytur në probleme sociale të natyrave të ndryshme,janë të lodhur shpirtërisht,e kërkojnë mbështetje diku,në perendim e praktikojnë të shkojnë tek psikologët dhe a e keni idenë se sa paguajnë për një seancë? Ndërsa Dr.Shefqet Krasniqi këtë lloj terapie e jep pa asnjë kompenzim material,dëshironë vetëm ta ndihmojnë njerëzimin,dhe kërkonë kënaqësinë e Allahut.

Sa herë takohemi me Dr.Shefqetin ai nuk ngurron të na flasë për rëndësin e nxënjes së dijës edhe pale sa e lodhshme me qenë ajo rrugë thotë ai. Dr.Shefqet Krasniqi duke ia ditur rëndësin mësimit përmëndësh Kur’anit famëlartë,ai mori hap dhe e dërgoi djalin e tij Jasirin 9 vjeqar në Tetovë,që ta memorizojë Kuranin,siq ka pohuar dhe vetë,se ka për qëllim që të fillojë kjo praktikë e bukur e mësmit të Kur’anit përmendësh edhe te ne,pra Jasiri I vogël tani Hafëz,pretendon që shumë shpejt të fillojë t’ua mësojë edhe të tjerëve Kuranin përmendësh.

Kjo shkallë e lartë e nxitshmërisë për përmirësimin e gjendjeve te ndryshme shpirtërore,sociale,ekonomike e politike buron nga një shpirt I pa lodhur I cili ka synim të vetëm kënaqësinë e Allahut,xhennetin e Tij.
    Edhe pse I sulmuar nga struktura të ndryshme të vendit ai vazhdon të punojë,I bindur se këto pengesa,sprova,sfida I kanë pasë gjithë profetët,e gjithë ata që kanë punuar për rregullimin e rendit shoqëror me programe hyjnore. Se, pse njerëzimi vazhdon të jetë I përgjumur e indiferent karshi këtij programi hyjnor është pikëpyetje e madhe për disa, por për besimtarët jo.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-02-2009
    Postime
    13
    “Nëse madhështia e qëllimit, mjetet e vogla dhe rezultatet e pabesueshme janë tre kriteret e gjeniut, atëherë kush guxon ta krahasojë ndonjë personalitet të madh nga historija moderne me Muhammedin?Njerëzit më të famshëm krijuan vetëm armë, ligje dhe mbretëri.Ata skrijuan asgjë më tepër se fuqi materiale, të cilat shpesh shpartalloheshin para syve të tyre.

Ky njeri lëkundi jo vetëm armata, legjislacione, mbretëri, popuj e dinasti, por edhe miliona njerëz të një të tretës së popullsisë së atëhershme të botës, e për më tepër, ai lëkundi altarë, perëndi, fe, ide, besime dhe shpirtra...maturia e tij gjatë fitoreve, ambicia e tij e cila në tërësi i kushtohej një ideje e kurrsesi krijimit të një mbretërie, lutjet e tij të pambarim, bisedat mistike me Perëndinë, vdekja dhe triumfi i tij pas vdekjes, të gjitha këto dëshmojnë jo për mashtrim por për bindje të fortë që i dha fuqi për të restauruar një dogmë.Kjo dogmë ishte dyshtresore: Bashkimi i Perëndisë dhe jomaterialiteti i Perëndisë; e para, për të treguar ç’është Perëndia, kurse e dyta, çka nuk është Perëndia, njëra duke mënjanuar Perënditë e rreme me shpatë, kurse tjetra duke filluar një ide me fjalë.

Lamartine, Histoire de la Turquie
    Paris, 1854, vol.II.pp.276/277

“Përhershmëria e jo propagandimi i fesë së tij është ajo që meriton interesimin tonë; është ruajtur përshtypja e njëjtë e pastër dhe e përkryer të cilën ai e farkoi në Mekke e në Medine, pas revolucioneve 1200 vjeçare të ithtarëve të rinj indianë, afrikanë dhe turq të Kur’anit...Muhammedanët kanë përballuar në tër orvatjen për redukimin e objektit të besimit dhe të besnikërisë së tyre në nivel me ndjenjat dhe me imagjinatën e njeiut.”Unë besoj në një Perëndi dhe në Muhammedin-Të Dërguarin e Perëndisë”,-është predikim i thjeshtë dhe i pandryshuar i Islamit.
    Imazhi intelektual i Hyjnisë asnjëherë nuk është dërguar me ndonjë idhull të dukshëm.Nderimet e Pejgamberit kurrë nuk e kanë kapërcyer masën e virtytit njerëzor, kurse parimet jetësore të tij e kanë mbajtur mirënjohjen e ithtarëve të vet brenda kufijve të arsyes dhe të fesë.”

Edward Gibson and Simon Ocklay,
    History of the Saracen Empire,
    London, 1870,pp.54

“Ai ishte Cezari dhe Papa i mishëruar në një trup, mirëpo ai ishte Papë pa pretendimet e Papës, Cezar pa legjionet e Cezarit; pa armatë të rregullt, pa truprojë, pa pallat, pa të ardhura të caktuara.Po qese dikush ka pasur të drejtë të thotë se ka sunduar me të Vërtetën hyjnore, atëherë ai ka qenë Muhammedi, pasi që kishte fuqi të pakufishme pa instrumentet e saj dhe pa u mbështetur në të”.

Bosworth Smith,
    Mohammed and Mohammedanism,
    London,1874,pp.92.

“Është e pamundur që çdonjëri që e studion jetën dhe karakterin e Pejgamberit të madh të Arabisë, e që di se si mësoi dhe jetoi ai, të ndiejë diç tjetër pos respektit të thellë ndaj tij, njërit nga përcjellësit e mëdhenj të porosive Të të Lartmadhërishmit.Edhe pse me këtë që e shtroj para jush do të them shumë gjëra të cilat për shumë njerëz tashmë janë të njohura, prapëseprapë sa herë që i rilexoj ato, më kaplon një ndjenjë e re admirimi dhe respekti ndaj mësuesit të madh arab”

Annie Besant, The Life and Teachings of Muhammad, Madras, 1932,pp.4.

“Gatishmëria e tij për të përjetuar persekutime për shkak të besimit, karakteri dhe morali i lartë i njerëzve që i besonin dhe që e konsideronin udhëheqës, si dhe madhështija e të arriturave të përnjëhershme, dëshmojnë për integritetin e tij fundamental.Ta konsiderosh Muhammedin mashtrues, më shumë shkakton probleme se sa që i zgjidhë ato.Aq më tepër, asnjë personalitet i madh historik nuk është ndriçuar më zbehtë në Perëndim sesa Muhammedi”.

W.Montogmery, Muhammad at Mecca,
    Oxford, 1953,pp.52.

“Muhammedi, njeriu i frymëzuar që themeloi ISLAMIN, u lind rreth vitit 570 të erës së re në një fis arab që i adhuronin idhujt. Pasi mbeti jetim që nga lindja, ai gjithmonë qe i kujdesshëm posaqërisht ndaj varfanjakëve dhe ndaj nevojtarëve, ndaj të vejave dhe ndaj të shtypurve.Në moshën 20 vjeçare ai ishte afarist i suksesshëm dhe së shpejti u bë udhëheqës i karvaneve me deve për një grua të vejë e të pasur.Kur i mbushi 25 vjet, punëdhënësja e tij duke ia njohur meritat, i propozoi martesë.Edhe pse ishte 15 vjet më e vjetër, ai u martua me të dhe gjatë tërë jetës mbeti burrë besnik.
    Gati si çdo pejgamber i madh para tij, Muhammedi nuk dëshironte të shërbejë si përcjellës i fjalëve të Perëndisë, duke ndier se nuk ishte përkatës për një gjë të tillë. Mirëpo, engjëlli i dha urdhër:”Lexo!”
    Me sa dimë deri tash, Muhammedi nuk dinte shkrim e lexim, por filloi ti diktojë fjalët e frymëzuara të cilat së shpejti do ta revolucionarizojnë një segment të gjërë tokësorë:”Ekziston vetëm një Perëndi”.
    Në të gjitha gjërat Muhammedi ishte thellësisht praktik.Kur vdiq i biri i tij i dashur Ibrahimi, pasoi zënia e Diellit dhe me të shpejtë u përhapën fjalët për ngushëllimin personal të Perëndisë, me çrast për Muhammedin thuhet të ketë deklaruar:” Zënia e Diellit është fenomen natyror.Është marri të ndërlidhen këto gjëra me vdekjen apo lindjen e njeriut”.
    Kur vdiq vetë Muhammedi, pati tentim që atë ta ngrenë në cilësinë e hyjnive, por njeriu që duhej të bëhej pasardhësi i tij administrativ, e zhduku këtë histori me njërin nga fjalimet më madhështore në historinë fetare.
    “Nëse ndonjëri prej jush e ka adhuruar Muhammedin, ai ka vdekur.Por, nëse Perëndia është ajo të cilën e keni adhuruar, ajo jeton përherë”.

James A.Michener,Islamhe Misunderstood Religion, në The Readers Digest (American Edition),
    Maj 1955,pp.68/70

“Vënia e Muahmmedit në krye të listës së personaliteteve më me ndikim në botë mbase mund ti befasojë disa lexues, e të tjerët ti bëjë të pyesin për një rangim të tillë, por ai ishte njeriu i vetëm në histori i cili ishte bindshëm më i sukseshëm si në aspektin fetar, ashtu edhe në atë profan”.

Michael H.Hart, The 100:A Rankino of the Most Influential Persons in History, New Yorkart Publishing Company, Inc.1978,pp.33

...Vazhdon me Emrat e 100 Personave më me ndikim në histori nga Michael H.Hart

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-02-2009
    Postime
    13

Ç'thonë të tjerët për Muhamedin s.a.v.s

“Nëse madhështia e qëllimit, mjetet e vogla dhe rezultatet e pabesueshme janë tre kriteret e gjeniut, atëherë kush guxon ta krahasojë ndonjë personalitet të madh nga historija moderne me Muhammedin?Njerëzit më të famshëm krijuan vetëm armë, ligje dhe mbretëri.Ata skrijuan asgjë më tepër se fuqi materiale, të cilat shpesh shpartalloheshin para syve të tyre.

Ky njeri lëkundi jo vetëm armata, legjislacione, mbretëri, popuj e dinasti, por edhe miliona njerëz të një të tretës së popullsisë së atëhershme të botës, e për më tepër, ai lëkundi altarë, perëndi, fe, ide, besime dhe shpirtra...maturia e tij gjatë fitoreve, ambicia e tij e cila në tërësi i kushtohej një ideje e kurrsesi krijimit të një mbretërie, lutjet e tij të pambarim, bisedat mistike me Perëndinë, vdekja dhe triumfi i tij pas vdekjes, të gjitha këto dëshmojnë jo për mashtrim por për bindje të fortë që i dha fuqi për të restauruar një dogmë.Kjo dogmë ishte dyshtresore: Bashkimi i Perëndisë dhe jomaterialiteti i Perëndisë; e para, për të treguar ç’është Perëndia, kurse e dyta, çka nuk është Perëndia, njëra duke mënjanuar Perënditë e rreme me shpatë, kurse tjetra duke filluar një ide me fjalë.

Lamartine, Histoire de la Turquie
    Paris, 1854, vol.II.pp.276/277

“Përhershmëria e jo propagandimi i fesë së tij është ajo që meriton interesimin tonë; është ruajtur përshtypja e njëjtë e pastër dhe e përkryer të cilën ai e farkoi në Mekke e në Medine, pas revolucioneve 1200 vjeçare të ithtarëve të rinj indianë, afrikanë dhe turq të Kur’anit...Muhammedanët kanë përballuar në tër orvatjen për redukimin e objektit të besimit dhe të besnikërisë së tyre në nivel me ndjenjat dhe me imagjinatën e njeiut.”Unë besoj në një Perëndi dhe në Muhammedin-Të Dërguarin e Perëndisë”,-është predikim i thjeshtë dhe i pandryshuar i Islamit.
    Imazhi intelektual i Hyjnisë asnjëherë nuk është dërguar me ndonjë idhull të dukshëm.Nderimet e Pejgamberit kurrë nuk e kanë kapërcyer masën e virtytit njerëzor, kurse parimet jetësore të tij e kanë mbajtur mirënjohjen e ithtarëve të vet brenda kufijve të arsyes dhe të fesë.”

Edward Gibson and Simon Ocklay,
    History of the Saracen Empire,
    London, 1870,pp.54

“Ai ishte Cezari dhe Papa i mishëruar në një trup, mirëpo ai ishte Papë pa pretendimet e Papës, Cezar pa legjionet e Cezarit; pa armatë të rregullt, pa truprojë, pa pallat, pa të ardhura të caktuara.Po qese dikush ka pasur të drejtë të thotë se ka sunduar me të Vërtetën hyjnore, atëherë ai ka qenë Muhammedi, pasi që kishte fuqi të pakufishme pa instrumentet e saj dhe pa u mbështetur në të”.

Bosworth Smith,
    Mohammed and Mohammedanism,
    London,1874,pp.92.

“Është e pamundur që çdonjëri që e studion jetën dhe karakterin e Pejgamberit të madh të Arabisë, e që di se si mësoi dhe jetoi ai, të ndiejë diç tjetër pos respektit të thellë ndaj tij, njërit nga përcjellësit e mëdhenj të porosive Të të Lartmadhërishmit.Edhe pse me këtë që e shtroj para jush do të them shumë gjëra të cilat për shumë njerëz tashmë janë të njohura, prapëseprapë sa herë që i rilexoj ato, më kaplon një ndjenjë e re admirimi dhe respekti ndaj mësuesit të madh arab”

Annie Besant, The Life and Teachings of Muhammad, Madras, 1932,pp.4.

“Gatishmëria e tij për të përjetuar persekutime për shkak të besimit, karakteri dhe morali i lartë i njerëzve që i besonin dhe që e konsideronin udhëheqës, si dhe madhështija e të arriturave të përnjëhershme, dëshmojnë për integritetin e tij fundamental.Ta konsiderosh Muhammedin mashtrues, më shumë shkakton probleme se sa që i zgjidhë ato.Aq më tepër, asnjë personalitet i madh historik nuk është ndriçuar më zbehtë në Perëndim sesa Muhammedi”.

W.Montogmery, Muhammad at Mecca,
    Oxford, 1953,pp.52.

“Muhammedi, njeriu i frymëzuar që themeloi ISLAMIN, u lind rreth vitit 570 të erës së re në një fis arab që i adhuronin idhujt. Pasi mbeti jetim që nga lindja, ai gjithmonë qe i kujdesshëm posaqërisht ndaj varfanjakëve dhe ndaj nevojtarëve, ndaj të vejave dhe ndaj të shtypurve.Në moshën 20 vjeçare ai ishte afarist i suksesshëm dhe së shpejti u bë udhëheqës i karvaneve me deve për një grua të vejë e të pasur.Kur i mbushi 25 vjet, punëdhënësja e tij duke ia njohur meritat, i propozoi martesë.Edhe pse ishte 15 vjet më e vjetër, ai u martua me të dhe gjatë tërë jetës mbeti burrë besnik.
    Gati si çdo pejgamber i madh para tij, Muhammedi nuk dëshironte të shërbejë si përcjellës i fjalëve të Perëndisë, duke ndier se nuk ishte përkatës për një gjë të tillë. Mirëpo, engjëlli i dha urdhër:”Lexo!”
    Me sa dimë deri tash, Muhammedi nuk dinte shkrim e lexim, por filloi ti diktojë fjalët e frymëzuara të cilat së shpejti do ta revolucionarizojnë një segment të gjërë tokësorë:”Ekziston vetëm një Perëndi”.
    Në të gjitha gjërat Muhammedi ishte thellësisht praktik.Kur vdiq i biri i tij i dashur Ibrahimi, pasoi zënia e Diellit dhe me të shpejtë u përhapën fjalët për ngushëllimin personal të Perëndisë, me çrast për Muhammedin thuhet të ketë deklaruar:” Zënia e Diellit është fenomen natyror.Është marri të ndërlidhen këto gjëra me vdekjen apo lindjen e njeriut”.
    Kur vdiq vetë Muhammedi, pati tentim që atë ta ngrenë në cilësinë e hyjnive, por njeriu që duhej të bëhej pasardhësi i tij administrativ, e zhduku këtë histori me njërin nga fjalimet më madhështore në historinë fetare.
    “Nëse ndonjëri prej jush e ka adhuruar Muhammedin, ai ka vdekur.Por, nëse Perëndia është ajo të cilën e keni adhuruar, ajo jeton përherë”.

James A.Michener,Islamhe Misunderstood Religion, në The Readers Digest (American Edition),
    Maj 1955,pp.68/70

“Vënia e Muahmmedit në krye të listës së personaliteteve më me ndikim në botë mbase mund ti befasojë disa lexues, e të tjerët ti bëjë të pyesin për një rangim të tillë, por ai ishte njeriu i vetëm në histori i cili ishte bindshëm më i sukseshëm si në aspektin fetar, ashtu edhe në atë profan”.

Michael H.Hart, The 100:A Rankino of the Most Influential Persons in History, New Yorkart Publishing Company, Inc.1978,pp.33

...Vazhdon me Emrat e 100 Personave më me ndikim në histori nga Michael H.Hart

i/e regjistruar Maska e dragon+++
    Anëtarësuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    144
    Ndoshta ka ardh koha qe shqiptaret te kthehen atje ku ju takon ne boten europjane ne boten e krishterimit ne boten e njerzimit . mos harroni se jeni te konvertuar ne mysliman dmth jeni shit turqve . ka shum fakte per kete nje me e rendesishme esht se HEROI YN KOMBTAR GJERGJ KASTRIOTI LUFTOJ E MROJTI KETO VLERA.........
    DRAGON+++

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-10-2008
    Vendndodhja
    Republic oF Kosovo
    Postime
    1,162

i/e regjistruar Maska e dragon+++
    Anëtarësuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    144
    kush po thot me u ba sllav mo pyk . me sa me kujtohet serbet bashk i kena luftu .
    me sa di un i madhi GJERGJ KASTRIOTI ka bashkpunu me venedikun e ka qen edhe ai kunder serbeve ashtu si jena tan ne shqiptart . me sa maj mend un gati te gjith udheheqesit shqiptar kan shku ne vatikan , ketu perfshi edhe shqiptart e kosoves . .
    DRAGON+++

i/e regjistruar Maska e Takuli
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Postime
    27

Kot e ke me ket video

" Hard_Style "

Ket vedeo qe e ke qit nga youtube e ke marr nga serbiaja sigurisht. Poqese je krenar qe je muslim shko me at fe jeto ne Arabi atje sepse Kosova ka dy rrug ose me Evrop ose Arabi e tash besoj se populli di me zgjedh ka te shkoj...
    Kjo video e jotja nuk pin uj per shqiptaret vetem per juve qe ndiheni si Turq se per ata qe ndihen Shqiptar dhe luftojn per Komb e din ka e kan rrugen e ajo eshte ne Evrop dhe Usa.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Takuli : 14-03-2009 më 12:42

Faqja 11 prej 20 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Historiku i shkurtër i LDK-së, 1989-2004
    Nga Arb në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 20-07-2012, 08:58
  2. Kushtetuta e Republikës së Kosovës
    Nga YlliRiaN në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 01-04-2009, 19:17
  3. Kosova në udhëkryq
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-03-2009, 11:52
  4. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •