Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 61
    kristiani Maska e krishterprizren
    Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250

Pedofilia e personazhit Muhamed?!

Kjo ka tė bėjė me martesėn e Muhamedit me Aishen kur ajo ishte vetėm 6 vjeē. Konsumimi i martesės u bė kur ajo ishte 9 vjeē. Shumica e burimeve islamike pranojnė qė Aisha ishte 9 vjeē kur ata konsumuan martesėn, ndėrsa disa islamikė “modernė” e kundėrshtojnė njė gjė tė tillė.

Burimet qė flasin pėr kėtė ngjarje janė tė shumta, citimet e mėposhtme shpjegojnė nė hollėsi:

Sahih Libri 008, Numėr 3310:

Aisha (Allahu qoftė i kėnaqur me tė) dėshmoi: Apostulli i Allahut (paqa qoftė me tė) u martua me mua kur isha 6 vjeē, dhe u pranova nė shtėpinė e tij kur isha 9 vjeē.

Sahih Bukhari Volumi 7, Libri 62, Numėr 64

…qė profeti u martua me tė kur ajo ishte gjashtė vjeē, dhe konsumoi martesėn kur ajo ishte 9 vjeē, dhe ajo qėndroi me tė pėr nėntė vjet (dmth deri nė vdekjen e tij).

Sahih Bukhari Volumi 7, Libri 62, Numėr 88

Profeti shkroi (kontratėn e martesės) me Aishen kur ajo ishte gjashtė vjeē dhe konsumoi martesėn me tė kur ajo ishte nėntė vjeē dhe ajo qėndroi me tė nėntė vjet (dmth deri nė vdekjen e tij).

Disa burime pėrpiqen tė thonė se ishte vetė babai i Aishes, Abu Bakr, ndjekėsi mė i afėrt i Muhamedit qė propozoi Muhamedit vajzėn e tij pėr martesė. Faktet thonė se ishte Muhamedi ai qė kėrkoi tė martohej me tė.

Sahih Bukhari 7.18

Profeti i kėrkoi Abu Bakr-it dorėn e Aishes nė martesė. Abu Bakr-i tha “Po unė jam vėllai yt.” Profeti tha, “Ti je vėllai im nė fenė e Allah-ut dhe nė Librin e Tij, por ajo (Aisha) ėshtė e ligjshme pėr t’u martuar me mua.”

Kjo ndodhi pasi Muhamedi dhe Abu Bakr-i kishin dhėnė fjalėn njėri-tjetrit se ishin vėllezėr, prandaj ai u ēudit kur Muhamedi i kėrkoi njė gjė tė tillė. Megjithatė Muhamedi e siguroi atė se kjo vėllazėri ishte nė fe dhe jo nė mish, prandaj s’kishte problem me kėtė martesė.

Hadith tė tjerė qė tregojnė specifikisht moshėn e Aishės janė si mė poshtė:

Sahih Bukhari 5.236.

Kadija vdiq tre vjet para largimit tė profetit nga Medina. Ai qėndroi atje pėr rreth dy vjet dhe u martua me Aishen kur ajo ishte njė vajzė 6 vjeēare, dhe ai konsumoi martesėn kur ajo ishte nėntė vjeē.

Sahih Bukhari 5.234

Profeti m’u afrua kur isha njė vajzė gjashtė vjeēare. Ne shkuam nė Medina dhe qėndruam tek shtėpia e Bani-al-Harith bin Khazraj. Pastaj u sėmura dhe mė ranė flokėt. Mė vonė flokėt m’u rritėn pėrsėri dhe mamaja ime Um Ruman, erdhi tek unė, kur una isha duke luajtur nė kolovajse me disa nga shoqet e mia. Ajo mė thiri dhe unė shkova tek ajo, pa e ditur se ē’donte nga unė. Ajo mė kapi prej dore dhe mė bėri tė qėndroja tek dera e shtėpisė. Mua mė ishte marrė fryma, dhe kur frymėmarrja u normalizua, ajo mori pak ujė dhe pėrkoi fytyrėn dhe kokėn me tė. Pastaj mė futi nė shtėpi. Nė shtėpi pashė disa gra Ansari qė thanė, “Urime, bekimet e Allah-ut dhe mbarėsi.” Pastaj ajo mė besoi mua me to dhe ato mė pėrgatitėn (pėr martesė). Pa pritur Apostulli Allahut ardhi tek unė nė mesditė dhe mamaja ime mė dorėzoi tek ai, nė atė kohė unė isha nėntė vjeēe.

Duket qartė nga vargjet mė lart se Aisha ishte fėmijė dhe nuk po merrte vesh ēfarė po ndodhte, kur Muhamedi iu afrua.

Sahih Bukhari Volumi 7, Libri 62, Numėr 90

Kur Profeti u martua me mua, mamaja ime ardhi tek unė dhe mė bėri tė hyja nė shtėpi (tė Profetit) dhe asgjė s’mė ēuditi, veē ardhjes sė Apostullit tė Allah-ut nė mesditė.

Padyshim qė ka qėnė ēuditur. Ajo ishte fėmijė. Nė pasazhin mė poshtė thuhet se Aisha ishte akoma fėmijė, dhe luante me kukulla.

Sahih Bukhari Volumi 8, Libri 73, Numėr 151

Unė luaja me kukulla nė praninė e Profetit, dhe shoqet e mia luanin gjithashtu me mua. Kur Apostulli i Allahut futej (nė dhomėn time) ato fshiheshin, por Profeti i thėriste tė vinin tė luanin me mua.

Siē e theksuam mė lart, referencat pėr moshėn e Aishes janė tė shumta megjithėse disa muslimanė vazhdojnė tė mohojnė moshėn e vogėl tė saj. Mesa duket ata i vret ndėrgjegja qė profeti i tyre tė mund tė ketė bėrė njė gjė tė tillė. Disa tė tjerė (nė fakt shumė burime islamike) theksojnė me bindje se kjo ishte njė pjesė e kulturės sė kohės dhe kėtu nuk ka asgjė pėr tė diskutuar. Sipas tyre, mjaft vajza fillojnė menstruacionet nė moshėn 9 vjeēare, prandaj kjo shėnon pjekurinė seksuale dhe prandaj Muhamedi nuk bėri asgjė tė paligjshme apo tė pamoralshme.

Nė qoftė se do ta gjykonim Muhamedin sipas standartėve tė botės sė civilizuar tė kohės sė sotme, padyshim ai do klasifikohej si pedofil. Tė ngjethen mishtė tė mendosh se njė burrė 51 vjeēar tė lakmojė njė vajzė 6 vjeēare, pasi pavarėsisht se ai hyri tek ajo kur ajo u bė nėntė vjeē, ata u martuan kur ajo ishte gjashtė. Ndoshta nė Arabi njerėz tė tillė quhen profetė, por nė botėn e civilizuar ka emėr tjetėr pėr njerėz tė tillė.

Megjithatė, Muhamedi nuk jetoi nė kohėn moderne, por nė shekullin e shtatė nė Arabi. Atėherė, le ta analizojmė kėtė ēėhtje sipas asaj kulture.

Edhe nė qoftė se njė ajze fillon menstruacionet qė nė moshėn 9 vjeēare, kjo nuk do tė thotė se ajo ka arritur pjekurinė seksuale. Nga ana mjekėsore ne kuptojmė se duan edhe disa vite tė tjera pėr formimin seksual dhe psikologjik. Pasojat e kontaktit nė kėtė moshė mund tė jenė fatale pėr shėndetin fizik dhe emocional tė njė vajze. Edhe sikur kjo tė kishte qėnė komplet normale nė atė kulturė, njė profet duhet ta dijė se ai nuk i pėrket njė kulture tė caktuar apo njė kohe tė caktuar, por parimet e jetės sė tij duhet tė jenė njė model pėr tė gjitha kohėrat nė ēdo kulturė. Nėse Muhamedi do kishte qėnė profet i Zotit tė vėrtetė, ai padyshim do dinte qė nė boten e civilizuar kjo nuk ėshtė e pranueshme, prandaj duhet tė mos e kishte bėrė njė gjė tė tillė. Por siē kemi theksuar nė artikujt e tjerė, ai jo vetėm qė nuk ishte profet (sepse s’bėri asnjė profeci), por ishte njė manjak seksual qė tė bėnte njė gjė tė tillė, tė martohej me 9-22 gra, tė martohej me gruan e birit tė tij tė adoptuar, i cili divorcoi gruan e tij qė Muhamedi tė martohej me tė, u kap nė flagrancė nga gruaja e tij Hafsa me shėrbėtoren e saj, e tė ėndėrronte ditė e natė pėr parajsėn qė ishte e mbushur plot me virgjėresha.

Muhamedi, ngado qė ta kapesh nuk ishte profet (pėrveē se profet i rremė), por padyshim jeta morale e tij ishte komplet e shthurur deri nė akte qė tė bėjnė tė vjellėsh.

Nė qofte se ti, i dashur lexues je musliman, pse ndjek ti njė njeri tė tillė si profet? A mos i shpikėn tė krishterėt kėto materiale? Kėto janė dėshmitė e njerėzve besnikė tė Muhamedit! Kontrolloni pasazhet.

Nė pėrfundim le tė themi se nėse kultura e Arabisė sė shekullit tė shtatė pranonte martesa tė tilla, tė njė 51 vjeēari me njė vajzė 9 vjeēare, atėherė Muhamedi nuk ishte pedofil, pasi nuk mund ta gjykojmė sipas standarteve tė kohės sė sotme, por si njė drejtues i njė feje, nėse ishte vėrtetė profet, ai duhet tė dinte mė mirė sesa tė bėnte njė gjė tė tillė.

Nga ana tjetėr, Jezusi bėri njė jetė pa mėkat. A nuk ėshtė me e llogjikshme qė tė besojmė mesazhin e Atij qė erdhi nė botė me njė qėllim nė mendje, qė tė vdiste nė kryq pėr tė marrė dėnimin pėr mėkatet e botės? Lutja jonė ėshtė qė ju tė pranoni kėtė dashuri nė jetėn tuaj. Zoti ju bekoftė.

(Shėnim pėr besimtarėt muslimanė: Nė kėtė artikull nuk jemi pėrpjekur aspak qė tė ofendojmė apo tė ulim fenė islame, ne thjesht kemi prezantuar faktet e njohura nga burimet islamike. Ju inkurajojmė qė nėse nuk ishit tė njohur me kėto fakte mė parė, tė mos i refuzoni ato, por tė kontrolloni vetė ato qė kemi thėnė me referencat e Hadith-it. Faleminderit pėr mirėkuptimin.)

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Tek romaket ka qene e lejuar qe nje vajz te ket moshen 12 vjeqare per martes kuptohet ne europ me vje mire qe e ceke edhe dallimin ndermjet vendeve si rezultat i klimes .
    Ka shum raste qe martesat jane bere ne koh te hereshme pra me pjekurin seksuale te tyre dhe nuk ka pas pasoja s di ka i ki marrur keto gjoja psikologet kane thene ashtu ose keshtu fundja edhe po te thonin realiteti paraqitur tregon ndryshe duke u bazuar ne ate se ka pasur martesa te tilla dhe pasojat qe i cek ti nuk jane treguar gjekundi
    Kurse fjalet e fundit mbaji per veti .
    Me vje meri per ju kur thoni per Isen a.s (Jezusin ) gjera qe nuk i takojn atij .
    Ja nje psh Jezusi babai Jezusi biri siq e cekni ju qfar do te mendonte nje njeri qe ka llogjik ketu?

Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    kėto jan tė treguara ne hadithet i nderuari Eldonel sepse nese je i njoftuar pas shkrimeve tė Kuranit pėr muslimanet jan tė shenjėta edhe shkrimet e hadithit sepse jan shkruar nga shokėt e Muhamedit dhe njerėzit qė kan jetuar me tė ne kohen e tij ndersa sa i perket emrit jezus ne orgjinal (hebraisht) ėshtė quajtur JESHUA qė do tė thot ZOTI SHPETON se edhe gjuha hebraike dhe ajo arabe jan ne nje familje te gjuheve Jeshua apo Isa dhe ne gjuhen shqipe Jezus apo ne anglisht Jesus (Gjizes) por per Muslimanet Shqipėtar e quajn ISA ashtu si Arabet pėr ndonje pyetje tjeter mund te me drejtohesh qoft ne forum apo edhe ne emailadrese FLM
    edhe per fund une vetem ju kam pyetur per Muhamedin se qka mendoni qe ai kur ka qene ne moshen 51 vjeq u martua me Aishen vajzen e Ebubekrit (Abu Bakr-i) kur ajo ishte vetem 6 vjeqe dhe fjeti me te qe kur ajo ishte 9 vjeqe a mund te quhet Muhamedi Pedofil ?

Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    @krishterprizren
    Ti se pari duhet ta kuptoshe dallimin mes haditheve dhe Kuranit.
    Hadithet kane treguar (jo pak here) se nuk u jan rezistuar kohes dhe kane pesuar ndryshime drastike.
    Diqka qka nuk mundet te ndodhe me shkrimet e shenjta Kuranore.

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga krishterprizren Lexo Postimin
    kėto jan tė treguara ne hadithet i nderuari Eldonel sepse nese je i njoftuar pas shkrimeve tė Kuranit pėr muslimanet jan tė shenjėta edhe shkrimet e hadithit sepse jan shkruar nga shokėt e Muhamedit dhe njerėzit qė kan jetuar me tė ne kohen e tij ndersa sa i perket emrit jezus ne orgjinal (hebraisht) ėshtė quajtur JESHUA qė do tė thot ZOTI SHPETON se edhe gjuha hebraike dhe ajo arabe jan ne nje familje te gjuheve Jeshua apo Isa dhe ne gjuhen shqipe Jezus apo ne anglisht Jesus (Gjizes) por per Muslimanet Shqipėtar e quajn ISA ashtu si Arabet pėr ndonje pyetje tjeter mund te me drejtohesh qoft ne forum apo edhe ne emailadrese FLM
    edhe per fund une vetem ju kam pyetur per Muhamedin se qka mendoni qe ai kur ka qene ne moshen 51 vjeq u martua me Aishen vajzen e Ebubekrit (Abu Bakr-i) kur ajo ishte vetem 6 vjeqe dhe fjeti me te qe kur ajo ishte 9 vjeqe a mund te quhet Muhamedi Pedofil ?
    Shiko per hadithe une e di .
    Mirpo ti ke ik pak nga sqarimi qe te kam dhene
    Tregom qka je ka don te thuash me kete ?
    Dallimi ne mosh, apo martesa e hershme e Ajshes veq ndami veq e veq qka po te intereson me dit
    Kurse per Jezusin prap ke ik nga pyetja qe kam parashtruar.
    Pyetja ime ka qen Jezusi a eshte biri apo babai sipas jush jo domethenja e e emrit Jezus.

Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    me vjen mire besi84 qe ke lexuar artikullin qe kam parashtruar une ndersa sa i perket hadithit muslimanet i besojne 100 % se jan te verteta po qe se sjan te verteta nese nuk i kan rezistuar kohes do ta hedhin posht edhe do te thon njesoj si per shkrimet e bibles qe thone se eshte haram edhe ti shfletojme se nuk i kan rezistuar kohes por per kete ngjarje flasin shum hadithe edhe shum AUTOR te haditheve e kan te njejten pergjigjje sa i perket Ajshes gruas se Muhamedit ---- gjithashtu shume libra muslimane shkruajn se atehere kan qene gjoja vajzat shume te rritshme e shume arsyetime te tjera per kete rast skandal...

i dashur ELDONEL

une kam dashur te them ne kete edhe dallimet ne mosh edhe martesa e hershme se ketu kemi te bejme me nje plak 51 vjeqar duke i kerkuar AbuBakrit shokut te tij vajzen e tij 6 vjeqare per martes a nuk eshte e turpshme apo a kishe pranuar qe vajza jote 6 vjeqare te marr per martese nje 51 vjeqar edhe aj te pres edhe nja 3 vjet e pastaj te hyj dhender por ketu skemi te bejme asgje me dashuri se ajo vete ska ditur se qka eshte dashuria as martesa as qka do te thot te behesh grua ajo ka qene 6 vjeqe zotri kemi te bejme me nje SKANDAL te lutem me sqaro ndersa per Jezusin ke dal pakes nga tema
    Jezusi ka qene zot sepse ka ardhur nga qielli edhe atje eshte sepse nga ka ardhe edhe ka shkuar vete Perendia na eshte shfaqur ne trajt njeriu dhe na ka treguar per veten e tij mos thuaj se nuk eshte e mundeshme se per Perendine asgje nuk eshte e pamundeshme Ai vetem ka dashur te na tregoj se sa i mire eshte sa i shenjte sa i drejt sa i ditur mrekullite e tij jan te medha aj ngjalli te vdekurit e kete gje mund ta bej vetem zoti Ai vete ka thene a mundet vall ta dij i verberi se si eshte drita ashtu shum njerez nuk do tja dijne se jan ne mekat nuk e kerkojne te verteten po ta kerkosh te verteten do ta gjesh jam shume i bindur por ama nese e kerkosh ELDONEL beje vetem nje lutje te thjeshte o zot me trego te verteten PA DYSHIM SE DO TE PERGJIGJET
    jEZUSI ESHTE EDHE BABA EDHE AT
    JEZUSI ESHTE GJITHQKA SE ESHTE PERENDI VET AI KA THENE UNE DHE ATI JEMI NJE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    krishterprizren , po si eshte e mundur qe zoti te haj, pra e kam fjalen per at darken e shenjt a si i thoni ju, qe tani e keni si fest (pashket).
    Pastaj si lejon zoti qe te perbuzet nga njerzit e thjesht duke e kryqezuar ate ?

Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Citim Postuar mė parė nga celyy Lexo Postimin
    krishterprizren , po si eshte e mundur qe zoti te haj, pra e kam fjalen per at darken e shenjt a si i thoni ju, qe tani e keni si fest (pashket).
    Pastaj si lejon zoti qe te perbuzet nga njerzit e thjesht duke e kryqezuar ate ?
    i nderuar nuk po flasim per Jezusin por per Muhamedin po sa i perket Jezusit darkes se shejt apo qfar po pyet ti hapim teme tjeter DAKORD po flasim per nje skandal Muhamedi ishte pedofil apo jo

Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    me vjen mire besi84 qe ke lexuar artikullin qe kam parashtruar une ndersa sa i perket hadithit muslimanet i besojne 100 % se jan te verteta po qe se sjan te verteta nese nuk i kan rezistuar kohes do ta hedhin posht edhe do te thon njesoj si per shkrimet e bibles qe thone se eshte haram edhe ti shfletojme se nuk i kan rezistuar kohes por per kete ngjarje flasin shum hadithe edhe shum AUTOR te haditheve e kan te njejten pergjigjje sa i perket Ajshes gruas se Muhamedit ---- gjithashtu shume libra muslimane shkruajn se atehere kan qene gjoja vajzat shume te rritshme e shume arsyetime te tjera per kete rast skandal...
    i dashur ELDONEL

une kam dashur te them ne kete edhe dallimet ne mosh edhe martesa e hershme se ketu kemi te bejme me nje plak 51 vjeqar duke i kerkuar AbuBakrit shokut te tij vajzen e tij 6 vjeqare per martes a nuk eshte e turpshme apo a kishe pranuar qe vajza jote 6 vjeqare te marr per martese nje 51 vjeqar edhe aj te pres edhe nja 3 vjet e pastaj te hyj dhender por ketu skemi te bejme asgje me dashuri se ajo vete ska ditur se qka eshte dashuria as martesa as qka do te thot te behesh grua ajo ka qene 6 vjeqe zotri kemi te bejme me nje SKANDAL te lutem me sqaro ndersa per Jezusin ke dal pakes nga tema
    Jezusi ka qene zot sepse ka ardhur nga qielli edhe atje eshte sepse nga ka ardhe edhe ka shkuar vete Perendia na eshte shfaqur ne trajt njeriu dhe na ka treguar per veten e tij mos thuaj se nuk eshte e mundeshme se per Perendine asgje nuk eshte e pamundeshme Ai vetem ka dashur te na tregoj se sa i mire eshte sa i shenjte sa i drejt sa i ditur mrekullite e tij jan te medha aj ngjalli te vdekurit e kete gje mund ta bej vetem zoti Ai vete ka thene a mundet vall ta dij i verberi se si eshte drita ashtu shum njerez nuk do tja dijne se jan ne mekat nuk e kerkojne te verteten po ta kerkosh te verteten do ta gjesh jam shume i bindur por ama nese e kerkosh ELDONEL beje vetem nje lutje te thjeshte o zot me trego te verteten PA DYSHIM SE DO TE PERGJIGJET
    jEZUSI ESHTE EDHE BABA EDHE AT
    JEZUSI ESHTE GJITHQKA SE ESHTE PERENDI VET AI KA THENE UNE DHE ATI JEMI NJE
    Harrova te te pyes se ka ndonje shkrim ku tregon se nga kush autor u shenuan keto ngjarje.
    Personalisht (si musliman qe jam elhamdulilah) mendoje se hadithet e shenuar nga Buhariiu dhe Muslimi jane me pak te kontestueshme. Ndersa ne kohen e fundit kemi edhe jo musliman qe merren me shenimet te tilla. Se sa munde te jet kjo e besueshme eshte nje pikepytje e madhe.
    Ti qe ke bere kete copy-postim nuk e di se qka ke pas per qellime , por une te tregova se vet fakti qe eshte nje paqarrtesi e madhe lidhje me autoresine dhe vetertesin e disa haditheve , don te thote se kjo qe ke postuar ti mund te mos kete kene e vertet fare.
    Une besoje hadithen qe jane ne perputhshmeri te plote me Kuranin Famelarte.

P.s shpresoje tjera here te mesoshe vete per Islamin e jo te copy-postosh diq qe ne fakte edhe vet nuk din se qka eshte.

per tmira
    besi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2005
    Postime
    386
    a ishte pedofil apo jo po u a le juve te vendosni
    O shoke,
    ka qene tradite e hershme e popujve arabe, cifute te krishtere qe edhe nese martoheshin nuk e konsumonin martesen persa i perket marrdhenieve seksuale.

Meqe kriteri i debatit ketu eshte bere midis frontit krishtere<---> musliman le te jap nje shembull nga feja cifute (cifute ishin ne ate kohe Marija dhe Jozefi) po themi nena e Jezusit. Marija ne ate kohe ka qene e martuar me Jozefin para se te lindte Jezusin. Por u habit kur ngeli shtatzene megjithese ishte e martuar. Pse? Sepse sic i thone marrveshje/fejese (ne anglisht ajo ishte betrothed). Pra marija e kishte burrin e vet por nuk e kishin konsumuar martesen per sa i perket seksit.

E njejta gje ndodhi edhe me Muhammedin. Fejesa u be kur ajo ishte 6 vjec nderkohe qe ata akoma ishin ne Mekke (ketu perzihen pak datat por me sa mbaj mend martesa behet pasi shkojne ne Medine), martesa behet kur shkojne ne Medine. Dhe pasi behet martesa nuk konsumohet edhe nga aspekti seksual. Konsumohet edhe nga aspekti seksual shume me vone, afersisht nga mosha 14 vjece, kur Aishja fillon tu mesoje grave se cilat rrjedhje ua prishin abdesin, se cilat rrjedhje jane nga periudhat mujore te grave, se cilat gjakrrjedhje nuk i perkisnin periudhave mujore por ishte gjak i paster, se si merrej abdesi, se si merrej gusuli si dhe shume rregulla te tjera fetare. Keto gjera Aishja ja ka mesuar grave te tjera pasi ajo e konsumoi martesen edhe me te qenurit e plote si grua.

Transmetohet se grate e Medines vinin tek Aishja dhe e pyesnin per rrjedhjet e tyre te verdha, te bardha dhe te kuqe dhe pyesnin nese duhet te fillonin agjerimin, nese duhet te fillonin namazin etj (ne periudha te ndryshme te grave atyre nuk u kerkohet te falen apo edhe te agjerojne).

Pra fejesa eshte bere 6 vjece, martesa eshte bere pas shpernguljes/hixhretit ne medine kur ajo ishte 9 vjece dhe konsumimi i plote i marteses eshte bere me vone kur Aishja filloi tu mesonte grave rreth rregullave fetare persa i perket adhurimit ne periudha te ndryshme.

Aishen perpara se fejohej me profetin Muhammed e paten kerkuar per martese edhe nje familje tjeter por Ebu bekri nuk ja pati dhene vetem pse ata ishin familje qe adhuronin idhujt, nuk ishin muslimane. Nga kjo mesojme se ne traditen e tyre ishte kjo qe vajza pasi fejohej ose martohej mund te jetonte me familjen e burrit te saj.
    beqar

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lajme Nga Bota Islame !
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 367
    Postimi i Fundit: 20-03-2009, 15:12
  2. Sqarim i Dyshimeve nė Lidhje me Jetėn e Shejhul-Islam Muhamed Ibn Abdul-Uehab
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-01-2009, 10:43
  3. Protesta e botės islame ndaj karikaturave tė profetit
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 13-03-2006, 19:41
  4. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44
  5. Profeti Muhamed a.s. nė Hinduizėm
    Nga AIR_MJ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •