mu kur me thojne italionet: "- nuk dukesh per Shqiptar" kam shume inat dhe une ju pergjigjem - po une brire skam?! si ka mundesi qe me merr per italian ?!- è vero che non sono brutto ma non sono ne anche un cornuto...
![]()
ktu jam ne nje mendje me ty, qeni ngelet qen kurse ne bijt e shqipes jemi shqiponja te lira![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga RedDardan : 04-04-2008 më 06:49
Alda Mbase NUk e Ke Mbi Shpatulla te JEshe CUn Shqiptar Nejse Nuk e kupton Sepse Nuk e Ke Provuar Te Te Injorjone PSE Vetem PEr Faktin QE Jam Shqipatre,DHe Me PAs Jane Penduar Dhe Me Thane Qe Nuk Jemi Te Gjithe Njesoj.Ehhhhh PRovo Te Flasesh Gjuhen e Qytetit Qe Jeton Ose Dialektin Nejse Kur Ta Kuptosh Me Bej Nje Zile![]()
Dio C'è
tokio ke te drejte kur thua qe si shqiptari edhe italiani njifen qe larg se cfar kombesie i perkasin
para dy vjetesh shkoj ne gjermani ne shoqeri te disa gjermaneve dhe shkuam te vizitonim nje qytet turistik, u them ketyre gjermaneve shiko ata atje matan jane italian, ku i njef ti thone ata nga veshja i them, edhe kur afrohemi i degjojme qe flisnin italisht, ne aeroportin e frankfurtit futem ne ato dyqanet qe jane brenda ne aeroport sa futem nje shitese me pershendet ne italisht, ciao, po kjo them me vete nga e di qe vij nga italia un.
kam nje shok italian ka nje dyqan kepucesh
dhe me thote nje dite ore si ka mundesi qe shumica juaj sikur e kane ne balle te shkruajtur qe jane shqiptare, fytyra te vrara shikim si te humbur, ti je ndryshe me thot, c'ti thoshja une i shkreti fajin e ka ai regjimi i meparshem qe njerezit prisnin te shtunen per te bere nje banjo e qe rrinin tere diten ne diell
jeshét prèmè ne aliarèm
jeshèm more jeshèm
po drita skeshèm
""dhe me thote nje dite ore si ka mundesi qe shumica juaj sikur e kane ne balle te shkruajtur qe jane shqiptare, fytyra te vrara shikim si te humbur, ti je ndryshe me thot""-Postuar nga XHORI
Njerezit e kane me te lehte te mbajne mend gjerat negative...apo imazhet e keqe...Eshte si puna e "auditorit" ne tv qe bejne kta...ku zihen dhe ku shahen me shume,ate shohin njerzit.
Dilni nga keta "luogi comuni"...!!!
Mos i shihni negativisht shqiptaret qe jane jashte...shihni veten she shoket tuaj...mos shihni 3-4 muratore qe dalin xhiro,u flasin gocave rruges dhe ngjajne si çeçena,apo ata qe kalojne me kasetofonin deri ne fund "Marsida,Marsida"...Nuk jane ata shqiptaret e vertete.Ata jane pjesa qe duken me shume rruges.
Pse auto-kompleksoheni kot.Shqiptaret e vertete jemi ne te tjeret,...ne jemi te sjellshem,te edukuar,te ndershem,simpatik,me humor,te bukur,te shoqerueshem,inteligjente,me gusto,fisnike dhe punetore...Ne jemi fantastik!!!
Si i dallojne italiant shqipetaret ne itali i dallojme ne italiant ne gjermani.A e di ate shprehjen;
Un signore si nasce e non si diventa.Pergjigjen e gjen vete.
ok lol meqe po shan razza albanese(dhe nuk shkruhet rraza)po, e ke gjet pse ne dallohemi,por jo puna e bishtit te qenit,por sepse jemi te gjithe me te bardhe ne razza albanese se ambjenti perreth,jemi dhe me te bardhe se ty qe je minoritare,kjo pa diskutim.
here tjeter mos shaj me razza albaneze,qe mos ja filloj une me koloritetet e pjeses me jugore te ballkanit![]()
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Me vjen shum keq po nuk shava rracen shqiptare,edhe pse jam minoritare kam lind e rrit ne shqiperi e kjo rrac jam dhe un ...te thuash qe jam rrac shqiptari nuk esht ofendim "te pakten per mua"e thash thjesht pse jemi te gjith nje rrac...shif sa bukur e paske shkrojtur ti "razza"Gabime drejtshkrimore bejm te gjith pa dashje prandaj mos na e hidh shum perpjet.
Quando ti metti a saltare di gioia bada che qualcuno non ti tolga la terra sotto i piedi.
Krijoni Kontakt