Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671

Pederastia tek helenët e lashtë

Pederastia së bashku me gjithë ato piktura të neveritshme, filloi shumë vonë tek helenët, filloi pasi që këta kishin humbur thelbin e racës, për shkak të përzierjes me të huaj. Isokrati thoshte se helen është ai që flet helenisht dhe dëshiron të jetë i tillë.

A mund të sjellim fakte se kur filloi ky zakon, si u ndryshuan mitet e mëhershme duke i shtuar këto motive nëpër legjenda?

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Shiheni pak këtë video, bazohen në fakte shkencore:

P.S.
    Life's too short to remove USB safely.

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    alibaba,

po c'ne tek historia shqiptare pederastia e grekeve te lashte?

ca lidhje ka historia shqitare me pederastine e grekeve?

apo ke dash me pyt sa ndikon pederastia e grekeve te sotem ne shtetin sotem shqiptar!
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Sepse për sa kohë helenët ishin të papërzier em raca tjera, ishin burra, dhe ishin shqiptarë.

Por ku filluan të përzihen me të tjerë, atëherë filloi dhe pederastia.

Ne jemi helenë, dhe duhet ta ruajmë historinë tonë.

Duhet të kemi parasysh disa gjëra, Aristoteli e urrente pederastinë, dhe meqenëse aleksandri i madh ishe nxënës i tij, dihet që as aleksandri nuk e donte këtë ves.

Pra mua më intereson se kur filluan helenët pederastinë??

Apo ishte dukuri e hershme por si subkulturë, dmth vetëm ato plerat dhe fundërrinet e shoqërisë merreshin me të, ndërsa filozofët nuk e donin.

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Sepse për sa kohë helenët ishin të papërzier em raca tjera, ishin burra, dhe ishin shqiptarë.

Ne jemi helenë, dhe duhet ta ruajmë historinë tonë.
    kjo e pare, kape nga te duash, rrotulloje, perdridhe,
    me duket si te thuash, vaji i misrit sherben per t'i dhene shpejtesine maksimale makines, sepse s'ka kolesterol te keq.

e dyta, me duket si janullatoizem!
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    e dyta, me duket si janullatoizem!
    Janullatoizëm do të thotë ortodoks që nuk njeh racë.

Kjo që them unë është raca jonë, ne ishim Helenë - Elinë - Ilinë - Ilirë

Ajo ishte raca jonë. Akili, Aristotelik, Homeri, Pitagora, shiko sa figura të shquara kishim ne.

Janullatosi nuk ka të bëjë asgjë me helenët, ai është aziatik ortodoks.

seksi dhe i rrezikshem Maska e qerosi
    Anëtarësuar
    15-03-2004
    Vendndodhja
    dhome e guzhine
    Postime
    232
    eshte nje thenje ne anglisht qe percakton pa dyshim lekundjet seksuale Greke:

The Greeks invented sex, whereas the Romans introduced it to women!

ne shqip mesa mundem ta perkthej une eshte:

Greket e shpiken seksin, ndersa Romaket ua treguan grave.(ose e perdoren me grate, seksin femer)
    Ergo cogito, ergo sum!

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Pederastia së bashku me gjithë ato piktura të neveritshme, filloi shumë vonë tek helenët, filloi pasi që këta kishin humbur thelbin e racës, për shkak të përzierjes me të huaj. Isokrati thoshte se helen është ai që flet helenisht dhe dëshiron të jetë i tillë.

A mund të sjellim fakte se kur filloi ky zakon, si u ndryshuan mitet e mëhershme duke i shtuar këto motive nëpër legjenda?
    Me lejon nje korrigjim te vogel, te keqen?
    Greket qendronin ne kampe ushtrie deri afersisht ne moshen 30 vjeç(psh Spartanet). Tani nese ti qendron deri ne kete moshe ne kampe ekskluzivisht me meshkuj, aq me teper mbasi ke arritur nje pjekuri seksuale, eshte mese normale qe afeksionet e tua do i shprehesh ku t'i gjesh. Pederastia eshte konsideruar si diçka normale ne Greqine e Lashte PERKRAH raporteve heteroseksuale, pra nuk praktikonin pederastia ekskluzivisht.

Romanet jane nje qyteterim me i vone, i zhvilluar me vone.Monogamet e pare ne sensin e plote te fjales.

Pastaj ca cuditeni aman, egzistojne akoma fise (jashte Greqise) ne Afrike ne mos gabohem dhe ne ca ishuj te perreth ku cunat e vegjel pak para se te arrijne pjekurine seksuale izolohen me cuna te tjera, shpeshhere me te medhenj dhe seksi oral mes tyre shihet si nje faze burrerimi. Barazojne seksin oral homoseksual me ushqimin me gji qe marrin nga e ema ne lindje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 12-04-2008 më 11:24
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Me lejon nje korrigjim te vogel, te keqen?
    Greket qendronin ne kampe ushtrie deri afersisht ne moshen 30 vjeç(psh Spartanet).
    Plutarku thotë që ata martoheshin herët, dhe herë pas here shkonin tek gruaja. Dhe kjo bëhej jo pse ishi pederastë, por pse duke qëndruar më pak me gruan nuk i bëheshin bajat najni tjetrit, dhe vazhdimisht kishin dashuri për njëri tjetrin.

Nuk ka asnjë dokument që spartanët ishin pederastë. Madje as Tebanët nuk ishin pederastë. Por shkrimtarët që shkruajtën për këto gjëra i takonin një kohe pak më vonë se që ndodhën këto, pra i takonin kohës kur pederastia kishte hyrë në formë, pas përzierjes racore.

Kështu këta shkrimtarë të shumtën e rasteve vëllaminë apo vëllazërimin me pika gjaku e ngatërronin me pederastinë, sepse mendonin sipas standardeve në të cilat jetonin.

Plutarku thotë që njësiti i shenjtë teban, ishin "dashnorë" mes vete. Por është e mundur që fjala "dashamir" është zëvendësuar me fjalën "dashnor", duke bërë kështu një gafë të madhe në histori.

Me pak fjalë pas shekullit 3 p.e.s. filloi pederastia dhe në këtë kohë edhe njerëzit filluan të mendonin me "tru pederasti" kështu që edhe gjërat që kishin ndodhur shekuj më herët i gjykonin sipas standardeve të tyre pederastike.

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Plutarku thotë që ata martoheshin herët, dhe herë pas here shkonin tek gruaja.
    Sillma pakez ate fragment te Plutarchos pasi dukshem je gabim. Spartanet(e zgjedhur) mbaronin sherbimin ushtarak 30 vjeç. Me pas martoheshin me ndonje 13-14 vjeçe, dhe ketu hyn ne loje dhe pedofilia. Martesat e vona ndodhnin pasi qe te martoheshin me nje vajze te nje qytetari spartan, duhet te kishin pasurira e te paguanin per pajen e saje dhe per te tek i ati.
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dardani apo Kosovë
    Nga Statovci në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:31
  2. Atlantis në Shqipëri
    Nga SyntheticZero në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 636
    Postimi i Fundit: 01-09-2015, 14:36
  3. Etimologji sipas Nezir Myrtes
    Nga ZANOR në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 24-04-2014, 19:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •