Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 74
    me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Sa pėr ato delet dhe femrėn nudo, me tė vėrtetė nuk vėrej asgjė. A mundesh me sjell ndonjė foto mė tė qartė?

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Qe ku e ke larte nje femer nudo me kembe te gjata e te bukura....

Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Ky sen nuk asht etrusk, ky send asht atrifakti ma autentik pellasgoshqiptar qi e kam pa najhere ne jete.

Ky asht sublimat i krejt asaj cka kam shkru ne eseun tash fort t'mocem me emnin "Pellsget dhe Svastika Ne Vorbullen e Shekujve" tash 10 vjet.

p.s.:
    edhe meu nuk asht kah m'doket si vath, po si varese per/ne qafore!
    Me fal qe nuk e kam lexuar me perpara postimin tuaj.Nje shok i imi e ka fotografuar me celular ne pavionin e etruskeve ne muzeun e Luvrit.Ndonje dite do te sjell atrifakte te tjera te fotografuar ne muze.
    Dija eshte injorance e mesuar.....

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Duhet pas parasysh qė nė Itali nuk ka ndodhur kurrėfarė invazioni illirik.
    4...............shko beji detyrat
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    4...............shko beji detyrat
    Po pajtohem me ty. Ne populli i keq, qė gjithėmonė paskemi jetuar ma mall tė huaj, u vbėrsulėm nė Itali, morėm tokat e atyre tė gjorėve qė jetonin aty mė parė, i plaēkitėm, kėshtuqė Italinė e morėm me tė padrejtė sepse nuk paska qenė e jona.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Po pajtohem me ty. Ne populli i keq, qė gjithėmonė paskemi jetuar ma mall tė huaj, u vbėrsulėm nė Itali, morėm tokat e atyre tė gjorėve qė jetonin aty mė parė, i plaēkitėm, kėshtuqė Italinė e morėm me tė padrejtė sepse nuk paska qenė e jona.
    jo nuk ka qene e jona,kur kane invaduar (zbarkimet e para etruske kane qene ne shekullin e XI parakrishtit)messapet dhe japiget,venedet dhe etrusket kane gjetur atje popullsi vendase italike................po te permend nja dy kot keshtu,sabinet, ligurianet(qe ndoshta ishin kelte)etj
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    jo nuk ka qene e jona,kur kane invaduar (zbarkimet e para etruske kane qene ne shekullin e XI parakrishtit)messapet dhe japiget,venedet dhe etrusket kane gjetur atje popullsi vendase italike................po te permend nja dy kot keshtu,sabinet, ligurianet(qe ndoshta ishin kelte)etj
    Mos e vrit menjen kaq shumė.

Ēėshtja ėshtė shumė e thjeshtė. Nė tėrė Italinė dhe nė tėrė Ballkanin ekzistonte njė kulturė e vetme: Kultura Terramare. Kjo kulturė karakterizohet me ndėrtimin e shtėpive tė drujte nė mes tė lumit apo liqenit e qė lidheshin me urė me tokėn, e kėta ishin ilirėt. Shtėpitė ndėrtoheshin nė mes tė ujit sepse kėta merreshin me peshkim dhe ushqeheshin kryesisht me peshq.

Sipas arkeologėve kjo kulturė i ka fillet nė vitet 1500 p.e.s., kurse ėshtė kultura etruske ajo qė u themelua rreth 1100 p.e.s dhe etruskėt nė fakt pushtuan tokat qė mė parė banoheshin nga fiset ilire.

Sabinėt llogariten si fise italike, por mendimi im ėshtė qė nuk kemi nevojė tė bėjmė dallim mes fiseve italike dhe ilire tė Italisė, qė tė gjithė ishin ilirė. Vetė sabinėt mburreshin pėr prejardhjen spartane. Spartanėt ishin dorikė, kurse dorikėt sipas Tukididit ishin ilirė.

Sa i pėrket ligurėve, unė i shoh si mbijetoja mesdhetarėsh ardhacakė, njėsoj sikur liburnėt edhe emrat i kanė tė ngjashėm.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    sabinet,sanitet,osket,umbret,latinet,sikulet,nuk ishin ilire
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    sabinet,sanitet,osket,umbret,latinet,sikulet,nuk ishin ilire
    E di sikur bukėn e bardhė, apo e di si grun tė kuq, qė ata nuk i thonin vetes ILIR.

Prejardhja e kėtyre fiseve (ilire dhe italike) ėshtė e pėrbashkėt. Identiteti i ashtuquajtur ITALIK nuk ka ekzistu nė atė kohė, ėshtė' njė term shkencor i sotėm. Secili nga kėto fise e quante veten me emėrin e vet, por jo italik.

Kemi njė popull tė vetėm nė 1500 p.e.s. kėtė na e tregon kultura terramare. Herodoti thotė qė ilirėt ndėrtonin shtėpi mes liqenit, shtėpi tė drujta. Zbulimet arkeologjike na tregojnė qė kėto shtėpi ndėrtoheshin nė tėrė Italinė dhe Ballkanin, kemi tė bėjmė me tė njėjtin popull.

Invazioni siē duket ka ndodh, por nė dy faza.

Nė fazėn e parė ilirėt e Danubit vinė dhe pushtojnė ilirėt vendas, pastaj nė fazėn e dytė vinė ilirėt tjerė dhe pushtojnė tė dy palėt e mėhershme.

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    sabinet,sanitet
    Samnitėt kanė prejardhje nga sabinėt, kurse sabinėt kanė prejardhje nga spartanėt dorikė.

Romakėt kanė prejardhje nga Dardanėt.

Latinėt kanė prejardhje nga Latini, vėllau i Graekut.

Venetėt flisnin shqip.

Ēka do ma tepėr.

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •