Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 32

Tema: Trishtimi

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Per pyetjen e pare do te thoja qe nuk mund te konsiderohet si fatkeqesi! Fatkeqesia eshte me e thelle se trishtimi! Ne nje moment trishtimi mund te besh dicka qe te dalesh nga gjendja, ndersa ne momente fatkeqesie si zor te gjesh alternative!
    Per pyetjen e dyte: trishtimi eshte pjese e jetes sepse nuk besoj te kete njeri qe nuk e provon, por nuk eshte e thene te mos kete asgje pozitive kjo varet nga njeriu. Dikush mund ta superoje me shpejt dhe dikush me vone kete gjendje. Ajo qe u tha se po te mos ndjenim trishtim nuk do te dinim se c`eshte kenaqesia, eshte e drejte! Ne keto dy ekstreme luhatemi te gjithe.
    Pyetjes se trete do t`i pergjigjesha: te tjeret nuk kane kusur te perjetojne trishtimin tend! Ka tipa qe e reflektojne dhe sillen keq me te tjeret ne momente te tilla dhe kjo nuk eshte e drejte! Personalisht, sido qe te jem, e trishtuar, e shqetesuar etj. perpiqem t`i respektoj te tjeret sepse kjo eshte norme!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar Maska e angel_boy
    Anėtarėsuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    77
    Trishtimi eshet nje gjendje emocionale e jona.Qe mund te jete ekspresive ose jo.por duke qene se eshte nje gjendje emocionale detyrimisht ngjall nje ndjenje jo te mire.dhe se sa eshte shkalla jo emire e te ndjerit kjo varet nga personi ne fjale
    cfare raporti qendron midis unit dhe esi te atij personi.
    EEEEEEhhhhhhhhkjo qe po ben ti eshte nje pyetje shume e veshtire.
    edhe frojdi haste veshtiresi ne zberthimin e njeriut
    :^engjello "Kur tė vdesim ,tė gjithe do tė shkojmė nė parajsė ,
    sepse nė ferr kemi qėnė! " :^engjell1

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    Ne radhe te pare te pare do doja tju falenderoja per pergjigjet tuaja te bukura dhe te drejta. Fakti eshte se gjithkush e shikon trishtimin edhe nga pervoja e tij personale. Pra duke nxjerre nje konkluzion te vogel mund te themi se egzistojne anet pozitive dhe negative.
    Mina flm per pergjigjen tende transparente dh te sakte.
    Albo ajo qe the me lart besoj se eshte e vertete dei ne nje fare mase...

Postuar mė parė nga Puhiza

Ditet e trishtuara zakonisht jane dite ne te cilat mungon dielli dhe rrezet e tij. Jane dite ku bie shi ose kur koha paralajmeron ftohtesi te muzget. Keto dite jane te nevojshme per gjithsecilin nga ne sepse perndryshe nuk do ia dinim vlerat as diellit, as rrezeve te tij.
    Por do doja te mbeteshim per pak ne kete shprehje me lart. Kjo eshte ajo qe ne nje fare menyre mu shpreh nje miku im. Pikerisht ai ne caste te tilla arriti te njihte me shume vetveten, njerzit, miqte, te dashurit e shume e shume te tjera dhe kjo e ndihmoi per tia njohur vleren "diellit dhe rrezeve te tij..."

Por te mos harrojme se duke qene nje gjendje emocionale, trishtimi ka dhe anet negative te tij. Kjo shprehet si ne gjendjen tone ashtu edhe ne njerzit qe na rrethojne (varet nga karakteret). Madje diku lexova se patologet e vjeter mendonin se trishtimi i vazhdueshem dhe shqetesimet jane shkaktar edhe per zhvillimin e kancerit apo dhe te semundjeve te tjera, (nuk e di se cmendime egzistojne ne lidhje me kete)
    Nga ana tjeter do te doja te dinim se ri reagojme ne caste te tilla, dmth, thjesht kuptojme se jemi te dobet dhe e leshojme veten, mundohemi te gjejme forca per ta larguar, gjejme mebshtetje ne miqte apo te dashurit tane, apo pse jo mbeshtetemi gjejme force tet te mbinatyrshmet (besimi, feja etj)...apo...?

pershendetje

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Une kam perjetuar dy gjendje: se pari trishtim te pafund, dhe nuk fitova asgje, dhe se dyti: kurajo per te dale nga trishtimi! Kjo arrihet duke i thene vetes: Mjaft!
    Ata qe besojne, natyrisht qe gjejne zgjidhje tek idhujt por edhe kjo e ka zanafillen brenda tyre sepse eshte FORCE BESIMI ne vetvete!
    Eshte e rendesishme qe te mos e lejosh veten te fundosesh sepse te duhen me shume energji per t`u rikuperuar (eksperience personale).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga huggos : 03-02-2003 mė 11:22
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    The Hobbit!!!

Trishtimi edhte nje pjese shprehese e tipit tend?????

Me shume respekt Abigail
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Postime
    184

the hobbit

une kam dy lloj trishtimesh:nje ai i humbjes se drites, si Mina 9po nuk me ve poshte).dhe tjetra eshte me e thelle, me e dhimbshme, shume me shpirterore, psh kur nuk arrij diku ku desha te shkoj, me gjithe perpjekjet.trishtohem dhe nuk dua t'ia nis prape nga e para.me dhemb humbja. me dhemb buna.ky lloj trishtimi mund te kaloje ne depresion ne njerez te vecante ( varet nga tipi i tyre dhe nga faktore te tjere).
    cfare bej ne kete rast? e le bunen te merzitet, trishtohet, melankolohet, ankohet, vuaje...deri sa arrin nje pike sa ndjehem krejt keq dhe pa rrugedalje.edhe nga floket me bie pikellimi.
    ne ate pike mendoj te bej dicka per te shpetuar. psh, t'i jap fund te gjitha perpjekjeve dhe bashke me to dhe jetes. eshte, tek e fundit, per ato momente nje clirim i madh dhe nje rruge.
    nuk e kam bere, ne castin final, sepse kam pare nje rreze hene ose kam ndjere nje dore ne sup te me ktheje nga jeta.dhe kam mbledhur copat e ia dhe jam ngjitur perseri, duke e ditur se dikur do te kthehem ne ate gjendje.
    sa per dimrin dhe rete dhe grite eshte trishtim i bukur.dhe shume poetik. dhe mund te jesh shume me teper krijuese ne ato dite, Mina.c'thoni per trishtimin e embel te shiut???
    kurajo, se s'ka si jeta me te gjitha...

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    Buna gezohem qe ia ke arritur me sukses qe ne caste te veshtira qe ke kaluar ke mundur te zgjedhesh te drejten: jeten.
    Duuma ka thene se :krimi me i madh eshte vetvrasja, sepse eshte e vetmja ne te cilen nuk ka vend pendimi.
    Une do te thosha madje se trishtimi se bashku me stresin eshte "epidemia" e diteve te sotme. Dhe qe aty fillon rruga per ne depresion...kaq i perhapur ne ditet e sotme
    Megjithate une uroj qe kurre te mos arrish deri ne ate sa jesh ne dyshim per te zgjedhur, dhe per te gjetur ate "shpetimin e famshem"....
    megjithate presim dhe mendime te tjera...
    pershendetje
    Give light and the darkness will disappear of itself.
    Erasmus (d. 1536)

LarG Maska e Flava
    Anėtarėsuar
    22-01-2003
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    547
    Me pelqeu shum mendimi i Puhiza-s!!Edhe mua pak a shum njesoj me ndodh kur jam e trishtuar..
    Te dua se s'te urrej dot......

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Vetem trishtimi nuk mund te te coje ne vetevrasje. Perkundrazi, mund te te beje qe ta duash me shume jeten, ta duash dhe fatkeqesine sepse pa te nuk do te kishte kuptim as lumturia. Trishtimi eshte ai qe te ben te lundrosh ne skutat me te fshehta te shpirtit, edhe ne ato te mendimeve. Trishtimi eshte nje persiatje, jo per te ndryshuar boten, por per ta pranuar ate, pa rene kurre ne fatalizem. Trishtimi i pranon te gjitha, por ajo qe e zbukuron me shume eshte thellesia dhe vetedijesimi. Ka shume drite kur jemi te trishtuar, vetem se kjo drite eshte e brendshme dhe ndoshta shume me e fuqishme se ne castet e gezimeve qe shuhen si flaka e kashtes.
    Por jeta eshte shume me shume se te qenit vetem i trishtuar, jeta eshte mister...
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

i/e regjistruar Maska e Zanė Kosove
    Anėtarėsuar
    04-01-2003
    Postime
    157
    trishtimi produkt i ndergjegjės, pėr mua!
    God grant me the serenity to accept the things I cannot change; The courage to change the things I can;
    and the wisdom to know the difference.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Elita 5
    Nga Albo nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 08-01-2023, 17:47
  2. Poezi tė krijuara nga unė me brengė nė zemėr
    Nga EDUARDI nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 267
    Postimi i Fundit: 29-06-2012, 08:32
  3. A ndodhet ndonje ketu nga Zagoria?
    Nga McBlind nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 1520
    Postimi i Fundit: 10-07-2009, 15:30
  4. Vegim mizor
    Nga Orion_DYRRAHU nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 22-10-2007, 14:07
  5. Pse trishtohen gratė?
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 02-03-2005, 09:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •