Close
Faqja 10 prej 14 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 139
    i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    kati.. e ku e zinte vete sardelen babi yt me..
    mos ja fut kot tani..

sardelen e zene me anije e rrjeta e jo me grepa.. po nejse..rendesi ka qe kini ngren peshk.. e kjo tregon se jeni familje qytetare.. sepse ne se do ti dallosh katundaret..ata nuku kan ngrene peshk neper shtepia.. sepse mamate e gjyshet e tyre nuk dinin c'ish peshku..
    tani dhe katundaret han peshk e bile karkaleca me se shumti....
    pse do thuash ti..
    sepse jan bere bosa nga qe jan militante te PS-se e kuptohet bos--lleku i ka mesuar se cjan gjerat e mira.. u lumte..
    por perseri peshkun nuk e hane ne shtepi..por ne restoranto-bordelet e mafies..sepse aty perfundon tani i ngrati peshk....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    Citim Postuar më parë nga notorious Lexo Postimin
    në Shqipëri... kultura e gatimit të peshkut ësht blozë

peshk në zgare gatuajn dhe qent... e kam llafin për gjithçka që ka deti prodhon
    guzhinjerët në Shqipëri dhe sot e ksaj dite hapin librat për të zirë 2 karkalece me verë t'bardhë

p.s. akoma ska shkuar 1 pjatë me karkaleca të kuq 450 lekë tek Juvenilja
    desha thjesht te sqaroj dicka ne lidhje me kto qe jane thene prej shkruesit me siper: ne radhe te pare, shqiptaret nuk kane qene kurre nje popull qe konsumonin peshk, dmth ne pergjithesi nuk jemi popull detar e peshkatar, historikisht flasim, biles deti shoqerohej me dicka te keqe, packa shprehjes 'afer detit afer mbretit', shqiptaret jane popull mali, ne mal kane gjetur strehine e duhur. nga deti vinte e keqja, vinte balozi i zi. kjo mund te tingelloj si gjeneralizim i kutures, por there's a valid point in there (ka nje element te vlefshem ne te). pra eshte normale qe kjo tradite e pasur gatimi te peshkut te mungoje.

tjeter pastaj, shijimi i peshkut nuk varet prej gatimit, me teper se freskise se tij, dmth sa me i fresket te jete aq me i mire eshte. kto menyrat e gatimit qe permend shkruesi me siper kam ershtypjen se jane produkt i nje revolucioni postmodern, komercialo-gatsronomik, qe nuk shkon mire me freskine e peshkut, mgjth kjo e fundit nuk eshte e thene. Dua te them se nuk ka asgje te keqe me peshkun ne zgarre. Personalisht prej peshkut supe, tave, te skuqur, e zgarre, preferoj dy te fundit. kam ngrene edhe peshk te gatuar ne restorant, edhe ma ka shpifur fakti se nuk ishin luspat e pastruara.

Tjeter pastaj, pervec peshkut, edhe ne anet e tjera te gatimit po te shohesh jane shume pragmatike kshtu, nqs mund te thuash, psh gatimi i mishit... pa shume nderlikime. Shqiptari e do mishin te fresket, mundesisht te sapo-prere edhe ne prush, dmth direkt, prije vicin hidhe ne prush, hidhi kripe e haje... ose ne hell, pa shume pretendime prape, ne vija ingredientesh jo vere te bardhe, e m'the t'thash, thjesht prije, fute ne hell edhe piqe, hidhi kripe e haje... edhe kto menyra sic e dim jane shume te festuara tek shqiptaret. dmth kjo tendence per te mos i kushtuar shume kohe e vemendje menyreave te gatimit eshte shqiptare. shpjegimet e ksaj nuk mund te komentohen por mund te jene historike, ose edhe gjenetike ne racen shqiptare.

Thjesht desha me i sqaruar keto pika, ne menyre qe te mos i lexoj ndonje i huaj e te mendoj se shqiptaret vuajn nga krize identiteti edhe ne gatim peshku.

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Tani me then te drejten dikur peshku konsumohej pak ne kohen para 90, mbaj mend qe kur mernin ne shpi peshk e i lyenin peshqit me miell dhe pastaj i skuqnin ne tigan me vaj kikirrik. Ka qen katasrof ky gatim i peshkut, mendoj se kjo behej ngaqe nuk kemi tradite peshku dhe nuk dinim por edhe per mungesen e kushteve si psh zgarra ska pas, ne kishim furnellen me vajguri dhe soben me dru, zgarra qe e panjohur fare.
    Ndersa tani po, tani pothujse te gjith kan zgarra neper shtepit e tyre, tani peshku ne zgare eshte gjeja me e shijshme ne bote, ose peshku ne qeramidhe (tjegull).
    Pataj po me zgare mund te gatuash dhe oktapodet apo sepjet, zmirnat etj.
    Nje meze e shkelqyer jan dhe iriqet e detit ku me nje gershere te posacme i ndan ne mes dhe dhe i hedh brenda pak vaj ulliri e limon dhe ngelet vetem per ti ngjyer me pak buke.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Postime
    1,281
    Një fjalë e urtë thotë se kush është nën dardhë ha dhardhë. Ne që jemi larg nga deti e nga liqenet, më rrallë e konsumojmë peshkun. E tha edhe dikush më lart se peshku që nuk është i freskët i jep erë shtëpisë, kurse sa i përket pastrimit, vërtet në dyqane mund të gjendet edhe i pastruar.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Peshk? Jo faleminderit!
    Me mire fruta deti... midhje psh.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Peshk? Jo faleminderit!
    Me mire fruta deti... midhje psh.
    Paskemi nje shije! Midhjet dhe oktapodet jane shume te shijshem..

Kokat e peshkut ia kam lene Xhuxhut ne fakt

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Shembulli i ktyre te dyve qe kan shkrujt me lart eshte ajo qe po thoja, kta jane pasoje e e atyre qe permenda me siper ne lidhje me perdorimin e peshkut ne kohen para 90-tes, me vje keq dhe inat qe Shqiptaret e vuajn duke e trasheguar mos perdorimin e nje ushqimi qe cilesohet si me i miri ne bote, peshkut.
    Ju befte mire grosha Force Intruder dhe Anxhi, sesht faji juaj, kshu ju kan mesuar

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    007 Me keni keqkuptuar. Mua me pelqejne me shume ushqimet e detit dhe ato konsumoj me shume. Por peshk? Rralle ne fakt. Jo se nuk me pelqen, por ndihem me e kenaqur nga konsumimi i llojeve te tjera te ushqimeve te detit.

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Citim Postuar më parë nga *Anxhi* Lexo Postimin
    Paskemi nje shije! Midhjet dhe oktapodet jane shume te shijshem..

Kokat e peshkut ia kam lene Xhuxhut ne fakt
    meqe te peshkut i paske provuar

provo edhe kokevici

P.s dhe kujdes me midhjet e oktapodhet, se jane "sh. te pastra" detet.

Nje numer i madh, virozash tashme vine nga konsumimi i frutave te detit.

Kshu qe filloni ene perdorni prape kokat e peshkut,...lol
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga OO7 Lexo Postimin
    Ju befte mire grosha Force Intruder dhe Anxhi, sesht faji juaj, kshu ju kan mesuar
    Zogu... e para shijet nuk diskutohen thuhet. Dmth nuk je ti ai qe gjykon cfare me pelqen mua.
    E dyta :

Te befte mire "PESHKU" ! Ha nga ata te vegjlit...jo te medhenjte. Une nuk perzihem te shijet e tua.

Faqja 10 prej 14 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skënderbeu
    Nga Arbushi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •