Pėr hirė tė enigmatikės - gjėzėtarisė - gjėzave... e ta kėnaqim veten e tė tjerė, po i postoj edhe dy anagrame para srekės e mirė u takofshim pas dreke:
ART, ELAN - IK,
Ose vullneti do tė tė josh;
Kėrkon shumė ushtrime -
Kėtė instrument ta pėrvetėsosh!
Zgjidhja?.....................................
NERVIN LESKA,
Sa fortė dribėloi;
Shumė lojėtarė nė fushė -
Totalisht i hutoi!
Zgjidhja?.....................................
ne fakt komenti im nuk i drejtohej askujt ne vecanti edhe pse jeni ju inciatori i temes.
Gjeagjezat, ( per mua keto nuk jane as gjeagjeza) Zoti Agim mund te jene shume mire pjese e folklorit, por nese ju e quani letersi keto mini bejte dhe nese mendoni se ato kane vlera letrare, atehere me vjen keq, por nuk ndajme te njejtin mendim.
Une kam nja 7 vjet a ne mos me shume qe jam anetar i ketij forumi, dhe mendoj se nuk bej gabim nese jap nej mendim mbi nivelin apo cilesine e temes. Pa dashur te fyej askend, me gjithe respektin qe kam per anetaret e forumit, mendoj se kjo teme nuk ka asgje te perbashket me letersine. Per mendimin tim kjo mund te botohet tek ndonje forum qe ka te beje me kohen e lire, me lojrat, apo ku di une. Bile as tek folklori nuk mund te cohet kjo teme, sepse krijimet nuk kane as vlera folkloristike.
Mbase u takon moderatoreve fjala e fundit, por une nuk besoj se bera ndonje gabim qe shpreha mendimin tim.
Ju ja kalofshi mire duke zgjedhur enigmat tuaja.
Une ketu e mbyll me kete teme.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nitROSHI : 09-09-2008 mė 11:06
Z. niTROSHI, aspak nuk keni bėrė gabim qė e keni shprehur, mendimin, edhe unė Ju ktheva pėrgjigjen ma merr mendja nė mėnyrė shumė tė drejtė, dhe mendoj se me kaē mjafton ta pėrfundojmė "korespondencėn".
Sa i pėrket vlerave, ka kush i vlerėson enigmat - janė enigmatėt me pėrvojė dyzetvjeēare (nė Kosovė janė me numėr bukur shumė), janė teoriticientė tė enigmatikės e shumė tė tjerė.
Ju pėrshėndes niTROSh!
Agim METBALA
Me falni kush jeni juve qe flisni per letersine? (dmth perse keni studjuar,qe po na mbani konference shtypi,e po na shpjegoni se cfare eshte "gjaegjeza" apo "enigma", apo si gjithmone ashtu si e kemi zakon ne , kasapi kritikon kengetarin...)Ti thua se kjo nuk ka lidhje me letersine ,po me ke ka lidhje na e thuaj se na ben nder.Ta dime dhe ne se cfar po bejm.Edhe nese ne po ja futkemi kot!! ( ti thuash nje shkrimtari si Z.Metbala me pervoje letrare, se "po ja fut kot"..?! Ju kam zili per guximin qe keni)Mos u merakosni se Moderatoret nuk jane "Ēmendur" te fshijne mbi 1001 postime.
Megjithate une personalisht te falenderoj qe dhe ti me menyren tende more pjes ke "Enigmat".Kalofshi sa me bukur ...!!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arben-30 : 09-09-2008 mė 11:22
ART, ELAN - IK,
Ose vullneti do tė tė josh;
Kėrkon shumė ushtrime -
Kėtė instrument ta pėrvetėsosh!
Zgjidhja?....................................KLARI NETA!
Dhuro shumė...e prit pak!
NERVIN LESKA
sa forte dribeloi:
shume lojtare ne fushe
totalisht i hutoi
zgjidja......... ERVIN SKELA
jeshét prčmč ne aliarčm
jeshčm more jeshčm
po drita skeshčm
Z.Xhori Mire se ardhje te deshiroi ne temen e enigmave .
ky anagram ka nje shkronje teper dhe duhet a bejme me dije te zotin e shpise ....pikrisht ishte "N" e tepert qe mua me sillte problem ne zgjidhje sepse mbiemri me kujtohej...
Pershendetje edhe per Ty Z Agim dhe per te gjithe ...dhe per Ty Arben shakagjiu!
Dhuro shumė...e prit pak!
Krijoni Kontakt