Gjakush i nderuar, thonė se - "Uji i qetė, rrėzonė njė breg" - t'ju them tė drejtėn, unė ēdo gjė qė kam arrijt nė jetė, kam arrijt me sakrificė tė skajshme, duke shpenzuar energji tė pallogaritur, me diurim tė pakuptimt, herė-herė edhe ... por, ēdo herė kam llogaritur se veprimtaritė pėr interesat e pėrgjithshme, kėshtu janė, kėshtu vehen pėrpara...
Edhe nė kėtė drejtim Gjakush, pėr hirė tė enigmatikės shqiptare, pėr t'u krahasuar me enigmatikėn e shteteve tė tjera, unė me kėmbėngulėsi ortodokse, ēdo ditė me pėrkushtim tė madh, krijojė tė gjitha llojet e enigmave, botoj dy revista enigmatiko- zbavitėse, nė forum kam hapur temė tė veēantė, e poashtu edhe nė Albforum. us. qė brezave tė rinj, t'ua dhuroj dashurinė ndaj enigmatikės e tė vazhdojnė rrugėn e trasuar nga enigmatėt e shumtė e tė mirėnjohur, sir. Zijadin Hasani (Gjilan), Xhevat Ruhani (Prishtinė, momentalisht jeton dhe vepron nė Amerikė), Xhelal Abrashi e Gėzim Gjini (Gjakovė), Adem Gashi (momentalisht jeton dhe vepron nė Danimarkė), Selmanaj, Gagica, Pozhegu... e shumė tė tjerė (kėrkojė ndjesė nga kolegėt e shumtė qė nuk i pėrmenda) dhe enigmatikėn shqiptare, ta qojnė pėrpara.
Ju falenderoj edhe njė herė Gjakush, Ju falenderoj qė e vizitove temėn tonė, kėtu janė kyē aty kėtu edhe poetė tė tjerė, unė kam durim (po e ripėrsėrisė pėr tė satėn herė), do tė kyēen edhe poetė tė tjerė e ta zbukurojmė "sofrėn" e enigmatikės.
Ju pėrshėndesė ngrohtėsisht!
Agim METBALA
Krijoni Kontakt