E DI JETĖ TYM
E shkrojta me germa
Por pak po kerkove
Gjen numura brenda.
Zgjidhja?__________DYMIJ E TETĖ!-- a jam afer zgjidhjes Mondi?
E DI JETĖ TYM
E shkrojta me germa
Por pak po kerkove
Gjen numura brenda.
Zgjidhja?__________DYMIJ E TETĖ!-- a jam afer zgjidhjes Mondi?
Dhuro shumė...e prit pak!
Mik Xheladin!Z. Ēaush,
Jam bėrė “xheloz” me zgjidhjet e tua brilante tė anagrameve nė nivel enigmatik e artistik tė miqve tė mi – Agim Metbala, Edmondit, Adem Gashit...
Vendosa tė tė bėhem “konkurrent” – tė shohim, nėse mė fiton, duratė do tė kesh librin tim me poezi “PSE TRĖNDAFILAT ĒELIN” e nė tė kundėrtėn, vendos ti vet burr se ēfarė dhurate do tė mė dhurosh.
Nuk do tė dorėzohem lehtė (mos harro, Agimin e kam afėr e pėr ēdo rast, eh... zori ēka nuk bėnė!), do tė tė djersiti derisa e fiton kushtin.
Pėrshėndes tė gjithė miqtė dhe lexuesit e forumit me tė kėndshėm!
Xheladin Hamza
Per mua do ishte nder ta kem ne bibloteken time Librin tuaj “PSE TRĖNDAFILAT ĒELIN” me "kusht" e pa "kusht" vetem ta kem , e dij se do jem nje konkurent ne zgjedhjen e enigmave,por pretendues i vogel para teje i nderuar Xheladin!
Une, dhurate skam ndonje liber timin ,por do te jap nje emblem me vler kombetare dhe jam i bindur se do te ndahesh i knaqur me dhuraten time.Me shume respekt dhe dashmiresi per Ty,dhe gjithe pjesmarrsit ne kete teme (pa i dalluar me nik-name) u pershendes!
Sinqerisht Ēaushi!
Me sakte s'ka ku te veje. Por, prit se mali eshte perpara dhe do kellqe te tjera per t'u ngjitur. Meqe te pelqejne librat, kur te me mbushet mua mendja se je afer majes, do te te dhuroj librin e ri me poezi, "C'u beme keshtu!" qe del keto dite nga enti botues, "D.I.J.A Poradeci". Forca, mik!
Ju mungon njė "Ė", o Mondi e Caush. Nėse ėshtė zgjidhja 2008, duhet tė shkruhet: DY MIJĖ E TETĖ.
Pėrshėndetje, Gi de Masha
.................................................. ............
Ne jemi tė pagjumė, ne kudo na gjeni!
Ne jemi tė pagjumė, se ka dhe tė pagjumė tė tjerė!
Drejt qe mungon, por mjafton te shkruhet DY MIJ' E TETE, ose, DY MIJE E TET',sic veprojme shpesh shkrimeve e vargjeve per hir te harmonise shkruese. Nese ketu ndalohet ky manovrim, terhiqem.
Lejohet nė pjesėn sqaruese tė ndėrrimorit, por jo edhe nė trungun e ndėrrimorit, pra nė vetė fjalėn e ndėrrimuar.
Jam nė hall e kam siklet,
As sytė s’mė bėjnė dritė,
Nuk e di, por sivjet
TI MĖ JE E DYTĖ!
Pėrshėndetje, Gi de Masha
.................................
Ne jemi tė pagjumė, ne kudo na gjeni!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga projekti21_dk : 02-09-2008 mė 11:06
Pėrshėndetje miqt e enigmatikės. Mė mbushet zemra me kėnaqėsi, kur shoh se "luani" tok nė Lojėn e shkronjave - enigmat qė bėjnė pjesė nė grupin e anagramit.
U bėra edhe unė "xheloz", - Xheladini po ia dhuron librin Ēaushit, Mondi ėshtė bėrė gati pėr kėtė hap, epo s'kam ku tė vete edhe unė (jemi dakorduar me Adem Gashin, qė tė bėjnė njė "konkurs" tė vogėl, pėr zgjidhjen e anagrameve, por s'ka dilema se z. Ēaushi, edhe pa gara, ėshtė fitues apsolut nė zgjidhje), andaj me kėnaqėsi shumė tė madhe, e shpėrblejė pėr mundin dhe kopntributin nė kėtė temė, me pėrmbledhjen time poetike "KOHĖ QIRINJSH", dhe pėrmbledhjen me vjersha, tregime dhe drama njėaktėshe pėr fėmijė "GRINDJA E FJALĖVE".
P.Sė dėrgo adresėn nė emajlin privat!
Ju pėrgėzojė Z. Ēaush!
Pėrgazime pa anagrame nuk shkojnė?
1.
DEKOR - BLOZA ANE?[/COLOR]
Mos u tall me mua Anjezė;
E lexojė me shumė dashuri -
Kėtė shkrimtar francez!
Zgjidhja?..............................
2.
KANTI TOK me mua,
Komunikon pa dije;
Por tash e tutje -
Kemi vėnė lidhje!
Zgjidhja?...............................
[/B]
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Agim Metbala : 02-09-2008 mė 11:15
Dreka po mė vonohet, e hajtė thashė me vete ta postoj edhe njė anagram:
ANDIN HISA JAZI,
Nė mend pėrherė ta mbani;
Kontributė tė madh nė enigmatikė -
Ka dhėnė ky enigmat nga Gjilani!
Zgjidhja?.........................................
1.
DEKOR - BLOZA ANE?[/COLOR]
Mos u tall me mua Anjezė;
E lexojė me shumė dashuri -
Kėtė shkrimtar francez!
Zgjidhja?..............................ONORE DE BALZAK! mund te jem i gabuar ne emer "onore"
2.
KANTI TOK me mua,
Komunikon pa dije;
Por tash e tutje -
Kemi vėnė lidhje!
Zgjidhja?...............................KONTAKTI!
Krijoni Kontakt