PA, UN'
Ajo nuk ndodh
Te le ne xhep
Pa nje grosh.
Zgjidhja?________________
ZOI, E, PA
U mendua
Dhe tha:
Kjo do talent
Ndryshe, s'ka!
Zgjidhja?______________
PA, UN'
Ajo nuk ndodh
Te le ne xhep
Pa nje grosh.
Zgjidhja?________________
ZOI, E, PA
U mendua
Dhe tha:
Kjo do talent
Ndryshe, s'ka!
Zgjidhja?______________
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
A, EZOPI
ta shkurton ditėn...
dalin tė suksesshėm ata
qė njohin mirė metrikėn!
Pėrshėndetje, Gi de Masha
" e panjohura", ke njė borxh nga mbrėmė. shiko nė faqen e kaluar. Edhe tė tjetėr le ta gjejnė.
QUOTE=ademgashi_dk;2009275]
TIN T. RELAKSI
s'po them fjalė nė hava,
ėshtė mbret i muzikės
pėr valle e pėr kaba!--------------------KLARINETIST
Por nuk mundet vetėm,
se ē'ėshtė e vėrteta,
duhet t'i bėjė shoqėri,
vetė
LINA R. KETA----------------KLARINETA
Ps.Lutem t'ja kem qellua!!
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
dhe ia ke qėlluar. Tė lumtė. Po mė mahnit! Besoj pasdite tė postoj edhe ndonjė tjetėr. Tani jam nė punė. Uroj tė keni ( ju dhe gjithė pjesėmarrėsit e tjerė) njė ditė tė mbarė.
Ripostim nga data 27.8.2008, meqė askush nuk u pėrgjigj, me siguri ngase shpesh nga shkrimet e shumta po kalohet nė faqen tjetėr. Unė postimin e kėsaj dite po e ripostoj nė origjinal:
.................................................. ...................
Pak ndihmė pėr mondin:
MAJA - ANAR?
Tė dhashė minus;
Anagramo mė mirė -
Ėshtė njė ep indus!
Zgjidhja?......................... po ja le Mondit mos po hidherohet! ( nga e panjohura)
Ndihmė me njė ndėrrimor tė pėrafėrt:
Ndoshta "e panjohura" s'mė hidhėrohet,
se unė jam veē pėr punė tė mbara,
M. LL. DINOSHA, fjala e dytė po doli para
do tė gjesh zgjidhjen te JANA RAMA!
A, EZOPI
ta shkurton ditėn...
dalin tė suksesshėm ata
qė njohin mirė metrikėn!
Zgjidhja?-----------------------POEZIA!
Dhuro shumė...e prit pak!
Shoqėria qenka argėtuar edhe gjatė edhe me plotė tė reja. Jam "gjeloz", andaj dua edhe unė tė argėtohem......................................... .................................................. ...
Mondi mik, tė pėrgėzojė edhe njė herė se u fute kėndėshėm nė fushėn e gjėrė tė enigmatikės,( do tė ma ndiesh pėr nderė) e njėherit,tė pėrgėzojė pėr anagramet e sajuar. Tash, shtrije "rrjetėn" mė gjėrė edhe nė mėnyrė horizontale, edhe nė mėnyrė vertikale, do t'i "kapish" peshqit e mėdhenjė!
Ju pėrshėndesė tė gjithėve sinqerisht e nė mėnyrė ERONA, GRAMA!
Z. Ēaush, nuk do tė tė pėrgėzojė mė, je "kampion" i vėretė, sa i pėrket pyetjes sė parashtruar - ē'ėshtė ep indus, po jap sqarim edhe pse ėshtė thėnė mjaftė qartėP-i - vepėr epike, INDUS - nga Indija ("Mahabharata"...), te grekėt - Homeri - "Iliada dhe Odiseja", besoj se tani e keni tė qartė.
I, GENTI, FORMUAM TETĖ
Sajues tė enigmės anagram;
Shoqėri mes vete kemi lidhur -
S'ka kush qė na ndanė!
Jam uritur, do i postoj edhe kėto dy anagrame para drekės se pastaj ju bėjė "pėrsheshė" kur tė ngopem... E Ju ku jeni, po drekoni? Kėrkoni edhe ju "energji" shtesė pėr kėto anagrame?......................................... .........................................
Sot kam nevojė dikush tė mė shpotis, tė mė bėjė tė qeshi, tė mė disponoj... ja "rraskapitur" sot me punėt e gjykatės.......................................... ........................
Ja njė anagram i trefisht:
TERMITE lėvizėn,
Nga frika or mik;
Dridhej toka pa ndarė -
Tė gjithė kishim frikė!
TE TRIME u strehuam,
Kishte shtėpi tė fortė;
Edhe pse dridhej toka -
Neve s'na bėri dėm dot!
TRE MITE zbuluam,
Nė mitologjinė greke;
Cila perėndi i bėnė -