Ta postoj edhe njė anagram e tė pushoj pakėz. A kam shpirt edhe unė?
FATMIR H. ZAIRI (OSE RIZAI)
i ka hije pa fjalė;
Ēdo rol qė aktron -
Ky aktor kosovar!
Zgjidhja?.............................
Ta postoj edhe njė anagram e tė pushoj pakėz. A kam shpirt edhe unė?
i ka hije pa fjalė;
Ēdo rol qė aktron -
Ky aktor kosovar!
Zgjidhja?.............................
i ka hije pa fjalė;
Ēdo rol qė aktron -
Ky aktor kosovar!
Zgjidhja?.......................HAZIR MIFTARI!
PS. Shume te falenderoj Mik i dashur Agim!....Mjeshtria,perkushtimi, dashamiresia mikepritja e Juaj...na bene tereheqes shume ne temen tuaj .....dhe arrijme te mbajme te kthjellet sadopak memorien tone me ane te,ndėrrimorėve,anagrameve qe Ju na i sjellni ne forum...une te falenderoj shume per punen qe bene dhe per cdo fjale miresie ne drejtim timin .
gjithmone respekte Ēaushi!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ēaushi : 18-09-2008 mė 12:50
Dhuro shumė...e prit pak!
FATAN L. BERATI,
(OSE - BERAT L. FATANI),
Kėngėn e do me mall -
Ky kėngėtar shqiptar!
Zgjidhja?.........................ALBERT TAFANI!
Z. Ēaush dhe tė gjithė pjesėmarrėsit nė Sofrėn tonė tė pėrbashkėt, njė herė jam prononcuar se nė Forumin shqiptar, me propozime e shumė miqve tė mijė poetė, jam anėtarėsuar me qėllim tė prezentimit tim si poet, me disa poezi pėr tė rritur.
E dini atė fjalė tė urtė popullore se: - Gjyshja ka dhėnė njė grosh pėr tė hyrė nė valle, i ka dhėnė edhe nėntė tė tjera pėr tė dal nga vallja! - por kot, gjyshen nuk e lėshuan nga vallja...
Pra, Ju tė gjithė jeni ata qė unė momentalisht mė mbani e as qė mendoj tė dal nga kjo "valle", meqenėse tė gjithė jeni "vallėtarė" tė shkėlqyeshėm e mikesha e miq tė mirė...
Ju dua tė gjithėve skajshmėrisht.
Z. Ēaush, Ju falenderohem pėr respekt - unė ndonjėherė mė bėhet qefi Juve dhe Mondin tė Ju "shpori" me qėllim shumė tė mirė, pak pėr relaksim e atraktivitet, mbase jam i vetėdijshėm se mė mirėkuptoni, me tė drejtė se miku mikun mund ta ngacmoj...
Z. Ēaush, Ju pėrshendesi pėrzemėrsisht, me njė anagram pėr vendasin tim, njė personalitet i fuqishėm i cili ka dhėnė kontribut nė mėnyrė shumėdomensionale...
MALIQ E. KOLOSI,
Regjisor, s'ka fjalė;
Ka hartuar monografi -
Pėr teatrin kosovar!
Zgjidhja?.....................
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Agim Metbala : 18-09-2008 mė 17:13
Unė po e vazhdoj lojėn tonė tė cilės nuk i shihet fundi, me njė anagram:
DIANA Q. FERIZI - OSE DIANA I. QIREZI,
Bukur kėndon moj Nore;
Ka vėrtetė perespektivė -
Kjo kėnėtare e re kosovare!
Zgjidhja?...............................
DIANA Q. FERIZI - OSE DIANA I. QIREZI,
Bukur kėndon moj Nore;
Ka vėrtetė perespektivė -
Kjo kėnėtare e re kosovare!
Zgjidhja?..........................DAFINA ZEQIRI!
ps, Mik Agim ajo me lart ka te bej me aktore shqiptare apo te huaj ...me lart aktore e famshme!?
Ēaush mik, po e postoj edhe kėtė anagram, kushtuar poetit shumė tė talentuar tė Forumit, nėse nuk e zbulon, tė prefroj tė futesh nė letėrsinė shiptare e nė temėn "IKONAT E THYERA", do ta zbulosh kėtė poet - jo pėr shkak tė anagramit, por nėse don ta pushosh shpirtin nė perlat e vėrteta...
BENAN GAJTANI ,
Vargun e ka plotė ar;
Figura stilistike tė qėlluar-
Ky poet i F. shqiptar!
Zgjidhja?...................
BENAN GAJTANI ,
Vargun e ka plotė ar;
Figura stilistike tė qėlluar-
Ky poet i F. shqiptar!
Zgjidhja?.................GENTIAN BANAJ!
Ju lumtė vėrtetė Ēaush - nėtėvėrtetė, emri i tij herė ėshtė Gentjan e herė Gentian, unė e mora versionin e dytė, meqenėse duhet tė jetė Gentian...
Pėrshėndetje - nuk di a kanė njohuri shokėt tu tė... pėr aftėsitė tua tė pėrceptimit e tė saktėsisė, nėse po, atėherė priti avansimet...
Krijoni Kontakt