Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 33
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    41
    Jane realitet tona te hidhura shqiptare te cilat A.Doci i ka perjetuar dhe tani kur na erdhi demokracia ai po i perjeton shume ma veshtire. Ne kohen e Enverit dihej levizja dhe biografia e gjithkujt, por tani qe leshi eshte perzier, dhe kusaret e kriminelet e veshur me grada e pushtet iu japin leksione demokracie ishstudentave dhe rinise qe i permbysi ne 90 kjo eshte e papranueshme. Une lidhur me kete tem po ju tregoj barcoleten e radhes qe flitet neper kafenet e Tiranes.
    Ulur ne nje tavoline disa te rinj dhe mbasi rrokullisin disa gota fillojne te shajne marreveshjen e Nano - Berisha. Nderkohe spiunet e te dy krahve fillojne survejimin dhe raportimin lart. Ne kohen kur pritej te vinte makina e SHIK-ut, gje per te cilen djemt as qe dinin fare para klubit ndalon nje mercedes i zi me targa zyrtare. Prej tij zbresin bodigardet e Berishes dhe fillojne ndeshkimin e djemve te pafajshem, duke i rrahur keqas.
    Me nje fjale sot kush flet kunder kesaj marreveshje nuk eshte cudi te shpallet armik i pushtetit popullor.

i/e regjistruar Maska e Vajzë_Mistrece
    Anëtarësuar
    28-11-2002
    Vendndodhja
    Florida, USA
    Postime
    47
    I nderuar z.Trofta!

Me falni nëse ju keqkuptoj por s'po arrij të kuptoj idenë e barcaletës se kafeve të Tiranës.
    Ju cituat:
    " Ulur ne nje tavoline disa te rinj dhe mbasi rrokullisnin disa gota fillojne te shajne marreveshjen e Nano-Berisha. Nderkohe spiunet e te dy kraheve fillojne survejimin dhe raportimin lart. Ne kohen kur pritej te vinte makina e SHIK-ut gje per te cilen djemte as qe dinin fare para klubit ndalon nje benz i zi me targa zyrtare. Prej ti zbresin badigardet e Berishes dhe fillojne ndeshkimin e djemve te pafajshem duke i rrahur keqas."

"Prej ti zbresin badigardët e Berishës dhe fillojnë ndëshkimin e djemve të pafajshem duke i rrahur Keqas."
    Kaq shumë fuqi paska marrë Dr. Berisha në këto dy vitet e fundit?
    I është falur posti i kryetarit të SHISH-it dhe Ministrit të brëndshëm? Se dija......
    Vetëm disa ditë më parë ato djem "të pafajshëm" ulur kafeneve na quanin neve shqiptarëve të diasporë "Diaspora qënukfletqip, diaspora larg realitetit". Pësa i përketShik-ut, punonjesit e tij u dogjen te gjalle ne mes te Vlores, te tjere emigruan si puna ime dhe juaja per ti shpetuar zjarrit qe pasardhesit e komundisteve kane ndezur ne atdhe.
    Me nje fjale sot kush po tregon realitetin shqiptar jane vargjet e Agim Docit dhe nuk eshte cudi te shpallesh armik i pushtetit popullor perderisa kemi po te njejtin kryeminister si 10-vjet me pare.

sinqerisht,
    Vajze_mistrece
    Mbahu, Nëno, mos ki frikë,
    se ke djemtë n'Amerikë!

Ushtari i mire
    i/e ftuar
    Mbahuni se nuk ju quajti njeri diaspore.
    Nuk jemi ti e un diaspore pash zotin, ke vetem 10 vjet qe ke dale jashte shtetit.
    Ca diaspore qekemi neve amon.
    Diaspora per te cilen flitet jane ata qe kane me breza kendej, ku e gjetem ne kaq fuqi, te porsaardhurit sa te bejme lobby, te paguajme neper darkat e Clintonit e Bushit.
    Pse ngrefeni kot.
    AI e kishte fjalen per ata qe nuk e kane idene se ku eshte Shqiperia, dhe q me te vertet ora u ka ngelur mbrapa.
    Mos u revoltoni se nuk e kish njeri me ne, po me gjysherit tane ne Amerike, dhe me femijet tane neser.
    Amon lejini keto komplekse megalomanie, se nuk jemi ne aq te rendesishem sa na genjen mendja qe te mrret me ne Frrok Cupi apo kush e di se kush.
    Edhe amon se kur nigjoj qe u emigrua per ti shpetuar zjarrit qe pasardhesit e komunistave... me vjen per te vjelle. Mire autoriteteve Gjermane, Angleze e Amerikane mund tu thuash te tilla parrulla, o jo neve se te gjith e dime pse iket nga Shqiperia, dhe nese ke pas pozit e ke ik ne 97 ajo eshte DEZERTIM dhe lenie ne balte e atdheut, kshu qe me mire mos e permendni se dilini dhe tradhtare.
    Pffffffff, na merzitet shpirtin duke u qa e duke dale heronj tashi do dilni dhe diaspore.
    Ne nuk jemi diaspore por EMIGRANTE!
    DO kaloje dhe nje brez te behemi diaspore, prandaj ulini puplat, e lejini ata politikanet ta bojn i gjo per ate vend, se shyqyr nuk jane me duke ju hedhur ne fyt njeri tjetri.
    Juve ju vje inot, epo pik e zeze.

i/e regjistruar Maska e Vajzë_Mistrece
    Anëtarësuar
    28-11-2002
    Vendndodhja
    Florida, USA
    Postime
    47
    I nderuar zoteri nga Zallheri!

Ju falenderoj per vemendjen qe i keni kushtuar temes ne fjale.
    "Behet fjale per poezine e Agim Docit ne mos gaboj" , nejse .
    Persa i perket Diaspores te pergjigjet Albo me mire ne Forumin e Shtypit te dites e megjithate meqe po na vinka inat neve...se per ke e keni fjalen s'merret vesh po te them dy fjale me respekt gjithmone.
    Ju thoni qe filan fisteku qe fliste per Diasporen e kishte fjalen per gjysherit tane dhe jo per ne.
    S'shoh ndonje ndryshim te madh zoteri midis meje dhe gjyshit tim madje kemi vese aq te njejta sa s'ta merr mendja.
    Persa i perket pozites , ato qe kane pasur pozite i mesuan popullit shprehjen "malok" dhe une s'jam nga ato.
    Dhe se fundi nuk e dija qe ishin emigrantet qe roberohen ne kater anet e botes faji qe Shqiperia nuk ecen perpara.

Me respekt,
    Vajzë_Mistrece
    Mbahu, Nëno, mos ki frikë,
    se ke djemtë n'Amerikë!

Ushtari i mire
    i/e ftuar
    Edhe Z Albo e kishte gabim.
    Nuk jemi ne diaspora!
    Kur do ta kuptoni kaq gje.
    NUK JEMI NE DIASPORA, qe kemi ardhur ne 10 vitet e fundit, sado ti jete mbushur mendja ndokujt.
    Jane ata qe kane nga 100 vjet kendej, dhe kane mundesite financiare dhe influencen politike qe eshte e lidhur ngushte me mundesite financiare.
    Nuk tha njeri qe jane emigrantet qe e kane fajin.
    Femijet e mi, pasi te rriten ne Amerike do quhen diaspore, un nuk jam diaspore, aq me teper nen kontekstin qe uperdor nga Cupi apo kush e shkruajti ate artikullin e kollareve te kuqe. Ne as nuk i afrohemi niveleve te influences dhe nderhyrjes se diaspores.
    Njerez si puna e atij Dioguardit, Kokalarit, etj.
    Ik ti si diaspore kerko te botosh nje artikull ne nje gazete, ose kerko takim me kryeministrin, ose mundohu ti tregosh qeverise Shqiptare se cduhet te bejne, ke te presin, ke te percjellin, dhe do e shofesh se sa vemendje te kushton njeri.
    Me Neve, nenkuptova ne qe emigruam, njerez si puna e Albos qe vetequhen Diaspore dhe i japin vetes te drejten te preken nga komente qe nuk ishin te drejtuar ndaj tyre.
    Me respekt, Shvejku!

Zog Shqiponje Maska e Iceberg
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Larg Atdheut
    Postime
    212
    I Nderuar "Shoku Shvejk"

Cdo shqiptar qe jeton jashte tokes amtare eshte diaspore dhe pjese e saj, por fakti qe ti na nxjerr perkufizime kohore (100 vjet u dashkan sipas teje) tregon qe ti don te perjashtosh me cdo kush Albo-n dhe shkrimin e tij qe eshte nder shkrimet me te mira te shkruara ne kete forum qe me perkushtimin e tij ka krijuar nje faqe kaq te mire qe mbase eshte e vetmja plotesisht e lire per shqiptaret dhe atdhedashesit kudo ne bote.

Eshte e qarte qe ty nuk te shqeteson perkufizimi i "DIASPORES" sepse po tia leme problemet e kombit "diaspores" tende i bie qe tju bejme apel te vdekurve se te gjithe ata mbi 100 vjecaret kane vdekur.
    Por me nje gje jam pjeserisht dakord me ty. As nuk behet fjale qe nje i diaspores te takoje qeveritaret e Shqiperise sot sepse ata nuk jane ne sherbim te Shqiperise ata jane sherbetore te Athines dhe te ngarkuar me pune ne Tirane qe jane mjaft te preokupuar me kolonizimin e Shqiperise.

Gazetat??? Dihet te sponzorizuara nga para te felliqura te qarqeve mafjoze te hauja ashtu sic jane shumica e televizioneve private ne Tirane qe i i japin gjithe ate hapesire armikut me te madh bashkekohor te shqiptareve Niko Gaxojanis.

Ne fund te fundit keto jane gjera te njohura ashtu sic eshte fakt i njohur qe Frrok Cupi eshte agjent i felliqur i sherbimeve te huaja fqinje, por shqetesimi im nuk qendron aty, ajo qe me shqeteson mua eshte fakti qe edhe ne kete forum qe eshte i lire i ndertuar nga vullneti i mire i shqiptareve qe ju dhimbset toka meme kane depertuar kaq shume provokatore ne mbrojte te hapur dhe te kamufluar te uzurpatoreve te Tiranes kuislinge dhe padroneve te tyre.
    Kombi yne po kalon momentet me te veshtira te ekzistences se tij dhe sa shume i madh eshte numri i shqiptareve qe jane vene ne nje linje me armiqte e kombit. Une mund te permend disa anetare te forumit qe i nderrojne emrat sapo diskretitohen per tu futur me nje tjeter dhe vjelle vrer antikombetar ne forum.
    Nga menyra e te shkruarit edhe ti Shvejku i Zallherr-it dukesh nje nga ata.
    Shqiperi te qofsha fale, te kam Nene e me ke djale

Ushtari i mire
    i/e ftuar
    E shef kur them un qe disa ketu jane te dashuruar mbas vetes nuk jam aq larg te vertetes.
    Ik o Iceberg se nuk je aq i rendesishem ti e askush tjeter qe te fuse qeveria provokatore ty pash zotin.
    i keni mesu keto shprehje qe nga Enveri, provokator, agjent i sherbimeve te huaja etj.
    Tingellon si Aranit Cela kur flet.
    Ik e rigjenerohu me pare, pastaj eja te diskutosh e te debatosh nje mendim ndryshe nga i yti.
    Prandaj te thash duhen nja 100 vjet se te gjithe jemi te indoktrinuar.
    Ti e qu Cupin agjent te sherbimeve te huaja, nje ofendim qe ne Shqiperi sic e di dhe vete e lan plumbi, mua qe as nuk me njef gjithashtu.
    Si e ke hallin ti me kete kryqezate?
    Albos dhe shkrimit te tij i kundervihem se nuk bie dakort me te, dhe ma merr mendja se i eshte rritur mendja po per asnje sekonde nuk kam aluduar qe ai qenka i paguar nga ky apo ai, ai ka mendimin e tij, une kam timin dhe ti me sa duket nuk ke mendim tendin po perdor ate te Albos.
    Me origjinal here tjeter se njerez jemi do diskutojme, nuk te pelqen mendimi im, shpreh tendin dhe mbaroi, po mos fillo duke hedh akuza e ofendime te tilla se nuk ka as lezet e as nuk eshte ndonje fare zgjuarsie.
    Ja te filloj un tashi te them ti Iceberg je agjent i Zogut(!?), madje menyra si flet me kujton Bin Ladenin madje here pas here me dukesh si Hitleri. P.S. Mos je gje nip i byrose politike ti?
    E sheh lista mund te zgjatet ne pafundesi me akuza, po ketu po perpiqemi te kemi diskutime serioze jo nga ato te kafeneve apo te gjyqeve popullore ku kerkohej nga salla litari.
    Shpresoj se kur te shkruash perseri do kesh nje mendim tendin.

Edhe mos e quaj Tiranen Kuislinge se nuk ta ka per borxh populli shqiptar qe votoi per ate qeveri, plus kuisling do te thote bashkepunetor me pushtuesin. Me sa di un, Tirana nuk eshte e pushtuar, prandaj te lutem perseri mos merr borxh fjalet e te tjereve duke i paraqitur si te tuat kur nuk ua di kuptimin.

Zog Shqiponje Maska e Iceberg
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Larg Atdheut
    Postime
    212
    Nuk kam frike nga kercenimet e tua, por per hir te temes nuk e shoh te aresyeshme te replikoj me ty se me vjen turp ta ul veten ne poziten tende. Se kujt i sherben ti ketu, duket qarte nga emblema bolshevike qe ke vene poshte emrit.

Po ju a le kolegeve te tjere te gjykojne per poziten e secilit ketu ne forum...vetem tani me vjen ne mendje thenia e Jusuf Gervalles ne Spitalin e Shtutgartit pak sekonda para vdekjes :"nese vrasesit jane shqiptare ishalla nuk zbulohen kurre". Une po them ishalla ti nuk je shqiptar se do me vinte shume keq nese do ishe i tille.
    Shqiperi te qofsha fale, te kam Nene e me ke djale

Ushtari i mire
    i/e ftuar
    Eshte per tu habitur qe tragjedite e Eskilit nuk u shkruan nga ndonje shqiprtar se ti po tregon talent per dramatiken.
    E para nuk te kercenoi njeri.
    E dyta, prap vazhdon te akuzosh me lloj lloj argumentash pa baza.
    A ke nai gjo me men per te thon apo do citosh nai gazete ose shkrim te dikujt tjeter?
    He tu bofsha me thuaj kujt i sherbej une, se jam kurioz te shoh se cfare do gatuash ne ate mendjen tende te semure e paranojake.
    Eshte ish Sigurimi i shtetit Iceberg, qe jo vetem po te pergjon se je kaq i rendesishem por dhe me ka futur mua si provokator vetem e vetem te te prish ty nervat, ose jo prit, Asfalia Greke, megjithese un kujtova se cekun tim e firmoste CIA, po te gjithe e dime qe ata bashkepunojne ngushte me MOssad qe me siguri paret nga Securitate.
    Ik o Iceberg pash zotin, ke gjo per te thon per temen ose ato qe kam shkruar apo do merresh me mua, se ajo eshte ne kundershtim me rregullat e Forumit te Albos!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    41
    E nderuar Vajze Mistrece dhe Ushtar i mire ! Barcoleta ime ishte shume e thjesht ndonese pak e ekzagjeruar, por pikerisht ketu qendron edhe baza e ketij muhabeti. Si ka mundesi qe njerzit e Berishes te jene kaq te forte dhe biles teper agresiv po te shash Nanon. Une e di dhe e kam perjetuar vet vitin e zi 1997. E kam perjetuar gjithe ate makaber shqiptare per nje karrike dhe jo per paret e popullit. Ketu do te kisha deshire te debatoja edhe me Ushtarin e mire, sepse ai eshte kundershtar i bindjeve te mia (ndonese nuk jam anetar i asnje Partie) por qe e respektoj deri ne fund mendimin e tij dhe me ane te debateve tona e jo ofendimeve e sharjeve te riparojme dicka nga ato qe shume na mundojne. Une jam nga ata qe kam ikur nga Shqiperia por nuk dezertuar sic na akuzoni ju i nderuar Ushtar i mire. Vendimi per tu larguar nga atdheu ka qene momenti me i veshtire i jetes sime. Por si ish student ushtarak ne vitet 90-91 kur Partia dhe gjeneralet qe drejtojne sot ushtrine jepnin urdhera dhe kerkonin shtypjen me gjak te levizjes se Dhjetorit prej ne studentave ushtarak, nuk mund te vihesha perseri nen urdherat e tyre. Sepse jane te njejtet skenarist te shume ngjarjeve te zeza ne Shqiperi ( po te doni ua jap edhe me emra)
    Jane ata qe kerkonin nxjerrjen e njerzve nga Ambasadat ne Korrik 90,shtypjen e proceseve demokratike, jane ata qe qe
    organizuan Pucin Ushtarak te Shkolles se Bashkuar
    2 Prillin ne Shkoder, ata qe gjate gjithe periudhes demokratike punuan sistematikisht per nxirjen dhe deformimin e reformave ushtarake ne Shqiperi. Te gjitha keto por por tu shtosh edhe pozicionet e tyre gjate revolucionit ne 97, bahen shume. Personalisht i nderuar ushtar i mire une nuk mund te vihesha nen komanden e atyre qe vrane koleget e mij ne Vlore, atyre qe vrane (dogjen te gjalle) 6 Gardistet, njerin prej te cileve vet e kam shoqeruar ne banesen e fundit. Jo me mire larg ketyre kriminelve sesa sherbetor i tyre. Marreveshjet zbutin klimen ne Tirane por jo ne shpirtrat dhe zmrat e plasura te shqiptarve prej ketyre politikanve te paftyre. Cili politikan shqiptar mbas atyre qe ndodhen ne 97 dha doreheqje nga politika sepse ishte politika e te dy krahve qe e coi vendin ne ate dite. Askush perkundrazi u rishperndane edhe njehere si ne 90 kur i shperndau Ramizi neper partite e reja, por tani me synim final shkyje dhe ate qe ka mbetur pa popullit........ Ju faleminderit

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kërkoj kontakt me Drilon Jahirin me origjinë nga Prishtina
    Nga GeNi_25 në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-08-2010, 14:07
  2. Dua Te Kem Kontakt Me Studente Psikologjie
    Nga tereza_11 në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 19:25
  3. Dua te kem kontakt me nje student ose profesor psikologjie
    Nga tereza_11 në forumin Pyetni psikologun
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 19:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •